Waarom eet mijn speelgoedpoedel niet?

waarom eet mijn speelgoedpoedel niet

Er zijn niet veel dingen die mijn angst kunnen verhogen, zoals mijn huisdieren die uit karakter handelen. Ik denk dat het waarschijnlijk komt omdat ze me niet kunnen vertellen wat de zaak is, dus ik blijf gissen (en vaak catastroferen) over de mogelijkheden. Een klassiek voorbeeld hiervan is ‘waarom eet mijn Speelgoedpoedel niet?’ De ervaring heeft mij door de jaren heen geleerd dat allerlei dingen hun eetlust kunnen verminderen, van ziekte tot stress. En er zijn nog een heleboel andere mogelijke oorzaken die ik nog niet eens ben tegengekomen. Dus in dit artikel heb ik ze allemaal op één plek verzameld, en ik hoop dat het je ook kan helpen!

Inhoud


Waarom eet mijn speelgoedpoedel niet?

Speelgoedpoedels gedijen op een hoogwaardig, compleet en voedzaam dieet, dat geschikt is voor hun leeftijd en grootte. ‘Compleet’ betekent dat het geen van de vitamines, mineralen of voedingsstoffen mist die ze nodig hebben voor een normale gezondheid. In Amerika houdt de AAFCO toezicht op de nauwkeurige etikettering van hondenvoer als compleet of complementair. Als uw pup van zijn gebruikelijke dieet is afgegaan, zijn er verschillende mogelijke redenen om te overwegen:

 • Het voedsel is niet geschikt voor hen
 • Je biedt er te veel van aan
 • Pijn
 • Ziekte
 • Maagverstopping
 • Stress
 • Ouderdom
 • Ze zijn het beu
waarom eet mijn speelgoedpoedel niet

Het voedsel is niet geschikt voor hen

Hiermee bedoel ik, is het klein en/of zacht genoeg voor hen om te eten? Brokjes diëten worden gemaakt met stukken in een breed scala aan maten en vormen. Brokjes met grote stukken zijn bij uitstek geschikt voor grote hondenrassen, maar je kleine poedel kan moeite hebben om de stukken te breken met zijn kleine kaken en worden afgeschrikt om meer dan het absolute minimum te eten. Gelukkig geven de meeste verpakkingen van dierenvoeding nu een idee van de werkelijke grootte van de stukken erin. Dus de volgende keer dat je in de winkel bent, neem dan de tijd om er een paar te vergelijken en probeer de kleinste.

Als alternatief kan een oudere hond verontrustende kauwen op droog voedsel krijgen. Ze weken in een beetje warm water of het vervangen door voedsel kan hier werken.

Je biedt te veel

Ben je begonnen met het nauwkeurig meten van de maaltijden van je pup, maar nu ben je het gewoon aan het bekijken? Zou het kunnen dat de porties die je aanbiedt in de loop van de tijd geleidelijk groter zijn geworden? Het kan zijn dat uw huisdier een deel van zijn maaltijd verlaat, simpelweg omdat hij vol is. Probeer hun maaltijden af te wegen en controleer of ze nog steeds aanzienlijk minder eten dan je in de kom doet.

Pijn

Pijn is een beruchte eetlustremmer. Met name tandpijn kan de maaltijd ondraaglijk maken. En speelgoedpoedels zijn meer dan gemiddeld vatbaar voor pijn door parodontale aandoeningen die direct het gevolg zijn van hun grootte. Bijvoorbeeld overbevolking, rotatie van tanden om te passen, kortere tandwortels en een langere levensduur (kleine rassen leven consequent langer – en onderwerpen hun tanden aan meer jaren slijtage – dan grotere rassen).

Ziekte

Net als voor ons mensen gaat verlies van eetlust hand in hand met veel alledaagse ziekten voor honden, waaronder hoesten en verkoudheid of milde voedselvergiftiging. Zich onder het weer voelen na routinematige vaccinaties kan ook hun eetlust onderdrukken. Dit soort verlies van honger is meestal tijdelijk en gaat na een paar dagen voorbij, of wanneer hun andere symptomen ook verdwijnen.

Eigenaren melden ook verminderde eetlust naast een diagnose van allergieën, artritis, hartaandoeningen, gastro-intestinale aandoeningen en nieraandoeningen, naast vele anderen. Soms kan verlies van eetlust in deze omstandigheden worden teruggedraaid met eetlustopwekkende geneesmiddelen.

Maagverstopping

Een andere reden waarom honden van hun maaltijden afgaan, is als hun spijsverteringsstelsel is geblokkeerd. De boosdoener kan worden beïnvloed uitwerpselen (d.w.z. constipatie) of een vreemd lichaam zoals een deel van een stuk speelgoed of deken. Als u een van deze problemen vermoedt, ga dan dringend naar hun dierenarts.

