Kan ik gebarsten rauw ei over hondenvoer gieten?

gebarsten rauw ei over hondenvoer

Is het goed om gebarsten rauw ei over hondenvoer te gieten? Ik hou ervan om mijn hond kennis te laten maken met nieuw voedsel, vooral wanneer ze belangrijke voedingsstoffen kunnen leveren en mogelijk hun gezondheid kunnen verbeteren. Eieren zijn een populaire traktatie en een veel voorkomend ingrediënt om toe te voegen aan zelfgemaakt hondenvoer en commercieel hondenvoer. Maar er zijn zoveel verschillende manieren om het te serveren! Het is dus logisch om je af te vragen of sommige manieren beter zijn dan andere. Vandaag zal ik nader bekijken of je gebarsten rauw ei over hondenvoer kunt gieten, eventuele voordelen die het kan hebben en hoe vaak je rauw ei aan het voedsel van je hond kunt toevoegen.

Inhoud


Kan ik mijn hond gebarsten rauw ei geven?

Of u nu een speciaal, zelfgemaakt dieet voor uw pup maakt of op zoek bent naar manieren om hun commerciële dieet te verbeteren, eieren zijn een veel voorkomend, populair supplement. Ze zijn betaalbaar en voedzaam. Eieren kunnen onze honden voorzien van eiwitten, vet en verschillende vitamines, om maar een paar voedingsstoffen te noemen. Er zijn echter een paar zorgen als het gaat om rauwe eieren.

Voornamelijk salmonella. Rauwe eieren kunnen salmonella bevatten en de bacteriën kunnen zich snel vermenigvuldigen als eieren worden bewaard bij temperaturen van meer dan 50 ° F (10 ° C). Het koken van het ei doodt deze bacterie, waardoor het risico dat uw hond besmet raakt, wordt geëlimineerd. Sommige dierenartsen en hondenvoedingsdeskundigen zullen u dus aanraden om rauwe eieren te vermijden. In sommige landen worden kippen echter gevaccineerd tegen salmonella, waardoor het risico dat uw eieren deze bacterie bevatten, wordt verkleind.

De tekenen van Salmonella-vergiftiging

Rauwe eieren zijn niet de enige bron die salmonellabacteriën aan uw hond kan doorgeven. Enkele andere dingen die het kunnen bevatten, zijn dierlijke uitwerpselen, rauw vlees en zelfs commercieel hondenvoer. Tekenen dat uw hond lijdt aan salmonellavergiftiging zijn onder meer:

 • Diarree
 • Slijm of bloed in de ontlasting
 • Lethargie
 • Koorts
 • Braken

Het koken van je eieren neemt het risico op salmonella weg, maar deze bacterie is niet gegarandeerd in alle rauwe eieren. U kunt het risico op infectie van uw hond verminderen door eieren te kiezen van gerenommeerde boerderijen die hun kippen vaccineren en uw eieren in de koelkast te bewaren.

gebarsten rauw ei over hondenvoer

Is het OK om gebarsten rauw ei over hondenvoer te gieten?

Salmonella is een behoorlijk eng risico bij het aanbieden van rauwe eieren aan uw hond. Maar, zoals ik zojuist al zei, het is niet gegarandeerd dat alle eieren het zullen bevatten. Het kiezen van eieren van gevaccineerde kippen op gerenommeerde boerderijen is een geweldige manier om het risico te verminderen. Je eieren gebruiken terwijl ze nog vers zijn en ze in de koelkast bewaren, zal ook helpen.

Zolang je deze stappen volgt, is het absoluut prima om een ei over het voedsel van je hond te kraken. Je kunt het mengen met droge brokken, of het zelfs toevoegen als een extra ingrediënt aan een zelfgemaakt dieet.

Een ding dat echter het vermelden waard is, is dat niet alle honden zullen genieten van de smaak van rauw ei. Mijn hond hangt bijvoorbeeld altijd in de keuken als ik zelf roerei aan het maken ben. Ze verslindt in een mum van tijd een portie gewoon gekookte eieren, maar heeft de neiging om een rauw ei met rust te laten na een nieuwsgierige proeverij. Het mengen met het gewone voedsel van uw hond kan rauw ei aantrekkelijker maken, maar sommige honden kunnen er nog steeds hun neus voor opsteken.

Helpen eieren honden jeukende huid?

Rauwe en gekookte eieren zijn beide populaire oplossingen voor honden met een jeukende huid. En sommige eigenaren kunnen merken dat hun hond zichzelf minder krabt wanneer ze beginnen met het eten van een gewoon ei. Maar anderen zien misschien geen verschil. Er is momenteel zeer weinig wetenschappelijk bewijs om de theorie te ondersteunen dat eieren kunnen helpen bij jeukende huid bij honden.

