Wanneer stoppen Duitse Herders met groeien? GSD stadia die je moet weten

Wanneer stoppen Duitse Herders met groeien?

Hier bespreken we precies op welke leeftijd Duitse Herders stoppen met groeien, de groeifasen van de GSD, manieren waarop je de volwassen grootte van je eigen hond kunt voorspellen, de factoren die de groei van de GSD beïnvloeden en de gebruikelijke volwassen grootte van de GSD.

Op welke leeftijd stoppen Duitse Herders met groeien? Duitse Herders zouden op een leeftijd van ongeveer 1 ½ tot 2 jaar lichamelijk volwassen zijn, hoewel ze kunnen blijven groeien tot ze 3 jaar oud zijn.. Natuurlijk zou de grootte verschillen voor mannelijke en vrouwelijke Duitse Herders en om dat te erkennen, zouden Duitse Herder reuen een hoogte van 60-65 cm. terwijl vrouwtjes zouden groeien 22-24 inches (55-60 cm), beide met een gewicht van 77-85 pond (35-40 kg).

De gemiddelde grootte van een GSD is slechts een range van zijn gebruikelijke afmetingen. Elke Duitse Herder kan buiten dit bereik groeien.

Er is nog veel te weten als het gaat om de groei van Duitse Herders, en misschien wil je het beter inschatten, dus ga je gang en lees verder!

Fasen waar elke GSD Puppy doorheen gaat

Om vele duidelijke redenen groeit elk hondenras anders. Als je een Duitse Herder opvoedt, moet je begrijpen dat je pup van nature door verschillende fasen gaat voordat hij uiteindelijk volgroeid is.

Hieronder is een lijst van deze volgende fasen die je misschien wilt doorlopen:

Neonatale fase

Deze fase is beter bekend als de Pasgeboren stadiumwaarbij u kunt verwachten dat uw GSD puppy nog niet kan zien of horen. Hij zal niet veel anders doen dan slapen en gewoon in het totale comfort van zijn hondenmoeder zijn; vaak bent u getuige van borstvoeding. Deze fase is typisch ongeveer 2 weken tot de ogen open gaan en hij eindelijk op geluid kan reageren; het is een mooie gebeurtenis die u waarschijnlijk niet wilt missen, dus het is een goed idee om de dagen bij te houden en uw pup van tijd tot tijd te controleren.

Een GSD van 2 weken oud weegt over het algemeen ongeveer 4 pond of 1,8 kilogram.

Overgangsfase

Tijdens deze periode zou uw Duitse Herder pup van 2 tot 4 weken oud zijnen tegen die tijd kan hij alweer zien en horen. Je kunt zien hoe hij nieuwsgierig rondkijkt en zelfs een beetje probeert te lopen, hoewel hij, omdat hij nog bezig is voldoende kracht op zijn spieren te ontwikkelen, soms zou vallen of wiebelen terwijl hij staat en beweegt. Gewoon geduld hebben, en snel genoeg zal hij zo speels en krachtig zijn als je hoopt!

Socialisatie fase

Het gebeurt tussen 3 tot 12 weken van de leeftijd, en het geeft alleen maar aan dat uw puppy klaar is om te socialiseren met andere honden en menselijke vrienden. Zorg ervoor dat u een veilige en liefdevolle omgeving creëert voor uw Duitse Herder; het is uw verantwoordelijkheid dat uw huisdier zich thuis op zijn gemak voelt en goed verzorgd wordt. Als u dit negeert, wordt uw puppy onzeker, bang of agressief tegenover vreemden en uzelf.

Duitse Herders zijn van nature vriendelijke dieren, maar als u geen goede band met ze creëert of ze niet op de juiste manier aan hun omgeving blootstelt, is het mogelijk dat ze dat niet doen. Het is raadzaam om te proberen ze al op deze leeftijd te trainen. Bouw een goede band op en laat hem weten dat hij u kan vertrouwen en volgen.

