Toy Poodle hondenras – Alles over ’s werelds schattigste, krullendste puppy

Speelgoed Poedel

Het hondenras Toy Poodle is de kleinste versie van de Poedel. Toy Poodle pups zijn intelligent, actief, sociaal, vriendelijk en zouden zomaar het perfecte appartement huisdier, schoothondje en dagelijkse metgezel kunnen zijn. Ze hebben een krullende vacht in vele kleuren, met hangende oren en donkere ogen. Hoewel ze geen waakhond zijn, zullen ze blaffen als een waakhond als er bezoek komt. Toy Poodles hebben regelmatig beweging, training en verzorging nodig. Vandaag delen we de informatie die je nodig hebt om Toy Poodle fokkers te vinden en Toy Poodle puppies op te voeden. Evenals de zorg voor uw volwassen Toy Poodle. We kijken naar hun raskenmerken, inclusief grootte, kleuren, persoonlijkheid, temperament en gedrag waar u op moet letten. We helpen u te beslissen of de Toy Poodle de juiste pup is voor uw gezin en levensstijl.

Inhoud

We praten ook over de controversiële teacup Toy Poodle en brengen je veel leuke weetjes over dit slimme en verrassende ras. In temperament is het vergelijkbaar met de grotere poedels, maar er zijn gezondheidsverschillen tussen hen. Laten we uitzoeken hoe dit ras zich verhoudt tot hun standaard en miniatuur tegenhangers, genieten van enkele mooie foto’s van Toy Poodles, en ontdekken hoe je kunt zien of een kleine Poedel de perfecte huisdier-match voor je is!

Speelgoed Poedel FAQ’s

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen van onze lezers over dit populaire ras.

zwarte speelgoedpoedel op een roze achtergrond
Zwarte speelgoedpoedel

Het ras speelgoedpoedel in een oogopslag

 • Populariteit: 7 van de 193 rassen op de AKC website
 • Doel: Niet-sportief
 • Gewicht: 4 – 6 pond – kwetsbaar voor ongelukken
 • Temperament: Intelligent, energiek en uitgaand

PRO’S: Intelligent, langlevend, leuk en gemakkelijk te trainen. CONS: Vacht is zeer onderhoudsgevoelig, kwetsbaar voor verwondingen.

Waarvoor werden poedels gefokt?

Laten we bij het begin beginnen – waar is dit ras ontstaan? Het eerste wat je moet weten over het ras Toy Poodle is… het is geen ras!

In de VS, het VK en Australië bestaat de bonte poedel in drie maten: Standaard, Miniatuur en Toy. In het Verenigd Koninkrijk zijn dit aparte rassen met elk hun eigen register. Maar in de VS zijn de verschillende Poedelmaten allemaal categorieën van hetzelfde ras – de Poedel – in plaats van aparte rassen. Om de geschiedenis van de Toy-poedel te achterhalen, moeten we het ras als geheel bekijken.

Oorsprong van de Toy Poedel

Poedels worden vaak gezien als een typisch Franse hond, maar ze komen oorspronkelijk uit Duitsland. Daar werden ze oorspronkelijk gefokt als retrievers om eenden en andere watervogels uit het water te halen.

rode speelgoedpoedel
Rode speelgoedpoedel volwassene

Poedels zijn afgeleid van Barbets – waterhonden die nog steeds bestaan. Barbets zijn behoorlijk groot, dus het is niet verwonderlijk dat de Standaard Poedel de eerste Poedel was die als zodanig werd erkend. Een moderne Amerikaanse poedel van Toy-formaat is eigenlijk een historische Duitse hond in een klein poedellichaam!

Verkleining

Dwerg- en speelgoedpoedels zijn ontstaan door het geleidelijk verkleinen van de grote poedelhond. Dit werd eerst gedaan voor specifieke jachttaken. Maar veranderde om ze te fokken voor gezelschap. Deze zeer kleine Poedels zijn geen recente ontwikkeling, in feite zijn ze op grote schaal gedocumenteerd zo ver terug als de 18e eeuw!

