Alles wat u moet weten over Hoeveel moet een Beagle eten?

Hoeveel moet een Beagle eten?

Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat je Beagle een gezond gewicht behoudt. Maar hoe houd je het gewicht van een Beagle in toom? We gaan je vertellen hoeveel voedsel je je volwassen of puppy Beagle moet geven. We belichten ook de juiste voeding, zijn favoriete traktaties en snacks, en welk voedsel je beter niet kunt geven. Laten we er meteen in duiken.

Hoeveel voer is genoeg voor een Beagle?

Honden hebben, net als mensen, een dagelijkse caloriebehoefte. Wanneer je deze caloriedrempel consequent overschrijdt, wordt je hond zwaarlijvig. De caloriebehoefte is afhankelijk van het volgende:

 • Het gewicht (grootte) van de hond
 • Leeftijd
 • Het niveau van de activiteiten die hij gedurende de dag onderneemt.

Volwassen Beagle

Een volwassen beagle weegt tussen de 25 en 30 pond (11,3 en 13,6 kilogram). Een grotere beagle kan tot 35 pond wegen. Ongeacht zijn grootte, heeft een volwassen beagle ongeveer 45 calorieën per pond gewicht nodig.. Dit betekent dus dat de caloriebehoefte tussen 1125 en 1350 calorieën per dag ligt voor beagles van normale grootte, en 1575 calorieën voor grotere beagles..

Ook is het zo dat hoe meer activiteiten uw beagle onderneemt, hoe meer u zijn calorie-inname naar boven moet bijstellen. Over het algemeen zijn beagles zeer energieke en actieve honden. Ze vertonen deze grenzeloze energie tijdens hun puppytijd en een deel van hun volwassenheid tot ze ongeveer 7 jaar oud zijn (senior beagle). Daarom hebben ze meer calorieën nodig als ze zeer actief zijn en minder voedsel als ze ouder zijn (boven de 7 jaar). Senior beagles hebben ongeveer 42 calorieën per pond gewicht nodig.

Beagle Puppy

Een beagle puppy heeft ongeveer 55 calorieën per pond van zijn gewicht nodig. Dit is echter van beperkte duur, aangezien een beagle geacht wordt volwassen te zijn met ongeveer 12 maanden. Een puppy heeft meer calorieën nodig omdat het helpt bij zijn groei. Daarom is het tellen van de calorieën tijdens de puppytijd zinloos, tenzij uw puppy tekenen van overgewicht of ondergewicht begint te vertonen. U moet zich concentreren op de kwaliteit van de voeding die u uw puppy geeft. Daarover later meer.

Beagle Voedingsgids

Wij hebben geconstateerd dat het afleiden van het aantal calorieën uit het voedsel dat u uw puppy of hond geeft, ongelooflijk belastend is. En dat maakt de behoefte aan een gids over de hoeveelheid voedsel die je je beagle moet geven, gebaseerd op zijn gewicht of activiteitsniveau, van vitaal belang. Op voorwaarde dat u hondenvoer van goede kwaliteit gebruikt, zou de volgende gids de perfecte basis moeten vormen. Houd er echter rekening mee dat het slechts een leidraad is, en dat de hoeveelheid voer die u uw beagle moet geven, varieert op basis van zijn temperament, omgeving en activiteitsniveau.

Leeftijd Gewicht
Ponden (lb.)
Gewicht
Kilogrammen (kg)
Dagelijks voedselrantsoen
Normale activiteit
Dagelijkse voeding
Hoge Activiteit
8 weken – 12 maanden 4 – 10 2 – 4.9 85g 90g
1 – 2 jaar 11 – 21 5 – 9 60g 90g
2 – 3 jaar 22 – 26 10- 12 140g 160g
3 – 4 jaar 27 – 33 13 – 15 190g 230g
5 jaar 27 – 33 13 – 15 230g 245g
6 jaar 27 – 33 13 – 15 240g 250g
7 jaar 27 – 33 13 – 15 235g 245g
Meer dan 7 jaar 27 – 33 13 – 15 230g 240g

Tabel 1: Dagelijkse voeding naar leeftijd en gewicht

Hoe vaak moet je een beagle voeren?

Uw beagle de juiste hoeveelheid voedsel geven is één manier om ervoor te zorgen dat hij een gezond gewicht behoudt. De tweede manier is het beperken van het aantal keren dat je je huisdier voert. De frequentie vermindert naarmate uw puppy ouder wordt.

