Kunnen speelgoedpoedels zwemmen?

kan speelgoedpoedels zwemmen

Kunnen speelgoedpoedels zwemmen? Veel mensen geloven dat Speelgoedpoedels en Poedels in het algemeen verfijnde en stijlvolle honden zijn. Maar wist je dat deze kleine, schattige honden graag in en uit het water springen. Dus ja! Speelgoedpoedels kunnen zwemmen. In feite behoren ze tot de beste zwemmers in de hondensoort. Deze kleine honden hebben veel eigenschappen die hen in staat stellen om geweldige zwemmers te zijn, maar degenen die het meest van zwemmen houden, zullen er vanaf jonge leeftijd kennis mee maken. In deze gids zal ik uitleggen waarom Toys zo graag zwemt en hoe je je Poedel kunt helpen veilig van het water te genieten.

Inhoud


Kunnen speelgoedpoedels zwemmen?

De term “poedel” is afgeleid van de Duitse term “pudelin” of “pudel”, wat “spatten in water” betekent. Het lijkt dus vrij natuurlijk dat deze honden in het water thuishoren! De eerste Poedels waren groot en werden gefokt als jachthonden. Hun taak was om eenden, watervogels en ganzen op te halen en terug te brengen naar hun meesters. In de loop der jaren ontwikkelden veredelaars kleinere variëteiten, zoals de Miniatuur en Toy Poodle.

Alle Poedelvariëteiten hebben bepaalde eigenschappen die ze goed geschikt maken om te zwemmen. En sommige Speelgoedpoedels zullen van nature te water gaan wanneer ze het voor het eerst zien! Maar anderen zijn misschien wat meer op hun hoede. Als je je poedel geleidelijk en op jonge leeftijd kennis laat maken met water, zullen ze zeer waarschijnlijk genieten van spetteren en zwemmen. Maar als ze vroeg in het leven een negatieve ervaring hebben, zijn ze misschien terughoudend om terug te keren naar water. Dus of Toy Poodles al dan niet kunnen genieten van zwemmen, hangt af van hun individuele ervaring.

Waarom zijn poedels geweldige zwemmers?

Speelgoedpoedels zijn de kleinste variëteit in het poedelras. Ondanks hun grootte zijn het vaak geweldige zwemmers, zoals standaard en medium poedels. Dit is gekoppeld aan hun instinct en uiterlijk. Laten we de twee redenen nader bekijken waarom dit ras zo goed is in zwemmen.

kan speelgoedpoedels zwemmen

Natuurlijke instincten

Zoals ik eerder al zei, werden Poedels oorspronkelijk gefokt om op eenden te jagen. Hierdoor raakten ze er automatisch aan gewend om in het water te zijn en te leren zwemmen. Speelgoedpoedels hadden meer kans om als schoothondjes te eindigen, maar ze werden gefokt uit originele Poedels. Ze behielden dus de natuurlijke instincten die van deze eerdere jachthonden werden verlangd.

Het is niet ongewoon om die instincten vandaag te zien! Veel eigenaren van speelgoedpoedels vinden hun honden gretig om achter vogels aan te jagen die ze op het strand of op meren zien.

Lichaamsconformatie

Als je naar een speelgoedpoedel kijkt en denkt hoe schattig het is, weet dan dat er wetenschap achter elk fysiek kenmerk zit. Hun gekrulde, dichte vacht is niet alleen ideaal omdat het weinig verharing heeft. Het is ontworpen om ze warm en beschermd te houden wanneer ze in water zijn. Dit is de reden waarom het meestal lang rond het hoofd, de borst en de enkels wordt gehouden bij werkhonden.

Speelgoedpoedels hebben slanke, gespierde lichamen om hen te helpen snelheid te winnen en te zwemmen. Ze hebben ook zwemvliezen, waardoor ze gemakkelijker in water kunnen peddelen en sturen. En ze hebben een lange, gezonde snuit die het ademen gemakkelijk maakt in het water en uit wanneer ze herstellen van de oefening.

Kan ik mijn speelgoedpoedel leren zwemmen?

Poedels zijn gebouwd om te gedijen in water. Dit betekent echter niet dat ze allemaal instinctief van zwemmen zullen genieten. Ervan uitgaan dat ze dat zullen doen en ze recht in het diepe gooien (letterlijk) kan het tegenovergestelde effect hebben en je achterlaten met een hond die het water haat! Het is dus van vitaal belang om je Speelgoedpoedel in hun eigen tempo kennis te laten maken met water.

