Blaffen speelgoedpoedels veel?

doe speelgoedpoedels blaffen veel

Blaffen Speelgoedpoedels veel? Toen ik op zoek was naar mijn laatste hond, wilde ik graag een ras vinden dat niet alle uren van de dag doorbracht met gapen – maar voor sommige mensen is dit een goede eigenschap! Vooral als u op zoek bent naar een hond die u waarschuwt als iemand in de buurt van uw huis komt, of als ze iets ongewoons opmerken. Dus, hoe zit het met het kleinste Poedel-ras? In deze gids zal ik nader bekijken hoe luidruchtig deze kleine honden meestal zijn, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen voordat je je vastlegt en er een mee naar huis neemt!

Inhoud


Blaffen speelgoedpoedels veel?

Om te zeggen dat dit ras yappy is, is een understatement. Hoewel het niet de luidruchtigste honden zijn die er zijn, zijn deze kleine Poedels meer dan blij om veel lawaai te maken. Je praatgrage pup zal genieten van zijn eigen stem of gewoon genieten van het vocaal uitdrukken en het middelpunt van de aandacht zijn. Ze kunnen ook blaffen om je te waarschuwen voor vreemden, omdat ze op hun hoede zijn voor onbekende mensen dan sommige andere rassen.

De meeste Speelgoedpoedels hebben verfijnd blaffen tot een kunst verheven. Ze schreeuwden met dezelfde gusto naar een vlinder die voor het raam vloog, de postbode die de post bezorgde, of gewoon zonder duidelijke reden. Voor veel Poedelouders is de enige keer dat hun puppy stil is, wanneer hij slaapt!

Zelfs maaltijdtijden zijn een reden voor vocalisatie voor de energieke en hyperactieve pup. Ik heb genoeg van deze kleine pups op en neer zien springen van opwinding, hun oefening doorspekt met veel blaffen! Er is geen saai moment in het gezelschap van je Toy.

Is Blaffen veel een slechte zaak?

Een luidruchtige hond is alleen een slechte zaak als je een rustige metgezel wilt! Maar als je eerst je onderzoek doet, zul je veel gelukkiger zijn als je weet wat je kunt verwachten. Blaffen kan een natuurlijk instinct zijn voor honden, maar het kan ook iets zijn dat we ze onbewust leren om meer te doen. Als je Speelgoedpoedel bijvoorbeeld ergens naar gapt – zoals hun eten of riem – en je geeft ze dan onmiddellijk hun eten of neemt ze meteen mee voor een wandeling, dan is de kans groter dat ze de volgende keer dat ze dat ding willen blaffen.

Dit gebeurt omdat we ze belonen voor hun lawaai! Hetzelfde geldt, zelfs als we onze reactie als negatief kunnen ervaren. Als je pup begint te schreeuwen omdat hij zich verveelt en je begint hem af te zeggen of te achtervolgen , kunnen ze dit zien als een leuk spel, of een geweldige manier om gegarandeerd wat aandacht te krijgen!

Het is vermeldenswaard dat al dit lawaai niet betekent dat er iets mis is met je pup. Dit ras staat bekend om hun enigszins overmatige blaffen. Soms kan het uit de hand lopen en een beetje vervelend worden. Als dat het geval is, moet je erachter komen wat je Toy Poodle triggert om zo vaak te gapen en manieren vinden om ze te kalmeren zonder het gedrag te belonen.

doe speelgoedpoedels blaffen veel

Blaffen speelgoedpoedels meer dan andere poedels?

Poedels zijn er in drie soorten grootte. Standaard Poedels zijn de grootste groep in dit ras, terwijl Toys de kleinste is. Tussen die twee uitersten heb je Dwergpoedels. Grootte onderscheidt deze honden van elkaar. Maar als het gaat om blaffen, hebben ze allemaal dezelfde affiniteit om van zich te laten horen. Sommige mensen denken dat kleinere variƫteiten de luidruchtigste zijn. Maar studies hebben aangetoond dat alle types er een gewoonte van maken om hun stem min of meer in dezelfde mate te gebruiken.

Als je een Poedel tegenkomt die niet geneigd is om zoveel te gapen en te kletsen als die van jezelf, kan dit te maken hebben met hun training. Een goed getrainde hond kan leren om zijn natuurlijke impuls om altijd naar alles en iedereen te blaffen in toom te houden. Maar het is geen garantie dat uw hond nooit zal blaffen – het vermindert alleen het potentieel! Er zijn enkele natuurlijke instincten die te moeilijk zijn voor onze honden om te overwinnen.

Waarom blaft je speelgoedpoedel veel?

Geloof het of niet, maar het blaffen van je hond is niet willekeurig of onterecht. Hoewel we graag denken dat onze kleine pups ons gewoon proberen te herinneren aan hun aanwezigheid door zo vaak te huilen, is dat eigenlijk maar een deel van het verhaal. Voor het grootste deel proberen ze je vaak te waarschuwen voor een waargenomen gevaar. Andere keren kunnen de triggers voor yapping minder ernstig zijn. Hier zijn de belangrijkste redenen waarom je Toy Poodle zoveel lawaai maakt.

