Wanneer stoppen Husky’s met groeien? (In hoogte en gewicht)

Wanneer stoppen Husky's met groeien? Foto van een grote Husky met maatpijl.

Heb je het gevoel dat je husky nooit zal stoppen met groter worden? Dit is wat je moet weten over zijn groeicyclus en wat er in elke fase gebeurt!

Je husky wordt geacht volgroeid te zijn, qua lengte, als hij 18 maanden oud is. Hij zal tussen dan en zijn 3e verjaardag spieren blijven kweken en in gewicht toenemen om zijn slungelige frame te “vullen”.

Hieronder lees je wat je kunt verwachten bij zijn verschillende leeftijdskenmerken en welke mogelijke factoren een rol spelen bij zijn groei!

Op welke leeftijd is een husky volgroeid?

Het antwoord hierop hangt vooral af van wat je als volgroeid beschouwt. Voor sommigen is het weten wanneer hij stopt met uitlopen als onkruid. In dat geval kun je verwachten dat hij met 18 maanden zijn volle lengte bereikt, zoals hierboven vermeld.

Nadat hij dat bereikt heeft 18 maanden, zal zijn lengte worden vastgesteld…maar je zult nog steeds merken dat hij voller wordt. Het kan lijken op een verbreding of gewoon een toename van spieren en een buikje. Het is het laatste deel van zijn geleidelijke groeiproces, en dit zal voltooid zijn op driejarige leeftijd of eerder.

Hoe groot worden Husky’s als ze volgroeid zijn?

De meeste husky’s worden tussen de 21 en 24″ (53 en 61cm) voor reuen en 20 tot 22″ (51 tot 56cm) voor teven. Voor wat betreft preciezere hoogteverwachtingen is het beste wat u kunt doen kijken naar de ouders van uw pup, die u zullen helpen een levensecht gevoel te krijgen.

Qua gewicht kun je verwachten dat je husky reu volwassen is tussen de 21 en 27 kg en je husky teefje tussen de 16 en 23 kg. Veel factoren kunnen het gewicht beïnvloeden, zoals je hieronder zult leren, dus dit zijn slechts schattingen.

Husky groeistadia

Zoals je kunt verwachten, verandert je lieve husky pup niet zomaar van een pluizenbol in een reusachtige volwassene! Er zijn verschillende stadia binnen die groei die je kunt gebruiken als mijlpalen om aan te voelen hoe het met die van jou gaat. Hier zijn de mijlpalen:

 • Pasgeborene-2 weken oud
 • 1 maand oud
 • 1-2 maanden oud
 • 2-3 maanden oud
 • 3-6 maanden oud
 • 6-12 maanden oud
 • 18 maanden

Dit is waar je husky reu en teef moeten staan als ze deze punten bereiken.

Pasgeboren-2 weken oud

Op deze leeftijd kijk je alleen naar het gewicht, omdat de lengte zo jong moeilijk te onderscheiden is. Uw husky reu moet tussen de 0,45 en 0,90 kg wegen. Uw vrouwelijke husky moet tussen de 0,45 en 0,81 kg wegen.

1 maand oud

Nog te jong om de lengte goed te kunnen meten, kunt u opnieuw naar het gewicht kijken als uw primaire marker. Uw mannelijke puppy moet tussen de 1 en 2 kg wegen. Uw huskyteefje moet tussen de 1,13 en 2,26 kg wegen.

1-2 maanden oud

In deze fase begint uw puppy te groeien als onkruid! Uw reu moet tussen 4,5 en 6,8 kg wegen en tussen 20 en 25 cm groot zijn. Uw teefje moet 3,5 tot 5,5 kg wegen en 20 tot 25 cm hoog zijn.

2-3 maanden oud

Uw husky reu groeit nog steeds snel voor uw ogen en zal tussen de 4,5 en 11 kg wegen en ongeveer 25 tot 30 cm hoog zijn. Je kunt verwachten dat je vrouwtje tussen de 4,53 en 11,3 kg weegt en ongeveer 25 tot 30 cm hoog is.

3-6 maanden oud

Uw husky reu begint nu wat meer in zijn kenmerken te groeien en zal tussen de 10 en 14 kg wegen en tussen de 38 en 61 cm hoog zijn. Je vrouwtje zal 10 tot 14 kg wegen en 30 tot 36 cm hoog zijn.

6-12 maanden oud

Je bent er bijna! Je puber husky puppy begint al aardig op te groeien. Je kunt verwachten dat je reu tussen de 15 en 19 kg weegt en tussen de 38 en 61 cm lang wordt. Je huskyteefje zal 12 tot 17 kg wegen en 48,2 tot 56 cm hoog zijn.

