Wanneer stoppen Beagles met groeien? Een gids voor een gezonde Beagle

Wanneer stoppen Beagles met groeien? Tips voor een gezonde Beagle

Wist je dat er een direct verband bestaat tussen hyperactief zijn en groei bij beagles? Omdat het jachthonden zijn, is dit ras extreem hyper. Ze willen altijd achter dingen aan, spelen vangbal en doen activiteiten die veel energie vergen. Maar dit enthousiasme neemt af naarmate ze ouder worden. Deze afname valt samen met het moment dat beagles stoppen met groeien. Maar wanneer stopt een beagle met groeien?

Een beagle stopt met groeien als hij 1,5 jaar oud is.. Op deze leeftijd stopt de gewichtstoename. Ook zijn lengte neemt niet verder toe omdat de botten, ligamenten, kraakbeen en andere essentiële weefsels die deze onderdelen overeind houden, niet verder groeien dan deze leeftijd. Als hij 18 maanden oud is, is het skelet volledig ontwikkeld en kan het de liefde van het ras voor energierijke activiteiten gedurende zijn hele verdere leven aan.

Niettemin, zou de volledige ontwikkeling de reden kunnen zijn dat hun hyperactiviteit afneemt? Hoe is dit mogelijk, terwijl je toch mag verwachten dat beagles nu actiever zijn omdat hun systeem elke activiteit kan accommoderen? In dit artikel worden de verschillende stadia van groei bij beagles in detail beschreven en wordt ook deze groei/hyperactiviteit-paradox onderzocht.

Hoe groot is een volwassen beagle?

Een beagle bereikt zijn volledige volwassen grootte met 18 maanden. We moeten erop wijzen dat er twee soorten beagles zijn. Ze worden onderscheiden op basis van hun hoogte. De eerste categorie bestaat uit degenen die niet groter worden dan 13 inch. De tweede categorie bestaat uit beagles die tussen 13 en 15 centimeter lang zijn. Het is belangrijk op te merken dat de hoogte meestal wordt gemeten bij de schouder van de hond.

Het feit dat er twee hoogtecategorieën zijn, betekent dat hun gewicht ook verschillend zal zijn. De kleinere variant weegt tussen de 20 en 30 pond. In sommige gevallen kan het gewicht lager zijn dan 20 pond. Aan de andere kant kan het grotere type tot 35 pond wegen.

Bovendien zijn mannetjes meestal zwaarder dan vrouwtjes. Met 18 maanden kan een mannelijke beagle met een lengte van 13 inch tussen de 22 en 24 pond (10 en 10,9 kilogram) wegen. Een vrouwtje in dezelfde groottecategorie weegt tussen de 20 en 22 pond (9 en 10 kilogram). Ook zijn mannelijke beagles meestal groter dan vrouwelijke beagles.

Beagle Groeifasen

Bij de geboorte

Bij de geboorte wegen beagle-puppy’s tussen de 141 en 283 gram. In de eerste 24 uur neemt hun gewicht af, zoals bij elke pup. Dit verschijnsel wordt toegeschreven aan het feit dat de pups meconium en urine uitscheiden, maar de uitgestoten vloeistoffen niet snel genoeg kunnen aanvullen. Maar dit gewichtsverlies bedraagt zelden meer dan 10% van het oorspronkelijke gewicht. Bovendien zullen de pups na de eerste 24 uur elke dag in gewicht toenemen.

2 weken

Op de leeftijd van 2 weken, zal uw Beagle puppy ongeveer 1 pond wegen. We moeten erop wijzen dat de pups in de eerste twee weken van hun leven meestal het gevoeligst zijn. Ze hebben geen reukvermogen en hun ogen zijn de hele tijd gesloten. Ook bestaat altijd de kans dat hun moeder hen in de steek laat.

Als de moeder in de buurt blijft, zullen de pups volledig van haar afhankelijk zijn voor hun voedsel en warmte. Er zijn echter gevallen waarin de moeder haar pups afwijst. Je weet dat de moeder de pups in de steek heeft gelaten als ze slaapt of langere tijd niet bij ze is. Of, als de pups op haar favoriete plek liggen, kun je zien dat ze ze ergens anders naartoe verplaatst. In sommige gevallen zorgt de moeder voor alle andere pups in haar nest, behalve voor één die aangeboren afwijkingen heeft of ziek is. Andere redenen om haar kroost af te wijzen zijn dat de moeder ziek is of dat ze gestrest is.

In gevallen waarin alle of één puppy is verstoten, dan komt de zorgplicht automatisch op u als eigenaar te rusten. U moet ze voeden met buisjes en later met flesjes en heel voorzichtig en zachtaardig omgaan met de kleine pups.

