Leren oudere honden puppy’s?

leren oudere honden puppy's

Leren oudere honden puppy’s? Ik hoor mensen altijd zeggen dat hun tweede hond makkelijker is dan hun eerste – waardoor ik me afvroeg of de training van de eerste hond een rol speelde! En na wat onderzoek kwam ik erachter dat het waar is. Alle honden leren van het observeren van andere honden – in alle stadia van het leven. Puppy’s moeten vooral leren van oudere honden, en oudere honden leren puppy’s inderdaad. Dit kan het voor u als eigenaar makkelijker maken. Maar het is ook van vitaal belang voor jonge pups, daarom kunnen ze hun moeder niet verlaten totdat ze minstens 8 weken oud zijn. In deze gids zal ik nader bekijken hoe volwassen honden jongere honden leren, het meest voorkomende gedrag dat ze zullen leren en hoe de relatie beide kanten op kan gaan.

Inhoud


Puppy’s volgen oudere honden in de buurt en bootsen ze na

Als je ooit een puppy mee naar huis hebt genomen met andere honden, heb je misschien gemerkt dat je puppy de oudere hond (en) volgt. Dit is een natuurlijk gedrag dat meestal voorkomt in combinatie met jongere honden die oudere honden kopiëren in alles wat ze doen.

Volgens Psychology Today zijn allelomimetische gedragingen “groepsgecoördineerd gedrag dat afhankelijk is van een aangeboren neiging voor honden om bij andere honden te willen zijn, hun riem te volgen en hetzelfde te doen.” Puppy’s nemen dit gedrag op natuurlijke wijze over en dragen ze helemaal tot in de volwassenheid … en verder. Alle honden zijn in staat om les te geven en van elkaar te leren!

Leren oudere honden puppy’s?

Ja! Allelomimetisch gedrag betekent in wezen dat oudere honden puppy’s trainen die u mee naar huis neemt. Althans, ze maken het trainen van puppy’s een stuk makkelijker. Wanneer u bijvoorbeeld uw volwassen hond belt en hij of zij komt, zal de puppy ook komen omdat hij de leiding van uw andere hond volgt. Uiteindelijk zal uw puppy gewoon komen als u hem belt, helemaal alleen.

Puppy’s hebben ook minder kans op “ongelukken” wanneer er een oudere hond in huis is, omdat de honden hun zaken samen op de juiste plaats zullen doen.

Dit leerproces begint niet alleen in hun nieuwe huis. Puppy’s mogen niet worden gescheiden van hun moeders en nestgenoten totdat ze minstens 8 weken oud zijn, omdat ze zoveel te leren hebben van hun familie. Sommige fokkers laten puppy’s pas naar huis gaan als ze 12 of 14 weken oud zijn – hoewel je ervoor moet zorgen dat je fokker je pup goed socialiseert als dit het geval is.

leren oudere honden puppy's

Oudere honden kunnen puppy’s kalmeren

Iedereen weet dat puppy’s een handvol kunnen zijn, maar niet iedereen weet dat oudere honden puppy’s kunnen kalmeren. Honden zijn roedeldieren en ze kijken naar elkaar voor sociale signalen. Als uw nieuwe puppy bijvoorbeeld nerveus is over zijn nieuwe omgeving, kan hij zich beter voelen als er een andere, rustigere hond in de buurt is.

Elke hondeneigenaar zal je ook vertellen dat het trainen van een puppy om trappen op en af te gaan een van de meest uitdagende onderdelen is van het hebben van een puppy in huis. Puppy’s zijn doodsbang voor trappen omdat ze zo onbekend zijn, maar het hebben van een oudere hond in de buurt kan hen helpen hun angsten onder ogen te zien.

Leren oudere honden puppy’s om niet te bijten?

Ja. Als een puppy te ruw met een oudere hond speelt, zal hij schreeuwen, grommen of grommen en stoppen met spelen. Door dit proces zal de puppy leren om niet te bijten – zelfs als hij met u speelt. Puppy’s beginnen leuk te leren spelen met hun moeders en nestgenoten, maar oudere honden thuis kunnen positieve gewoonten versterken.

Gelukkig kan dat ook. Als uw puppy u bijt, boots dan het gedrag van de hond na door weg te lopen en het spel te stoppen. Je pup zal snel leren dat zo hard bijten het plezier beëindigt, en hij moet zachtaardiger zijn om een beloning te blijven krijgen.

Zal een puppy slecht gedrag leren van een oudere hond?

Wees voorzichtig, want puppy’s kunnen ook slecht gedrag leren van oudere honden! Denk bijvoorbeeld aan wanneer er een sirene door de buurt gaat en alle honden op het blok beginnen te blaffen. Dit is een relatief onschuldig gedrag, maar anderen kunnen sinister zijn.

Uw puppy kan onder het hek vandaan komen of agressief gedrag vertonen als hij van de verkeerde hond leert. U moet dus de speelkameraadjes van uw puppy zorgvuldig kiezen. Bovendien moet u een puppy nooit voorstellen aan een hond met bekende gedragsproblemen.

Als uw oudere hond problemen heeft, doe dan uw best om ze uit te werken voordat u een nieuwe puppy aan uw huis toevoegt. Anders zou je kunnen eindigen met 2 honden met hetzelfde probleem.

Zal een nieuwe puppy een oudere hond helpen?

Puppies en oudere honden kunnen elkaar helpen. Uw oudere hond kan uw puppy leren hoe hij zich moet gedragen en uw puppy kan nieuwe energie in huis brengen en gezelschap bieden. Zorg ervoor dat uw oudere hond gezond genoeg is om de aanpassing te maken en probeer het temperament van elke hond te evalueren om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor elkaar.

Je moet ook je schema dubbel controleren om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt voor beide honden. Puppy’s vergen veel werk en je kunt er niet op rekenen dat je oudere hond het allemaal voor je doet. Vergeet niet dat het hebben van een oudere hond in huis geen een-op-een training vervangt … of puppy kleuterschool als dat iets is waar je in geïnteresseerd bent.

Oude honden zijn geweldige leraren

Honden leren veel van elkaar en puppy’s zijn geweldige studenten. Hun belangrijkste leerperiode gebeurt met hun moeders en nestgenoten, maar voor honden is leren van andere honden een levenslang proces. Vanwege allelomimetisch gedrag leren oudere honden puppy’s veel gedrag.

Het hebben van een oudere hond in uw huis kan u helpen uw puppy te trainen, maar u moet nog steeds veel tijd en energie besteden aan een-op-een training. Kies ook zorgvuldig de metgezellen van uw puppy, omdat jongere honden ook slechte gewoonten van oudere honden kunnen oppikken.

Kunnen oudere honden puppy’s onderwijzen? Waar het op neer komt?

Uiteindelijk kunnen oudere honden puppy’s leren om te komen wanneer ze worden geroepen, de badkamer buiten te gebruiken en de trap op en af te gaan. Oudere honden kunnen u ook helpen uw puppy te socialiseren, zodat hij niet bijt of te hard speelt.

Het hebben van een oudere hond en een puppy tegelijkertijd kan een genot zijn, maar het is niet geschikt voor elk huishouden. Leer uw puppy kennen voordat u hem aan uw oudere hond voorstelt en zorg ervoor dat uw hond klaar is om een mentor te zijn. Als alles goed gaat, kunnen vele generaties honden elkaar trainen en heb je altijd een goed opgevoede pup in huis.

Meer hulp bij uw nieuwe puppy

Verwijzingen