18 maanden

Officieel op de maximale hoogte (min of meer), zal uw mannelijke husky tussen 20,4 en 27,2 kg wegen en een lengte hebben van 53 tot 61 cm. Vrouwelijke husky’s wegen tussen de 16 en 23 kg en meten tussen de 51 en 56 kg.

Het is niet in steen gebeiteld, maar de gegevens helpen je een gevoel te krijgen voor hoe je husky met zijn mijlpalen omgaat, wat ook essentieel is om mogelijke gezondheidsproblemen op te vangen.

Husky groeigrafiek per maand

Wil je een meer visuele manier om die informatie te bekijken? Hier is een grafiek die je helpt je husky’s in hun verschillende stadia te zien, inclusief gewicht en lengte, in een handige, scanbare grafiek die je bij de hand kunt hebben.

Leeftijd Mannelijk Vrouw
Pasgeboren
2 Weken oud
Weeg
1 – 2 lbs (0.45 – 0.90 kg)
Weeg
1 – 1.8 lbs (0.45 – 0.81 kg)
1 maand oud Weeg
2.5 – 5.5 lbs (1 – 2 kg)
Weeg
2.5 – 5 lbs (1.13 – 2.26 kg)
1-2 Maanden oud Weeg
10 – 15 lbs (4.5 – 6.8 kg)

Hoogte
8 – 10″ (20 – 25 cm)
Weeg
8 – 12 lbs (3.5 – 5.5 kg)

Hoogte
8 – 10″ (20 – 25 cm)
2-3 Maanden oud Weeg
10 – 25 lbs (4.5 – 11 kg)

Hoogte
10 – 12″ (25 – 30 cm)
Weeg
10 – 25 lbs (4.53 – 11.3 kg)

Hoogte
10 – 12″ (25 – 30 cm)
3-6 Maanden oud Weeg
23 – 30 lbs (10 – 14 kg)

Hoogte
12 – 15″ (38 – 61 cm)
Weeg
18 – 30 lbs (10 – 14 kg)

Hoogte
12 – 14″ (30 – 36 cm)
6-12 Maanden oud Weeg
33 – 43 lbs (15 – 19 kg)

Hoogte
15 – 24″ (38 – 61 cm)
Weeg
26 – 36 lbs (12 – 17 kg)

Hoogte
19 – 22″ (48,2 – 56 cm)
18 Maanden Weeg
45 – 60 lbs (20.4 – 27.2 kg)

Hoogte
21 – 24″ (53 – 61 cm)
Weeg
35 – 50 lbs (16 – 23 kg)

Hoogte
20 – 22″ (51 – 56 kg)

Husky groei time lapse

Als je er nog visueler over wilt doen, helpt deze husky groei time-lapse video je visueel te kijken naar de overgang van pasgeborene naar volgroeide volwassene. De time-lapse is betoverend en natuurlijk informatief (en schattig).

Welke factoren kunnen de groei van een husky beïnvloeden?

Als je husky niet in de kaart valt wat betreft hun mijlpalen, voel je je misschien een beetje bezorgd, wat te verwachten is. Verschillende dingen kunnen de groei van een husky in deze drukke tijd beïnvloeden, waaronder:

 • Genen
 • Dieet/Eetgewoonten
 • Oefening
 • Ziekten/Vaccinaties
 • Emotionele gezondheid

Genen

Weet je nog dat we zeiden dat je moet controleren wat de hoogte is van de ouders van je puppy? Dit is waarom. Het is essentieel om uit te gaan van realistische verwachtingen op basis van de genetica van uw pup in plaats van een grafiek!

Dieet/Eetgewoonten

Als je husky puppy niet goed eet, zal hij hoogstwaarschijnlijk de mijlpalen voor zijn leeftijd niet halen. De voeding van een husky moet veel eiwitten en gezonde vetbronnen bevatten. Het moet ook probiotica en veel aminozuren bevatten. Dit alles zal hun lichaam helpen sterk en voldoende gevoed te blijven in alle stadia.

Oefening

Huskies houden van, houden van, liefde om te rennen en te spelen en te springen, enz. Dit is een deel van hun persoonlijkheid maar ook cruciaal voor hun groei. Husky’s hebben de neiging meer spieren dan vet te hebben, omdat ze oorspronkelijk werden gefokt als sledetrekkers. Een husky die niet de kans krijgt om zoveel te bewegen als hij nodig heeft, zal moeite hebben om op tijd op het juiste gewicht te komen.

Ziekten/inentingen

Hoewel niemand graag met zijn huisdier naar de dierenarts gaat voor vaccinaties, zijn ze van essentieel belang.

