Waarom gaat mijn hond niet naar buiten?

waarom gaat mijn hond niet naar buiten

Waarom gaat mijn hond niet naar buiten? Toen ik mijn eerste hond kreeg, was dat niet alleen voor het bedrijf. Ik dacht dat mijn puppy me zou helpen actiever te zijn, waardoor ik een reden had om vaker op pad te gaan. Dus ik kan me je frustratie voorstellen als je hond het huis niet uit wil, of plotseling niet meer naar buiten stapt. Elk ongewoon gedrag zoals dit is altijd een teken om te onderzoeken! Je wilt immers niet dat je hond lijdt aan enig ongeluk of een slechte gezondheid. In deze gids zal ik de belangrijkste redenen bespreken waarom uw pup zich misschien niet langer in de vrije natuur wil wagen, zodat u kunt leren of er iets ernstigers bij de hand is.

Inhoud


Waarom gaat mijn hond niet naar buiten?

In de meeste gevallen zal een hond niet naar buiten willen omdat hij of zij ergens bang voor is. Geen twee honden zijn hetzelfde, dus begrijpelijkerwijs zijn er een paar verschillende redenen waarom je hond bang zou kunnen zijn om naar buiten te gaan. Je zult je hond als individu moeten analyseren om te begrijpen in welke categorie hij valt om hem uiteindelijk te helpen zijn angsten onder ogen te zien en uiteindelijk te genieten van het naar buiten gaan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen.

Geluidsgevoeligheid

Een van de eerste dingen die uw hond ervan kan weerhouden om naar buiten te gaan, is geluidsgevoeligheid. Als je hebt gemerkt dat je hond uit het niets bang is geworden om naar buiten te gaan, dan heeft hij misschien een hard geluid gehoord tijdens het spelen in de tuin of toen hij op zijn meest recente wandeling was.

Geluiden van grasmaaiers, vuurwerk, onweer of zelfs auto-uitlaten lijken misschien niet bijzonder eng voor u of mij, maar deze geluiden kunnen angst bij uw hond veroorzaken en hun stressniveaus dramatisch verhogen, waardoor ze niet naar buiten willen.

Overprikkeling

Overstimulatie is een andere factor die uw hond ervan kan weerhouden om zijn beste leven buitenshuis te leiden. Voor sommige honden kan de drukte, drukte, onbekendheid en willekeurige activiteit die buiten plaatsvindt extreem overstimulerend en stressverheffend zijn. Vooral als ze meestal een vrij nerveuze pup zijn.

waarom gaat mijn hond niet naar buiten

Puppy Paniek

Als je net een nieuwe puppy mee naar huis hebt genomen, kan hun angst om naar buiten te gaan voortkomen uit het feit dat ze gewoon niet bekend zijn met naar buiten gaan. Puppy’s mogen immers pas echt naar buiten als ze zeven weken oud of volledig gevaccineerd zijn, dus het is volkomen begrijpelijk dat dit nieuwe vreemde buitenland enigszins eng voor hen is. Socialisatie is de sleutel om dit te overwinnen!

Obstakels

Het is een mogelijkheid dat je hond misschien niet eens bang is voor het buitenleven, maar in plaats daarvan is hij bang voor een ander obstakel dat hem ervan weerhoudt om naar buiten te gaan. Als u bijvoorbeeld onlangs bent verhuisd naar een huis op de tweede verdieping en uw hond heeft geen ervaring met trappen, dan kan de trap het probleem zijn en het probleem dat u moet aanpakken.

Weer

Mensen houden er niet zo van om uit te gaan bij slecht weer, dus waarom zou dat anders zijn voor je hond? Een nieuwe ervaring met slecht weer, zoals sneeuw, onweer of zware regenval, kan ertoe leiden dat uw hond zich terugtrekt in de warme, veilige en stille ruimte die hij thuis noemt. Ik bedoel, kun je het ze echt kwalijk nemen?

