Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig? Verschillende levensfasen

Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig? Beagle rent en ziet er moe uit

Als je een beagle vader of moeder bent, weet je waarschijnlijk al hoeveel je hond moet bewegen. Zoals, de hele tijd. Benieuwd hoeveel beweging een beagle eigenlijk nodig heeft tijdens zijn verschillende levensfasen? Hier is alles wat je wilt weten!

Hoeveel beweging heeft een Beagle nodig? Een beagle heeft minstens een uur beweging per dag nodig, verdeeld over twee snelle wandelingen. om zijn beweging over de dag zelf te spreiden. Hij moet zijn tijd verdelen tussen cardio-oefeningen en mentale oefeningen, die beide even belangrijk zijn. Puppy’s moeten echter tot hun 18 maanden zorgvuldig gecontroleerd en in de gaten gehouden worden, om ervoor te zorgen dat ze niet overdrijven. Hieronder leest u meer over de trainingsnummers, wanneer en hoe u uw beagle moet trainen en de voordelen ervan!

Beagle puppy vs volwassen oefening niveaus

Omdat puppy’s maar kleine dingetjes zijn, kun je niet verwachten dat ze evenveel bewegen als volwassenen. Als je een lieve pup in je huishouden hebt, zul je je echt willen richten op het beperken van zijn totale beweging in wandelingen tot 1 mijl (liefst minder) per dag.

Het blijft natuurlijk belangrijk om hem actief te houden, maar probeer het te beperken tot korte wandelingen en speeltijd, in plaats van lange wandelingen of trektochten. Puppy’s ontwikkelen hun gewrichten en botten nog tot ze ongeveer 18 maanden oud zijn, dus te veel beweging kan hun groei afremmen en voortijdige gewrichtsproblemen geven die hen hun hele leven lang zullen achtervolgen..

Maar als je beagle eenmaal volgroeid is, zijn alle kansen verkeken! Zoiets. De dagelijkse beweging moet minstens een uur duren, verdeeld over twee wandelingen van 30 minuten. Dit helpt hem van zijn schijnbaar eindeloze energie af, maar je moet hem wel in een stevig tempo laten bewegen (joggen is nog beter) en je moet het ook combineren met spelen en andere activiteiten in huis en tuin.

In een notendop: beagles worden extreem actief en ze goed in beweging houden kan een serieuze creativiteit en inzet vergen!

Soorten beagle oefeningen

Om u te helpen op uw reis om uw beagle goed getraind en gezond te houden, zult u zich willen concentreren op de belangrijkste soorten oefeningen die nodig zijn voor een schone hond. Die zijn er:

  • Lange afstandsoefeningen
  • Cardio oefeningen
  • Mentale oefeningen

Lange afstands oefening

Dit heeft natuurlijk betrekking op zijn dagelijkse wandelingen/joggen waarbij je hem 30-45 minuten per wandeling in een constant tempo in beweging houdt. Voor de beste resultaten wilt u één wandeling ’s morgens maken en één ’s avonds. Dit helpt hem om aan het begin en het einde van de dag de energie eruit te halen en minimaliseert de kans dat hij zich bezeert omdat hij in korte tijd te veel beweegt. Dit helpt zijn spieren te rekken en zijn botten en gewrichten goed te laten werken. Dit kan elke dag veilig worden gedaan, want uw hond moet elke dag bewegen!

Cardio-oefeningen

Deze oefeningen kunnen een of twee keer per week worden gedaan. Ze moeten naast de dagelijkse wandelingen worden gedaan, want beide zijn belangrijk! Cardio-oefeningen helpen om zijn hart te laten pompen en zijn lichaam intens te laten bewegen. Uw beagle zal absoluut van deze cardio-sessies houden en het is geweldig voor zijn emotionele gezondheid en, zoals de naam al zegt, zijn cardiovasculaire gezondheid!

Omdat dit oefeningen zijn die gericht zijn op veel energie en veel slijtage, is het belangrijk om ze beperkt te houden tot korte uitbarstingen en slechts een of twee keer per week om ervoor te zorgen dat hij zich niet blesseert. Bekende voorbeelden van oefeningen in deze categorie zijn zwemmen, hardlopen en spelen. Maar daarover later meer!