Niet alleen houden ze uw hond op zijn best, maar ze voorkomen ook dat ziekten of parasieten zich ontwikkelen. Aangezien ziektes en parasieten de groei van uw hond kunnen vertragen en vaak hun levenskwaliteit beïnvloeden, zult u hier ook prioriteit aan willen geven!

Emotionele gezondheid

Dit is een van die dingen waar nooit over gesproken wordt, maar het is essentieel! De emotionele gezondheid van uw hond heeft invloed op de groei, zowel op korte als op lange termijn.

Als een hond ongelukkig, gestrest of anderszins negatief beïnvloed is, zal zijn lichaam dat “aanwakkeren” in plaats van zijn fysiologische groei. Een gelukkige en comfortabele hond zal een lichaam hebben dat vrij is om zich te richten op ontwikkeling in plaats van emotionele nood.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn husky in het juiste tempo groeit?

Als je er alles aan wilt doen om je husky precies op schema te houden, zul je je willen richten op de volgende elementen om je pup in precies het juiste tempo voor hun leeftijd te laten groeien:

 • Een goed door de dierenarts goedgekeurd dieet in kleine porties
 • Toegang tot vers water
 • Juiste lichaamsbeweging
 • Houd uw husky gelukkig

Een goed door de dierenarts goedgekeurd dieet in kleine porties

We hebben dit al gezegd, maar we herhalen het: voeding is cruciaal om je husky sterk en gezond te houden. Als je niet zeker weet wat voor voer je je husky moet geven, vraag het dan aan je dierenarts! Zij zijn de experts op dit gebied en zullen je uitleggen wat een paar goede opties zijn in jouw omgeving en waarom ze goed zijn.

Vergeet hen ook niet te vragen naar de beste keuze voor traktaties! Je zult ervoor willen zorgen dat je husky lekkere traktaties krijgt, maar niet ten koste van zijn gezondheid.

Porties spelen hier ook een rol. Door hun ontwerp (aka fokken) doen ze het beter met kleine hoeveelheden. In plaats van ze twee keer per dag te voeren, kun je ze beter 3 tot 4 keer per dag voeren, telkens in kleinere porties. Zo kunnen ze gemakkelijker verteren en kan hun lichaam de voedingsstoffen beter opnemen!

Toegang tot vers water

Dit wordt vaak overgeslagen, maar het is cruciaal. Honden zijn bijzonder kieskeurig wat betreft het water dat ze drinken. Als het water muf is geworden of stilstaat, zullen ze waarschijnlijk wachten tot ze toegang krijgen tot vers water, wat leidt tot uitdroging.

Om uw hond te stimuleren te drinken wanneer hij de drang voelt, vult u vaak water aan en zorgt u ervoor dat het altijd op een plek staat waar hij bij kan.

Juiste beweging

Aangezien husky’s graag bewegen, zou je niet al te veel problemen moeten hebben om hem gelukkig en in beweging te houden. Dat gezegd hebbende, husky’s kunnen soms bijzonder zijn over hoe ze bewegen. Sommige gaan bijvoorbeeld niet naar buiten om te spelen, tenzij hun baasje met hen gaat spelen. Andere vinden het fijn als hun baasje met ze over straat loopt in de ene richting in plaats van in de andere. Zorg ervoor dat u de eigenaardigheden van uw husky leert kennen, zodat u hem kunt helpen actief te blijven.

Vergeet ook niet dat husky’s vrij hoge eisen stellen aan beweging als ze puppy zijn tot senioren. Als u weet dat u moeite zult hebben om daarvoor beschikbaar te zijn, kunt u overwegen de taak aan iemand anders in uw huishouden te geven of een hondenoppas in te huren!

Houd uw husky gelukkig

Hoewel ze er stoer en majestueus uitzien, zijn husky’s gevoelige honden. Ze zijn snel gestrest en vatbaar voor emotionele problemen. U moet er dus voor zorgen dat u er alles aan doet om uw husky rustig, gelukkig en stressvrij te houden, vooral terwijl uw hond opgroeit. Als u niet goed weet hoe u dat moet doen, kan uw dierenarts u helpen met suggesties over het creëren van veilige ruimten, het letten op tekenen van stress of ontevredenheid, enzovoort.

In essentie

Huskies zijn volgroeid met 18 maanden en kunnen tussen de 21 en 24″ (53 en 61cm) zijn voor reuen en 20 tot 22″ (51 tot 56cm) voor teven. Reuen kunnen 21 tot 27 kg wegen en teven 16 tot 23 kg. Er zijn vele genetische en levensstijlfactoren die deze groeiperiode kunnen beïnvloeden.

Husky’s zijn geweldige honden, en hun groeiperiode toont echt de magie van de puppytijd en de adolescentie! Ken je iemand die een husky heeft die dit zal waarderen? Of binnenkort husky ouders? Deel dit met hen!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.