Wat eten speelgoedpoedels?

wat eten speelgoedpoedels

Wat eten Speelgoedpoedels? Als je op mij lijkt, zul je er altijd naar streven om je hond de best mogelijke levensstijl te geven. Van het verstrekken van eersteklas speelgoed, ze meenemen voor runs in het hondenpark en ze trainen – er is zoveel voor ons om over na te denken! En eten kan niet genegeerd worden. Speelgoed is het kleinste van de Poedelrassen, dus het is volkomen redelijk om aan te nemen dat ze een ander niveau van eiwitten, koolhydraten en andere voedingsstoffen in hun dieet nodig hebben dan de grotere variëteiten. Maar vraag je niet meer af! In deze gids ga ik precies uitleggen van welke voedingsstoffen dit ras profiteert, hoeveel ze zouden moeten eten en enkele geweldige ideeën voor gezonde traktaties.

Inhoud


Wat eten speelgoedpoedels?

Net als alle andere honden is dit kleine ras omnivoor. Onze huishonden hebben zich aangepast om te gedijen op een dieet dat bestaat uit plantaardig en dierlijk materiaal. Speelgoedpoedels hebben een uitgebalanceerd dieet nodig dat de juiste niveaus van vet, eiwitten, vitamines en mineralen bevat. Koolhydraten en water zijn ook essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn van de poedel. Laten we deze vereisten eens nader bekijken.

Eiwit

Eiwitten zijn essentieel voor de groei van uw hond als puppy en voor blijvende kracht en energie als volwassene. Puppy’s en oudere honden hebben hogere niveaus van eiwitten nodig dan volwassenen. Het ideale eiwitgehalte voor uw hond zal variëren afhankelijk van zijn leeftijd en gezondheid. Maar over het algemeen vormen dierlijke eiwitten ongeveer een vijfde van de dagelijkse voeding van uw pup.

Vet

Een puppy heeft 8 procent van zijn dagelijkse voedsel in vet nodig, terwijl volwassenen elke dag slechts 5 procent vet nodig hebben. Vet wordt aangetroffen in vele soorten dierlijke eiwitten, waaronder kippenvel en buikspek. Je Speelgoedpoedel heeft vet nodig om zijn haar te behouden, geen cellen en weefsel te ontwikkelen en energie te krijgen.

Vitaminen

Niet alle hondenvoer bevat de nodige vitamines die je Toy Poodle nodig heeft. Dat is waar groenten en fruit binnenkomen. Ze zitten boordevol vitamines zoals A, B1, D en E die onze honden gezond houden en ziekten en infecties bestrijden.

wat eten speelgoedpoedels

Mineralen

Uw speelgoedhond heeft calcium, kalium, magnesium en natrium in kleine hoeveelheden in zijn dieet nodig om gezond te blijven. Ze haalden hun dagelijkse behoeften meestal uit het plantenmateriaal in hun commerciële voedsel.

Vergeet het belang van water niet!

Je moet je Toy Poodle te allen tijde gehydrateerd houden. Gemiddeld heeft je hond ongeveer een ons water per dag nodig. Ze hebben misschien meer nodig als ze buiten spelen op een warme zomerdag. Ververs het water elke dag en houd de waterbak vol.

Hoeveel voedsel moet ik mijn speelgoedpoedel voeren?

Leeftijd, activiteitsniveaus en gezondheid kunnen allemaal de beste hoeveelheid voedsel voor uw speelgoedpoedel bepalen. Je moet dus altijd online voedingsgidsen nemen met een korreltje zout (… niet letterlijk!). Voerkaarten zijn beschikbaar op de meeste commerciële voedselverpakkingen. Maar ze variëren afhankelijk van het merk, het type voedsel en de grootte van uw hond. Houd dus hun gewicht in de gaten en wees niet bang om de maaltijdgroottes van uw hond aan te passen wanneer dat nodig is. Hier is een algemene caloriegids waarmee u kunt beginnen.

