Toy Poedel Hondenras – Alles over ’s werelds leukste, krulste puppy

Speelgoed Poedel

Het Toy Poodle hondenras is de kleinste versie van de Poedelhond. Toy Poodle-puppy’s zijn intelligent, actief, sociaal, vriendelijk en misschien wel het perfecte huisdier, schoothondje en dagelijkse metgezel. Ze hebben een krullende vacht in veel kleuren, met hangende oren en donkere ogen. Hoewel ze geen waakhond zijn, blaffen ze als een waakhond wanneer bezoekers aankomen. Speelgoedpoedels hebben regelmatige lichaamsbeweging, training en verzorging nodig. Vandaag delen we de informatie die je nodig hebt voor het vinden van Toy Poodle fokkers en het opvoeden van Toy Poodle pups. Evenals het verzorgen van je volgroeide Toy Poodle als volwassen hond. We zullen kijken naar hun raskenmerken, waaronder grootte, kleuren, persoonlijkheid, temperament en gedrag om op te letten. Helpt u te beslissen of de Toy Poodle de juiste puppy is voor uw gezin en levensstijl.

Inhoud

We zullen het ook hebben over het controversiële theekopje Toy Poodle en je veel leuke feiten over dit slimme en verrassende ras brengen. Qua temperament is het vergelijkbaar met de grotere poedels, maar er zijn gezondheidsverschillen tussen hen. Laten we eens kijken hoe dit ras zich verhoudt tot hun standaard en miniatuurformaat tegenhangers, genieten van een aantal mooie foto’s van Toy Poodles en ontdekken hoe je kunt zien of een kleine poedel de perfecte huisdiermatch voor jou is!

Toy Poodle Veelgestelde vragen

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen van onze lezers over dit populaire ras.

zwarte speelgoedpoedel op een roze achtergrond
Zwarte SpeelgoedPoedel

Het speelgoedpoedelras in een oogopslag

 • Populariteit: 7 van de 193 rassen op AKC Website
 • Doel: Niet-sportief
 • Gewicht: 4 – 6 pond – kwetsbaar voor accidenteel letsel
 • Temperament: Intelligent, energiek en extravert

VOORDELEN: Intelligent, langlevend, leuk en gemakkelijk te trainen. TEGEN: Vacht is hoog onderhoud, kwetsbaar voor letsel

Waar werden poedels voor gefokt?

Dus laten we bij het begin beginnen – waar is dit ras vandaan gekomen? Het eerste wat je moet weten over het Toy Poodle ras is… het is geen ras!

In de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië is de debonair Poedel verkrijgbaar in drie maten: Standaard, Miniatuur en Speelgoed. In het Verenigd Koninkrijk zijn dit afzonderlijke rassen met elk hun eigen register. Maar in de VS zijn de verschillende poedelmaten allemaal categorieën van hetzelfde ras – de poedel – in plaats van verschillende rassen op zichzelf. Om de geschiedenis van de speelgoedpoedel te vinden, moeten we naar het ras als geheel kijken.

Toy Poedel Origins

Poedels worden vaak gezien als een typisch Franse hond, maar ze komen eigenlijk uit Duitsland. Daar werden ze oorspronkelijk gefokt als retrievers om eenden en andere watervogels uit het water te halen.

rode speelgoedpoedel
Red Toy Poedel volwassene

Poedels zijn afgeleid van Barbets – waterhonden die er nog steeds zijn. Barbets zijn behoorlijk groot, dus het is niet verwonderlijk dat de Standaard Poedel de eerste maat Poedel was die op zichzelf werd herkend. Een moderne Amerikaanse Poedel ter grootte van een speeltje is eigenlijk een historische Duitse hond in een klein Poedellichaam!

Afschalen

Miniatuur- en speelgoedpoedels werden gemaakt door de grote Poedelhond geleidelijk af te schalen. Dit werd eerst gedaan voor specifieke jachttaken. Maar veranderd om ze te fokken voor gezelschap. Deze zeer kleine Poedels zijn geen recente ontwikkeling, in feite zijn ze al in de 18e eeuw op grote schaal gedocumenteerd!