Leuke feiten over Toy Poodles

Poedels zijn door de geschiedenis heen door iedereen geliefd. Ze zijn zelfs een populair huisdier geweest voor beroemdheden en royalty’s!

speelgoed poedel
Bruine speelgoedpoedel

Elvis was zo’n bekende poedelliefhebber! Hij hield zoveel van poedels dat hij ze vaak cadeau deed aan zijn geliefden. Hij gaf er een die Little Bit heette aan een vroegere vriendin, gaf er een die Duke heette aan zijn moeder, en gaf zijn vrouw Priscilla Presley een Toy Poodle die Honey heette!

Speelgoed Poedel Maat

Het belangrijkste verschil tussen het speelgoedras en de grotere poedelrassen is hun grootte. Dus hoe groot is een speelgoedpoedel?

Hoogte

Poedels in de speelgoed categorie groeien tot maximaal 10 centimeter bij de schouder. Daarna wordt een hond gecategoriseerd als Miniatuur of Standaard Poedel, afhankelijk van hoeveel groter ze groeien. Dwergpoedels kunnen tot 15 centimeter lang worden. Dat zet ons krullende speelgoedras op dezelfde schaal als andere speelgoedhondenfavorieten, Mopshonden en Shih Tzus.

In de showring, waar twee van deze kleine speelgoed poedels in alle andere opzichten gelijk zijn, zal de kleinere hond de rozet pakken. Dus wat is het magische omslagpunt wanneer een dwergpoedel een Toy wordt? Het is die 10 inch hoogte!

zilveren speelgoed poedel gedragen door iemand in een blauw t-shirt
mooie zilveren speelgoed poedel

Speelgoed Poedel Gewicht

We hebben gekeken naar de grootte, maar hoeveel moet zo’n klein ras wegen? Over het algemeen weegt een volgroeide gezonde Toy Poodle tussen de 4 en 6 pond. Dit is weer minder dan een dwergpoedel, die tussen de 10 en 15 pond moet wegen.

De volwassen toy poedel is een zeer kleine hond. En hun puppies zijn inderdaad erg klein. Dit kleine formaat maakt dit kleine poedelhondenras kwetsbaar voor verwondingen op elk moment, maar vooral als ze puppy zijn, en dit is iets om te overwegen bij de beslissing tussen een puppy en een reddingshond.

zwart-witte speelgoed poedel
zwart-witte speelgoedpoedel

Wanneer stoppen speelgoedpoedels met groeien?

Net als veel andere kleinere honden, wordt dit kleine poedelras eerder volwassen dan hun grotere neven en nichten, en uw Toy Poodle hond zal tegen hun eerste verjaardag volledig volgroeid zijn. Het is dus belangrijk om het beste te maken van die paar maanden met je schattige pluizige puppy, want binnenkort zijn ze helemaal volwassen!

Hoe lang leven speelgoedpoedels?

Dit is een ras met een relatief goede levensverwachting. Een kleine steekproef van eigenaren in het Verenigd Koninkrijk die bereid waren een enquête in te vullen voor de Kennel Club met details over hoe hun huisdieren waren gestorven (20 honden in totaal), vond dat de gemiddelde levensduur van die Poedels in de speelgoedgroep 14 jaar en acht maanden was. En het is niet zo ongewoon om te horen van een 17 of 18 jaar oude Toy Poodle.

Veertien is een respectabele leeftijd voor elke hond. Het weerspiegelt ook de algemene regel dat kleine honden langer leven dan grote honden (de gemiddelde leeftijd voor Standaard Poedels in hetzelfde onderzoek was 12 jaar). En gelukkig was de belangrijkste doodsoorzaak toen het zover was, gewoon ouderdom.

crème speelgoedpoedel in bos
crème speelgoed poedel

Hoe zien speelgoedpoedels eruit?

