Treats For Raw Fed Dogs

Het vinden van traktaties voor rauw gevoede honden kan een uitdaging zijn - hier is wat hulp

Moderne hondentraining steunt vaak sterk op eetbare traktaties, vooral in het beginstadium. Het vinden van goede traktaties voor rauw gevoede honden kan een uitdaging zijn voor degenen die hun huisdieren een natuurlijk dieet willen geven.

Een tijdje terug bekeken we dit interessante onderwerp op mijn positieve pistool honden Facebook groep

We bespraken of een rauw gevoede hond al dan niet een probleem vormt voor iemand die wil clickertrainen.

Sommige rauwe voerders waren een beetje verbolgen over het idee dat rauwe voeding problemen kan veroorzaken voor clickertrainers.

Maar het feit is dat het kan.

Het goede nieuws is dat deze problemen niet onoverkomelijk zijn. En je hoeft niet te stoppen met rauwe voeding als je wilt clickertrainen. Hoewel je misschien een beetje innovatief moet zijn, of soms compromissen moet sluiten.

Leuke ideeën voor traktaties, voor rauw gevoede honden

In dit artikel bekijk ik de uitdagingen die rauwe voeding met zich meebrengt voor clickertrainers, en enkele mogelijke oplossingen voor die uitdagingen.

Mijn rauwe honden

Mijn eigen honden krijgen al vele jaren een rauw dieet.

Mijn honden eten voornamelijk rauw konijn, kip, pens, vis en eieren. Met veel andere dingen voor de afwisseling.

Nu ik me steeds meer ben gaan toeleggen op clickertraining, moet ik bekennen dat rauwe voeding voor mij moeilijkheden oplevert.

Vooral met puppies.

En soms moet ik compromissen sluiten. Een deel van het probleem is het snelle tempo van belonen dat clickertrainers moeten omarmen.

Moderne hondentraining is snel

Clicker training, of een variant daarvan, wordt vaak gebruikt om nieuw gedrag, of ketens van gedragingen, tot stand te brengen. En het is een snelle activiteit.

Bij traditionele old school training wordt een hond in een bepaalde houding gemanipuleerd en vervolgens enige tijd geprezen en geaaid in die houding voordat hij het herhaalt en opnieuw probeert.

Wanneer we nieuw gedrag vormen met een clicker, voltooit de hond snel actie na actie.

Hij maakt zijn eigen keuzes, en heeft veel mogelijkheden nodig om te leren welke keuzes beloningen opleveren en welke niet.

Hij moet ook volledig bij de trainer betrokken zijn en mag niet de kans krijgen zijn aandacht af te leiden.

Behandelingen moeten in kleine stukjes worden gegeven

In een sessie van vijf minuten “zit” training, krijgt een traditionele trainer misschien maar vijf of zes zitjes. In een nog kortere sessie kan een met een clicker getrainde hond twintig of dertig keer zitten.

Dit betekent dat wanneer we met voedsel trainen, de grootte van elke beloning een belangrijke overweging is.

De beloningen moeten klein zijn. Als we grote brokken voedsel gebruiken, zit de hond binnen een minuut of twee vol.

En rauw voer in kleine brokjes veranderen is niet altijd gemakkelijk.

Spiervlees kan vrij klein gesneden worden zonder zijn vorm te verliezen, maar vlees aan het bot, kan niet gemakkelijk klein gesneden of snel geconsumeerd worden.

Brokken daarentegen worden kant-en-klaar geleverd in perfecte ’traktatie’ grootte. Het is dus een zeer geschikt trainingsvoer.

Waarom geen speelgoed en spelletjes gebruiken als beloning?

Natuurlijk hoeven we het gedrag van een hond niet te versterken met voedselbeloningen. Er zijn allerlei andere beloningen beschikbaar.

We kunnen honden belonen met een spelletje touwtrekken, een apport van een dummy, bal of frisbee.

We kunnen honden vaak belonen door ze simpelweg toegang te geven tot iets wat ze willen, zoals het openen van de deur voor een hond die de tuin in wil zodra hij ‘zit’.

Hondensnoepjes die snel geleverd kunnen worden

Deze alternatieve beloningen zijn allemaal nuttige en belangrijke manieren om met onze honden bezig te zijn.

Maar, en er is een maar, als we een nieuw gedrag vormen, moeten we snel beloningen geven. En daar ligt het probleem.

Rauwe hondensnacks kunnen een uitdaging zijn om te geven, ideeën en tips hier

Het duurt enkele seconden, zelfs minuten voor een hond om te genieten van een spelletje touwtrekken, of om zijn bal te apporteren. Hij kan een stuk brokjes in een oogwenk doorslikken, en klaar zijn voor de volgende.

Dit betekent niet dat we speelgoed en spelletjes nooit kunnen gebruiken als versterking bij het vormgeven, maar ze kunnen een slechte keuze zijn, vooral bij het vormgeven van kleine incrementele veranderingen in gedrag, waarbij meerdere snelle herhalingen de sleutel tot succes zijn.