Leuke weetjes over Toy Poodles

Poedels zijn geliefd bij iedereen door de geschiedenis heen. In feite zijn ze zelfs een populair huisdier geweest voor beroemdheden en royalty’s!

speelgoedpoedel
Bruine SpeelgoedPoedel

Elvis was een van deze bekende Poedelliefhebbers! Hij was zo dol op Poedels dat hij ze vaak cadeau deed aan zijn geliefden. Hij gaf er een genaamd Little Bit aan een vroege vriendin, gaf er een genaamd Duke aan zijn moeder en gaf zijn vrouw Priscilla Presley een Toy Poodle genaamd Honey!

Toy Poedel Grootte

Het belangrijkste verschil tussen de speelgoedvariëteit en de grotere poedelrassen is hun grootte. Dus hoe groot is een Speelgoedpoedel?

Hoogte

Poedels in de speelgoedcategorie groeien tot maximaal 10 centimeter aan de schouder. Daarna zou een hond worden gecategoriseerd als een miniatuur of standaardpoedel, afhankelijk van hoeveel groter ze zijn geworden. Miniatuurpoedels kunnen tot 15 inch meten. Dat plaatst ons krullende speelgoedras op dezelfde schaal als andere speelgoedhondenfavorieten, Mopshonden en Shih Tzus.

In de showring, waar twee van deze kleine speelgoedpoedels in alle andere opzichten gelijk zijn, neemt de kleinere hond de rozet. Dus wat is de magische tipping point wanneer een Dwergpoedel een Speeltje wordt? Het is die 10 inch hoogte!

zilveren speelgoedpoedel die gedragen wordt door iemand in een blauw t-shirt
mooie zilveren speelgoedpoedel

Toy Poedel Gewicht

We hebben gekeken naar de grootte, maar hoeveel moet zo’n klein ras wegen? Over het algemeen zal een gezonde Toy Poodle volgroeid tussen de 4 en 6 pond wegen. Dit is opnieuw minder dan een miniatuurpoedel, die tussen de 10 en 15 pond zou moeten wegen.

De speelgoedpoedel volwassen is een zeer kleine hond. En hun puppy’s zijn inderdaad erg klein. Dit kleine formaat maakt dit kleine poedelhondenras kwetsbaar voor letsel op elk moment, maar vooral wanneer ze puppy’s zijn, en dit is iets om te overwegen bij het kiezen tussen een puppy en een reddingshond.

zwart-witte speelgoedpoedel
zwart-witte speelgoedpoedel

Wanneer stoppen toy poedels met groeien?

Net als veel andere kleinere honden bereikt dit kleine poedelras eerder volwassenheid dan hun grotere neven en nichten, en uw Speelgoedpoedelhond zal op zijn eerste verjaardag volgroeid zijn. Het is dus belangrijk om het meeste uit die paar maanden met je schattige pluizige puppy te halen, want ze zullen binnenkort allemaal volwassen zijn!

Hoe lang leven Toy Poodles?

Dit is een ras met een relatief goede levensverwachting. Een kleine steekproef van eigenaren in het Verenigd Koninkrijk die bereid waren om een enquête in te vullen voor de Kennel Club, inclusief details over hoe hun huisdieren waren gestorven (20 honden in totaal), ontdekte dat de gemiddelde levensduur van die poedels in de speelgoedgroep 14 jaar en acht maanden was geweest. En het is niet zo ongewoon om te horen van een 17 of 18 jaar oude Toy Poodle.

Veertien is een respectabele leeftijd voor elke hond. Het weerspiegelt ook de algemene regel dat kleine honden de neiging hebben om langer te leven dan grote honden (de gemiddelde leeftijd voor standaardpoedels in hetzelfde onderzoek was 12 jaar). En gelukkig was de belangrijkste doodsoorzaak toen de tijd daar was eenvoudige ouderdom.

crème speelgoedpoedel in bos
crème speelgoed poedel

Hoe zien speelgoedpoedels eruit?