Mentale oefeningen

Hoewel het voor ons mensen niet altijd logisch is, gaan geestelijke gezondheid en lichaamsbeweging hand in hand voor uw lieve hond. Dit betekent dat u prioriteit moet geven aan het elke dag oefenen van zijn hersenen en zijn lichaam (idealiter allebei tegelijk) voor een compleet beeld van de gezondheid. Gangbare mentale “oefeningen” kunnen van alles zijn, van lijntraining tot gevorderde training, tot verstoppertje spelen. Deze activiteiten betrekken zijn hersenen en zijn lichaam!

Wanneer te beginnen met het trainen van uw beagle pup

Je puppy vertrouwt op jou om ervoor te zorgen dat hij zijn oefenroutine niet overdrijft en zichzelf verwondt, zoals we hierboven al vermeldden. Je zult lopen om ervoor te zorgen dat hij vroeg in zijn hondenleven begint met wandelen en rennen, maar je zult het ook voorzichtig moeten doen.

Wandelen

Zoals gezegd zult u zijn maximale loopafstand willen beperken tot 1 mijl per dag, of minder, totdat hij minstens 18 maanden oud is. Zorg er ook voor dat zijn wandelingen kort zijn. 5-10 minuten per wandeling is een goed tijdsbestek, hoewel hij er meer nodig zal hebben. Het doel is zijn bewegingen frequent te houden, maar gekoppeld aan veel rust en dutjes tussendoor – puppies kunnen tot 18 uur per dag slapen.

Rennen

Ook al moet u zijn gezondheid beschermen en afstand bewogen, raak niet in paniek telkens als u uw puppy ziet rondrennen op zijn mollige pootjes! Het is volkomen normaal en aanbevolen voor uw pup om rond te rennen en te verkennen. Nogmaals, de nadruk ligt op korte loopsessies met veel tijd om tussendoor te rusten. Dit helpt zijn spieren, gewrichten en cardiovasculair systeem hun training te krijgen zonder ze te blesseren!

Hoeveel beweging is te veel voor een Beagle?

De eerlijke waarheid is dat onze Beagle je absoluut kan overtreffen als het op lichaamsbeweging aankomt. Omdat ze gefokt zijn als jacht- en zoekhonden, kunnen ze letterlijk de hele dag lopen en zich qua uithoudingsvermogen prima redden. Er is geen “harde en snelle” grens aan hoeveel uw beagle moet wandelen, wat betekent dat u goed moet opletten wat hij u vertelt.

Als uw hond bijvoorbeeld mank loopt, overmatig hijgt en lusteloos is, zijn dat allemaal tekenen dat u hem misschien iets te veel traint en dat hij grondig uitgeput is. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij niet uitgelaten opspringt zodra u zijn riem pakt, want – zoals gezegd – beagles kunnen mensen absoluut overtreffen in hun hoeveelheid activiteit. Maar dat ze fysiek kunnen doorgaan, betekent niet dat ze dat ook moeten doen.

Als je beagle tevreden uitgeput is en graag bij je op de bank kruipt om een film te kijken voor het slapen gaan, is dat een teken dat je het goed doet. Een gelukkige hond zal ook een rustige hond zijn, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat hij het huis vernielt terwijl u weg bent!

De beste oefeningen voor beagles

We hebben het natuurlijk al gehad over wandelen, wat een dagelijkse taak zou moeten zijn voor de verantwoordelijke huisdierouder die zijn hond in topvorm wil houden. Maar de volgende oefeningen zijn ook fantastisch voor zijn cardio en mentale gezondheid, dus maak er tijd voor!

Apporteren/Retourneren

Of het nu een frisbee is, een bal, een stok of een sneeuwbal (jij stiekeme mens, jij!), gooi iets en laat hem het apporteren, en laat het dan voor je voeten vallen om opnieuw te gooien. Dit kan worden gedaan in uw tuin, in een hondenpark (hoewel er misschien meerdere honden meedoen!), of ergens anders waar u een beetje tijd en ruimte hebt. Dit helpt om zijn hart te laten pompen en zijn geest bezig te houden terwijl hij zijn bal zoekt.

Touwtrekken

Geweldig voor spierontwikkeling en ook wat tijd voor binding met uw hond, touwtrekken is gemakkelijk, snel, en een echte favoriet voor pups en volwassenen, beide. U wilt natuurlijk een goed touw of rubber speelgoed, en probeer het te doen op een terrein waar uw hond zijn klauwen kan ingraven en echt kan touwtrekken!

