Kunnen honden op dennenappels kauwen?

kunnen honden op dennenappels kauwen

Kunnen honden op dennenappels kauwen? Er zijn zoveel potentiële gevaren in de wereld, het is moeilijk om bij te houden wat veilig is voor onze huisdieren en wat niet. Mijn hond probeert constant dennenappels te pakken als we door het bos lopen. Ze is vastbesloten om eraan te knagen, ze in de lucht te gooien en ze voor me te plaatsen in de hoop op een snel spelletje apporteren. Als je jezelf in een vergelijkbare situatie bevindt, is dit artikel iets voor jou! Ik zal eens nader bekijken of je je hond moet laten doorgaan met het kauwen van kegels, of ze veilig zijn (spoiler alert: dat zijn ze niet), en wat te doen als je hond zijn poten op één krijgt.

Inhoud


Kunnen honden op dennenappels kauwen?

Het is over het algemeen geen goed idee om je hond op dennenappels te laten kauwen. Hoewel het eigenlijke kauwen niet zo problematisch is, ontstaan er enkele echte risico’s als uw hond per ongeluk (of doelbewust) iets inneemt.

Tijdens een wandeling beschouwt mijn hond kegels als een geweldig alternatief voor een bal. Ze zijn immers ongeveer even groot en zijn gemakkelijk te gooien en je hond te laten halen. Maar hoewel een kegel van nature een onschadelijk speeltje lijkt, kan het ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken die uw hond bij de dierenarts kunnen laten belanden en u met een onnodige rekening. Laten we deze risico’s eens nader bekijken.

Je hond kan ze niet gemakkelijk verteren

Om te beginnen zijn dennenappels extreem hard. Als je hond er stukjes van zou binnenkrijgen, zou hij het extreem moeilijk vinden om te kauwen, door te slikken en te verteren, wat kan leiden tot darmblokkades.

Interne blokkades

Over blokkades gesproken, een van de gevaarlijkste uitkomsten van uw hond die aan deze gevaarlijke traktatie knaagt, is dat delen van de kegel afbreken en worden ingeslikt. Ze kunnen de darmen van uw hond blokkeren en hun darmen belemmeren, wat kan leiden tot de volgende symptomen:

  • Braken
  • Buikpijn
  • Diarree
  • Dehydratie
  • Opzwellen
  • Verlies van eetlust.

Het is belangrijk dat u uw hond direct naar de dierenarts brengt als u vermoedt dat hij of zij een darmblokkade heeft. Ernstige gevallen van darmobstructie kunnen vaak een operatie vereisen, dus het is cruciaal dat u snel handelt.

kunnen honden op dennenappels kauwen

De weegschaal kan de binnenkant van uw hond versplinteren

Ik weet zeker dat je heel goed weet hoe een dennenappel eruit ziet, bijna eivormig met schaalachtige kenmerken. Hoewel ze een fantastisch herfstdecor vormen, kunnen de schubben die ze onderscheiden extreem gevaarlijk zijn voor uw pup. Wanneer uw hond op deze schubben kauwt, kunnen ze splinteren en de mond, tong, lippen en keel van uw hond snijden.

In ernstigere gevallen, als uw hond erin slaagde om schubben in te slikken, kunnen de splinters de maag en darmen van uw hond doorboren, wat vervolgens kan leiden tot inwendige bloedingen.

Ze zijn een verstikkingsgevaar

Dennenappels zijn ongelooflijk moeilijk te kauwen en af te breken. Ze kunnen dus een ernstig verstikkingsgevaar zijn voor uw hond. Eigenaren van gezelschapsdieren die hun hond regelmatig loslaten in gebieden met pijnbomen, moeten zich vertrouwd maken met de Heimlich-manoeuvre, voor het geval uw hond besluit om op een dennenappel te kauwen.