Over het algemeen moet je kleine poedel vierkant gebouwd en goed geproportioneerd lijken. Ze hebben donkere, ovale ogen en hun oren hangen dicht bij hun hoofd. Poedels hebben lange, rechte snuiten en natuurlijk een zeer onderscheidende vacht. Laten we hun jas in meer detail bekijken.

Speelgoed Poedel Staart

In de VS is de speelgoedpoedelstaart meestal gecoupeerd, wat betekent dat de punt van de staart is afgesneden. Dit is een procedure die wordt uitgevoerd wanneer puppy’s slechts 2 of 3 dagen oud zijn.

Het couperen van staarten is illegaal in een groot deel van Europa en in Engeland en Wales is het alleen toegestaan voor werkhonden zoals terriërs, retrievers en spaniels. Over het algemeen liggen speelgoedhonden en gezelschapshonden er niet meer aangemeerd. De staartlengte van de speelgoedpoedel na het couperen is ongeveer de helft tot twee derde van de oorspronkelijke lengte van de natuurlijke staart

chocolade speelgoedpoedel, zittend op een witte achtergrond
speelgoedpoedel die geduldig zit

Werpt een speelgoedpoedel haar af?

Poedeljassen werpen niet af, in de zin van het achterlaten van haar over je tapijten en meubels. Maar hun vachten blijven groeien gedurende het hele leven van een hond. Aan hun lot overgelaten, zullen ze uiteindelijk “snoeren” – het hondenequivalent van dreadlocks. Dat betekent dat een vorm van verzorging een must is.

Toy Poedel Jas Verzorging

Poedels hebben hun reputatie verdiend als hoog onderhoud op slechts één cruciaal gebied: en dat is verzorging.

De vacht van uw hond moet elke dag worden geborsteld om de klitten bij te houden en vuil en puin weg te vegen voordat het zich kan ophopen. Het zal ook om de zes tot acht weken moeten worden bijgesneden. Voor de meeste Poedel-ouders is dit net zo eenvoudig als een all-over kapsel, bekend als een huisdierclip of een puppyclip.

Verzorging van een speelgoedpoedel

Als je van plan bent om je trots en vreugde in hondenshows in te voeren (of zelfs als je gewoon zin hebt in de esthetiek van pom-poms bij de enkels), dan moet je een hondentrimmer vinden met specifieke ervaring met het verzorgen van Poedels. Ze zullen je inwijden in de fascinerende en (durf ik het te zeggen?) verbijsterende wereld van continentale clips, Engelse zadelclips en bikiniclips.

Zij kunnen je adviseren over de verschillende soorten ‘cut’. De Toy Poodle puppy cut bijvoorbeeld, is een korte ‘all-over’ snit die uw puppy een gemakkelijk te beheren vacht van 1-2 centimeter lang geeft. Een teddybeer Toy Poodle is er een die een teddybeer Poedel knip heeft gekregen die meer haar op het gezicht en de poten achterlaat, waardoor een puppyachtige look ontstaat.

Trimmers kunnen u ook helpen bepalen waaruit u mag kiezen op basis van uw kies rasregister en kies vervolgens welke het beste zou zijn voor uw hond. En als dit alles je doet denken dat een jas met koord misschien de juiste keuze is, houd er dan rekening mee dat ze de meest onderhoudslaag van allemaal zijn om schoon te houden.

Maar voordat je wanhoopt, herinner jezelf eraan dat de tijd die je besteedt aan het verzorgen van je poedel anders zou worden besteed aan het ophopen van hondenharen en het lintrollen van het meubilair als je een ander hondenras had gekozen dat werpt!

Zijn speelgoedpoedels hypoallergeen?

Als het gaat om bont, is kleur niet de enige factor die u overweegt. Een bepalend kenmerk dat alle poedels gemeen hebben, zijn die glorieuze krullen! En een belangrijk kenmerk van strakke krullen bij elke hond is dat wanneer de hond werpt, zoals alle honden doen, het afgeworpen haar gevangen blijft in de krullen in plaats van op je kleding en meubels terecht te komen.

