Kan een speelgoedpoedel met rust worden gelaten?

kan een speelgoedpoedel met rust gelaten worden

Speelgoedpoedels zijn kleine pups met grote persoonlijkheden. Ik heb van iedereen gehouden die ik ooit heb ontmoet, maar ik heb ook een baan en een druk jong gezin dat me enkele uren per dag uit huis houdt. Dus kan een Toy Poodle lang met rust gelaten worden? Of moet ik even wachten voordat ik me aan dit hondje ga wagen? Ik heb geleerd dat Speelgoedpoedels vaak worstelen met verlatingsangst, wat ook een gevolg is van de exacte positieve eigenschappen die we zo leuk vinden in hen. Maar hoewel deze pup misschien nooit een grote fan van eenzaamheid is, is er genoeg dat we kunnen doen om hem te helpen het met vertrouwen af te wachten.

Inhoud


Over Toy Poodles

Om te beoordelen hoe lang een speelgoedpoedel veilig zonder uw gezelschap kan worden achtergelaten, helpt het echt om hun achtergrond te begrijpen en hoe dat de hond vormt die ze vandaag zijn. Poedels staan bekend om hun gekrulde niet-afstotende vacht en de iconische pompons op showhonden. Wat veel hondenbezitters zich niet realiseren, is dat ze zijn begonnen als het ophalen van honden voor eendenjagers. En die pompons zijn strategisch geplaatst om ze een maximaal bewegingsbereik in het water te geven, terwijl ze hun gewrichten en vitale organen warm houden. Om te gedijen in deze werkrelatie, zijn ze een van de meest intelligente rassen ter wereld.

Speelgoedpoedels zijn de pintgrote afstammelingen van die werkhonden, ontwikkeld in de jaren 1920 als een elegante metgezel voor de veeleisende stadsbewoner. De bovengrens voor een toy poedel van showkwaliteit is 6 pond. Maar in werkelijkheid richten fokkers zich steevast op kleiner en weinigen wegen meer dan 5 pond.

Wat is de persoonlijkheid van een speelgoedpoedel?

Speelgoedpoedels zijn fysiek kleiner dan hun voorouders, maar ze zijn nog steeds intellectuele reuzen van de hondenwereld. Het zijn intelligente, nieuwsgierige, slimme kleine probleemoplossers, die goed reageren op trainingsspellen en veel mentale stimulatie nodig hebben. Dit waren de eigenschappen die hun voorvaderen tot grote jachthonden maakten.

Ze zijn ook heel erg mensgericht. In het meer verre verleden selecteerden Poedelfokkers de meest mensgerichte stieren en moederdieren voor hun volgende nest, omdat het de kans verbeterde dat hun puppy’s zich zouden bezighouden met en slagen in jachthondentraining. Meer recentelijk zijn toy poodle fokkers blijven selecteren ten gunste van mensgerichte honden omdat ze eerder loyale en toegewijde metgezellen zijn.

kan een speelgoedpoedel met rust gelaten worden

De moderne Toy Poodle is dus zeer gemotiveerd om in de buurt van mensen te zijn en met hen te communiceren door middel van training, spel en knuffels. En het is belangrijk om te onthouden dat onze fokkeuzes daar verantwoordelijk voor zijn. Wij mensen hebben een versie van de Poedel nagestreefd waarvan het emotionele welzijn sterk afhankelijk is van onze aanwezigheid, omdat we hun toewijding wilden.

Kan een speelgoedpoedel met rust worden gelaten?

Dus nu komen we terug op onze grote vraag – kan een speelgoedpoedel met rust worden gelaten? En het antwoord is ja, maar niet zo routinematig, en niet zo lang als de ‘gemiddelde’ hond. In gedragsenquêtes scoren Toy Poodles veel hoger dan gemiddeld voor scheidingsgerelateerde problemen. Simpel gezegd, door fokken na te streven ten gunste van eigenschappen die hen geweldige werkhonden en vervolgens toegewijde metgezellen maakten, hebben we ze ook minder in staat gesteld om alleen te zijn.

Krijgen speelgoedpoedels verlatingsangst?

Verlatingsangst is een term die door dierenartsen, gedragsdeskundigen en onderzoekers wordt gebruikt om honden te beschrijven die een abnormale mate van stress ervaren wanneer ze alleen worden gelaten. Soms is een stressreactie volkomen normaal – bijvoorbeeld als je een heel jonge puppy alleen laat, of als je een volwassen hond veel langer alleen laat dan hij gewend is. Verlatingsangst betekent dat je zelfs korte afwezigheden niet aankunt.

Speelgoedpoedels ervaren vaak scheiding wanneer hun eigenaren overschatten hoeveel tijd ze aankunnen om alleen door te brengen. Stress-geïnduceerd gedrag dat erop wijst dat uw hond verlatingsangst kan ervaren, zijn onder meer:

  • Toiletteren in huis
  • Overmatig blaffen
  • Pacing
  • Kwijlen
  • Verlies van eetlust
  • Proberen te ontsnappen
  • Destructief gedrag zoals kauwen en graven

Omdat Poedels slimme honden zijn, kunnen pacing, blaffen, kauwen en graven ook tekenen zijn dat het gebrek aan gezelschap hen verveelt.

