Voor- en nadelen van Duitse Herders – Zijn GSD’s de juiste hond?

Voor- en nadelen van het bezitten van een Duitse Herder

Het hebben van een Duitse Herder als huisdier kan een fantastische ervaring zijn, maar laten we hier transparant zijn en toegeven dat het niet altijd leuk en gemakkelijk zal zijn om voor te zorgen. Als je al een hondeneigenaar bent, zul je zeker begrijpen hoe zwaar de verantwoordelijkheid is om goed voor een hond te zorgen; het kan zelfs nog uitdagender worden als je een grotere hond als een GSD overweegt!

In dit artikel behandelen we de voor- en nadelen van het hebben van een Duitse Herder, dus probeer te evalueren of zijn fysieke kenmerken en persoonlijkheidskenmerken overeenkomen met wat je zoekt in een hond, misschien of misschien niet, een Duitse Herder. is wat het beste bij je past! Laten we beginnen.

De voordelen van het bezitten van een Duitse Herder

Een langdurige metgezel.

Als u op zoek bent naar een harige vriend waar u lange tijd bij kunt zijn, zijn Duitse Herders werkelijk een van de gezondste honden die u ooit kunt bezitten. Levensverwachting van Duitse Herders kan variëren van 9 tot 13 jaaren in die periode kunt u zich voorstellen hoeveel herinneringen u met uw hond kunt maken.

Speels en helemaal niet lui.

Deze hoektanden zijn geweldig om je te vergezellen in alle leuke en actieve avonturen! U kunt hem meenemen naar het strand, het wandelpark, of hem bij u hebben wanneer u van plan bent te gaan wandelen of kamperen; om het kort te maken, ze leven voor deze momenten, maar het meest helemaal, ze leven om u gelukkig te maken. Als je toevallig dol bent op een atletische en energieke honden uw levensstijl laat dat ook toe, dan kan een Duitse Herder die hond voor u zijn.

Jou beschermen is een prioriteit.

Als je eenmaal een stevige band met je Duitse Herder hebt opgebouwd, behalve dat hij aan je zijde zal staan en hij zal de bewaking van jou en je geliefden nastreven. Dit ras kan echt uw waakhond zijn en zal u bewaken waar u ook gaat; hij is van nature alert en kan gemakkelijk aanvoelen of er gevaar in zijn omgeving is.

Grote hersenen energie.

Duitse Herders worden hoog ingeschat in intelligentie en trainbaarheid. Ze worden beschouwd als de derde slimste hondenras in de wereld. U zult het geen uitdaging vinden om ze nieuwe trucjes te leren, en er zijn slechts een paar oefenrondes en herhalingen voor nodig om ze te begrijpen en te volgen; het beste aan deze honden is dat ze bereid zijn om te leren. Overweeg om uw GSD op jongere leeftijd te trainen, en ze zullen die gehoorzame houding met zich meedragen tot ze ouder worden.

Gewoonweg prachtig!

Met zijn weelderige vacht en sterk ogende houding, zou je het ermee eens zijn dat deze dieren adembenemend mooi zijn. Niet te vergeten, zijn grote bruine ogen en spitse oren maken hen slim en alert. Je zou echt willen pronken met je hond als het een Duitse Herder is, hun fysieke eigenschappen zouden absoluut de bewondering van mensen trekken.

Ze zijn goed, ongeacht het weer.

Duitse Herders kunnen koud of warm weer verdragen zolang je ze schaduw en beschutting biedt, vooral als het weer extreem slecht begint te worden. Het is essentieel om uw hond te baden of te voorzien van water om hem gehydrateerd te houden voor warm en vochtig weer. Bij koud, regenachtig of winters weer kunt u uw hond het beste binnen houden, warm en droog.

Gevoelig en zeer aanhankelijk.

U vermoedt deze eigenschap misschien niet altijd omdat Duitse Herders de neiging hebben om onafhankelijke en sterke persoonlijkheden te hebben, maar ze houden er ook van om tekenen van genegenheid van u te ontvangen. Uw hond aaien en hem zijn favoriete traktaties geven zijn enkele van de eenvoudigste manieren om uw zorg en liefde voor uw vriend te tonen! Soms hebben grote honden ook baby’s nodig!

GSD’s zijn goed met kinderen.