Over het algemeen moet uw kleine Poedel er vierkant gebouwd en goed geproportioneerd uitzien. Ze hebben donkere, ovale ogen en hun oren hangen dicht bij hun hoofd. Poedels hebben een lange, rechte snuit en natuurlijk een heel aparte vacht. Laten we hun vacht eens nader bekijken.

Staart van de Toy Poedel

In de Verenigde Staten wordt de staart van de speelgoedpoedel meestal gecoupeerd, wat betekent dat het puntje van de staart is afgeknipt. Dit is een procedure die wordt uitgevoerd wanneer pups slechts 2 of 3 dagen oud zijn.

Staart couperen is illegaal in een groot deel van Europa en is in Engeland en Wales alleen toegestaan voor werkhonden zoals terriers, retrievers en spaniels. Over het algemeen worden speelgoedhonden en gezelschapshonden daar niet meer gecoupeerd. De lengte van de staart van een Toy Poedel na het couperen is ongeveer de helft tot tweederde van de oorspronkelijke lengte van de natuurlijke staart.

chocolade speelgoedpoedel, zittend op een witte achtergrond
speelgoedpoedel geduldig zittend

Verhaart een speelgoedpoedel?

Poedelvachten verharen niet, in de zin van haar achterlaten op uw tapijten en meubels. Maar hun vacht blijft groeien gedurende het hele leven van de hond. Aan hun lot overgelaten, zullen ze uiteindelijk “snoeren” – het hondse equivalent van dreadlocks. Dat betekent dat enige vorm van verzorging een must is.

Toy Poedel Vachtverzorging

Poedels hebben hun reputatie verdiend dat ze veel onderhoud vergen op slechts één cruciaal gebied: en dat is de vachtverzorging.

De vacht van uw hond moet elke dag worden geborsteld om klitten te voorkomen en vuil op te ruimen voordat het zich kan ophopen. Hij moet ook om de zes tot acht weken worden getrimd. Voor de meeste Poedelouders is dit een eenvoudige knipbeurt, ook wel bekend als petclip of puppyclip.

Een speelgoed poedel verzorgen

Als je van plan bent om met je trots deel te nemen aan hondenshows (of zelfs als je gewoon houdt van de esthetiek van pom-poms bij de enkels), dan moet je een hondentrimmer vinden die specifieke ervaring heeft met het verzorgen van poedels. Zij zullen u inwijden in de fascinerende en (durf ik het te zeggen?) verbijsterende wereld van continentale clips, Engelse zadelclips en bikini-clips.

Zij kunnen u adviseren over de verschillende soorten ‘coupes’. De Toy Poodle puppy cut bijvoorbeeld, is een korte ‘all-over’ cut die uw puppy een gemakkelijk te hanteren vacht van 1-2 inches lengte geeft. Een teddybeer Toy Poodle is een hond die een teddybeer Poodle-coupe heeft gekregen, waarbij meer haar op het gezicht en de poten achterblijft, wat een puppyachtig uiterlijk geeft.

Groomers kunnen u ook helpen te bepalen uit welke u mag kiezen volgens het door u gekozen rassenregister, en dan kiezen welke het beste bij uw hond past. En als dit alles u doet denken dat een koordvacht de juiste keuze is, bedenk dan dat het de meest onderhoudsgevoelige vacht is.

Maar, voordat u wanhoopt, herinner uzelf eraan dat de tijd die u besteedt aan de verzorging van uw poedel anders zou worden besteed aan het opzuigen van hondenharen en het pluisvrij maken van de meubels als u een ander hondenras had gekozen dat verhaart!

Zijn speelgoedpoedels hypoallergeen?

Als het over vacht gaat, is kleur niet de enige factor die je in overweging neemt. Eén kenmerk dat alle poedels gemeen hebben, zijn die prachtige krullen! En een belangrijk kenmerk van strakke krullen bij elke hond is dat wanneer de hond verhaart, zoals alle honden doen, het verhaarde haar gevangen blijft in de krullen in plaats van op uw kleren en meubels terecht te komen.