Slechte socialisatie

Het socialiseren van uw hond op jonge leeftijd is cruciaal om te voorkomen dat hij bang is voor mensen, landschappen en andere honden. Als uw hond nooit de allerbelangrijkste socialisatie heeft gekregen die hij nodig had toen hij een puppy was, dan kan uw hond bang zijn voor alles buiten dat hij nog nooit eerder heeft meegemaakt.

Onervaren met een riem of halsband

Leibandtraining is uiterst belangrijk voor alle honden, en als uw hond weinig tot geen ervaring heeft met het lopen aan de lijn, dan kan zelfs de aanblik ervan hem ervan weerhouden om naar buiten te gaan.

Als u uw hond bijvoorbeeld heeft geadopteerd, kan uw pup negatieve ervaringen aan zijn riem hebben gehad, en het kan een iets uitdagender taak zijn om hem comfortabel te laten zijn met het dragen ervan. Ongeacht hoe angstig uw hond is, moet u echter beetje bij beetje een halsband en een riem introduceren totdat ze het associƫren met een positieve ervaring.

Eerdere negatieve ervaringen

Elke eerdere negatieve ervaring die uw hond buiten tegenkwam, kan ervoor zorgen dat hij het buitenleven kwalijk neemt. Een insectenbeet, op iets scherps stappen of een slechte ontmoeting met een andere hond, om er maar een paar te noemen, kan een onaangename herinnering in het hoofd van uw hond achterlaten en ervoor zorgen dat hij binnen wil blijven waar ze voelen zich veilig en comfortabel.

Medische problemen

De laatste reden voor de onderbreking van uw hond in de buitenlucht is een blessure of medisch probleem, zoals pijn in de benen, recente blindheid of een intern gezondheidsprobleem waardoor uw pup zich lusteloos en onder het weer voelt. Als u ander ongewoon gedrag bij uw hond hebt opgemerkt, is het belangrijk dat u hem naar de dierenarts brengt voor de mening van een professional.

Tekenen dat uw hond bang is om naar buiten te gaan

U kent uw huisdier beter dan wie dan ook, en er zijn een paar veelbetekenende tekenen waar u op kunt letten die aangeven dat uw hond bang is om naar buiten te gaan. Als je een van de volgende tekenen opmerkt, raad ik je aan om de buitentraining van je hond langzaam te doen om negatieve ervaringen te voorkomen die hem nog meer zouden kunnen afschrikken om naar buiten te gaan.

  • Hijgen
  • Lip likken
  • Verwijde pupillen
  • Pacing
  • Bevend
  • Bevriezing
  • Vastgepinde achteroren
  • Gezeur
  • Weigeren te lopen
  • Weggestopte staart.

Hoe ik mijn hond kan helpen zich buiten gelukkig te voelen

Het hebben van een bange hond betekent niet dat je nooit samen buiten kunt wandelen. Als u uw puppy van jongs af aan goed socialiseert, is de kans groter dat hij gelukkig naar buiten gaat. Dit proces kan zelfs tijdens de volwassenheid plaatsvinden, hoewel het veel langzamer moet gaan!

Verwijder indien mogelijk het ding waar je hond bang voor is. Maar in de meeste omstandigheden moet je je hond langzaam laten zien dat hij geen reden heeft om bang te zijn. Begin op afstand en gebruik traktaties en sussende woorden totdat je hond zich op zijn gemak voelt in de buurt van het ding waar hij bang voor is. Werk in het tempo van je hond om langzamer te bewegen en houd de dingen te allen tijde positief. Als je consequent bent, zal je hond binnen de kortste keren gretig met je het huis uit gaan.

Samenvattend: Waarom gaat mijn hond niet naar buiten?

Met zoveel verschillende redenen waarom je hond niet naar buiten wil, is het cruciaal dat je goed op je hond en zijn recente gedrag let. Als ze ongewoon gedrag vertonen, kan het je een indicatie geven van de oorzaak van hun nieuw ontdekte angst voor het buitenleven. Praat met de dierenarts om medische redenen uit te sluiten en werk in het tempo van uw hond om hem te laten zien dat het buitenleven niets is om bang voor te zijn!

Andere problematische hondengedragingen helpen