Een Duitse Herder met een uitstekende blootstelling aan kinderen tijdens zijn socialisatiefase zal het zeker goed doen in de buurt van kinderen en baby’s. Hoewel het belangrijk is op te merken dat dit gepaard gaat met een goede en geleidelijke begeleiding van uw hond, kunnen Duitse Herders geduldig zijn en zeer traag van woede als ze bij kinderen zijn; ze hebben ook de neiging om beschermend en zachtaardig te worden meestal met baby’s.

Werken is een doel.

Dit ras is niet uw typische huishond die graag in huis ligt en de hele dag over zijn buik wordt gewreven. Hij waardeert wat actie en sensatie; hij is vooral enthousiast om met u buitenactiviteiten te doen of u te helpen met fysiek werk. Ze zijn ook voorbestemd voor politie/militair werk, zeg maar een reddingshond die helpt bij het aanvallen van vijanden of het achtervolgen van criminelen.

GSD’s zijn uiterst trouwe huisdieren.

Als je een sterke band met je Duitse Herder hebt, zal hij jou en andere vertrouwde gezichten (zoals je familie of vrienden) van nature overuren trouw zijn. Als je eenmaal zijn vertrouwen hebt gewonnen, zal hij ongetwijfeld de neiging hebben beschermend voor je te worden en je zelfs met zijn eigen leven te bewaken. Hun loyaliteit aan u zal u sprakeloos maken, want ze zullen het uiten op zowel kleine als grote manieren die u misschien niet verwacht.

De nadelen van het bezitten van een Duitse Herder

GSD’s verharen het hele jaar door.

Duitse Herders hebben een vrij dikke vacht die moeilijk te verzorgen en te onderhouden kan zijn. Zijn haar zou vaak uitvallen, zodat het mogelijk op de vloer of zelfs op uw meubilair wordt verspreid. Vermijd dat uw hond op de bank of het bed gaat zitten of liggen; het is ook aan te raden om hem buiten het huis te laten slapen en blijven, misschien met een eigen hondenkennel in uw achtertuin of veranda.

Een grote hond heeft voldoende ruimte nodig.

Misschien komt dit probleem niet bij je op als je puppy nog klein is, maar als hij eenmaal volwassen is, wordt het een uitdagend probleem. Het bezit van een Duitse Herder is niet aan te bevelen voor wie in een klein appartement woont of een niet erg actieve levensstijl heeft. Hij heeft een grote tuin nodig om vrij te kunnen rennen en spelen, of een ruimte waar hij op ontdekkingstocht kan gaan. Het is niet uw gebruikelijke hond waarmee u een couch potato kunt zijn; GSD’s hebben veel energie en zouden alleen depressief worden als ze in kleine beperkende ruimtes worden geplaatst.

GSD’s zijn zeer krachtig en kunnen oncontroleerbaar zijn.

Door hun grote stevige structuur worden Duitse Herders verondersteld enorm sterke honden te zijn. Zonder goede training en socialisatie kunnen deze honden een echte hoofdpijn zijn! U zult het inderdaad moeilijk hebben om hem aan de lijn te houden of om hem goed opgevoed in huis te houden. Als u van plan bent een grote hond als deze te nemen, is training en het vestigen van uw dominantie van vitaal belang om hem in goed en gehoorzaam gedrag te houden.

Ze houden er een beetje te veel van om bij je te zijn.

Je kunt een Duitse Herder niet voor langere tijd alleen thuis laten; anders zouden ze verschillende emotionele gezondheidsproblemen ontwikkelen, waaronder verlatingsangst en depressie. Het bezit van een Duitse Herder is een behoorlijke verplichting om aan te gaan; hij heeft voortdurend aandacht en interactie nodig. GSD’s worden niet aanbevolen voor wie werkt en het huis de hele dag verlaat, zo niet de hele dag uit; het wordt ook afgeraden om uw hond langer dan 4 uur alleen te laten.

Ze bezitten kan een pijn in de portemonnee zijn.

Om te beginnen kan het krijgen van een Duitse Herder je veel geld kosten, en de belangrijkste reden hiervoor is dat hun fok ook niet zo goedkoop is. Een Duitse Herder kost u een bedrag van 1.000 tot 2.000 USD; dit is vooral als je bij een betrouwbare fokker koopt, zodat je zeker bent dat je een zuivere en gecertificeerde kwaliteitsfok pup bezit. Het onderhoud kan ook duur zijn; ze hebben registratie nodig, grotere porties maaltijden, regelmatige bezoeken aan de dierenarts, en andere voorzieningen.

GSD’s zijn vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen.