Omdat Poedels minder verharen, kunnen sommige mensen met een allergie verdragen om bij hen in de buurt te zijn, terwijl ze dat niet kunnen bij honden met een vacht die vrij verhaart.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele hond echt hypoallergeen is en als je last hebt van allergieën is het belangrijk dat je wat tijd doorbrengt met deze honden om er zeker van te zijn dat hun vacht geen ademhalingsproblemen uitlokt.

Vachtkleuren

Er zijn maar liefst tien poedelkleuren. Sommige daarvan zijn ongelooflijk levendig – een volgroeide rode poedel, bijvoorbeeld, is een zeer opvallend gezicht! Andere tinten zijn meer gedempt en subtiel. Er is echt een kleur voor elke smaak. Je kunt ook tan Poedels krijgen, een bleke versie van de bruine Poedel pup.

 • abrikoos
 • zwart
 • blauw
 • bruin
 • crème
 • grijs
 • rood
 • zilver
 • zilver beige
 • en wit!

Bovendien staan er maar liefst achttien aanvaardbare tweekleurige vachtcombinaties in hun rasstandaard. Inclusief de toy parti poedel, met hun opvallende zwart-witte vlekken. En alsof dat nog niet genoeg is, zul je bij het zoeken naar een Toy Poodle pup waarschijnlijk nog meer kleuren tegenkomen, die niet door de rasregisters worden erkend, maar er net zo scherp uitzien. Dus welke kleur Poedel je ook voor ogen hebt, met een beetje geduld en doorzettingsvermogen heb je een goede kans om ze te vinden.

Wat je niet zult vinden is veel verschil tussen de kleuren. Het temperament van de zilveren Poedel is waarschijnlijk vrijwel hetzelfde als dat van de zwarte Poedel!

speelgoedpoedel
Apricot Toy Poedel volgroeid

Speelgoedpoedel Temperament

Deze kleine hondjes zijn echt de dupe van twee oneerlijke stereotypen. Dat Poedels kieskeurig en veeleisend zijn, en dat kleine honden nog kieskeuriger en veeleisender zijn. In feite zou een goed opgevoede kleine Poedel een vergelijkbaar karakter moeten hebben als een Standaard Poedel, en de Standaard Poedel werd gefokt om gelukkig en productief samen te werken met mensen.

De persoonlijkheid van Toy Poodles moet actief, trots en zeer slim zijn, en vrolijk en goed gehumeurd. Als ze een goede hoeveelheid beweging hebben gekregen, zouden ze ook blij moeten zijn om een beetje een schoothondje in huis te zijn. Een speelgoedpoedel moet zijn als een beste vriend die al uw ideeën uitstekend vindt en zonder poespas mee wil doen.

grijze speelgoedpoedel
grijze speelgoedpoedel

Scheidingsangst

Dit kleine poedelras zijn populaire gezelschapshonden omdat ze onze liefde voor gezelschap beantwoorden. Maar de keerzijde hiervan is dat ze het niet prettig vinden om alleen gelaten te worden.

Ze raken waarschijnlijk gestrest en verveeld als ze lange tijd alleen worden gelaten in een leeg huis. Als u fulltime werkt, moet u rekening houden met de kosten van een dierenoppas of vaste hondenuitlaatservice.

Uw speelgoedpoedel trainen en oefenen

Veel mensen denken dat kleine honden niet veel eisen stellen als het gaat om training en beweging. Ze vergissen zich echter! Zelfs kleinere honden hebben consequente training en regelmatige lichaamsbeweging nodig!

Behoefte aan beweging

Laat u niet misleiden door hun kleine formaat – deze honden zijn slim, energiek, en doen graag mee aan dagjes uit. U moet zorgen voor voldoende mogelijkheden tot beweging. Een uur per dag is het absolute minimum. U moet ze ook bezig houden met veel training en leuke spelletjes thuis.

Trainbaarheid

Historisch gezien werden Standaard en zelfs Dwergpoedels gewaardeerd om hun snelle intelligentie en trainbaarheid als jachtkameraad.

