Voeden van een Rottweiler Puppy – schema’s, hoeveelheden en meer

het voeden van een rottweiler puppy

Het voeren van een Rottweiler pup is een grote verantwoordelijkheid. Ze hebben het juiste merk nodig, in de juiste hoeveelheden op de juiste momenten van de dag. De juiste maat porties, op een schema dat past bij zijn kleine buikje. Zodat je kleine pup opgroeit tot een grote, sterke, gezonde volwassen Rottweiler hond!

Toch lees je overal waar je komt verwarrende en tegenstrijdige Rottweiler puppy verzorgingsinformatie! Elke deskundige die je raadpleegt heeft een andere aanpak over hoe je een Rottweiler puppy moet verzorgen en hoe je een Rottweiler puppy op de juiste manier moet voeden. Laten we eens kijken wat dierenartsen en hondengezondheidsdeskundigen zeggen over de verzorging van Rottweiler puppy’s. Vind antwoorden op uw vragen over het Rottweiler puppy dieet. Inclusief een handig Rottweiler puppy dieet plan!

Hoeveel voer je een Rottweiler puppy?

De vraag hoeveel voer je je Rottweiler puppy moet geven komt vaak voor. Het kan ook enigszins dringend aanvoelen als nieuwe puppy-eigenaar. En u bent volledig verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging en gezondheid van uw nieuwe puppy – jakkes!

Fokkers herinneren nieuwe puppy-eigenaren er vaak aan dat het hele systeem van uw pup nog aan het groeien en ontwikkelen is. Dit omvat het maag-darmstelsel, het spijsverteringsstelsel en het eliminatiesysteem. U kunt misschien niet in uw puppy kijken om te zien wat er van dag tot dag gebeurt. Maar misschien ziet u wel wat natuurlijke schommelingen in de eetlust naarmate uw pup opgroeit.

Onvoorspelbare eetlust

De ene dag kan uw Rottie eten alsof hij in geen maand een maaltijd heeft gezien! De volgende dag kan uw puppy ongeïnteresseerd lijken in maaltijden. Zolang dit geen patroon wordt, is dit waarschijnlijk normaal. En uw pup gaat niet langer dan een dag zonder het meeste te eten van wat u serveert,

Neem echter bij twijfel altijd contact op met uw dierenarts voor begeleiding! Uitzoeken hoeveel je een Rottweiler pup moet voeren hangt van verschillende dingen af. Het geslacht, de lengte en het gewicht van uw pup. Evenals zijn geschatte volwassen lengte en gewicht. Maar nog meer dan dit hangt het voeren van een Rottweiler puppy af van het soort voer dat u kiest.

Dieetbehoeften van Rottweiler Puppy’s

Uw Rottweiler puppy heeft een aantal zeer specifieke voedingsstoffen nodig. En hij heeft ze nodig in zeer specifieke hoeveelheden. Dit geeft hem de beste kans om op te groeien met een sterk, gezond immuunsysteem. Plus sterke en gezonde botten, hersenen en lichaamssystemen! De voeding van een Rottweiler puppy moet altijd gericht zijn op deze richtlijnen:

Calcium

Dit is van levensbelang. Het helpt uw hond sterke gewrichten en botten, ogen en tanden, hersenen en immuunsysteem te ontwikkelen. De opname van calcium kan worden verhoogd of verlaagd door andere voedingsstoffen in de voeding van uw hond, waaronder fosfor en vitamine D. In het algemeen moet u streven naar een calciumgehalte van niet meer dan 1,5 procent, of 3 gram per 1000 kcal voer.

Fosfor

Fosfor is een essentieel mineraal om de botten van uw hond te helpen. Het maakt hun gewrichten en skelet goed gevormd en gegroeid. Fosfor bindt zich met calcium om zijn werk te doen. Daarom is de calcium-fosforverhouding (vaak afgekort als Ca:Ph) van het voer van uw puppy zo belangrijk. De Ca:Ph-verhouding moet altijd tussen 1:1 en 1:3 blijven, tenzij de dierenarts van uw hond anders adviseert.

