Waarom eet mijn hond karton?

waarom eet mijn hond karton

Waarom eet mijn hond karton? Mijn honden doen rare dingen. Toegegeven, het eten van karton is niet de meest bizarre dingen die ze zouden kunnen doen, maar het is nog steeds behoorlijk raar om ze te zien kauwen op een kartonnen doos. Kauwen is een instinctief, normaal gedrag voor honden. Zo leren ze over de dingen om hen heen. Het is dus essentieel om veilige dingen te bieden waarop ze kunnen kauwen om te voorkomen dat ze iets eten dat mogelijk schadelijk of waardevol is. Het zou prima moeten zijn als je hond dit alleen aan en uit doet. Maar zodra het eten van oneetbare dingen chronisch of dwangmatig wordt, wordt het ongezond en wordt het Pica genoemd. In deze gids zal ik dieper ingaan op de redenen waarom uw hond kan kauwen of karton eten, manieren om dit gedrag op te lossen en wanneer het gevaarlijk kan worden.

Inhoud


Waarom eet mijn hond karton?

Er zijn verschillende redenen waarom een hond kan beginnen met het kauwen van deze ongewone niet-voedseloptie. Sommigen van hen zijn serieuzer dan andere, dus het is een goed idee om te proberen te bepalen waarom uw hond zich precies zo gedraagt. Hier zijn enkele goede vragen om jezelf te stellen om je opties te beperken:

 • Krijgt mijn hond genoeg te eten?
 • Heb je iets veranderd in hun dieet?
 • Halen ze voldoende voeding uit hun voeding?
 • Heb je minder tijd met hen doorgebracht?
 • Hebben ze hondenspeelgoed?
 • Brengen ze veel tijd alleen door?
 • Krijgen ze voldoende beweging?
 • Heeft uw hond nog andere tekenen van gedragsproblemen?

Deze antwoorden kunnen je helpen de oorzaak van je oorzaak te ontcijferen, of het nu zoiets eenvoudigs is als verveling, of iets complexers, zoals Pica. Laten we enkele van deze mogelijke oorzaken eens nader bekijken.

1. Hun dieet moet worden aangepast

Kijk eens wat je je hond te eten geeft. Als ze je dozen en toiletrollen eruit halen, is hun dieet het eerste waar je rekening mee moet houden. Ze kunnen een voedingstekort hebben als je iets in hun dieet hebt veranderd. Of ze kunnen gewoon honger hebben als hun maaltijdgroottes te klein zijn!

Als u zich zorgen maakt dat het dieet is waar het probleem ligt, is het een goed idee om bij uw dierenarts te controleren of uw hond een gezond gewicht heeft. U kunt zelfs het voer van uw hond naar de dierenarts brengen om ervoor te zorgen dat het alles bevat wat uw hond nodig heeft. Zelfgemaakte diëten hebben de meeste kans om tekorten te bevatten.

waarom eet mijn hond karton

2. Mentale stimulatie

Honden hebben een hoog niveau van intelligentie en hebben dingen nodig om hun geest te stimuleren. Zo niet, dan zullen ze gaan kauwen en dingen eten die ze niet zouden moeten eten. Destructief gedrag is een veel voorkomend gevolg van een verveelde hond. Zorg er dus voor dat je kauwspeelgoed hebt om te voorkomen dat je hond karton of, erger nog, schoenen eet. Interactief speelgoed is een geweldig idee, omdat ze meer denkwerk vereisen om een beloning te krijgen!

3. Niet genoeg aandacht krijgen

Heb je tijd doorgebracht weg van je bontbaby? Of heb je het drukker gehad dan normaal en heb je meer tijd nodig om met hen door te brengen? Soms is de aantrekkingskracht om dingen te eten die ze niet zouden moeten eten, omdat ze quality time met je nodig hebben. Als je hond weet dat je achter hem aan zult jagen of het karton zult komen weghalen, kan hij het doen als een manier om wat felbegeerde aandacht van je te krijgen!

4. Niet genoeg bewegen

Als je merkt dat je hond vreemde dingen zoals karton begint te eten, denk dan na over hoeveel beweging hij heeft gehad. Als het een tijdje geleden is dat ze wat energie hebben verbrand, neem ze dan mee voor een wandeling. Verveelde honden zullen entertainment zoeken waar ze maar kunnen. En, net als een gebrek aan mentale stimulatie, kan een gebrek aan lichaamsbeweging leiden tot ongewenst, destructief gedrag.

5. De manier waarop karton voelt om te kauwen

Het kan sommige mensen storen, maar honden hebben een aangeboren drang om te jagen. Het zit in hun genen; zelfs de beste trainers kunnen deze eigenschap niet stoppen. En sommige mensen suggereren dat karton een vergelijkbaar gevoel heeft als veren in de mond van je hond. Het kan dus natuurlijk aanvoelen voor je hond om op dozen in huis te kauwen, vooral als hij zich verveelt of honger heeft.

6. Pica

Een hond die dwangmatig of chronisch karton eet, kan een gedragsstoornis zijn die Pica wordt genoemd. Pica is wanneer honden eten en hunkeren naar voorwerpen die geen voedsel zijn. Het kan ook worden veroorzaakt door alle redenen die we hierboven hebben besproken! Het is dus een goed idee om te proberen de verkeerde dingen te eten voordat het een dwangmatig gedrag wordt.

Is karton gevaarlijk voor honden om te eten?