Je kunt absoluut een Toy Poodle trainen om te zwemmen. Neem speelgoed en traktaties mee om de ervaring leuk te maken. Wanneer je je speelgoedpoedel leert zwemmen, gebruik dan ondiepe meren, rivieren of andere ondiepe wateren. Op deze manier kan je Poedel wennen aan het gevoel van het water terwijl ze zich nog steeds veilig voelen met hun voeten op de grond. Ze kunnen gemakkelijk uit het water komen als ze klaar zijn, en je kunt ze pakken als er iets ergs gebeurt. Na verloop van tijd kun je ze naar dieper water brengen, naarmate hun zelfvertrouwen groeit.

Maak kennis met je speelgoedpoedel met water

Het socialiseren van uw pup om water te geven vóór 16 weken is van vitaal belang als u wilt dat uw speelgoedpoedel geniet van zwemmen. Maar als dit niet mogelijk is, kun je ze nog steeds op oudere leeftijd in water brengen. Het kan gewoon een langzamer proces zijn. Zoals ik zojuist al zei, blijf de eerste paar keer in ondiep water, totdat je poedel zelfverzekerd in het water is en tekenen vertoont dat ze goed willen zwemmen.

Stap 1: Moedig je poedel aan in het water

Sommige Poedels hebben geen enmoed om het water in te gaan. Maar als je hond wat voorzichtiger is, kun je hem aanmoedigen door er zelf in te gaan staan en hem te verleiden met een speeltje of een traktatie. Zodra je Speelgoedpoedel in het water stapt en ziet dat ze kunnen spetteren, zullen ze daar meestal plezier met je maken. Verleid ze met een spel of meer traktaties om ze te belonen voor het verblijf in het water en het verkrijgen van vertrouwen.

Stap 2: Probeer een beetje dieper te gaan

Zodra uw pup zich zelfverzekerd voelt en gedraagt in het water, kunt u proberen hem wat dieper te nemen. Zorg ervoor dat ze weten hoe ze uit het water kunnen komen en wees bij de hand om hen te helpen als ze in paniek raken. Ga niet dieper als ze zich bang of terughoudend gedragen, want dit zal je vooruitgang vertragen. Werk in plaats daarvan in het tempo van je hond. Dit bouwt vertrouwen op en je Poedel zal weten dat je het beste met hem voor hebt.

Het is een goed idee om je Poedel waar mogelijk te blijven belonen. Maar het is duidelijk dat ze moeite zullen hebben om lekkernijen te eten terwijl ze in dieper water zwemmen! Dus beloon ze als ze terug zijn in het ondiepe water en bied veel verbale aanmoediging terwijl ze zwemmen. Peddelen is een natuurlijk instinct voor honden, dus ze zullen instinctief in dieper water zwemmen zodra ze zelfverzekerd genoeg zijn om erin te gaan.

Stap 3: Houd ze goed in de gaten in het water

Fluiten ze zwemmen, houd je Toy Poodle in de gaten om op te merken wanneer ze moe worden. Zwemmen vereist andere spieren dan wandelen, dus je hond kan snel moe worden, vooral als het de eerste keer is en vanwege zijn kleine formaat. Herhaal dit proces minstens drie keer per week. Omdat Speelgoedpoedels erg slim zijn, zal je poedel eerder klaar zijn om te zwemmen dan je denkt.

After Swim Care Practices voor je speelgoedpoedel

Poedels hebben veel nazorg nodig na een lange dag zwemmen. Hun jassen vereisen veel verzorging na uren zwemmen in zwembaden met chloor of zout waterlichamen. Hun vacht is niet ontworpen om hoge chloor-, zand- of zoutconcentraties te weerstaan. Het kan leiden tot knopen en klitten die pijnlijk zijn om te verwijderen als ze niet snel worden aangepakt.

Zorg ervoor dat je hun vacht grondig spoelt om zand, zout of chloor te verwijderen. Wanneer het haar van de Toy Poodle volledig droog is, borstel het dan met een kwaliteitsborstel. Vergeet niet om de poten ook af te spoelen en te drogen. Als de poten van uw poedel beginnen uit te drogen en te barsten, neem dan contact op met uw dierenarts om een goede kwaliteit en veilige vochtinbrengende crème te vinden om verwondingen en infecties te voorkomen terwijl uw hond zwemt en traint.

Als je je speelgoedpoedel moet wassen, doe het dan niet elke keer als ze uit het water komen. Het heeft het potentieel om de natuurlijke oliën in hun hypoallergene vacht te strippen. Een of twee keer per maand is over het algemeen oké, of wanneer de hond overtollig zand of modder in zijn vacht heeft.

Kortom – Kunnen speelgoedpoedels zwemmen?

Speelgoedpoedels houden meestal van water en zwemmen, maar het is belangrijk dat je hun vroege ervaringen positief houdt. Werk en het tempo van je pup wanneer je hem kennis laat maken met water en beloon zijn vooruitgang! Het duurt niet lang of je zult moeite hebben om je hond uit het water te krijgen!

Meer over Toy Poodles