Omdat het verharen bij poedels wordt verminderd, kunnen sommige mensen met allergieën tolereren dat ze bij hen in de buurt zijn wanneer ze niet in staat zijn om honden te tolereren met jassen die vrij verharen.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat geen enkele hond echt hypoallergeen is en als je last hebt van allergieën, is het belangrijk dat je wat tijd met deze honden doorbrengt om ervoor te zorgen dat hun vacht geen ademhalingsproblemen veroorzaakt.

Vacht kleuren

Er zijn maar liefst tien Poedelkleuren. Sommigen van hen ongelooflijk levendig – een volgroeide rode poedel is bijvoorbeeld een zeer opvallend gezicht! Andere tinten zijn meer gedempt en subtiel. Er is echt een kleur voor elke smaak. Je kunt ook bruine Poedels krijgen, een bleke versie van de bruine Poedelpuppy.

 • abrikoos
 • zwart
 • blauw
 • bruin
 • room
 • grijs
 • rood
 • zilver
 • zilverbeige
 • en wit!

Bovendien vermelden ze een verbazingwekkende achttien acceptabele tweekleurige vachtcombinaties in hun rasstandaard. Inclusief de speelgoed-poedel, met hun opvallende zwart-witte vlekken. En als dat nog niet genoeg is, zul je tijdens het zoeken naar een Toy Poodle-puppy waarschijnlijk nog meer kleuren tegenkomen, die niet worden herkend door de rasregisters, maar er net zo scherp uitzien. Dus het maakt niet uit welke kleur Poedel je je voorstelt, met een beetje geduld en doorzettingsvermogen heb je een goede kans om ze te vinden.

Wat je niet zult vinden is veel verschil tussen de kleuren. Het temperament van de zilveren Poedel is waarschijnlijk vrijwel hetzelfde als de persoonlijkheid van de zwarte Poedel!

speelgoedpoedel
Abrikoos SpeelgoedPoedel volgroeid

Speelgoed Poedel Temperament

Deze kleine hond is echt de dupe van twee oneerlijke stereotypen. Dat Poedels kieskeurig en onderhoudsarm zijn, en dat kleine honden, nou ja, nog kieskeuriger en onderhoudsarmer zijn. In feite zou een goed opgevoede kleine Poedel een vergelijkbare instelling moeten hebben als een Standaard Poedel, en de Standaard Poedel is gefokt om gelukkig en productief naast mensen te werken.

De persoonlijkheid van toy poodles moet actief, trots en erg slim zijn, en homoseksueel en goedgehumeurd. Als ze een goede hoeveelheid beweging hebben gekregen, moeten ze ook blij zijn om thuis een beetje een schoothondje te zijn. Een Poedel ter grootte van een speeltje moet zijn als een beste vriend die al je ideeën uitstekend vindt en zonder gedoe mee wil doen.

grijze speelgoedpoedel
grijze speelgoedpoedel

Verlatingsangst

Dit kleine poedelras zijn populaire gezelschapshonden omdat ze onze liefde voor gezelschap beantwoorden. Maar de keerzijde hiervan is dat ze het niet zo vriendelijk vinden om buitengesloten te worden.

Ze zullen waarschijnlijk gestrest en verveeld raken als ze lange tijd alleen in een leeg huis worden achtergelaten.  Als u fulltime werkt, moet u rekening houden met de kosten van een oppas of een regelmatige hondenuitlater.

Je speelgoedpoedel trainen en trainen

Veel mensen denken dat kleine honden niet veel vereisten hebben als het gaat om training en lichaamsbeweging. Ze vergissen zich echter! Zelfs kleinere honden hebben consistente training en regelmatige lichaamsbeweging nodig!

Trainingsvereisten

Laat je niet misleiden door hun kleine formaat – deze honden zijn slim, energiek en houden ervan om mee te doen met dagjes uit. Je moet voldoende mogelijkheden bieden om te oefenen. Een uur per dag is het absolute minimum. Je moet ze ook bezig houden met veel training en leuke spelletjes thuis.

Trainbaarheid

Historisch gezien werden Standaard en zelfs MiniatuurPoedels gewaardeerd om hun snelle intelligentie en trainbaarheid als jachtgezellen.