De kleinste Poedels delen niet in dezelfde mate de werkroots van hun oudere neven, maar wel hun intelligentie. Met geduld en oefening zou het kanaliseren van die intelligentie in een goed getrainde en goed opgevoede hond een haalbare en lonende manier moeten zijn om een band met uw nieuwe hond op te bouwen.

Toy Poedel Puppy Socialisatie

Zoals alle speelgoedhonden mag uw kleine Poedel geen socialisatie of gehoorzaamheidstraining overslaan alleen omdat ze klein genoeg zijn om uit de problemen te blijven. Veel socialisatie als pup zal van vitaal belang zijn om hen het vertrouwen te geven dat ze als volwassene nodig hebben bij mensen.

Als uw kleine vriend bezoek of bezoek van kinderen zal krijgen, zal het regelen van een leuke en belonende introductie terwijl ze nog een puppy zijn, hen voorbereiden op een gelukkige relatie in de toekomst. Zelfs als u niet veel kinderen in uw leven hebt, is het toch een goed idee om uw puppy op zijn gemak te stellen rond kinderen, uiteraard onder toezicht. Het laatste wat u wilt is een hondje dat bang is voor kinderen en daardoor snauwerig is.

speelgoedpoedel

Zijn speelgoedpoedels goede huisdieren

Toy Poedels zijn intelligente rassen die passen bij gezinnen die veel tijd met hen kunnen doorbrengen. Ze doen het niet goed als ze alleen gelaten worden. En hebben veel baat bij tijd die ze doorbrengen met trainen of spelen. Ze passen bij gezinnen die de tijd hebben om ze regelmatig te trainen. Ze hebben niet al te veel ernstige gezondheidsproblemen, wat betekent dat ze een relatief goede keuze zijn voor de meeste gezinnen!

toy poedel training

Zijn speelgoedpoedels goed met kinderen?

Standaard en dwergpoedels zijn een populaire raskeuze voor gezinnen met kinderen omdat ze meestal zelfverzekerd en ontspannen zijn in de buurt van mensen, en relatief gemakkelijk te trainen. Onder poedeleigenaren zijn speelgoedpoedels over het algemeen nerveuzer dan hun grotere neven, wat betekent dat kinderen ouder moeten zijn voordat ze zonder toezicht met een speelgoedpoedel kunnen worden achtergelaten.

U zult ook moeten overwegen hoe groot de kans is dat uw kleine pup zich per ongeluk bezeert. De meeste kinderen zullen gemakkelijk zwaarder zijn dan een speelgoedpoedel tegen hun tweede verjaardag, maar peuters zijn (buiten hun schuld) nog steeds onhandig, en als ze op uw hond vallen, zal de hond waarschijnlijk gewond raken.

Toy Poodle gezondheid en verzorging

Er zijn veel factoren die onder de puppy gezondheid en verzorging vallen. Vooral als je denkt aan de verzorging van die unieke vacht!

zwarte speelgoed poedel pup
zwarte speelgoed poedel pup

Algemene gezondheid

Door genetisch geluk en de wijsheid en voorzichtigheid van Toy Poodle fokkers worden er veel gezonde pups geboren. Maar, zoals bij elk ras, zijn er enkele gezondheidsproblemen waar ze kwetsbaar voor zijn. Zonder meer, dat zijn ze:

Progressieve Retinale Atrofie

Progressieve Retinale Atrofie is een degeneratieve aandoening waarbij het netvlies aan de achterkant van het oog geleidelijk degenereert. Het resulteert uiteindelijk in verlies van zicht. PRA kan ontstaan door gewoon pech. Maar het kan ook worden veroorzaakt door defecte genen die via sommige foklijnen worden vererfd.

Gelukkig is het defecte gen gevonden, en dragers kunnen worden geïdentificeerd door een eenvoudige en gemakkelijk verkrijgbare DNA-test. Wanneer u een Toy Poodle pup bezoekt, moet de fokker u certificaten van beide ouders kunnen laten zien, die bevestigen dat zij geen drager zijn van het foute gen dat Progressieve Retinale Atrofie veroorzaakt.