Ze kunnen de maag van uw hond van streek maken

Alles wat in de maag van uw hond komt, behalve voedsel, kan ervoor zorgen dat uw hond maagpijn ervaart die extreem pijnlijk en ongemakkelijk kan zijn. Dit is niet per se het gevaarlijkste risico op deze lijst – maar het is nog steeds niet prettig voor je hond!

Uw hond kan allergisch zijn

Dennensap, dat u op de kegels kunt vinden, kan leiden tot braken, maagklachten en ongemak bij uw hond als hij er zelfs maar kleine hoeveelheden van binnenkrijgt. Voor honden die gevoelig zijn voor allergieën, kan het likken of kauwen op alles met sporen van pijnboomsap op hun schubben allergische reacties veroorzaken. Deze kunnen mogelijk fataal zijn als u niet onmiddellijk medische behandeling zoekt.

Ze kunnen pesticiden bevatten

Pijnbomen kunnen in de buurt van boerderijen groeien. Als boeren pesticiden of meststoffen op hun gewassen gebruiken, kunnen de kegels er ook in worden bedekt. Pesticiden en meststoffen kunnen symptomen van misselijkheid, braken en kwijlen bij uw hond veroorzaken. Het is dus het beste om ze ver weg te houden van elke plant of bloem die met een van beide kan worden besmet.

Zijn dennenappels giftig voor honden?

Deze veel voorkomende bosgezichten zijn niet giftig of giftig voor honden. Dit betekent echter niet dat ze veilig zijn voor uw hond om te eten of zelfs op te kauwen. Zoals ik al eerder zei, zijn er een heleboel potentiële gevaren die zich voordoen, such als darmblokkades en allergische reacties. Het is dus belangrijk om je hond uit de buurt van dennenappels te houden. Geef ze in plaats daarvan iets veiligers om mee te spelen of op te kauwen.

Waarom uw hond geobsedeerd kan zijn door dennenappels

Honden zijn nieuwsgierige wezens. Dus hun obsessie kan komen van de geur van dennensap, het feit dat ze de perfecte vorm hebben om te apporteren, of gewoon omdat je hond zich verveelt en behoefte heeft aan wat entertainment. Hondenbezitters met pups die geobsedeerd zijn door dennenappels moeten ze aan de lijn laten lopen om te voorkomen dat ze in de eerste plaats hun poten op een kegel krijgen.

U kunt ook een van de favoriete speeltjes van uw hond meenemen tijdens wandelingen. Ik zorg er altijd voor dat ik een bal bij me heb, omdat mijn hond meestal alleen kegels oppakt in een poging om wat te apporteren terwijl we lopen! En sommige smakelijke traktaties in je zak zullen je hond naar je toe trekken in plaats van afleiding op de grond!

Wat te doen als uw hond een dennenappel eet

Je kunt je hond niet 24 uur per dag in de gaten houden. Pups zijn snel, dus het is niet ongebruikelijk dat ze tijdens een wandeling een kegel te pakken krijgen. Hopelijk kun je bij je hond komen voordat hij begint te kauwen. Maar als u dat niet kon en u niet zeker weet hoeveel uw hond heeft ingenomen, is het belangrijk dat u uw hond naar de dierenarts brengt, zodat uw dierenarts hem kan controleren en behandelen als dat nodig is. Het is altijd beter om veilig te zijn dan sorry als het gaat om de gezondheid van ons huisdier. Vooral gezien hoe ernstig sommige van deze risico’s kunnen zijn.

Samengevat: Kunnen honden op dennenappels kauwen?

Honden kunnen geen dennenappels eten en hondenouders met pups die graag rondrennen met een kegel in hun mond, moeten kiezen voor een ander kauwspeeltje, zoals een bal, een touw of zelfs rauwe botten (zolang je te allen tijde toezicht houdt op je hond). Er zijn tal van manieren om jezelf aantrekkelijker te maken dan alles wat je hond in het bos kan vinden – je weet wat het beste is voor je hond!

Meer artikelen die lezers leuk vonden