De kleinste Poedels delen niet in dezelfde mate de werkwortels van hun oudere neven, maar ze delen wel hun intelligentie. Met geduld en oefening zou het kanaliseren van die slimmigheden in een goed getrainde en goed opgevoede hond een haalbare en beloning moeten zijning manier om een band op te bouwen met je nieuwe hond.

Toy Poedel Puppy Socialisatie

Zoals alle speelgoedhonden, mag je kleine poedel geen socialisatie of gehoorzaamheidstraining overslaan alleen omdat ze klein genoeg zijn om uit de problemen te komen. Veel socialisatie als puppy zal van vitaal belang zijn om hen het vertrouwen bij te brengen dat ze nodig hebben rond mensen als volwassenen.

Als je kleine vriend op bezoek komt of door kinderen wordt bezocht, zal het regelen van een leuke en lonende introductie terwijl ze nog steeds een puppy zijn, hen voorbereiden op een gelukkige relatie in de toekomst. Zelfs als je niet veel kinderen in je leven hebt, is het nog steeds een goed idee om je puppy op zijn gemak te laten zijn bij kinderen, onder toezicht natuurlijk. Het laatste wat je wilt is een hondje dat bang is voor kinderen en daardoor pittig.

speelgoedpoedel

Zijn speelgoedpoedels goede huisdieren

Speelgoedpoedels zijn intelligente rassen die geschikt zijn voor gezinnen die veel tijd met hen kunnen doorbrengen. Ze doen er geen goed aan om met rust gelaten te worden. En echt profiteren van de tijd die je besteedt aan bonding tijdens het trainen of spelen. Ze passen bij gezinnen die de tijd hebben om ze regelmatig te oefenen. Ze hebben niet al te veel ernstige gezondheidsproblemen, wat betekent dat ze een relatief goede keuze zijn voor de meeste gezinnen!

speelgoedpoedeltraining

Zijn speelgoedpoedels goed met kinderen?

Standaard en miniatuurpoedels zijn een populaire raskeuze voor gezinnen met kinderen omdat ze meestal zelfverzekerd en ontspannen zijn rond mensen en relatief gemakkelijk te trainen. Onder Poedel-eigenaren zijn speelgoedpoedels over het algemeen nerveuzer dan hun grotere neven en nichten, wat betekent dat kinderen ouder moeten zijn voordat ze zonder toezicht met een speelgoedpoedel kunnen worden achtergelaten.

Je moet ook overwegen hoe waarschijnlijk het is dat je kleine pup per ongeluk gewond kan raken. De meeste kinderen zullen tegen hun tweede verjaardag gemakkelijk opwegen tegen een speelgoedpoedel, maar peuters (buiten hun schuld) zijn nog steeds onhandig en als ze op je hond vallen, zal de hond waarschijnlijk gewond raken.

Toy Poodle Gezondheid en Zorg

Er zijn veel factoren die onder de puppygezondheids- en verzorgingsbeugel vallen. Zeker als je denkt aan het verzorgen van die unieke vacht!

zwarte speelgoed poedel puppy
zwarte speelgoed poedel puppy

Algemene gezondheid

Door genetisch geluk en de wijsheid en voorzichtigheid van Toy Poodle fokkers, worden er veel gezonde puppy’s geboren. Zoals elk ras zijn er echter enkele gezondheidsproblemen waarvoor ze kwetsbaar zijn. Zonder verder oponthoud zijn ze:

Progressieve retinale atrofie

Progressieve retinale atrofie is een degeneratieve aandoening die ervoor zorgt dat het netvlies aan de achterkant van het oog geleidelijk degenereert. Het resulteert uiteindelijk in verlies van het gezichtsvermogen. PRA kan worden verkregen door gewone oude pech. Maar het kan ook worden veroorzaakt door defecte genen die via sommige foklijnen worden geërfd.

Gelukkig is het defecte gen gevonden en kunnen dragers worden geïdentificeerd door een eenvoudige en gemakkelijk te verkrijgen DNA-test. Wanneer u een Toy Poodle-puppy bezoekt, moet hun fokker u certificaten voor beide ouders kunnen laten zien die bevestigen dat ze niet het defecte gen dragen dat progressieve retinale atrofie veroorzaakt.