Het is ook vermeldenswaard dat ei-allergieën veel voorkomen bij honden. En symptomen van een allergie kunnen een jeukende huid omvatten. Als alternatief, als uw hond allergisch is voor een ander ingrediënt in zijn voedsel en u hem overschakelt naar een eenvoudiger dieet dat een ei bevat, maar niet het andere ingrediënt bevat dat milde allergiesymptomen veroorzaakt, denkt u misschien dat het ei helpt. In plaats daarvan zou in deze omstandigheid eigenlijk de afwezigheid van het allergeen het verschil maken.

Om samen te vatten – sommige mensen vinden misschien dat eieren hun honden helpen zichzelf minder te krabben. Anderen zien misschien helemaal geen verschil. En sommige mensen vinden misschien dat het tegenovergestelde gebeurt en dat hun hond zichzelf meer begint te jeuken. Neem contact op met uw dierenarts als uw hond plotseling overmatig begint te jeuken. Ze kunnen een allergie, een huidaandoening of een parasiet zoals vlooien hebben.

Kan ik een rauw ei mengen met droog hondenvoer?

Een rauw ei mengen met droog hondenvoer kan het voedsel smakelijker en aantrekkelijker worden voor uw hond. Vooral als ze genieten van de smaak van rauw ei. Het kan ook een geweldige manier zijn om het vochtgehalte in het voer van uw hond te verhogen. U moet er echter voor zorgen dat u veilige, verse eieren kiest die goed zijn opgeslagen om het risico op salmonellavergiftiging te minimaliseren.

Het is altijd een goed idee om contact op te nemen met uw dierenarts voordat u een nieuw ingrediënt aan het voedsel van uw hond toevoegt. Commercieel droogvoer is ontworpen om alle voedingsstoffen die uw hond nodig heeft, in de juiste hoeveelheden op te nemen. Het toevoegen van iets extra’s kan dus leiden tot voedingsonevenwichtigheden, die op hun beurt ziekte kunnen veroorzaken.

Hoe vaak moet ik een rauw ei in het voedsel van mijn hond doen?

Het antwoord op deze vraag is gebaseerd op een groot aantal factoren, waaronder:

 • De grootte van uw hond
 • Hun gezondheid
 • Het soort voedsel dat ze momenteel eten
 • Als ze echt van rauwe eieren houden
 • Als ze hun gewone voedsel vermijden om eerst het ei te eten

En meer. Als algemene regel zou ik aanraden om met je dierenarts te praten als je overweegt rauw ei aan het voedsel van je hond toe te voegen. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste frequentie van deze traktatie. In zelfgemaakte diëten kan het een veel regelmatiger ingrediënt zijn dan in commerciële diëten. Omdat commerciële diëten al alle voedingsstoffen bevatten die uw hond nodig heeft, worden eieren vaker als een occasionele traktatie bewaard.

Het te vaak toevoegen van een ei zal ook de calorieën verhogen die uw hond consumeert. Dus, het te vaak hebben van deze behandeling kan gewichtstoename en de bijbehorende potentiële problemen veroorzaken.

Kan ik mijn hond elke dag een rauw ei geven?

Sommige honden vinden het prima om elke dag een ei te hebben. Vooral als je een zelfgemaakt dieet aanbiedt en een goede bron van eiwitten en de vitamines nodig hebt die eieren kunnen bieden. Maar, zoals ik zojuist al zei, is het het beste om contact op te nemen met uw dierenarts voordat u uw hond zo vaak een ei geeft.

Een gebarsten rauw ei over hondenvoer gieten – Een samenvatting

Sommige honden zullen dol zijn op de smaak van deze toevoeging aan hun maaltijden. Maar anderen kunnen ambivalent zijn en sommigen kunnen allergieën hebben die deze behandeling voorkomen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met de toegevoegde voeding die een ei zal bieden, zodat uw hond geen last heeft van onevenwichtigheden. En zorg ervoor dat u eieren van goede kwaliteit kiest en ze correct bewaart om het risico op salmonellatoxicose te verlagen.

Meer tips voor het dieet van uw hond

Verwijzingen

 • Réhault-Godbert, S. (et al), ‘The Golden Egg: Nutritional Value, Bioactivities, and Emerging Benefits for Human Health’, Voedingsstoffen (2019)
 • Carter, M. &Quinn, P. ‘Salmonella-infecties bij honden en katten’, Salmonella bij huisdieren (2000)
 • Cardoso, M. (et al), ‘Salmonella in eieren: van winkelen tot consumptie – Een overzicht dat een evidence-based analyse van risicofactoren biedt’, uitgebreide beoordelingen in voedselwetenschap en voedselveiligheid (2021)
 • ‘Informatie voor huisdiereigenaren’, Centers for Disease Control and Prevention (2012)
 • Remillard, R. ‘Homemade Diets: Attributes, Pitfalls, and a Call for Action’, Topics in Companion Animal Medicine (2008)
 • Hall, G. (et al),’Severe Nutritional Deficiency and Osteopenia in a Dog Fed a Homemade Raw Diet’, Vet Record (2020)