Hoeveel moet ik mijn Rottweiler puppy voeren voor een gezonde groei

Rottweilers lopen een steeds groter risico op gezondheidsproblemen in verband met overgewicht. Een onderzoek schatte dat obesitas nu zorgwekkender is dan gewrichtsproblemen voor Rotties! Rottweilers kunnen echt grote honden zijn die 70 tot 130+ pond wegen op volwassen leeftijd! Een Rottweiler puppy het verkeerde voer geven kan problemen met het skelet, de botten en de gewrichten veroorzaken.

Een ander ernstig gezondheidsprobleem waar Rottweiler honden mee te maken krijgen is hondenkanker. De keuze van wat u uwRottweiler puppy te eten geeft, kan bijdragen aan een sterker immuunsysteem. Dit kan op zijn beurt waken tegen neoplasie (celmutatie die kan leiden tot kanker). Een Rottweiler puppy mag niet meer dan ongeveer vier pond per week aankomen. Kies een voeding voor puppy’s van grote rassen. Het kan ook helpen om uw pup regelmatig te wegen.

Rottweiler Puppyvoeding Hoeveelheid

Geef uw pup geen gratis voer. In plaats daarvan kunt u samen met de dierenarts van uw hond een Rottweiler puppy dieet schema opstellen. Gebruik dat als uitgangspunt voor de dagelijkse voeding. Hier kan het verleidelijk zijn om een “meer is beter” benadering te kiezen voor vitamine- en mineralensupplementen. Maar dierenartsen en onderzoekers waarschuwen hiervoor!

Door uw Rottweiler puppy een overmatig verrijkt dieet te geven, kunnen gewrichts-, bot- en skeletafwijkingen ontstaan die net zo zorgwekkend zijn als hoe ondervoeding de groei en gezondheid van uw pup kan beïnvloeden. De twee meest invloedrijke aan groei gerelateerde vitaminen en mineralen zijn calcium en fosfor. Rottweilerpups hebben van elk minder nodig in meer afgemeten hoeveelheden dan een pup van een kleiner ras. Ze groeien sneller op dan een groot ras als een Rottie.

Voeden van een Rottweiler Puppy tot volwassenheid

Rottweiler pups doen er langer over om op te groeien – tot 18 maanden in de meeste gevallen! De belangrijkste groeiperiodes voor een Rottie pup zijn vóór het spenen. De leeftijd van drie tot acht maanden, en van 12 tot 18 maanden. Dit is wanneer de meeste Rotties uiteindelijk uitgroeien tot hun volledige volwassen lengte en gewicht.

U kunt uw groeiende pup gedurende deze periode op puppyvoer voor grote rassen houden. Wanneer uw Rottie tussen 90 en 99 procent van haar volwassen lengte, gewicht en grootte heeft bereikt, is het tijd om de overgang te beginnen van het voeren van een Rottweiler puppyvoer naar het voeren van een volwassen hondenvoer voor grote rassen.

Wat is het beste dieet voor Rottweiler Puppy Honden?

Als u zich afvraagt wat u uw Rottweiler puppy moet voeren? Laten we de vier belangrijkste soorten puppyvoer eens nader bekijken: droge brokken, natvoer, zelfgemaakt voer en rauwvoer.

Droge brokken voor Rottweiler puppy’s

Commercieel bereide droge brokken in een “compleet en evenwichtig” recept voor puppyvoeding voor grote rassen wordt nog steeds beschouwd als de beste en veiligste voeding voor puppy’s van grote rassen. Een bijkomend voordeel is dat wanneer u een commerciële volledige en evenwichtige droge brok voert, u meestal geen vitaminen of mineralen in supplementvorm hoeft toe te voegen, tenzij uw dierenarts uitdrukkelijk anders adviseert.

Hills Science Diet

Deze voeding* van Hills science diet is een geweldige keuze voor uw opgroeiende Rottweiler pup. Het is speciaal samengesteld om uw Rottweiler pup te helpen groot en sterk op te groeien. Een zorgvuldige balans van mineralen en voedingsstoffen maken dit voer geweldig voor botten en tanden.