Staar

Een enorme retrospectieve studie van honden gediagnosticeerd met cataract tussen 1964 en 2003 wees uit dat iets meer dan 10% van de poedels in de speelgoedgroep staar heeft, vergeleken met iets meer dan 3% van de hondenpopulatie in het algemeen. Dit suggereert sterk dat er een onderliggende genetische link is tussen het zijn van een Speelgoedpoedel en het lijden aan staar. In tegenstelling tot progressieve retinale atrofie is er echter geen definitieve DNA-test voor het identificeren van risicohonden.

Dus om te screenen op staar, moeten alle Poedels die voor de fokkerij worden gebruikt, het afgelopen jaar een volledig oogonderzoek hebben gehad door een gespecialiseerde veterinaire oogarts.

Patella Luxatie

Patella luxatie is een misvorming van het kniegewricht waardoor de bovenkant van het scheenbeen in en uit positie kan glijden, waardoor kreupelheid ontstaat.

Luxerende patellas zijn een probleem voor veel kleine hondenrassen, waaronder Poedels. Er zijn verschillende gradaties van patella luxatie, afhankelijk van of het aanwezig was vanaf de geboorte of ontwikkeld op volwassen leeftijd, en hoe ernstig het de hond beïnvloedt.

Speelgoedpoedels die voor de fokkerij worden gebruikt, moeten certificaten hebben die zijn afgegeven door de Orthopedische Stichting voor Dieren waarin de toestand van hun kniegewrichten wordt beschreven. De fokker moet deze graag met u delen en eventuele zorgen die ze veroorzaken bespreken.

speelgoedpoedel

de ziekte van von Willebrand

de ziekte van von Willebrand, vaker afgekort tot vWD, is een erfelijked bloedziekte. Honden (en mensen!) met vWD produceren niet genoeg van een eiwit in het bloedplasma genaamd von Willebrand factor (vWF).

vWF speelt een belangrijke rol bij de bloedstolling wanneer de huid gebroken is. Honden met vWD zijn gevoelig voor neusbloedingen en bloedend tandvlees en bloeden overmatig van snijwonden of wonden in de huid.

De aandoening wordt veroorzaakt door een mutatie in het gen dat normaal gesproken zou coderen voor vWF. Dit betekent dat het kan worden geërfd door puppy’s van Toy Poodles die het defecte gen dragen. Gelukkig is een DNA-test voor de ziekte van von Willebrand direct beschikbaar. Wanneer u een puppy bezoekt, moet hun fokker u certificaten kunnen laten zien om te bevestigen dat geen van beide ouders de vWD-mutatie draagt.

Schildklier problemen

En ten slotte zijn alle maten Poedel meer dan gemiddeld kwetsbaar voor schildklierproblemen. Dit is een nogal overkoepelende term die kan verwijzen naar een breed spectrum van aandoeningen en symptomen. Deze kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • lethargie
 • Gewichtstoename
 • spijsverteringsproblemen
 • vette huid, droge huid of huidinfecties
 • haaruitval of een slungelige, vette vacht
 • en meer.

Wanneer u op zoek bent naar uw puppy, vraag fokkers dan of een van de honden in de stamboom van hun puppy’s is gediagnosticeerd met schildklierproblemen.

Toy Poedel Verzorging

Zoals bij elk ras, moet je je Poedels oren regelmatig controleren op overtollige oorsmeer. Zorg er ook voor dat je zijn nagels geknipt houdt. Je zult een hondenvoer van hoge kwaliteit willen vinden om ervoor te zorgen dat hij uitgroeit tot een gelukkige en gezonde volwassene!

Voors en tegens van Getting A Toy Poodle

Deze kleine honden zijn geweldige huisdieren als je een actieve levensstijl hebt en je op zoek bent naar een intelligente hond waarmee je eropuit kunt gaan en een echte band mee kunt opbouwen. Laten we snel samenvatten wat we weten, om te zien of het het beste ras voor u is.