Hoeveel uur kan een speelgoedpoedel met rust worden gelaten?

Puppy’s van alle rassen moeten leren om alleen te zijn op een geleidelijke en methodische manier. Wanneer ze voor het eerst thuiskomen op 8 weken oud, kunnen ze helemaal niet alleen worden gelaten. Afwezigheden moeten beginnen met een fractie van een seconde en geleidelijk toenemense tot enkele seconden, dan een paar minuten, enzovoort. Uiteindelijk kan de ‘gemiddelde’ hond meestal een 4 uur durende periode alleen thuis wegslapen, zonder zorgen of zorgen.

Hoe dicht een Toy Poodle hier bij komt, verschilt van individu tot individu. Het is veilig om te zeggen dat sommigen er nooit zullen komen, en degenen die dat wel doen, zullen er waarschijnlijk langer over doen om zich er comfortabel bij te voelen. Dus om deze kleine hond een gelukkig thuis te geven, moet je ze het grootste deel van de dag zelf gezelschap kunnen geven, of de middelen hebben om iemand anders te krijgen om je te helpen (bijvoorbeeld een hondendagverblijf).

Op praktisch niveau is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat hoe lang een speelgoedpoedel alleen kan omgaan, ook wordt bepaald door de grootte van hun blaas. Dat is klein, heel klein.

Hebben speelgoedpoedels een vriend nodig?

Als je niet de hele dag bij je Toy Poodle kunt blijven, heb je misschien meer hondengezelschap overwogen om ze gelukkig en bezig te houden terwijl je weg bent? Dit heeft zeker het potentieel om voor sommige mensen te werken. Honden zijn fundamenteel een sociale soort en goed op elkaar afgestemde individuen kunnen samen spelen en een geruststellende aanwezigheid zijn tijdens dutjes.

Niet alle poedels kunnen echter met alle honden overweg. In gedragsenquêtes scoren Toy Poodles relatief hoog voor graafrivaliteit. Dat wil zeggen, agressie gericht op andere honden in hetzelfde huishouden. Dus ze een eigen hond geven om ze gezelschap te houden, zal alleen werken als je er kunt zijn om ze te leren hoe ze in het begin goed met elkaar kunnen opschieten. Zelfs dan is het beste wat je zou kunnen bereiken een ijzige wapenstilstand, waarin ze tolereren dat ze met elkaar achterblijven, maar je Toy Poodle is nog steeds boos omdat je zonder jij.

Hoe je je speelgoedpoedel alleen thuis kunt laten

Hoewel ze misschien iets langer nodig hebben om zich aan te passen aan het alleen gelaten worden, en ze misschien nooit de bedwelmende duur van vier hele uren bereiken, kunnen de meeste Toy Poodles op zijn minst leren om wat tijd zonder jou door te brengen. Hier zijn enkele tips om dat te bereiken:

Haast je niet. Honden kunnen angst niet afleren terwijl ze zich angstig voelen. We moeten ze dus altijd binnen hun comfortzone houden en geleidelijk de grenzen verleggen van wat dat voor hen betekent.

Probeer kratten. Honden zijn holdieren en een veilige, gezellige bench kan een geruststellende veilige ruimte zijn om je afwezigheid af te wachten. Tegenover ons in kan meer vrijheid juist leiden tot meer ongemak voor hen.

Laat ze achter met een prachtige afleiding. Bijvoorbeeld een geliefd pluche, dat ze alleen mogen als je uitgaat, of een traktatie uitdeelspeeltje gevuld met hun favoriete snack.

Zorg ervoor dat aan hun behoeften wordt voldaan. Probeer uw pup niet te verlaten voordat u ten minste een deel van zijn dagelijkse behoefte aan fysieke activiteit en mentale stimulatie hebt vervuld. Neem ze mee voor een wandeling, speel wat spelletjes en doe wat training voordat je naar buiten gaat.

Laat ze ongewassen kleding die naar jou ruikt. Als ze een grote kauwer zijn, probeer dan een paar nachten een nieuw touwspeelgoed in je bed te houden en geef ze dat dan!

Zet een tv of radio aan. Dit kan helpen om buitengeluiden te overstemmen die uw hond kunnen irriteren.

Kan een speelgoedpoedel met rust worden gelaten – Samenvatting

Speelgoedpoedels zijn intelligente en aanhankelijke honden die gedijen op menselijk gezelschap en mentale stimulatie. Om precies deze redenen houden ze er ook niet van om alleen thuis te worden gelaten en zijn ze meer dan gemiddeld vatbaar voor het ontwikkelen van verlatingsangst. Er is geen snelle oplossing om ze langer te laten, maar je kunt hun zelfvertrouwen opbouwen om geleidelijk alleen te zijn in de loop van de tijd.

Als je beproefde tips hebt om een mensenminnende gezelschapshond te helpen eenzaamheid te doorstaan, deel ze dan in het opmerkingenveld hieronder!

Meer over Toy Poodles

Verwijzingen