Blaffen Beagles veel? Hoeveel en hoe het te stoppen

Blaffen Beagles veel?

Beagles staan bekend om hun luidruchtigheid vanaf hun puppytijd of zelfs als ze volwassen worden. Leer over hun hoeveelheid geblaf, soorten geblaf, situaties die uw beagle kunnen doen blaffen, en hoe u het kunt stoppen zonder zijn geest te breken.

Ja, beagles staan erom bekend dat ze meer blaffen dan andere rassen. Ze hebben echter verschillende soorten blaffen, en deze verschillen – uniek van andere rassen – zijn vaak wat het zal doen lijken alsof je beagle meer blaft. In werkelijkheid hebben ze gewoon meer te zeggen! Vertrouwd raken met de behoefte van uw beagle aan blaffen kan u helpen het instinct te begrijpen en er ook voor zorgen dat u helpt de herrie tot een minimum te beperken, terwijl u zijn hondenbehoeften respecteert.

Hoe komt het dat beagles veel meer blaffen dan andere honden?

Zoals hierboven kort vermeld, is een deel van de reden dat beagles de reputatie krijgen luidruchtig te zijn, dat ze gewoon meer te zeggen hebben. In feite zal het leren kennen van de belangrijkste soorten blaffen van uw beagle u helpen meer te begrijpen over wat hij met u wil communiceren.

Blaffen

Dit is ongeveer hetzelfde als wat je van andere hondenrassen hebt gehoord. Het zijn meestal korte lettergrepen en het komt eerder in spreuken dan dat het een langgerekt geluid is. Deze worden vaak gebruikt om met mensen te communiceren (meer daarover hieronder).

Bay

Uniek aan een beagle, voor het grootste deel, is een bay een kruising tussen een blaf en een brul. Het heeft het langgerekte geluid, maar er zitten spleten in die klinken als blaffen. Het klinkt precies als een blaf in een brulvorm. Ook dit wordt vaak gebruikt om de aandacht van een mens te trekken.

Howl

Hoewel niet alle beagles janken, doen de meeste dat wel. Dit is een aangeboren deel van hun ras en je weet het als je het hoort! Het is een lang, griezelig langgerekt geluid, dat normaal resulteert in hun snuit die naar de hemel gericht is terwijl ze huilen. Ze splitsen de brul niet op (zie hierboven), het is gewoon één lange lettergreep. Dit wordt vaak gebruikt als een algemeen (meestal mensgebonden) alarm of waarschuwing.

Dus, terwijl beagles misschien een beetje lawaai maken dan andere hondenrassen die je gewend bent, blijkt dat ze meer manieren hebben om te communiceren met hun favoriete mensen!

Blaffen beagles als ze alleen gelaten worden?

Beagles hebben vaak problemen met verlatingsangst. U kunt andere tekenen ervan zien voordat uw buren klagen over het blaffen. Bijvoorbeeld, plassen of poepen in huis, kleding en schoenen vernielen, in het algemeen chaos creëren wanneer hij aan zijn lot wordt overgelaten. Dit zijn allemaal tekenen dat uw hond bang is om “lang” alleen te zijn (lang hangt natuurlijk af van zijn tijdsbesef).

Hoewel beagles soms kunnen blaffen als ze alleen gelaten worden, zal de buurman je meestal vertellen over blaffen of janken. Omdat het de neiging heeft om de stilte van de buurt sneller te doorbreken dan blaffen (wat de meeste mensen negeren), is het vaak zo dat blaffen of janken er de oorzaak van is dat ze achteraf bij u gaan klagen.

Als je je beagle rustig laat wennen aan het idee alleen gelaten te worden en zijn verlatingsangst serieus neemt, kan dit echt helpen hem rustig te houden als je hem alleen thuis moet laten.. Maak het hem bijvoorbeeld gemakkelijk. Korte periodes die langer worden als hij zich aanpast. Houd hem ook bezig met speeltjes die langzaam vrijkomen of overweeg zelfs hem een T-shirt achter te laten waarmee hij kan knuffelen en dat naar jou ruikt.

Redenen voor Beagles om te blaffen en te janken

Bent u nieuwsgierig naar wanneer beagles blaffen versus wanneer ze janken of blaffen? En zelfs wat ze betekenen als communicatiemiddel? Lees dan verder!

Waarom en wanneer blaffen Beagles?

Net als de meeste hondenrassen blaffen beagles voor alle “normale” zaken, inclusief het idee dat hij honger heeft, moet plassen of poepen, of probeert uw aandacht te krijgen voor wat speel- of knuffeltijd. Soms zullen beagles ook blaffen als ze zich vervelen of eenzaam zijn. Dit kan bij u in de kamer zijn of buiten in een andere kamer, zodat u op onderzoek uitgaat.

Waarom en wanneer blaffen Beagles?

Als het blaffen niet werkt om je aandacht te krijgen, zullen ze het volume verhogen en dan overgaan op blaffen. Omdat uw menselijke oren dit scherper en indringender vinden dan blaffen, zult u sneller op hem reageren dan op gewoon blaffen. Het blaffen wordt vaak gebruikt als hij bijzonder eenzaam of echt is, echt wil je aandacht!