Cataract

Uit een grote retrospectieve studie van honden bij wie tussen 1964 en 2003 cataract werd vastgesteld, bleek dat iets meer dan 10% van de Poedels in de speelgoedgroep cataract heeft, vergeleken met iets meer dan 3% van de totale hondenpopulatie. Dit wijst er sterk op dat er een onderliggend genetisch verband bestaat tussen het feit dat men een Toy Poodle is en het hebben van cataract. In tegenstelling tot Progressieve Retinale Atrofie bestaat er echter geen definitieve DNA-test om risicohonden te identificeren.

Dus om op cataract te screenen, zouden alle Poedels die voor de fok worden gebruikt, in het afgelopen jaar een volledig oogonderzoek door een gespecialiseerd veterinair oogarts moeten hebben ondergaan.

Patella Luxatie

Patella luxatie is een misvorming van het kniegewricht waardoor de bovenkant van het scheenbeen in en uit positie kan glijden, wat kreupelheid veroorzaakt.

Luxerende patella’s zijn een probleem voor veel kleine hondenrassen, waaronder Poedels. Er zijn verschillende gradaties van patella luxatie, afhankelijk van of het vanaf de geboorte aanwezig was of op volwassen leeftijd is ontstaan, en hoe ernstig het de hond treft.

Toy Poedels die gebruikt worden voor de fok moeten certificaten hebben, afgegeven door de Orthopedic Foundation for Animals, waarin de toestand van hun kniegewrichten wordt beschreven. De fokker zou deze graag met u willen delen en eventuele zorgen bespreken.

speelgoedpoedel

ziekte van von Willebrand

De ziekte van von Willebrand, meestal afgekort tot vWD, is een erfelijke bloedziekte. Honden (en mensen!) met vWD produceren niet genoeg van een eiwit in het bloedplasma dat von Willebrand factor (vWF) heet.

vWF speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling als de huid kapot is. Honden met vWD zijn gevoelig voor neusbloedingen en bloedend tandvlees, en bloeden overmatig bij snijwonden of wonden in de huid.

De aandoening wordt veroorzaakt door een mutatie in het gen dat normaliter codeert voor vWF. Dit betekent dat het kan worden geërfd door pups van Toy Poodles die het defecte gen dragen. Gelukkig is een DNA-test voor de ziekte van von Willebrand gemakkelijk verkrijgbaar. Wanneer u een pup bezoekt, moet de fokker u certificaten kunnen tonen die bevestigen dat geen van beide ouders de vWD-mutatie draagt.

Schildklier problemen

En tenslotte zijn alle maten Poedels meer dan gemiddeld kwetsbaar voor schildklierproblemen. Dit is een nogal overkoepelende term die kan verwijzen naar een breed spectrum van aandoeningen en symptomen. Deze kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • lethargie
 • gewichtstoename
 • spijsverteringsproblemen
 • vette huid, droge huid of huidinfecties
 • haaruitval of een slappe, vette vacht
 • en meer.

Als u op zoek bent naar uw puppy, vraag dan aan fokkers of bij een van de honden in de stamboom van hun puppy’s schildklierproblemen zijn geconstateerd.

Toy Poodle Verzorging

Zoals bij elk ras, moet u uw Poedels oren regelmatig controleren op overtollig was. Zorg er ook voor dat u zijn nagels trimt. U zult een hondenvoer van hoge kwaliteit willen vinden om ervoor te zorgen dat hij uitgroeit tot een gelukkige en gezonde volwassene!

Voor-en nadelen van het krijgen van een Toy Poedel

Deze kleine hondjes zijn prachtige huisdieren als je een actieve levensstijl hebt, en je op zoek bent naar een intelligente hond waarmee je op stap kunt en een echte band kunt opbouwen. Laten we snel samenvatten wat we weten, om te zien of dit het beste ras voor u is.