Op de leeftijd van 2 maanden, zou het gewicht van de GSD gewoonlijk variëren van 16 tot 20 pond of 6 tot 9 kilogram.

Jeugdfase

De Jeugdfase vindt plaats van 3 maanden oud tot 6 maanden omdat uw pup dan zijn geslachtsrijpheid bereikt en schijnbaar meer zin heeft om zelf op onderzoek uit te gaan. Misschien wilt u pas weten hoe groot uw hond is als hij ouder wordt, maar blijkbaar is de lichaamstaal waar u op moet letten. Het managen van een Duitse Herder kan een handvol zijn, en dat is duidelijk niet alleen vanwege het fysieke onderhoud, maar meer omdat hij erg vol energie en atletisch is – dit zal zich in deze fase sterk manifesteren.

Vanwege zijn grote fysieke kracht, kan hij een uitdaging zijn om onder controle te houden.

Adolescente fase

Op dit punt zou uw Duitse Herder… 6 maanden oud zijn. en begint het de gebruikelijke effecten van seksuele rijpheid te ondervinden. Vrouwtjes worden meestal loops rond de leeftijd van 6 tot 8 maanden en ze worden sneller volwassen dan mannetjes. Bovendien beginnen GSD-reuen territoriaal te worden en vaak opgewonden, dus wees niet te verbaasd als hij begint te markeren en te bestijgen. U kunt overwegen uw hond op deze leeftijd te steriliseren of te castreren, zodat u hem in een rustig en correct gedrag kunt houden.

Zodra uw GSD 9 maanden oud is, is ongeveer 90% van zijn volwassen gewicht bereikt, met een bereik van 64 tot 71 pond of 29 tot 32 kilogram.

Volwassen fase

Een volwassen Duitse Herder is meestal 2 tot 3 jaar oud en, in de meeste gevallen, stopt de groei vanaf dat moment; dit heeft niet alleen betrekking op de fysieke kant, maar ook op de mentale en emotionele kant. GSD-teven zijn kleiner en lichter dan reuen, maar zoals eerder gezegd, ze worden sneller volwassen.

Als je erover denkt om een Duitse Herder in je huis te overwegen, zou zijn grootte er echt toe doen, gezien zijn onderhoud en de ruimte die hij nodig heeft. Het is een verstandige keuze om meer te leren over GSD pups, in feite kan het een uitdaging zijn om ze te beheren als ze eenmaal ouder worden!

Schat de volwassen grootte van uw puppy

Vanaf 2 tot 3 jaar wordt uw Duitse Herder eindelijk lichamelijk volwassen, hoewel u niet zo lang hoeft te wachten om te weten hoe groot hij zal worden, toch? Als je van plan bent om deze grote harige baby te bezitten, kun je je maar beter goed voorbereiden! Bedenk hoe u uw Duitse Herder een ruime plek kunt geven om te spelen en te slapen en zorg voor de juiste portie maaltijden die hij in de toekomst nodig heeft!

Het kennen van de gemiddelde grootte van een volwassen Duitse Herder is misschien niet genoeg om u een voorsprong te geven, in feite zijn de afmetingen totaal afhankelijk van elke hond. Dus als u een nauwkeuriger inschatting wilt maken, zijn hier enkele fantastische manieren om u te helpen de volwassen grootte van uw GSD puppy te schatten:

Controleer de genetische achtergrond van uw puppy

Dit is misschien wel de gemakkelijkste en meest elementaire manier om uit te vinden hoe groot uw puppy zal worden. U kunt de lengte en het gewicht van zijn ouders laten uitmiddelen om een bijna nauwkeurige schatting te krijgen van de grootte van uw puppy als hij volwassen is.