1. Opwinding

Wanneer je hond opgewonden raakt, kunnen ze op en neer springen en deze duizelingwekkende toestand uitdrukken met veel gejoel, gehuil en gehuil. Sommigen blaffen misschien als ze je de kamer zien binnenkomen, zelfs als je net een paar minuten geleden bent vertrokken! Elke reden om enthousiast te worden is legitiem in het boek van de Poedel en ze zullen een grote productie maken om je met veel fanfare terug te verwelkomen.

2. Bezoekers

Er zijn een aantal redenen waarom ons speelgoed naar bezoekers kan blaffen. De eerste is van opwinding, vooral als de bezoeker per ongeluk het blaffen beloont met een spel en wat aandacht. Maar de tweede reden is nervositeit door een gebrek aan socialisatie.

Socialisatie moet plaatsvinden voordat uw pup 12 weken oud is. Je moet ze kennis laten maken met allerlei soorten mensen, dieren, geluiden, plaatsen, enzovoort. Positieve ervaringen op jonge leeftijd zullen een lange weg gaan naar een gelukkige, zelfverzekerde volwassen hond. Een slecht gesocialiseerde of ongesocialiseerde poedel heeft meer kans om te blaffen naar nieuwe mensen of in nieuwe situaties.

3. Gevaar

Sommige van onze Poedels zien gevaar waar er geen bestaat. Vuurwerk is bijvoorbeeld luidruchtig en eng voor honden, ook al weten we dat ze onschadelijk zijn. Maar het is niet ongewoon voor een Toy Poodle om naar hen te gapen. In zekere zin probeert je hond je te beschermen tegen dat waargenomen gevaar. Hun geschreeuw is slechts een waarschuwing voor jou om op te staan en er iets aan te doen.

4. Verveling

Een van de meest voorkomende redenen voor luidruchtigheid van onze honden is verveling. Blaffen is hun manier om je aandacht te zoeken en je te vragen om met ze te spelen, ze een paar krassen te geven of ze een traktatie of twee aan te bieden. Maar wees je ervan bewust dat hoe meer je toegeeft aan dit soort aandachtstrekken, hoe vaker het zal gebeuren.

5. Lawaai

Harde geluiden en muziek kunnen uw pup laten blaffen totdat het geluid stopt. De oren van onze honden zijn veel gevoeliger dan die van onszelf. Harde geluiden kunnen dus eng en ongemakkelijk voor hen zijn.

6. Alleen zijn

Als je je hond alleen in huis laat, kan hij blaffen in een poging je terug te krijgen om hem gezelschap te houden. Honden kunnen zich vervelen en nerveus worden als ze alleen thuis zijn, vooral als je tijdens de puppytijd niet hard hebt gewerkt om hen te helpen zich op hun gemak te voelen om alleen in huis te zijn.

7. Mensen die lopen

Iedereen of iets dat de zichtlijn van de poedel overschrijdt, is een reden om te protesteren en waarschuwende yaps te sturen. Iemand die voor het raam loopt, zal een paar stevige blaffen veroorzaken, net zo veel als een eekhoorn of een vlinder die zijn eigen zaken doet.

Hoe je je speelgoedpoedel traint om niet zoveel te blaffen

Gelukkig hoef je dit ras niet helemaal te verdisconteren als je een hekel hebt aan blaffen. Alleen omdat het hun aard is om een ruckus te maken, betekent dit niet dat je er niets aan kunt doen. Met goede training, geduld en doorzettingsvermogen kun je het geblaf van je Toy Poodle temmen en aanzienlijk verlagen. Volg deze stappen en na verloop van tijd ziet u een vermindering van het geluid:

  • Speel wat kalmerende muziek voor je gekrulde vriend voordat je hem alleen in huis laat.
  • Negeer blaffen wanneer je maar kunt. Als je het geluid niet beloont, zullen ze ermee stoppen.
  • Geef ze een paar speeltjes om mee te spelen en een band mee op te bouwen. Dit kan hen helpen verveling en eenzaamheid te overwinnen.
  • Oefen ze de juiste hoeveelheid uit. Speelgoedpoedels hebben verrassend veel beweging nodig, ondanks hun grootte. Een vermoeide puppy is een gelukkige – en een veel minder kans om te blaffen.
  • Socialiseer ze als puppy en laat ze vertrouwd raken met mensen om de angst en stress die ze voelen te verminderen wanneer bezoekers naar het huis komen.
  • Praat met je pup als hij gevaar voelt. Gebruik kalmerende woorden om hen ervan te verzekeren dat ze veilig zijn en dat het niet nodig is om geagiteerd te raken. Probeer dit te doen voordat er geblaf begint, zodat je het gedrag niet beloont.

Blaffen speelgoedpoedels veel? Een samenvatting

Speelgoedpoedels zijn middelgrote blaffers. Ze gapen niet meer dan sommige andere hondenrassen, maar ze kunnen veel lawaai maken voor hun kleine formaat. Socialiseer je pup en negeer zijn herhaalde yaps die alleen je aandacht zoeken. Beloon kalm, rustig gedrag en je hebt al snel een hond die zich de hele tijd zo gedraagt!

Meer Toy Poodle Informatie

Verwijzingen