Beagle Puppy

Het dieet van een beagle puppy moet gedurende de eerste 4 weken uitsluitend bestaan uit moedermelk.. Tegen de 4th week, kunt u beginnen met de introductie van vast voedsel in een proces dat spenen wordt genoemd. Maar u moet dit stapsgewijs doen door eerst vast voedsel (dat wat zijn moeder eet) te mengen met een grotere hoeveelheid melkvervanger voor puppy’s of water. Naarmate hij ouder wordt, dus tussen week 4 en 6, moet u de hoeveelheid vloeistof die aan het vaste voedsel wordt toegevoegd, verminderen. Met deze strategie, zal uw puppy tegen de tijd dat hij 6 weken oud is, volledig uit vast voedsel bestaan..

Tijdens het spenen moet u de puppy tussen de 6 en 8 maaltijden per dag geven, in kleine porties.. De speenfase eindigt met 8 weken, waardoor dit de beste leeftijd is om een beagle puppy te krijgen. Maar ook als nieuwe eigenaar moet u de pup het merk blijven geven dat de fokker hem tijdens het spenen gaf, tot hij 2 maanden oud is. Elke verandering in de voeding zal namelijk maagklachten veroorzaken. Het eerste wat u moet doen voordat u uw nieuwe puppy mee naar huis neemt, is de fokker om meer informatie vragen over het dieet van de puppy en het merk voer dat hij gebruikt.

In het geval dat u al een hondeneigenaar bent en daarom van een ander merk houdt dan het merk waaraan de puppy gewend was in zijn vorige huis, of u heeft van een vriend over een ander merk gehoord en wilt dat gebruiken, dan moet u het volgende doen. Introduceer de puppy geleidelijk aan het nieuwe merk over een periode van 2 tot 4 weken door het oude en het nieuwe voedselmerk te mengen. U moet de verhouding van het nieuwe merk om de paar dagen geleidelijk verhogen. Doe dit echter pas als hij ouder is dan 2 maanden.

Een puppy beagle heeft nodig 3 maaltijden per dag als hij tussen de 8 weken en 6 maanden oud is.. Op 6 maanden oud zal uw beagle pup al meer dan 50% van zijn volwassen gewicht wegen. Dit is het moment om het aantal keren dat u hem voedt te verminderen tot 2. U moet hem slechts 1 maaltijd ’s morgens en 1 maaltijd ’s avonds geven. Op deze leeftijd is het niet meer nodig om water aan zijn droogvoer toe te voegen, maar zorg ervoor dat u de hele dag door water ter beschikking stelt.

2 maaltijden per dag laat ruimte voor traktaties en snacks tijdens de training. Behalve als positieve versterking tijdens de training van uw puppy, bevorderen deze traktaties en snacks ook de groei. Als hij ouder is dan 6 maanden, kunt u ook wat huisvoer in zijn dieet opnemen.

U moet uw beagle puppyvoer alleen geven gedurende zijn hele puppytijd (8 weken tot 12 maanden oud).

Volwassen Beagle

Met 12 maanden oud, wordt een beagle beschouwd als een volwassen hond, en je moet hem twee keer per dag volwassen voedsel geven. De overgang van puppy- naar volwassenenvoer moet echter geleidelijk gebeuren. Het wordt aanbevolen met deze overschakeling te beginnen zodra de beagle pup 11 maanden oud is, omdat de geprefereerde overgangsperiode ergens tussen 2 en 4 weken ligt.

In de vormende maanden van zijn volwassenheid vertraagt zijn groei geleidelijk en stopt uiteindelijk als hij 1,5 jaar oud is. Een volwassen beagle bereikt zijn volle, volwassen grootte op deze leeftijd. Daarna moet u het aantal en de hoeveelheid snacks die u uw beagle geeft nauwlettend in de gaten houden om overmatige gewichtstoename door te veel calorieën te voorkomen.

Als we zeggen 3 of 2 keer per dag, bedoelen we dat u het dagelijkse rantsoen dat in de bovenstaande tabel is samengevat door respectievelijk 3 of 2 moet delen.

Hoe de juiste voeding voor een Beagle te kiezen

Als eigenaar van een beagle heb je twee belangrijke keuzes:

 • Thuis eten: rauw of gekookt voedsel
 • Gefabriceerd voedsel: hondenvoer of traktaties/snacks

Gefabriceerd voedsel

Gefabriceerd voedsel van een gerenommeerd merk is enigszins voordelig omdat het al bereid is en de vereiste hoeveelheid voedingsstoffen bevat. In wezen is het een uitgebalanceerd dieet. Maar er zijn maar een paar betrouwbare en gerenommeerde merken die kwaliteitsvoeding produceren. De meeste verkopen ondermaats voedsel dat vulstoffen bevat, die geen voedingswaarde hebben. In sommige gevallen veroorzaken de vulstoffen winderigheid. Desalniettemin zijn hier enkele punten om rekening mee te houden als u gefabriceerd voedsel koopt.