Toy Poedel Leeftijd/Type Dagelijkse calorieën
Puppy 626
Actieve volwassene 323
Inactieve volwassene 237
Actieve Senior 262

Is mijn speelgoedpoedel een gezond gewicht?

Het controleren van het gewicht van uw hond is belangrijk voor zijn algemene gezondheid, evenals voor het bepalen van zijn juiste maaltijdgroottes. Speelgoedpoedels zijn kleine honden die over het algemeen niet meer dan 6 lbs wegen als volwassenen. Het is dus verrassend gemakkelijk voor iemand om overgewicht te krijgen.

U kunt het gewicht van uw hond controleren met de hulp van uw dierenarts, maar ook thuis. Voel de zijkanten van je pup als hij of zij rechtop staat. Je moet definitie op hun ribben kunnen voelen, maar geen overmatige uitstekende botten. Als u moeite heeft om de ribben van uw hond te voelen, praat dan met uw dierenarts over het verminderen van hun voedsel in een gezonde hoeveelheid, of beoordeel de hoeveelheid extra traktaties die u uw huisdier geeft.

Puppy, volwassen of senior hondenvoer?

Speelgoedpoedels kunnen tot ver in hun tienerjaren leven. Maar in deze jaren zullen ze niet constant hetzelfde voedsel eten. Wanneer uw puppy voor het eerst thuiskomt, eet hij voedsel dat speciaal is ontworpen om hem te helpen groeien. Ze moeten dit blijven tot ongeveer 6-7 maanden oud, wanneer ze hun volledige volwassen grootte bereiken.

Als volwassenen zullen ze overgaan op een eiwitarm voedsel. Na ongeveer 8 of 9 jaar kunt u ze overzetten naar een seniorenvoeding om hun veranderende behoeften als oudere honden te ondersteunen. Het overgangsproces van één voedsel naar een nieuw type moet een langzaam proces zijn, zodat uw hond geen last heeft van maagklachten. Als u niet zeker weet wat het beste moment is om de verandering aan te brengen, bel dan gewoon uw dierenarts!

Voedsel gebruiken tijdens de training

Speelgoedpoedels zijn erg klein, zoals we allemaal weten. Maar hierdoor zijn ze vatbaar voor overmatige gewichtstoename. Je moet dus voorzichtig zijn bij het trainen van je pup. Trek de calorieën van trainingstraktaties af van hun dagelijkse hoeveelheid. Je kunt trainingen over de dag spreiden en brokjes gebruiken die je anders je hond tijdens de maaltijd zou geven!

Welke voedingsmiddelen te vermijden

Alleen omdat je hond een goede eetlust heeft voor elk soort voedsel dat je ze aanbiedt, betekent dat niet dat ze alles kunnen eten. Er zijn bepaalde soorten voedsel die ervoor kunnen zorgen dat onze honden ziek worden en sommige zijn zelfs dodelijk. En omdat speelgoedpoedels zo klein zijn, is er een kleine hoeveelheid giftig voedsel nodig om ze echt ziek te maken. Hier zijn enkele basisvoedingsmiddelen die je je Toy Poodle nooit moet aanbieden:

  • Knoflook
  • Uien
  • Groene tomaten
  • Druiven
  • Alcohol
  • Chocolade
  • Alles wat cafeïne bevat
  • Alles wat xylitol bevat

Dit is geen volledige lijst. Wanneer je overweegt om je Poedel wat “menselijk voedsel” aan te bieden, controleer dan of het veilig voor hen is. Zelfs een paar beten van iets giftigs kunnen echt gevaarlijk zijn voor deze kleine honden.

Wat eten speelgoedpoedels? Een samenvatting

Deze kleine honden kunnen genieten van een breed scala aan voedingsmiddelen. Net als andere rassen zullen hun voedingsbehoeften in elke levensfase variëren. Houd het gewicht van je Toy Poodle goed in de gaten om ervoor te zorgen dat hun maaltijdgroottes correct zijn. En als je ooit twijfelt over hun gewicht of gezondheid, praat dan met de dierenarts.

Meer Toy Poodle Care Tips

Verwijzingen