Tegens

 • Hun vacht is zeer onderhoudsvriendelijk.
 • Speelgoedpoedels vereisen veel tijd en aandacht.
 • Als je te lang alleen wordt gelaten, kan verveling leiden tot destructief gedrag.
 • Speelgoedpoedels kunnen gemakkelijk worden gekwetst door kinderen die niet weten hoe ze met honden moeten omgaan.

Pros

 • Hun kleinere formaat betekent dat Speelgoedpoedels minder ruimte innemen dan andere Poedelmaten. Dit kan handig zijn als je in een kleiner huis of appartement woont!
 • Ze zijn overal kleiner, wat betekent dat er minder vacht te verzorgen is dan hun grotere tegenhangers!
 • Speelgoedpoedels zijn erg intelligent en nemen goed deel aan training.
 • Het zijn sociale honden die graag tijd doorbrengen met hun familie.

Een speelgoedpoedel redden

Als je graag een kleine poedel in je huis wilt verwelkomen, kun je ook overwegen om op zoek te gaan naar speelgoedpoedels voor adoptie. Hoewel je misschien geen puppy kunt vinden, is de keuze om naar een redding te gaan een geweldige manier om een hond een tweede kans te geven.

Speelgoedpoedels komen om allerlei redenen in opvangcentra of pleeggezinnen terecht. Sommigen zijn misschien opgegeven voor gedragsproblemen die een ervaren hondeneigenaar het best kan verhelpen. Maar anderen waren zeer geliefde huisdieren die in moeilijke tijden zijn gevallen, bijvoorbeeld omdat hun eigenaar is overleden of te ziek is geworden om voor hen te zorgen. Zou jij de juiste persoon kunnen zijn om ze een tweede kans te geven op een gelukkig huis?

Het vinden van Toy Poodle fokkers

Als je je hart op een Toy Poodle-puppy hebt gevestigd, moet je een gerenommeerde fokker vinden? De meeste Poedelfokkers zijn gespecialiseerd in één gekozen maat Poedel, en de AKC en The Poodle Club of America houden beide uitgebreide details bij van fokkers. In het Verenigd Koninkrijk is de Kennel Club een goede startplaats om een fokker bij u in de buurt te vinden.

Poedels van alle groottes worden vaak aangezien voor hypoallergeen omdat ze niet verharen. Dit betekent dat ze een favoriet zijn van puppyboerderijen. Het is belangrijk om puppyboerderijen en dierenwinkels te vermijden, omdat deze puppy’s en de honden waaruit ze zijn gefokt niet goed worden behandeld. Neem altijd alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat u uw puppy bij een verantwoordelijke fokker koopt.

Het vinden van de beste speelgoedpoedel puppyfokker

Een verantwoordelijke fokker beantwoordt graag al deze vragen wanneer u hen benadert en regelt dat u beide ouders ontmoet voordat u uw puppy mee naar huis neemt.

Uw toekomstige puppy moet bij moeder zijn wanneer u hem gaat ontmoeten, en het moet duidelijk zijn dat ze een geliefd huisdier is. Ze moet haar naam kennen en hun duidelijke genegenheid tussen haar en de fokker (ze is immers onlangs bevallen!).

speelgoed poedel verzorging

Bezorgd dat een rasechte speelgoedpoedelfokker de verkeerde plek is om een huisdier te vinden? Niet doen! In werkelijkheid zullen slechts één of twee puppy’s uit een nest standaard worden getoond, maar de rest zal nog steeds gelukkige, gezonde, goed behandelde “huisdierpuppy’s” zijn.

Toy Poedel Prijs

Een nest gezonde puppy’s op de wereld zetten is geen goedkope zaak. Een Poedel-puppy kan van enkele honderden dollars tot meer dan duizend dollar kosten.

Een deel van de kosten kan weerspiegelen dat ze een ongewone of gewilde kleur hebben, of dat hun ouders goed hebben gepresteerd in de showring. Maar de steile Toy Poodle-kosten zijn verre van winstbejag.