 • Kies voer met visolie, zonnebloemolie of saffloerolie. Deze oliën houden de vacht van de beagle glad en de vacht glanzend. Ze zijn ook essentieel voor het behoud van een hoog energieniveau.
 • Zorg ervoor dat het eerste ingrediënt op de lijst gevogeltemeel, vis of andere soorten heel vlees is. Dit bewijst dat het voedsel een hoog eiwitgehalte heeft.
 • Negeer voedingsmiddelen waar granen in zitten.
 • Laat voedingsmiddelen zonder natuurlijke ingrediënten links liggen.

Er zijn 2 soorten gefabriceerd voedsel:

 • Droogvoer: is zuinig en leidt tot schonere tanden.
 • Natvoer: is geschikt voor pups en honden die niet van water drinken houden.

Gefabriceerd puppyvoer van een gerenommeerde fabrikant is het beste voor een opgroeiende pup. Nogmaals, we herhalen dat niet alle merken kwaliteitsvoeding aanbieden, daarom moet u ervoor zorgen dat wat u koopt voldoet aan de volgende eisen:

 • Het moet essentiële mineralen bevatten zoals fosfor en calcium die helpen bij de botvorming en gewrichtsproblemen verminderen.
 • Het moet een hoog eiwitgehalte hebben.
 • Het moet een hoog percentage essentiële voedingsstoffen bevatten, zoals koolhydraten, vitaminen en vetten.
 • Het moet water bevatten. Dit houdt in dat u uw puppy alleen natvoer moet geven.

Home Voedsel

Als je nog steeds bedenkingen hebt over het kopen van fabrieksvoer, maak je dan geen zorgen, want je kunt gewoon zelfgemaakt voer gebruiken volgens de onderstaande richtlijnen. Het is echter niet aan te raden om je puppy zelfgemaakte voeding te geven. Voor uw volwassen beagle kunt u ofwel kiezen voor koken, maar weet ook dat het geven van rauwe voeding de meest geprefereerde optie is gezien de voordelen zoals:

 • Gezondere huid
 • Mooie vachten
 • Meer energie
 • Compacte poep
 • Betere tandhygiëne omdat het voedsel de tanden reinigt

U moet het voer schoonmaken voordat u uw beagle serveert. Daarna gewoon alle ingrediënten als volgt mengen en opdienen.

Type voedsel Portie per maaltijd Bron
Vis of Vlees 40% Tonijn, lever, kippenvlees, kidneybonen, rundvlees, kalkoen, zalm, garnalen, varkensvlees, ham,
Koolhydraten 25% Zoete aardappelen, pasta, gewone rijst, havermout, maïs, popcorn, brood, quinoa
Groenten 25% Groene bonen, spinazie, erwten, baby wortels, bloemkool, broccoli
Fruit 10% Mango, banaan, aardbeien, frambozen, peer
Tabel 2: Thuisvoedsel

Het rauwe voer kan ook eieren, gewone yoghurt, honing, pinda’s, cashewnoten, kokos en kaas als extra toevoegingen bevatten. U moet echter uitkijken voor een allergische reactie, en zodra u een teken ziet, moet u uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen.

Hoe voer je een beagle

U kunt zowel geplande voeding als vrije voeding gebruiken.

Vrije voeding

Dit is de methode waarbij uw beagle ongeacht het tijdstip toegang heeft tot het voer omdat u zijn voerbak niet weghaalt. De voerbak zal dus altijd voer bevatten. Dit is de meest geprefereerde voedingsmethode wanneer uw hond tussen 8 weken en 2 maanden oud is.

Geplande voeding

Deskundigen pleiten voor deze methode nadat uw puppy de leeftijd van 2 maanden heeft bereikt. Geplande voeding houdt in dat je een strikt voedingsschema hebt op een specifiek tijdstip van de dagbijvoorbeeld om 7 uur ’s ochtends, 1 uur ’s middags en 7 uur ’s avonds. U kunt ook kiezen voor een andere aanpak waarbij u uw beagle voert na een bepaald aantal uren. Het plannen van maaltijden heeft verschillende voordelen:

 • Het helpt bij de zindelijkheidstraining aangezien de pup op bepaalde tijdstippen moet poepen.
 • Het leert en verbetert de discipline
 • Het helpt u de hoeveelheid voedsel die u hem geeft te controleren, waardoor de hond uiteindelijk een gezond gewicht behoudt.