Dit vreemde eten choijs is niet giftig voor honden, maar het is ook niet gunstig voor hun spijsverteringsstelsel. Als je hond veel karton eet, bestaat de kans dat hij of zij een darmobstructie ontwikkelt. Je kunt dit herkennen als ze beginnen te boeren en braken of koorts, diarree, constipatie of lethargie ontwikkelen.

Het is een breed scala aan symptomen, maar als uw hond veel karton of andere oneetbare items heeft gegeten, moet u ze onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Een darmblokkade kan een operatie vereisen of behandelen met ontlastingsverzachters. Let op je hond en controleer of hij passeert. Karton breekt niet af in het spijsverteringsstelsel, dus je zult het zien in de poep van je pup. Probeer uw hond niet te laten braken, tenzij uw dierenarts u daar specifiek toe instrueert.

Welke kartonnen voorwerpen eten of kauwen honden?

Ik heb me nooit gerealiseerd hoeveel kartonnen voorwerpen er in huis zijn. Maar ze hebben allemaal het potentieel om het volgende slachtoffer van je hond te worden. Sommige kunnen schadelijker zijn als ze zijn bedekt met plastic of veel lijm hebben. Hier zijn een paar dingen om in de gaten te houden of buiten het bereik van uw honden te houden:

 • Leveringsdozen (Amazon etc.)
 • Graandozen
 • Wc-rollen
 • Pizzadozen

Wat te doen als uw hond karton eet

Als je stukjes en beetjes karton tegenkomt, zijn er een paar belangrijke stappen om te nemen. Het idee is om te proberen te voorkomen dat je hond nog meer eet wanneer je tekenen van consumptie hebt opgemerkt! Een kleine hoeveelheid karton kan misschien geen kwaad, maar je hond laten doorgaan met het kauwen van dozen kan tot complicaties leiden.

Beveilig uw hond

Allereerst, haal je hond weg van de scène en verwijder al het karton dat hij nog in zijn mond heeft. Als je een hondenkrat of -hok hebt, is het een goed idee om dit te gebruiken. U kunt ze ook in een kamer plaatsen waar ze geen toegang hebben tot andere dozen – ergens waar u ze in de gaten kunt houden!

Zoeken naar bewijs

Voordat je de resten in de prullenbak gooit, controleer je wat er mogelijk in het karton zit. Het karton is misschien niet schadelijk, maar als het een doos chocolaatjes was, zou je je hond zo snel mogelijk naar de dierenarts willen brengen. Controleer bovendien of de doos is bedekt met iets als lijm of verf, wat uw hond kan schaden.

Houd uw hond in de gaten

Let op uw hond voor symptomen die kunnen wijzen op vergiftiging, angst of een darmblokkade. Dit kan tot 24 uur duren. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts. Als ze niet beschikbaar zijn, kunt u op zoek gaan naar een dierenarts voor noodgevallen.

Bel uw dierenarts

Als uw hond veel karton heeft gegeten, bel dan uw dierenarts en volg hun advies op. Ze zullen meestal een paar vragen stellen om te bepalen hoe uw hond is, inclusief hoeveel karton ze hebben gegeten, eventuele tekenen van ziekte of problemen met het verteren van het non-food item, en of er iets anders mogelijk giftig was in de dozen die uw hond at.

Hoe voorkom ik dat mijn hond karton eet?

Een van de beste manieren om dit gedrag te stoppen, is door de mogelijke oorzaken die ik eerder noemde aan te pakken en te elimineren. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen.

 • Ga wandelen en geef ze voldoende beweging.
 • Koop wat speelgoed voor huisdieren of nieuw speelgoed om de geest van je hond te stimuleren.
 • Breng wat meer tijd door met je hond; als je het onlangs te druk hebt gehad om met hen om te gaan, kunnen zelfs twee minuten van de dag het verschil maken.
 • Krijg hulp van een professionele hondenuitlater.
 • Praat met uw dierenarts om ervoor te zorgen dat hun voedsel de juiste voedingsbehoeften biedt.

Karton verwijderen uit de toegang van uw hond

Het gedrag aanvullen met de behoeften van je hond is een goed begin, maar moet het ook bij de bron afsnijden. Investeer in een vuilnisbak met een afsluitdeksel. Op deze manier heeft uw hond geen kans om binnen te dringen voor kartonnen lekkernijen. Houd uw hond uit de buurt van de badkamer en houd alle kartonnen items zoals toiletrollen en tissuedozen buiten bereik. Dit kan de gezondheid van uw hond ten goede komen, maar het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw huis schoon blijft.

Pica kan zich op verschillende manieren uitdrukken. Honden met dit medische probleem eten niet alleen karton, dus als u merkt dat uw hond dwangmatig non-food items eet, moet u ze altijd naar de dierenarts brengen.

Waarom eet mijn hond karton? Laatste gedachten

Dit gedrag is geen grote zorg zolang het niet dwangmatig is. Maar het kan een teken zijn dat je hond iets mist. Dit kan een geval zijn van meer mentale stimulatie of meer lichaamsbeweging nodig hebben. Maar het kan ook een teken zijn dat je hond honger heeft of iets belangrijks mist in zijn dieet. Het is belangrijk om de oorzaak te vinden, zodat je dingen kunt oplossene eventuele andere problemen zich voordoen.

Meer hondenvoedings- en gezondheidsgidsen

Verwijzingen