Hun ouders moesten op gezondheid worden getest voordat de paring plaatsvond, de moeder had veterinaire zorg nodig tijdens haar zwangerschap, de puppy’s hadden voeding, ontworming en vlooienbehandeling nodig … het telt allemaal op.

Bij het overwegen van hoeveel een speelgoedpoedel u gaat kosten, is het ook de moeite waard eraan te denken dat de prijs die u voor uw puppy betaalt slechts een zeer klein deel is van de totale levensduurkosten van het opvoeden en verzorgen van uw hond. Je grootste veruitverdiener is waarschijnlijk een ziektekostenverzekering.

Goedkopere Toy Poodles

Als de prijs van een Poedel-puppy te mooi klinkt om waar te zijn, is hun welzijn waarschijnlijk op een gegeven moment in gevaar gebracht om dat mogelijk te maken. Het is dus belangrijk om geen speelgoedpoedel in de dierenwinkel te kopen, of een puppy van een puppymolen, zoals dierenwinkels worden voorzien van puppy’s. Houd er ook rekening mee dat hoewel een puppy duur lijkt, de kosten vooraf slechts een klein deel zijn van hoeveel u moet betalen om ze gedurende hun leven te houden.

We hebben de kosten van een Poedelpuppy voor u uitgesplitst, zodat u weet wat u kunt verwachten. Maar als u meer hulp wilt bij het kiezen van een puppy, bekijk dan onze Puppy Search Guide.

Een Speelgoedpoedel puppy opvoeden

U kunt meer te weten komen over de verschillende stadia van puppy-ontwikkeling in dit artikel. De zorg voor een kwetsbare pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn een aantal geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.
Bekijk hier onze lijst met puppytrainingsgidsen.

Als je van kleine Poedels houdt, wil je misschien deze Toy Poodle-mixen bekijken!

Welke is jouw favoriet? Bekijk deze gids voor meer Poedelmixen.

Miniatuur SpeelgoedPoedel

Voordat we gaan, moeten we waarschijnlijk alleen de mini-speelgoedpoedel noemen, soms bekend als de theekopje speelgoedpoedel.

Wanneer kleine honden zo schattig zijn, kan het een kleine stap zijn om aan te nemen dat nog kleiner beter is. Extreme miniaturisatie gaat echter vaak gepaard met ernstige gezondheidsproblemen.

Wees dus voorzichtig bij het mikken op mini-puppy’s. Theekopje Poedel fokkers zullen waarschijnlijk het welzijn van hun honden in gevaar brengen om die kleinere maten te bereiken. Je kunt hier meer lezen over dit onderwerp: Theekopje Toy Poodles, maar als je niet beslist tussen mini versus Toy Poodle, is het het beste om elke keer voor de speelgoedpuppy te gaan.

Toy Poodle producten en accessoires

Er zijn verschillende accessoires die van vitaal belang zijn bij het krijgen van je eerste Toy Poodle. Bekijk onze aanbevolen producten.

Dit is een goede plek om te beginnen bij de voorbereiding op de komst van je nieuwe vriend.

Toy Poedel Ras Reddingen

Het maakt niet uit waar je vandaan komt, je kunt een poedel redden. Hier zijn enkele opvangcentra die we hebben gevonden.

Verenigd Koninkrijk

Verenigde Staten van Amerika

Canada

Australië

Als je nog andere geweldige Toy Poodle-reddingen kent, laat het ons dan weten in de reacties, zodat we ze aan deze lijst kunnen toevoegen. Moeite met het benoemen van je pintgrote pup? Klik hier om de allerbeste kleine hondennamen te vinden!

Een complete gids voor de Toy Poodle - Een hondenrasgids.

Over de auteur

Sarah heeft een Bachelor of Science in zoölogie en een speciale interesse in diergedrag en communicatie. Sarah kwam bij ons als onze belangrijkste wetenschapsschrijver en leidt nu ons redactieteam in hun streven naar geweldige nieuwe artikelen om onze lezers op de hoogte en gefascineerd te houden.

Voor meer informatie over de auteurs van De Gelukkige Puppy Site, bezoek onze Over ons pagina.

Referenties en bronnen