3 weken

Het gewicht van Beagles op 3 weken varieert tussen 1,5 en 2 pond. De 3rd week brengt ook enkele ontwikkelingen. Uw pup begint te zien, en zijn visuele helderheid zal toenemen naarmate de dagen vorderen. Zijn gehoor ontwikkelt zich ook. Wat geluid betreft, beginnen de pups te jammeren en andere geluiden te maken, maar hun stembanden zijn nog niet goed ontwikkeld om te blaffen.

4 weken

Beagles moeten tussen de 2,5 en 3 pond wegen. Op deze leeftijd zijn ze gewoonlijk zelfverzekerder en luidruchtiger. U kunt verwachten dat ze het huis gaan verkennen en beginnen te spelen met de mensen om hen heen. Dit is ook een ideale leeftijd om ze te socialiseren.

6 weken

Beagles wegen tussen de 3,5 en 4 pond en zijn niet langer afhankelijk van de melk van hun moeder. Op deze leeftijd zitten ze meestal nog in de speenfase. Toch maakt het spenen hen niet minder nieuwsgierig. Door hun toegenomen groei kunnen ze uw huis verkennen en hun gegroeide tanden gebruiken.

Ongecontroleerd kunnen ze echt meubels vernielen, omdat hun verkenning voornamelijk bestaat uit sabbelen. De beagle pups ontdekken meestal nieuwe dingen door ze in hun mond te stoppen. Daarom moet u blootgesteld hout bedekken of uw houten meubels vervangen. Zo wordt uw huis puppy-proof en bent u niet getuige van de vernielingen die gepaard gaan met het sabbelen en de groei van uw puppy.

Ook moet u uw pup(s) al getraind hebben. Met 6 weken kan een puppy die al enkele dagen of weken getraind is, reageren wanneer u zijn naam roept of op andere geluiden, bijvoorbeeld de deurbel.

8 weken

Met 2 maanden is de pup gewoonlijk volledig gespeend en weegt hij tussen 3,5 en 6 pond. Op deze leeftijd begrijpt de pup zijn omgeving; hij kent bijvoorbeeld de voederplaats en kan onderscheid maken tussen zijn water- en voerbak. Hij kan ook eenvoudige commando’s opvolgen, bv. “staan” of “zitten”.

Ook omdat de pup klaar is met de speenfase, moet hij volledig onafhankelijk zijn van zijn moeder.

8 tot 12 weken

Uw puppy moet gedurende enkele weken (8 en 10 weken) een gewicht van tussen de 3,5 en 6 pond behouden. Het is niet ongewoon dat een 12 weken oude beagle tussen de 9 en 10 pond weegt.

16 weken

Met 16 weken moet uw beagle-pup ergens tussen 8 en 12 pond wegen. Op deze leeftijd is de pup meestal mentaal goed ontwikkeld, en dat maakt hem ontvankelijker voor meer geavanceerde training, bijvoorbeeld blaffen en zindelijkheidstraining. U moet uw pup zindelijk hebben gemaakt tegen de tijd dat hij 16 weken oud is.

6 maanden

Het gewicht van uw beagle zou op deze leeftijd tussen de 10 en 15 pond moeten liggen. Met 6 maanden heeft uw puppy 50% van zijn lichaamsgewicht bereikt. Een manier om te weten hoeveel uw beagle zal wegen als hij volgroeid is, is door zijn gewicht van 6 maanden te vermenigvuldigen met 2.

In de volgende 6 maanden vertraagt de gewichtstoename echter. Deze afname gaat door als ze 1 jaar oud zijn. Na 1 jaar ligt de gewichtstoename meestal tussen 5 en 10 pond.

18 maanden

Uw beagle is met 18 maanden volledig volgroeid, d.w.z. dat hij stopt met groeien. Het ideale gewicht op deze leeftijd ligt meestal tussen de 20 en 30 pond.

Soorten Beagles

Beagles waarvan het gewicht tussen de 20 en 30 pond valt, worden als klein beschouwd. Hun hoogte is niet groter dan 13 centimeter. Er zijn echter bepaalde gevallen waarin de genen van uw beagle zich vertalen in een groter lichaam. Dit komt omdat sommige beagles tussen de 25 en 35 pond wegen. Dergelijke beagles zijn meestal groter in zowel hoogte als gewicht. Wanneer ze volgroeid zijn, is hun grootte meestal tussen 13 en 15 inch.

We moeten erop wijzen dat de cijfers die we hebben gegeven voor de verschillende groeistadia meestal gelden voor de kleinere soort beagles. Het grotere type zou veel zwaarder moeten zijn vanaf de 4th week en verder. Het komt erop neer dat beagles er zijn in verschillende maten en dat het feit dat de uwe niet lijkt te passen binnen de getallen die we hebben gegeven, u niet moet hinderen. Wij raden u echter aan uw dierenarts te raadplegen, die een duidelijker beeld zal schetsen van de categorie waaronder uw beagle valt.

Daarnaast zijn er enkele interessante feiten die je moet weten over de twee soorten beagles.