Volg 16 weken vanaf zijn puppytijd

Deze methode is heel eenvoudig, maar zorg ervoor dat je het zorgvuldig laat bijhouden om een preciezere gok te hebben. Begin bij de geboorte van uw puppy, volg 16 weken van zijn groei en laat vanaf daar zijn lengte en gewicht meten. Vermenigvuldig de meting met 2 en je krijgt een vrij waarschijnlijke schatting.

Bestudeer de groeigrafieken

Grafieken kunnen helpen je een range te geven van de gemiddelde grootte van een GSD, maar het is slechts zo goed als je algemene idee van hoe groot een Duitse Herder kan worden. De ideale grootte voor reu en teef zou enkele kleine verschillen vertonen, dus het is goed om na te gaan wat het geslacht van uw hond aangeeft.

Factoren die de groei van Duitse Herders beïnvloeden

Als je dit deel van het artikel hebt bereikt, dan heb je ongetwijfeld veel geleerd over de eindfase van de groei van een GSD en hoe je de potentiële volwassen grootte van je eigen pup kunt ontdekken. Er zijn inderdaad enkele factoren die de ontwikkeling van je Duitse Herder kunnen beïnvloeden; dus zonder verder oponthoud, hieronder een snelle lijst van enkele van de meest voorkomende invloeden op de groei van je GSD:

Castratie of sterilisatie

Als uw hond gecastreerd of gesteriliseerd wordt, zal hij wat groter worden dan normaal, omdat de chemicaliën de groeischijf van zijn botten vertragen; hierdoor zal hij ook meer gewicht krijgen.

Worminfecties

Dit is een ernstiger geval dat de groei van uw hond kan beïnvloeden. Wormen zouden zich voeden met de essentiële voedingsstoffen van uw hond en zouden zijn ondervoeding veroorzaken; u zou dit kunnen voorkomen door hem tenminste eenmaal per jaar bij de dierenarts te laten controleren en uw Duitse Herder vrij van vlooien te houden.

Inspannende oefeningen tijdens de puppytijd

De botten van honden zijn op jonge leeftijd erg kwetsbaar, dus als je je GSD meeneemt voor een lange jog of renpartij, kan dat zijn groeiplaten echt beschadigen. Dat zou dus resulteren in een groeistop. Het is altijd beter om een jaar te wachten en uw hond te helpen met het opbouwen van zijn kracht en uithoudingsvermogen.

Laatste en aanvullende gedachten

Je kunt verwachten dat Duitse Herders maximaal 3 jaar stoppen met groeien; de grootte van een volwassen GSD zou afhangen van zijn lijn en geslacht. Hoewel we al weten dat mannelijke Duitse Herders vaker grotere structuren hebben dan teven, zou een andere GSD-lijn ook dicteren dat dit niet waar is.

Veel Duitse Herders worden gefokt als showhond of als werkhond, wat duidelijk een verschil zou maken in hun afmetingen. Showhonden zouden dunner lijken en met een onhandig gehoekte rug omdat hun achterhand veel korter is dan die aan de voorkant, terwijl werkhonden een dikkere en rechtere lichaamsstructuur hebben. GSD showhonden kunnen Amerikaans/Canadees of West-Duits zijn; ze worden gefokt om te passen als familiehond, terwijl West/Oost-Duitse of Tsjechische GSD werkhonden worden gefokt om te passen voor politie/militair of zwaar werk.

Hoe dan ook, deze Duitse Herders zijn hyperactief en hebben constante beweging en een boeiende omgeving nodig om hun beste leven te leiden. Als u een miniatuur-GSD wenst, zijn gemengde rassen met een speelgoedpoedel het meest gebruikelijk; Duitse Herder Corgi’s is ook een echt ding geworden voor liefhebbers van middelgrote poochs. Niettemin vallen alle zuivere Duitse Herdershonden onder de groep grote honden, dus als u denkt dat u voor een grote hond kunt zorgen en aan zijn basisbehoeften kunt voldoen, kunt u met recht een Duitse Herder bezitten.

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we verbeteren.