Laten we aannemen dat we voedsel moeten gebruiken in plaats van spelletjes om een bepaalde vaardigheid aan te leren. Zijn er soorten rauw voedsel die geschikt zijn?

Rauw voedsel dat in kleine stukjes geleverd kan worden

Wat we nodig hebben is voedsel dat heel klein gesneden kan worden, zonder zijn vorm te verliezen. En er zijn enkele rauwe opties die in deze categorie vallen.

Sommige orgaanvleessoorten zijn geschikt, hart bijvoorbeeld, en nieren kunnen in zeer kleine stukjes gesneden worden zonder uit elkaar te vallen.

Het grote nadeel is dat dit soort rauw voedsel erg rommelig is. Zowel om te bewaren, als om te hanteren.

Je kunt natuurlijk trainen met rubberen handschoenen aan, maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Maar dat geeft niet, want de meeste mensen die rauw voeren, vinden het prima om hun hond af en toe gekookt vlees te geven.

Gekookte snacks voor rauw gevoede honden

Gekookt geroosterd vlees is wat ik gebruik bij clickertraining als ik op zoek ben naar een hoogwaardige beloning.

Brokken gebraden kip, gebraden varkensvlees of gebraden rundvlees zijn zeer aantrekkelijk voor mijn honden.

Ze vereisen nog steeds meer voorbereiding en vooruitdenken dan brokken, maar zelfs honden die met brokken gevoerd worden zullen soms traktaties met een hogere waarde als deze nodig hebben. Dus hoe dan ook, je gaat een kipfilet of twee in stukken hakken voordat je hond getraind is.

Sommige rauwe voerders hebben er echter een probleem mee om hun honden te laten werken voor dit soort gekookt vlees.

Gedroogde en gedehydrateerde traktaties voor rauw gevoede honden

Toen ik dit artikel voor het eerst publiceerde op mijn Totally Dog Training blog, legde een van mijn lezers – Eileen – uit dat ze een dehydrator had gekocht om haar eigen traktaties te maken.

Een andere lezeres – Lynn – droogt haar rauwe vlees om Biltong (jerky) te maken en bewaart het dan in de vriezer om te voorkomen dat het gaat schimmelen.

Dit zijn geweldige ideeën.

Deze dehydrator op Amazon is beoordeeld door mensen die hem gebruiken om traktaties voor huisdieren te maken.

Als je niet ver hoeft te reizen, of gewoon thuis traint, wil je misschien de oplossing van een andere lezer proberen

Bevroren hondensnoepjes voor training

Carolan – legt uit hoe ze de problemen omzeilde door haar vriezer te gebruiken

Ik deed kleine snufjes van haar rauwe gehakt/ei/ei etc mix in kleine klodders en spreidde die uit over tupper deksels en vouwde ze in. Wanneer ik dan wilde trainen kon ik gewoon een bakje klodders uit de vriezer pakken en gaan, wetende dat het toch al haar voedsel was.

En natuurlijk waren er lezers die zich niet stoorden aan de troep en het beschouwden als deel van de training van een rauw gevoede pup.

Maar er zijn andere nadelen aan rauwe vlees traktaties met sommige honden

Wij helpen u rauwe traktaties voor honden te vinden - goede ideeën voor trainingstraktaties

Rauw vlees is intens waardevol voor de meeste honden. Velen zullen rauw voedsel bewaken waar ze normaal nooit iets anders zullen bewaken. En met rauw voedsel, heb je niet de mogelijkheid om het te ruilen voor iets beters.

Sommige honden grijpen rauw voedsel op een manier die ze nooit zouden doen met gekookt voedsel – en hoewel we ze kunnen leren dit niet te doen – kan het een tijdje duren. Het grootste probleem met de hoge waarde van rauwe voeding is echter dat voor sommige honden niets anders geschikt is.

Rauw vlees kan moeilijk te volgen zijn.

Als uw hond rauw gevoerd is, en u worstelt om hem te motiveren met voedsel in training, moet u misschien uw opties overwegen.

Dit kan betekenen dat u een zekere mate van rommel accepteert, althans voor een tijdje, en traint met gehakt hart of nier. Of het kan betekenen dat u de motivatie van uw hond voor gekookt vlees verhoogt, door zijn eetlust op te voeren, en/of door er doelbewust aan te werken dat hij de gewoonte krijgt om met gekookt vlees te trainen.

Werken met een enthousiaste hond

Alle gezonde honden zullen eten als ze honger hebben. Natuurlijk wilt u uw hond niet uithongeren. Het is echter het overwegen waard dat honden bij uitstek ontworpen zijn om met grote tussenpozen te eten als dat nodig is.

Honden hebben een ongelooflijk aanpassingsvermogen en zijn niet alleen aaseters, maar ook bekwame schransers en vasters, die heel goed in staat zijn om zich bij de ene maaltijd te overeten en vervolgens enkele uren of zelfs dagen te wachten op de volgende.

U hoeft uw hond echter niet dagenlang uit te hongeren om hem in de stemming te krijgen voor training met voedsel.