De meest voorkomende gezondheidsproblemen van Duitse Herders zijn heup- en elleboogdysplasie, polymyositis en artritis.. Helaas kunnen sommige van deze ziekten het gevolg zijn van inteelt en gewone genetica, waardoor uw hond pijn, ongemak en een geleidelijke verzwakking van de spieren en gewrichten krijgt. Dit gezegd zijnde, kan dit voorkomen worden. Denk er alleen aan dat het echt het beste is om uw pup bij een gerenommeerde fokker te halen.

Workaholic.

Duitse Herders zijn graag bezig, en zo niet, dan vinden ze meestal wel iets wat ze kunnen doen. Deze honden zijn ongelooflijk actief, en u moet voldoen aan de behoeften van hun eigenzinnige en werklustige persoonlijkheid! Ze kunnen ontspannen zijn, maar vaak zijn ze sportief en gepassioneerd door fysiek werk. Als u deze eigenschap uit het oog verliest, zal uw hond in de war raken en niets kunnen uitrichten.

Vergt een aanzienlijk deel van uw tijd.

Deze honden vinden het beste comfort als ze in de aanwezigheid van hun eigenaar zijn; het zou ook veel geduld en inspanning van u vergen om hen de uitstekende hond te laten worden die u wenst. Als u een hands-on hondeneigenaar bent, zal dit u niet als een probleem voorkomen, maar slechts als een extra uitdaging. Duitse Herders zijn voorbestemd om in training te gaan, of u er nu een wilt houden als politiehond of alleen als gezinshuisdier. Ze hebben de juiste begeleiding nodig voor welke rol u ze ook probeert te geven; er is geen leugen dat het vermoeiend kan zijn, maar de beloning komt direct daarna.

GSD’s kunnen agressief zijn.

Onvoldoende blootstelling aan verschillende mensen, huisdieren, en omgeving kan ervoor zorgen dat een Duitse Herder slecht reageert. Deze honden vinden het moeilijk om snel met anderen overweg te kunnen, maar dan nog, het draait allemaal om de blootstelling en het doorlopen van de juiste training. Verwaarloos dit niet van hen, wees eraan herinnerd dat je ze moet koesteren in een zorgzame en liefdevolle omgeving, anders kunnen ze gevaarlijk worden of een ondeugend gedrag krijgen.

Zal je wakker maken met één blaf.

Duitse Herders zijn zeer luide blaffers; hun record vermeldt zelfs dat ze zo luid als 106 decibel kunnen blaffen, wat waanzinnig is! Blaffen is altijd een ding geweest voor de meeste grote honden, vooral GSD’s die worden bestempeld als de typische waakhond. Te veel blaffen kan betekenen dat ze nog vol energie zitten en dat ze die kwijt moeten; het kan ook betekenen dat ze geluiden horen die ze niet leuk vinden of dat ze zich ongemakkelijk voelen in hun omgeving. Er zijn verschillende oplossingen voor dit probleem, en een van de voor de hand liggende zou zijn om hem te leren niet te blaffen; door dit te doen met kleine beloningen, zoals het geven van traktaties, zouden ze eraan kunnen wennen u te volgen.

Conclusie

Het bezitten van een Duitse Herder is zeker niet voor iedereen weggelegd. De lijst met voor- en nadelen helpt je hopelijk om na te denken of je er honderd procent klaar voor bent om de verantwoordelijkheid op je te nemen. Het is eigenlijk een belangrijke stap dat je je onderzoek doet, dat bewijst alleen maar dat je er om geeft of je er wel of niet voor kunt zorgen.

Begrijpelijk, niemand wil iets beslissen waar ze later spijt van zouden krijgen, dus vraag jezelf af of je het een ruime en gastvrije plek, voedzaam voedsel, en een hond-minnende omgeving kunt bieden. Beslis nooit uit opwinding of uit het idee hoe cool het zou kunnen zijn om een GSD te bezitten. Helaas hebben veel mensen die dit hebben gedaan hun hond uiteindelijk alleen maar verkocht of weggegeven aan nieuwe eigenaren, wat ongetwijfeld moeilijk te verkroppen is.

Kortom, het bezitten van een Duitse Herder is echt een zware klus en mag niet onderschat worden; ondanks dit feit is het altijd hartverwarmend om te weten dat je jezelf het liefste en trouwste maatje krijgt dat je ooit kunt hebben. Neem alle tijd om erover na te denken; wat de beslissing ook is, het is waarschijnlijk het beste. Veel succes!

We horen graag wat je van de post vindt, het is de enige manier waarop we kunnen verbeteren.