Waarom en wanneer janken Beagles?

Huilen maakt, zoals gezegd, helemaal deel uit van het biologische deel van de hersenen van de beagle. Omdat ze oorspronkelijk werden gefokt als jacht- en achtervolgingshonden, is het gehuil het symbool dat ze hun prooi hebben gezien en dat ze je erop attent willen maken, zodat je die kunt komen halen.

Vandaag de dag kan dit zoiets simpels zijn als een fladderend gordijn, een zwaaiende boomtak, een hond op straat of zelfs een vogel die over het terras vliegt. Niet echt handig, toch? Het gehuil van een beagle is zo onderdeel van hun biologische opmaak dat je je beagle nooit helemaal zult kunnen laten stoppen met huilen. Maar, er zijn enkele goede tips om je te helpen het onder controle te krijgen!

Hoe een beagle stoppen met blaffen

Van de ene reden naar de andere en van het ene volume naar het andere, zijn er momenten waarop een blaffende, brullende of jankende beagle gewoon niet handig is. Hier zijn enkele tips om het zoveel mogelijk voor te zijn.

Negeer

Aangezien een blaf een schreeuw om aandacht is, moet je hem negeren. Als u reageert op het blaffen of op een ander geluid, weet hij dat hij zo uw aandacht krijgt en zal hij het steeds weer doen, waardoor het voor u moeilijk wordt om de gewoonte later te doorbreken. Probeer het te negeren en spreek hem aan of praat tegen hem als hij gekalmeerd is en het in wezen heeft opgegeven.

Als je gewend raakt aan het geblaf van je beagle, zul je weten hoe je de belangrijke (“Mam, ik moet plassen!”) kunt onderscheiden van de onbelangrijke (“Mam, ik ben boooored.”). Omdat een genegeerde belangrijke blaf resulteert in een puinhoop die u moet opruimen, wilt u er zeker van zijn dat u op zijn minst aandacht besteedt aan zijn toiletblaf!

Help uw hond zijn angst te overwinnen

Als u te maken hebt met een hond die blaft omdat hij bang is (vuurwerk, sirenes, verlatingsangst), kunt u uw steentje bijdragen om zijn angsten geleidelijk en samen met hem te conditioneren, zodat hij kan leren dat hij niet uit angst hoeft te blaffen. Dit zal vooral helpen als hij blaft als hij alleen gelaten wordt.

Leer en dwing hem om stil te zijn

U zult hem de basiscommando’s van blaffen en stoppen met blaffen willen leren. Als hij leert te blaffen op commando, kan hij ook leren te stoppen op commando! De meeste mensen gebruiken “Stilte” als cue, maar voel je vrij om te kiezen waar je blij van wordt. Zorg ervoor dat hij leert zijn rust en stilte te associëren met een beloning, en je zult zien dat hij zich snel aanpast aan het stoppen van zijn lawaai op commando.

Dit is lastiger dan het klinkt. Veel slimme beagles denken dat als ze blaffen, hun mensen hen een beloning zullen geven als ze stoppen. Dus beginnen ze willekeurig te blaffen om een traktatie te krijgen! Ik weet het, toch? Zorg ervoor dat je voldoende ruimte laat vanaf het “Rustig” commando zijn settelen, zodat hij zijn rustige gedrag associeert als het belonende commando.

Geef hem veel speeltijd

Als je beagle blaft omdat hij eenzaam is of zich verveelt, probeer dan meer tijd met hem door te brengen! Geef hem veel tijd om te spelen en met jou te leren en te trainen. Aangezien beagles slimme, actieve honden zijn, kun je hier veel aan doen door speciale trucs en veel wandelingen en andere actieve dingen. Dit laat hem zien dat hij niet hoeft te bazelen om jouw aandacht te krijgen om te spelen, hij krijgt er zelf genoeg van!

Leid hem af

Als uw hond angstig is bij het geluid van de stofzuiger of vuurwerk, of gewoon graag blaft naar eekhoorns, leid hem dan af met een speeltje of iets anders. Dit moet een slim speeltje zijn dat hem echt dwingt er aandacht aan te besteden en te genieten van de uitdagende aspecten ervan. Bijvoorbeeld een puzzelbal! Afleiding kan wonderen doen in geval van nood en het helpt je ook verveling te scheiden van iets ernstigers zoals angst.

Onthoud het doel ervan

Tot slot wil je even stilstaan bij het doel van het blaffen! Ze proberen met je te communiceren en die communicatie moet onderzocht worden. Wat u denkt dat een “Ik heb honger” blaf is, kan in feite een “Mam, iemand klimt door het raam met een mes” blaf zijn of “Pap, de kinderen hebben net spaghettisaus over de vloer gegooid”. Als je eenmaal weet waarom hij blaft, kun je beslissen wat je eraan gaat doen.

Beagles zijn dol op blaffen, blaffen en janken. Kletserig en vol leven, deze tips zullen u helpen het goede van het slechte te scheiden en het beste uit uw familiehond te halen.

We horen graag wat u van de post vindt, alleen zo kunnen we verbeteren.