Stress

Dit is een andere situatie waar jij en ik ons waarschijnlijk allebei in kunnen inleven. Stressvolle situaties kunnen ons van ons eten afhouden totdat we klaar zijn om weer te ontspannen. Stressvolle ervaringen die de eetlust van een Toy Poodle kunnen kloppen, zijn onder meer:

 • Verhuizen
 • Op vakantie gaan
 • Een ander nieuw huisdier krijgen
 • De komst van een baby, of iemand die nieuw in huis komt wonen

Ouderdom

Als uw oudere pup (10 jaar of ouder) niet zoveel lijkt te eten als vroeger, kan dit gewoon een natuurlijk onderdeel van het ouder worden zijn. Eens honden worden oud, hun metabolisme vertraagt (d.w.z. ze hebben minder calorieën nodig om hetzelfde gewicht te behouden). Ze worden vaak ook minder actief, wat een nog lagere calorievraag betekent. Dit zijn normale en natuurlijke redenen om bij elke maaltijd minder te eten. Zoals we eerder hebben aangestipt, kan ouderdom echter ook een toename van pijnlijke aandoeningen zoals tandbederf of artritis met zich meebrengen, die de eetlust van honden verminderen. Het is een goed idee om uw oudere vriend elke 3 tot 6 maanden voor dierenartscontroles te nemen, zodat veranderingen in eetlust kunnen worden gecontroleerd en indien nodig kunnen worden gecorrigeerd.

Verveling

Ten slotte hebben honden net als wij smaakvoorkeuren. En ze kunnen zich vervelen van het eten van dezelfde maaltijd, dag in, dag uit, net als wij. Als je alle andere mogelijke oorzaken voor het verliezen van interesse in hun voedsel hebt uitgesloten, is hun eten misschien gewoon niet meer interessant voor hen. Probeer de boel op te schudden met iets nieuws.

Toy Poedel Eetgewoonten

Als kleine honden met een snel metabolisme geven speelgoedpoedels de voorkeur aan kleine, frequente maaltijden. Ze hebben ook geavanceerde paletten omdat ze zijn gefokt uit truffeljagende miniatuurpoedels. Sommige eigenaren melden dat wanneer dit ras gewend raakt aan het ontvangen van tafelresten, ze zullen beginnen met het vasthouden aan meer menselijk voedsel in plaats van te eten wat ze zouden moeten eten. U kunt dit voorkomen door tafelresten te vermijden en in plaats daarvan vast te houden aan een doordacht, gevarieerd dieet voor huisdieren van hoge kwaliteit.

Wat eten speelgoedpoedels graag?

Speelgoedpoedels genieten van hoogwaardige eiwitten, zoals kip, rundvlees, kalkoen, zalm, eend, konijn en lamsvlees. Zoals de meeste honden hebben ze de neiging om natvoer te verkiezen boven droogvoer, maar het opnemen van ten minste wat droogvoer is goed voor het reinigen van hun tanden, tenzij je een toegewijde dagelijkse poetser bent. Ze houden ook van gemakkelijk te verteren granen, zoals havermout, quinoa en rijst. Je kunt ook kleine hoeveelheden groenten en fruit zoals bosbessen, komkommer en wortel aanbieden als caloriearme traktaties.

Hoe krijg ik mijn kieskeurige poedel te eten?

Tot slot, hier is een overzicht van al het beste advies dat ik heb gevonden om de eetlust van je kleine hond te stimuleren, of om ze terug te krijgen op een regelmatig schema van maaltijden.

 • Stop met het voeren van uw pup restjes en traktaties. Als ze denken dat er beter voedsel komt, zullen ze hun gewone voedsel niet eten. Bovendien zal een kleine speelgoedhond geen maaltijden eten als ze vol zitten met snacks.
 • Houd een regelmatige voedingsroutine aan. Honden van alle soorten gedijen op routine en voelen zich het meest zelfverzekerd en ontspannen als ze precies weten wat er van hen wordt verwacht. Als je er een gewoonte van kunt maken om ze op regelmatige tijdstippen te voeren, zal hun eetlust zich aanpassen om erop te anticiperen.
 • Experimenteer met het gezelschap houden en ze de ruimte geven. Elke hond heeft zijn eigen individuele voorkeur voor gezelschap of eenzaamheid terwijl hij eet – als je er maar één hebt geprobeerd, probeer dan de andere!
 • Maak maaltijden smakelijker door ze een beetje op te warmen en in een schone kom te serveren. Mijn honden hebben voor elke maaltijd dezelfde brokbodem, maar een wisselende rotatie van natvoer bovenop, voor afwisseling.
 • Maak je niet te veel zorgen als je harige vriend een paar maaltijden overslaat. Maar als ze beginnen af te vallen, of twee hele dagen niet eten, maak dan een dringende afspraak met hun dierenarts.

Waarom eet mijn speelgoedpoedel niet? Probeer je geen zorgen te maken!

Als je speelgoedpoedel plotseling stopt met eten, spring dan niet naar het ergste. Er zijn veel mogelijke oorzaken voor een dip in hun eetlust, en velen van hen zijn behoorlijk goedaardig. Deze kleine honden kunnen beroemde kieskeurige eters zijn, en velen hebben gewoon hun maaltijden nodig opgefleurd – of zelfs tijd om zich aan te passen aan een nieuwe omgeving of routine. Als je je pup een paar dagen niet te eten kunt krijgen en je hebt alles geprobeerd, bel dan de dierenarts om een controle te vragen.

Vertel ons hoe je erin geslaagd bent om de eetlust van je Toy Poodle te stimuleren in het opmerkingenveld hieronder!