Diamond Naturals

Diamond Naturals maakt deze uitstekende complete puppyvoeding * met lam en rijst. Deze brokken bevatten omega vetzuren, die geweldig zijn voor de huid en vacht van uw puppy. Het biedt ook een gezond scala aan antioxidanten.

Purina Pro Plan Droog Puppyvoer

Uw pup zal dol zijn op dit smakelijke recept* van Purina. Gemaakt met kip en rijst, heeft het alle voedingsstoffen die uw puppy nodig heeft. Het bevat DHA in de vorm van visolie om de hersenen van puppy’s te helpen ontwikkelen.

Natvoer voor Rottweiler puppy’s

Puppies van grote rassen hebben doorgaans geen aanvulling van hun dieet met nat puppyvoer nodig, zolang hun puppybrokken volledig en evenwichtig zijn voor hun voedingsbehoeften. De uitzondering zou kunnen zijn als uw pup ziek wordt en zijn eetlust verliest.

Natvoer is zeer smakelijk en bevat meer hydratatie dan droge brokken. Het kan dus een goed idee zijn om af en toe nat puppyvoer te geven om uw pup eraan te laten wennen, voor het geval dat! Wees verder voorzichtig als u de droge brokjes van uw pup aanvult met natvoer om te voorkomen dat uw pup te veel voedingsstoffen binnenkrijgt, wat gezondheids- en groeiproblemen kan veroorzaken.

Purina Pro Plan Puppy Natvoer

Purina maakt zo’n natvoer*, dat met mate gebruikt moet worden. Met kip als hoofdingrediënt is dit puppyvoer een heerlijke traktatie. Het bevat ook Omega vetzuren voor een gezonde vacht en huid.

Zelfgemaakte Rottweiler Puppyvoeding

Naarmate meer honden beginnen te worstelen met milieu- en voedingsallergieën, wenden meer hondeneigenaren zich tot zelfgemaakte voeders om de symptomen te verlichten. Dit type voedingsschema is echter nog erg nieuw en er is veel meer onderzoek nodig om eigenaren te helpen er zeker van te zijn dat hun pups dagelijks voldoende en uitgebalanceerde voeding binnenkrijgen!

Dierenartsen raden het voeren van een volledig zelfgemaakt dieet voor pups van grote rassen over het algemeen af, omdat het risico op dieetgerelateerde gezondheidsproblemen zo hoog is.

Rauw voedsel voor puppy’s

Op dit moment is het rauwe voeding dieet misschien wel het meest populaire dieet onder hondenbezitters. Maar ook hier is het verstandig om voorzichtig te werk te gaan als je een puppy van een groot ras op een rauw of zelfgemaakt dieet zet.

Kynologisch onderzoekers stellen dat het voeren van een puppy van een groot ras op een rauw dieet een gevaarlijke verhouding tussen calcium en fosfor kan veroorzaken. Dat kan leiden tot schildklierafwijkingen en orthopedische ontwikkelingsziekten. Ook is er een groter risico dat rauwe voeding bacteriën of micro-organismen bevat waartegen het zich nog ontwikkelende immuunsysteem van de jonge pup minder goed bestand is.

Als u uw Rottweiler puppy een rauw of zelfgemaakt dieet wilt geven, praat dan met uw dierenarts over hoe u het beste vitaminen en mineralen kunt toevoegen om u te beschermen tegen deze bekende dieetgerelateerde gezondheidsaandoeningen. Als andere optie kunt u overwegen om een commercieel volledig puppyvoer voor grote rassen te geven totdat uw Rottweiler volgroeid is en dan over te stappen op rauwe of zelfgemaakte voeding.

Rottweiler Puppy Voedingsschema

Dit Rottweiler puppy voedingsschema geeft u een zeer algemeen overzicht om mee te werken als u leert hoeveel u uw Rottweiler puppy moet voeden. Vergeet niet dat de geschatte volwassen lengte en het gewicht van uw puppy kunnen variëren, afhankelijk van het geslacht, de geboortevolgorde en de grootte van de ouders. Idealiter werkt u samen met uw dierenarts om de perfecte portie te vinden voor de groei van uw hond.