Nadelen

 • Hun vacht is zeer onderhoudsgevoelig.
 • Toy Poedels vragen veel tijd en aandacht.
 • Als ze te lang alleen gelaten worden, kan verveling leiden tot destructief gedrag.
 • Toy Poedels kunnen gemakkelijk gewond raken door kinderen die niet weten hoe ze met honden moeten omgaan.

Pros

 • Door hun kleinere formaat nemen speelgoedpoedels minder ruimte in beslag dan andere poedelmaten. Dit kan handig zijn als je in een kleiner huis of appartement woont!
 • Ze zijn overal kleiner, wat betekent dat er minder vacht te verzorgen is dan bij hun grotere soortgenoten!
 • Toy Poedels zijn zeer intelligent en kunnen goed tegen training.
 • Het zijn sociale honden die graag tijd doorbrengen met hun gezin.

Het redden van een Toy Poedel

Als je graag een kleine poedel in je huis wilt verwelkomen, kun je ook overwegen om op zoek te gaan naar speelgoedpoedels voor adoptie. Hoewel je misschien geen puppy kunt vinden, is kiezen voor een reddingsactie een geweldige manier om een hond een tweede kans te geven.

Toy Poedels belanden om allerlei redenen in asielen of pleeggezinnen. Sommige zijn afgestaan vanwege gedragsproblemen die een ervaren hondeneigenaar het beste kan verhelpen. Maar anderen waren geliefde huisdieren die in moeilijke tijden terecht zijn gekomen, bijvoorbeeld omdat hun eigenaar is overleden of te ziek is geworden om voor hen te zorgen. Kunt u de juiste persoon zijn om hen een tweede kans te geven op een gelukkig thuis?

Fokkers van speelgoedpoedels vinden

Als u uw zinnen heeft gezet op een Toy Poodle pup moet u een gerenommeerde fokker vinden? De meeste poedelfokkers zijn gespecialiseerd in één gekozen maat poedel, en de AKC en The Poodle Club of America houden beide uitgebreide gegevens bij van fokkers. In het Verenigd Koninkrijk is de Kennel Club een goede startplaats om een fokker in uw omgeving te vinden.

Poedels van alle maten worden vaak aangezien voor hypoallergeen omdat ze niet verharen. Dit betekent dat ze favoriet zijn bij puppyfokkerijen. Het is belangrijk om puppyboerderijen en dierenwinkels te vermijden, omdat deze puppies en de honden waaruit ze gefokt zijn niet goed behandeld worden. Neem altijd alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat u uw puppy bij een verantwoordelijke fokker koopt.

Het vinden van de beste Toy Poodle Puppy Fokker

Een verantwoordelijke fokker zal al deze vragen graag beantwoorden als u hem benadert, en zal ervoor zorgen dat u beide ouders ontmoet voordat u uw puppy mee naar huis neemt.

Uw toekomstige puppy moet bij de moeder zijn als u ze gaat ontmoeten, en het moet duidelijk zijn dat ze een geliefd huisdier is. Ze moet haar naam kennen, en er moet duidelijk genegenheid zijn tussen haar en de fokker (ze is tenslotte pas bevallen!).

toy poedel verzorging

Bezorgd dat een stamboom Toy Poodle fokker de verkeerde plaats is om een familie huisdier te vinden? Dat hoeft niet! In werkelijkheid zullen slechts één of twee pups uit een nest showstandaard zijn, maar de rest zal nog steeds gelukkige, gezonde, goed behandelde “huisdier-puppy’s” zijn.

Toy Poedel Prijs

Een nest gezonde puppy’s op de wereld zetten is geen goedkope zaak. Een Poedel pup kan alles kosten van enkele honderden dollars tot meer dan duizend dollar.

Een deel van de kosten kan te maken hebben met het feit dat ze een ongewone of gewilde kleur hebben, of dat hun ouders goed gepresteerd hebben in de showring. Maar de steile Toy Poodle kosten zijn verre van winstbejag.