Zorg er gewoon voor dat hij niet overvoerd wordt (veel honden wel) en stel zijn eten een uur of twee uit. Train als hij honger heeft, voor maximaal enthousiasme, en oefen, oefen, oefen…

Leren werken voor ander voedsel

Vergeet niet dat trainen met voedsel een aangeleerde vaardigheid is. Een gewoonte, waar elke hond in kan komen. Ik heb intens genoten van clickertraining met een traditioneel getrainde geweerhond die voor haar tiende verjaardag nog nooit een eetbare trainingsbeloning had gezien.

In het begin, als ik haar buiten probeerde te voeren, liet ze het eten gewoon (en heel beleefd) uit haar bek glijden. Ze was veel te geïnteresseerd in de jacht om aan iets anders te denken.

Over een periode van een paar weken leerde ik haar te werken voor brokjes, op elke locatie.

Ze is nu bijna veertien en houdt nog steeds van clickertraining. Geen hond is te oud of te ongeïnteresseerd in eten om deze vaardigheid te leren.

Werken met een ander soort voedsel, zoals gekookt vlees of brokken, kan een vergelijkbare leercurve zijn.

En hoe vaker u het doet, hoe meer uw hond eraan gewend zal raken, en ervan zal genieten.

Stel jezelf in om te winnen. Het zal niet werken als je begint met geavanceerde vaardigheden in een omgeving met veel afleiding.

Als uw hond nieuw is met voedsel als beloning, of met een bepaald soort voedsel, zorg er dan voor dat u begint met het trainen van enkele zeer eenvoudige vaardigheden, zodat uw hond veel oefening krijgt en het voedsel vrijelijk stroomt.

U zult merken dat u vaker traktaties met een lagere waarde kunt gebruiken, naarmate de hond het echt begint te ‘snappen’.

Hoe zit het met traktaties voor puppies?

Ik vertel mensen vaak dat ze de hele dagelijkse hoeveelheid voedsel van hun puppy zonder problemen kunnen opgebruiken tijdens de training. Het is gewoonweg niet nodig om een puppy uit een bakje te voeren als er zoveel te leren valt.

Uiteraard is dit problematisch bij een rauw gevoede pup, omdat een deel van zijn voedsel aan het bot zit, en hij ook rauwe eieren en andere rommelige dingen moet eten.

Omdat de puppytijd zo’n gouden kans is voor training, en omdat er zoveel te leren valt, is mijn persoonlijke gevoel dat brokken een betere optie zijn voor veel kleine puppy’s, met misschien een overschakeling op een later tijdstip wanneer enkele basisvaardigheden zijn vastgesteld.

De meeste van mijn honden zijn zelfgefokt en hebben vanaf het begin rauwe voeding gehad. Mijn laatste brokjespup schakelde ik met negen weken over op rauwe voeding, maar de volgende keer laat ik het waarschijnlijk tot later.

Natuurlijk is dit een persoonlijke beslissing en sommige mensen zullen hun pup helemaal niet aan brokken willen blootstellen. Anderen willen misschien een compromis sluiten en een mengsel van brokken en rauw eten geven.

Sommigen kunnen zelfs besluiten om een oudere hond gedurende een paar weken weer brokken te geven.

Voor sommige honden met allergieproblemen is dit misschien geen aanvaardbare optie, maar voor veel honden kan een combinatie van clickeren en rauwe voeding, of tijdelijk brokken voeren tijdens de opbouwfase van een nieuwe vaardigheid, de meest geschikte oplossing zijn.

Traktaties voor rauw gevoede honden – een samenvatting

Clicker training is meer dan een mechanische vaardigheid. Het is een gesprek, een dans, tussen twee individuen.

Het gebruik van beloningen die tijd kosten om te leveren of te genieten, zal de stroom van dit gesprek tussen u en uw hond onderbreken.

Om nieuw gedrag te vormen, vooral complexe, heb je echt een hond nodig die met voedsel werkt.

Als uw hond rauw gevoerd wordt, en u wilt niet dat hij brokken eet, moet u geschikte alternatieven vinden die hun vorm behouden als ze in kleine stukjes worden gesneden, geroosterd vlees wordt meestal goed ontvangen.

Je kunt ook proberen kleine rauwe vleessnoepjes te drogen of in te vriezen.

Het is niet nodig om op te geven omdat een hond niet voedselgemotiveerd lijkt te zijn, je kunt de motivatie altijd vergroten door interessanter voedsel aan te bieden, en ervoor te zorgen dat de hond echt honger heeft als je traint.

Als je een van de weinige honden hebt die nu echt in niets anders geïnteresseerd is dan in zijn rauwe eten, zul je gewoon moeten ‘zuigen’ en je handen vuil maken. Maar ik denk dat als je doorzet met wat lekker gebraden vlees, en regelmatig oefent, je zult merken dat je hond snel doorheeft dat dit een spel is dat de moeite waard is.

Hoe zit het met jou

Het is altijd interessant om te horen welk voer andere mensen gebruiken bij de training. Deel de favoriete trainingssnacks van uw hond in het commentaarveld hieronder!