Voedingsfrequentie

De meeste pups komen uit de speenfase en beginnen met het eten van drie tot vier kleine maaltijden per dag. Het is belangrijk om uw Rottweiler pup niet gratis te voeren om problemen met overgewicht/obesitas en onevenwichtigheden in de voedingsstoffen, die permanente groeimisvormingen kunnen veroorzaken, te voorkomen.

Streef voor een jonge pup naar drie maaltijden per dag tot uw pup zes maanden oud is, daarna twee maaltijden per dag. Zorg er tijdens de zindelijkheidstraining voor dat de laatste maaltijd een paar uur voor het slapengaan plaatsvindt om nachtelijke “ongelukjes” te voorkomen.

Hoeveelheid voer

Over het algemeen moeten pups meer calorieën per dag opnemen in een andere voedingsformule dan volwassen honden. De exacte hoeveelheid voer die u aanbiedt, kan naarmate uw puppy opgroeit wel maandelijks veranderen. Als u een volledig en uitgebalanceerd puppyvoer voor grote rassen geeft, volg dan altijd de voedingssuggesties van de fabrikant, tenzij uw dierenarts anders adviseert.

Als u een rauw of zelfgemaakt dieet geeft, is het raadzaam samen te werken met een hondenvoedingsdeskundige om ervoor te zorgen dat uw puppy het juiste aantal calorieën binnenkrijgt. Evenals de juiste balans van eiwitten, vetten, koolhydraten, producten, vitaminen en mineralen per dag.

Duur van de maaltijd

De beste manier om de honger van uw Rottie te peilen is om slechts gedurende een bepaalde periode voedsel aan te bieden en op te merken hoe snel uw pup het opeet. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat u beslist dat de maaltijden 15 minuten zullen duren (dit is een standaardperiode die veel puppy-eigenaars gebruiken). U legt dus het voer neer en zet de timer op 15 minuten.

Als uw Rottie zich haast en alles in 3 minuten naar binnen schrokt en om zich heen kijkt voor meer, kunt u met uw dierenarts praten over het vergroten van de portiegrootte of de voederfrequentie. Als uw puppy echter niet al het voedsel opeet nadat de 15 minuten voorbij zijn, kan dit erop wijzen dat u te veel voedsel geeft tijdens de maaltijden en kunt u het terugschroeven tot u de perfecte portiegrootte hebt gevonden.

Water

In tegenstelling tot voedsel moet vers water altijd beschikbaar zijn voor uw puppy! De enige uitzondering kan zijn tijdens de fase van zindelijk worden, wanneer u het water elke avond een paar uur voor het slapen gaan wilt verwijderen om nachtelijke “ongelukjes” te voorkomen.

Voeden van een Rottweiler Puppy

Wij hopen dat dit artikel u heeft geholpen om u zelfverzekerd en geïnformeerd te voelen over het voeden van een Rottweiler puppy!

het voeden van een rottweiler puppy

Referenties en verder lezen

  • O’Neil et al. “Rottweilers under primary veterinary care in the UK: demography, mortality and disorders,” Canine Genetics and Epidemiology, 2017.
  • Newman, C. DVM. “The Remarkable Rottie,” Dierenkliniek Harlingen, 2018.
  • Kane, E. PhD, “Developmental orthopedic disease in large-breed puppies,” Veterinary Practice News, 2013.
  • Cornelisson et al. “Dietary hyperthyroidism in a Rottweiler,” Vlaams Diergeneeskundig Tijdschrift/Gent University – Belgium, 2014.
  • Wynn, S. DVM. “Feeding Large Breed Puppies,” Innovative Veterinary Care Journal, 2013.
  • Newman, C. PhD, DVM. “Puppy’s van grote rassen: Wat is een geschikt dieet?”, Newman Veterinary Hospital, 2017.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.