Hun ouders moesten worden getest voordat de paring plaatsvond, de moeder had veterinaire zorg nodig tijdens haar zwangerschap, de pups moesten worden gevoerd, ontwormd en behandeld tegen vlooien… het telt allemaal op.

Wanneer u overweegt hoeveel een speelgoedpoedel u gaat kosten, is het ook goed te bedenken dat de prijs die u betaalt voor uw puppy slechts een heel klein deel is van de totale levenslange kosten van de opvoeding en verzorging van uw hond. Uw grootste uitgave is waarschijnlijk de ziektekostenverzekering.

Goedkopere speelgoedpoedels

Als de prijs van een speelgoedpoedel te mooi klinkt om waar te zijn, is hun welzijn waarschijnlijk op een bepaald moment in het gedrang gekomen om dat mogelijk te maken. Het is dus belangrijk om geen speelgoedpoedel uit een dierenwinkel te kopen, of een puppy uit een puppyfabriek, die de dierenwinkels van puppy’s voorziet. Bedenk ook dat, ook al lijkt een puppy duur, de initiële kosten slechts een fractie zijn van wat je moet betalen om ze hun hele leven lang te houden.

We hebben de kosten van een poedelpup voor je uitgesplitst, zodat je weet wat je kunt verwachten. Maar als u meer hulp wilt bij het kiezen van een puppy, bekijk dan onze Puppy zoekgids.

Een Toy Poodle puppy opvoeden

In dit artikel kom je meer te weten over de verschillende ontwikkelingsstadia van puppy’s. De zorg voor een kwetsbare puppy is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.
Bekijk hier onze lijst met puppytrainingsgidsen.

Als je van kleine poedels houdt, wil je misschien deze Toy Poodle mixen bekijken!

Welke is jouw favoriet? Kijk eens naar deze gids voor meer Poedelmengsels.

Dwerg Toy Poedel

Voordat we gaan, moeten we waarschijnlijk even de mini speelgoedpoedel noemen, ook wel bekend als de teacup speelgoedpoedel.

Als kleine hondjes zo schattig zijn, kan het een kleine stap zijn om aan te nemen dat nog kleiner beter is. Extreme miniaturisatie gaat echter vaak gepaard met ernstige gezondheidsproblemen.

Wees dus wel voorzichtig bij het streven naar mini pups. Fokkers van teacup poedels doen waarschijnlijk afbreuk aan het welzijn van hun honden om die kleinere afmetingen te bereiken. U kunt hier meer lezen over dit onderwerp: Teacup Toy Poodles, maar als u niet kunt kiezen tussen mini en Toy Poodle, kunt u het beste gaan voor de toy pup, elke keer weer.

Toy Poodle producten en accessoires

Er zijn verschillende accessoires die van vitaal belang zijn bij het krijgen van uw eerste Toy Poodle. Bekijk onze aanbevolen producten.

Deze zijn een goede plek om te beginnen bij de voorbereiding van de komst van uw nieuwe vriend.

Speelgoed Poedel Rassen Reddingen

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je kunt een Poedel redden. Hier zijn enkele reddingscentra die we hebben gevonden.

UK

USA

Canada

Australië

Als je nog andere geweldige Toy Poodle reddingen kent, laat het ons dan weten in het commentaar, zodat we ze aan deze lijst kunnen toevoegen. Problemen met de naamgeving van uw kleine pup? Klik hier voor de allerbeste namen voor kleine honden!

Een complete gids voor de Toy Poodle - Een hondenrasgids.

Over de auteur

Sarah heeft een Bachelor of Science graad in Zoölogie en een speciale interesse in dierlijk gedrag en communicatie. Sarah kwam bij ons werken als onze chef wetenschap en leidt nu onze redactie in hun streven naar geweldige nieuwe artikelen om onze lezers geïnformeerd en gefascineerd te houden.

Voor meer informatie over de auteurs van Happy Puppy Site, bezoek onze Over ons pagina.

Referenties en bronnen