Traktaties en Snacks

Uw puppy is onlangs 8 weken oud geworden, en u heeft hem enthousiast mee naar huis genomen. U weet ook dat dit de perfecte leeftijd is om met de basistraining te beginnen. Het geven van traktaties en snacks is één manier om ervoor te zorgen dat de training effectief is. Maar u moet beseffen dat u op deze jonge leeftijd de puppy alleen natvoer moet geven. En omdat beagles, hoe jong ook, bijzonder vatbaar zijn voor overgewicht, is het aanpassen van de hoeveelheid voedsel die u uw puppy tijdens de maaltijd geeft een zekere manier om hem te helpen een gezond gewicht te behouden.

Als hij eenmaal droogvoer kan eten, zorg er dan altijd voor dat zijn traktaties natuurlijk en gezond zijn. Vermijd bewerkt voedsel of snacks. Geef hem ook geen etensresten of menselijk voedsel terwijl u eet. Dit zal hem leren dat het in orde is om om eten te bedelen, en de pup zal dit gedrag zijn hele leven lang blijven vertonen.

Naast eetbare traktaties kunt u uw puppy ook kauwspeeltjes geven, bijvoorbeeld zachte botten of hertengeweien. Ze zijn een geweldige bron van calcium, en ze houden je beagle een tijdje afgeleid. Andere speeltjes zijn van stevig rubber. Kies echter alleen speeltjes die te groot zijn om in de bek van de puppy te passen. Dit voorkomt inslikken of stikken.

Als alternatief zou u uw beagle popcorn, stukjes vlees, of pindakaas die geen xylitol bevat kunnen geven. Deze snacks zouden kunnen werken voor je huisdier. Maar als je benieuwd bent naar wat je je huisdier nog meer als snack kunt geven, moet je toestemming vragen aan je dierenarts.

Wat mag een beagle niet eten?

U moet uw beagle niets geven met toegevoegde suiker, bijvoorbeeld ijs, snoep en snoepgoed, vanwege de bijwerkingen die daaruit voortvloeien. De verwerkte suiker in deze producten maakt uw hond vatbaar voor diabetes, gebitsproblemen, obesitas, suikerroes en hormonale onbalans. Vermijd ook om uw beagle zout te geven. Wat moet u uw beagle nog meer niet geven?

 • Avocado’s: Ze hebben persin (een gifstof) die diarree en braken veroorzaakt.
 • Elk product dat xylitol bevat, bijvoorbeeld bepaalde merken pindakaas of suikervrije kauwgom. Xylitol is een onnatuurlijke zoetstof die leverschade veroorzaakt en de bloedsuikerspiegel verlaagt.
 • Mosterdzaden
 • Macadamianoten
 • Thee, chocolade, koffie of cafeïne: Ze tasten het centrale zenuwstelsel, hart, nieren en longen aan. Ze verhogen ook de kans op toevallen en veroorzaken een verhoogde/abnormale hartslag, frequent urineren en koorts.
 • Kattenvoer: Het bevat meer eiwitten en vetten dan uw beagle nodig heeft en zal hem daarom ziek maken.
 • Walnoten
 • Champignonplanten
 • Knoflook
 • Rozijn
 • Appelpitten
 • Alcohol
 • Uien
 • Kaneel
 • Amandelen
 • Aardappel- en tomatenbladeren en -stengels
 • Druiven
 • Abrikozenpitten

Conclusie

Een gezonde beagle heeft een onverzadigbare drang naar voedsel en als hij niet wordt gecontroleerd, kan hij echt eten. Er zijn tal van beperkingen die u kunt gebruiken om de eetlust aan te pakken. Die omvatten het plannen van maaltijden en het beperken van de calorieën die je hem geeft. Als u niet oppast, kan uw beagle overgewicht krijgen, gezien zijn vatbaarheid voor zwaarlijvigheid. Aan zijn gedrag kunt u automatisch zien dat het niet goed gaat met uw beagle als hij minder of helemaal geen eetlust heeft.

Niettemin, door de richtlijnen te volgen die we in dit artikel hebben samengevat, ben je er zeker van dat je huisdier altijd een gezond gewicht zal hebben.

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we ons verbeteren.