Hindernisbaan

Dit combineert oefening met training, wat geweldig is voor zijn fysieke, mentale en emotionele gezondheid! Ontwerp een hindernisbaan rond uw erf en leer uw hond vervolgens hoe hij er doorheen moet. Het kan natuurlijk even duren, maar het is erg leuk voor uw hond en u zult er ook van genieten!

Verstoppertje

Aangezien beagles jachthonden zijn, geef ze iets om op te sporen! Of u nu binnen of buiten bent, laat uw hond ruiken en zien wat u gaat verstoppen, en laat hem dan op zijn plaats zitten terwijl u het doet! Voor extra plezier verstop je een paar dingen. Laat uw hond er dan achteraan gaan en ze bij u terugbrengen!

Hoe uw Beagle veilig te houden tijdens het sporten

We hebben het al een beetje gehad over veiligheid, maar het is tijd om meer in te gaan op de specifieke details om prioriteit te geven aan ieders veiligheid en plezier in de buitenlucht!

Houd uw hond aan de lijn

Totdat u er absoluut zeker van bent dat uw hond elke keer op commando naar u terugkomt (ongeacht wat hij ruikt), moet u uw beagle aan de lijn houden. Het kan een lange zijn (zeg, 25 of 30 voet [7.6 or 9.1 meters]), maar het houdt uw hond binnen uw controle zodat u hem niet verliest.

Houd uw tuin ontsnappingsbestendig

Beagles zijn natuurlijke ontsnappingskunstenaars. Als je ervoor kiest om hem te laten dwalen en je erf te verkennen, zelfs als je op hem let, wil je er zeker van zijn dat het volledig ontsnappingsbestendig is! Beagles zijn ook geneigd om te graven, dus zorg ervoor dat u uw omheining aan de onderkant goed hebt voorbereid om hem op uw erf te houden!

Probeer zoveel mogelijk op een vlakke ondergrond te oefenen

Beagles zijn indrukwekkende lopers en wandelaars, maar je zult je gewrichten en botten zoveel mogelijk willen beschermen door hem op gelijkmatig, gecontroleerd terrein te houden. Hoewel het prima is om af en toe te gaan wandelen, maak er geen dagelijkse bezigheid van waarbij hij naar hartelust over rotsen en boomstronken kan razen.

Beagle loopt met de riem verankerd aan zijn baasje

Voordelen van beweging voor beagles

Voel je je een beetje overweldigend en vraag je je af of je echt al die lichaamsbeweging voor je beagle moet doen? Er zijn veel voordelen aan het ontwerpen van een oefenroutine, waarvan je er hierboven veel kunt zien. Maar hier zijn er nog een paar om je zelfs op die drukke dagen gemotiveerd te houden.

Verlicht opgekropte energie

Juiste oefening in de verschillende categorieën en tijdschema’s zal helpen zijn opgekropte energie te verlichten. Dit betekent dat hij niet door het huis scheurt met de zoomies, kussens omstoot en in het algemeen een last is terwijl jij probeert de kinderen naar bed te brengen.

Voorkomt dat hij je huis vernielt

Een beagle zal absoluut overgaan tot destructief gedrag als hij niet genoeg beweging krijgt. Dat komt omdat deze actieve honden zich gemakkelijk en snel vervelen en onrustig worden. U kunt terugkomen van een snelle run naar de buurtwinkel om uw huis te vinden als een puinhoop van veren en snippers van schoenen!

Helpt hem gezond en scherp te blijven

Als uw hond de juiste hoeveelheid beweging heeft, zijn zijn lichaam en geest (en geest!) op hun sterkst. Zo blijft hij nog lang sterk en gezond, wat een betere algemene levenskwaliteit voor uw harige kind betekent!

Houdt angst en depressie op afstand

Omdat lichamelijke beweging zo sterk verbonden is met geestelijke gezondheid, vooral voor beagles die letterlijk gefokt zijn om constant te bewegen, de hele dag lang, zul je merken dat goede en regelmatige beweging de beste verdediging is tegen angst en depressie bij je hond. Tijd doorbrengen met jou, in beweging, zal de remedie zijn voor zijn algemeen geluk. Best lief als je erover nadenkt, hè?

Je beagle heeft nogal wat beweging nodig om zijn beste zelf te zijn, maar met deze tips kom je er wel uit voor ieders gemoedsrust!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we ons verbeteren.