Genen

Aangezien de twee rassen het resultaat zijn van hun genetische samenstelling, kunt u bepalen in welke categorie uw pup zal vallen door naar zijn moeder te kijken. Een grote moeder impliceert dat uw pup op volwassen leeftijd ook een grote beagle zal zijn.

Volwassenheid leeftijd

Hoe kleiner een beagle is, hoe eerder zijn lichaam stopt met groeien. De typische leeftijd van 18 maanden die we hierboven hebben aangegeven, geldt voor beagles die meer dan 25 pond wegen als ze volwassen zijn. De kleinere, d.w.z. die met een volwassen gewicht tussen 20 en 25 pond, zijn volgroeid als ze ongeveer 14 maanden oud zijn.

Aangezien we hebben benadrukt dat uw beagle met 6 maanden 50% van zijn volle omvang zal hebben bereikt, kunt u zijn gewicht dan verdubbelen en schatten wanneer hij volgroeid zal zijn.

Het gewicht van uw beagle onder controle houden

Als u zich aan de trainingsrichtlijnen houdt, zou uw beagle goed getraind moeten zijn tegen de tijd dat hij 18 maanden wordt. Als zodanig is uw enige vereiste als eigenaar op dit punt het voeden en trainen. We hebben hier een richtlijn gegeven over hoeveel u uw beagle moet voeren. Volg deze richtlijnen in combinatie met oefeningen, en uw beagle zal altijd in vorm blijven.

Zijn bewegingsregime op 18 maanden moet een dagelijkse wandeling van 1 mijl omvatten, naast cardio-oefeningen, bijvoorbeeld rennen, zwemmen, wandelen, apporteren en jagen. Als u de middelen en de tijd hebt, kunt u uw beagle trainen om sportachtige oefeningen te doen, zoals één voor één een trap oplopen en dat herhaaldelijk doen. U kunt ook kegels kopen, ze zo plaatsen dat ze bijvoorbeeld 30 meter uit elkaar staan, en dan uw beagle trainen om van de ene naar de andere kegel te rennen. Uw beagle zal zeker van cardio houden vanwege zijn achtergrond als jachthond.

Disclaimer

Je moet je beagle echter niet onderwerpen aan een overdreven hoeveelheid beweging terwijl hij nog in de groei is. Dat wil zeggen voordat hij 18 maanden oud is. Dit is gebaseerd op het feit dat zijn skelet nog niet volledig ontwikkeld is. De meest cruciale onderdelen van het systeem in deze fase zijn de groeiplaten.

Groeiplaten worden bij groeiende honden gevonden, aan de uiteinden van botten zitten een combinatie van kraakbeen. Het zijn echt zachte gebieden en maken groei mogelijk bij deze honden, wanneer ze open zijn, omdat het de gebieden zijn waar celdeling plaatsvindt. Men zegt dat een hond is gestopt met groeien zodra de groeischijven zich sluiten.

Omdat het zachte gebieden zijn, zijn ze gevoelig voor schade onder overmatige fysieke stress. Deze schade, bij groeiende honden, kan worden vergeleken met een verrekking of verstuiking bij een volwassen hond. Voor de eerste is de schade echter onheilspellend. Het resulteert in verkorte poten of misvormde ledematen. Hoewel beagles buitengewoon hyper zijn en houden van activiteiten die veel energie vergen, moet u een evenwicht zien te vinden. U moet voorkomen dat u hen en hun zwakke lichamen aan buitensporige fysieke stress blootstelt door het trainingsschema dat u voor hen kiest.

Twee rennende Beagles

Hyperactiviteit en groei

Eerder hadden we al gezinspeeld op het bestaan van een relatie tussen hyperactiviteit en groei. Ons uitgangspunt was dat beagles meestal hyperactief zijn voordat ze volgroeid zijn. Kortom, ze stoppen met hyper zijn zodra ze volwassen zijn, en ze zijn meestal volwassen op de leeftijd van 18 maanden. In de maanden voor hun 18 maanden verjaardag zullen ze dus waarschijnlijk tekenen van afnemende activiteit vertonen. Dit fenomeen is het gevolg van hun volledig ontwikkelde hersenen, die hen in staat stellen hun energie te reguleren. Vandaar onze opmerking over het bestaan van een verband.

In dit geval, zoals in elk ander scenario, zijn er echter enkele uitschieters. Sommige beagles kunnen zelfs na 18 maanden nog hyperactief zijn. De honden die zulk gedrag vertonen zijn meestal mentaal niet goed ontwikkeld. Hun lichaam mag dan volgroeid zijn, maar hun hersenen zijn nog bezig met een inhaalslag. Maar uiteindelijk zullen ze wel volledig ontwikkeld zijn, en pas dan zullen ze de mentale capaciteit hebben om hun hyperactiviteit te reguleren.

We horen graag wat u van de post vindt, alleen zo kunnen we ons verbeteren.