Volwassen Cavapoo

cavapoo puppy

Volwassen Cavapoo puppy’s kunnen tussen de 6 en 18 pond wegen, en tussen de 10 en 15 centimeter groot zijn. Dat is een groot bereik! De volwassen grootte van uw Cavapoo hangt gedeeltelijk af van het type Poedelouder dat hij heeft, maar ook van hoe u hem opvoedt. Vandaag bekijken we hoe u de volwassen grootte van uw Cavapoo puppy kunt voorspellen, en hoe u hem kunt helpen zo gezond mogelijk op te groeien.

Volwassen Cavapoo Puppy’s

Met ongeveer achttien maanden is uw Cavapoo puppy volgroeid. De meeste honden bereiken hun ware definitieve grootte tegen twee jaar oud, en kleinere pups zoals Cavapoos zullen dat waarschijnlijk nog eerder doen.

Ze zijn dan van de slungelige tienerjaren overgegaan in hun uiteindelijke lengte. Hoewel het nog een paar maanden kan duren voor ze hun uiteindelijke volwassen gewicht bereiken.

volwassen Cavapoo

Cavapoo Maat

De schattige Cavapoo is gefokt door een Cavalier King Charles Spaniel te combineren met een Poedel. De poedelouder is ofwel een dwergpoedel of een speelgoedpoedel. Dat veroorzaakt zo’n grote variatie in hun hoogte.

Een eerste generatie kruising Cavapoo met een Toy Poodle ouder en een Cavalier King Charles Spaniel ouder zal ergens tussen de 6 en 18 pond wegen. Dit hangt af van welke van hun ouders ze het meest nabootsen.

Je zult merken dat ze hun volle lengte bereiken bij niet meer dan 13 centimeter. Pups die een Dwergpoedel als één van hun ouders hebben, zullen vaak zwaarder zijn, maar niet noodzakelijkerwijs groter.

Volwassen Miniatuur Cavapoo

De volgroeide Mini Cavapoo zal groter zijn dan de Toy Cavapoo in het algemeen. Ze wegen tussen de 10 en 18 pond. Ze worden ergens tussen de 10 en 15 inches groot, waarschijnlijk dichter bij het midden van het bereik, omdat dit is waar de hoogte van hun ouders elkaar ontmoeten. Cavaliers zijn meestal 12 tot 13 centimeter lang op de schouders.

Maar er is enige kruising in Toy en Mini Cavapoo lengte en gewicht, in tegenstelling tot een raszuivere Poedel. Dat komt omdat de Cavalier King Charles Spaniel zwaarder kan zijn dan een van deze kleinere Poedelrassen. Dus het gemiddelde van elke mix kan in beide maten vallen!

Teacup Cavapoo Volwassen Maat

Teacup is een woord dat ofwel aanbidding ofwel afschuw inboezemt wanneer het met honden wordt verbonden, afhankelijk van met wie je praat! Helaas, hoewel piepkleine pups erg schattig zijn om naar te kijken, zitten ze vaak vol gezondheidsproblemen. Dat komt door de fokpraktijken die nodig zijn om ze superklein te houden.

Een teacup Cavapoo weegt misschien minder dan de kleinste 6 pond van de Toy Poodle en is korter dan 10 centimeter lang. Maar dit is niet goed voor uw kleine hond!

Wees heel voorzichtig met fokkers die hun Cavapoos verkopen als Teacup Cavapoos. U kunt een hond krijgen die minder dan 1,5 kg weegt, maar de kans dat ze net zo gezond zijn als hun grotere soortgenoten is klein. Vooral als het ergste gezondheidsprobleem van de Cavalier King Charles Spaniel wordt veroorzaakt door de kleine schedel. Het risico is het gewoon niet waard!

Heeft mijn Cavapoo overgewicht of ondergewicht?

Als uw hond een stuk slanker of groter is dan het gewichtsbereik dat we vandaag hebben bekeken, dan is het misschien tijd om te overwegen zijn dieet en lichaamsbeweging aan te passen. Als het een plotselinge of zeer dramatische verandering is, praat dan eerst met uw dierenarts voordat u zelf aan zijn conditie gaat werken. Gewoon om zeker te zijn dat het geen medisch probleem is.

Een gezond dieet

Als je pup eenmaal 2 jaar oud is, zou je niet verwachten dat ze verder in gewicht toenemen. Tenzij ze voor die tijd om een of andere reden ondergewicht hadden.

Ze zouden een slank lichaam moeten hebben, dat bij de taille naar binnen buigt. Hun ribben moeten licht zichtbaar zijn als ze nat zijn en hun vacht zit strak tegen hun huid aan, maar steekt niet uit. Als je met je hand over hun rug gaat moet je de knobbels van hun wervels niet kunnen voelen.

Als uw hond een beetje aan de forse kant wordt, dan moet u hun dagelijkse voedselrantsoen met een derde verminderen. Zodra hij weer een ideaal gewicht heeft bereikt, kunt u geleidelijk wat meer voer toevoegen totdat hij weer op een gezond gewicht zit.

Het belang van lichaamsbeweging

Beweging is een belangrijk onderdeel van de zorg voor elke hond, maar als het gaat om gewichtsverlies is dieet altijd een nuttiger hulpmiddel. Je krijgt die extra kilo’s van je pup over het algemeen niet door rennen, wandelen en spelen alleen. Hoewel het allemaal leuk is en waarschijnlijk resulteert in een gelukkiger hond!

Hoe groot wordt mijn volwassen Cavapoo?

Als je een eerste generatie Cavapoo hebt, gefokt uit een Toy of Mini Poedel en een Cavalier King Charles Spaniel, dan kun je de grootte redelijk nauwkeurig bepalen.

Hun grootte wordt echter moeilijker te voorspellen als je verder in de generaties komt en Cavapoos door elkaar mengt waarbij de verhoudingen van elk ouderras variëren. Maar u kunt er nog steeds op vertrouwen dat hij tussen de brede band van 6-18 pond in gewicht en 10-15 inches in hoogte zal vallen.

Als u liever een iets kleinere hond heeft dan een Cavapoo, maar met een vergelijkbaar temperament, kijk dan hier hoe ze zich verhouden tot een Maltipoo.