Terrier Mix – Voor- en nadelen van de Top Terrier Kruisingen

terrier mix

Terrier mix honden hebben één Terrier ouder en één ouder van een ander ras. Terrier mixen zijn er in een enorm scala van vormen, maten, kleuren en temperamenten. Van de kleine Yorkie Chihuahua mix, tot de gedrongen Pitbull Labrador mix. Vandaag bekijken we de beste Terrier mix pups voor verschillende levensstijlen en gezinnen. We helpen u een Terrier mix pup te kiezen met de eigenschappen, kenmerken en persoonlijkheid die het beste bij u passen.

Inhoud

Terrier mix pups kunnen kruisingen zijn van twee soorten Terriers, of een Terrier gemengd met een hond uit een andere groep. De mogelijkheden zijn eindeloos, en dat betekent dat allerlei soorten vachten, bouw en persoonlijkheden ook mogelijk zijn bij terrier mix honden!


In dit artikel verkennen we enkele van de meest populaire terriër mix rassen die al een plaatsje in onze huizen en harten hebben veroverd. We bekijken de voor- en nadelen van het mengen van verschillende hondenrassen, en de factoren waarmee u rekening moet houden bij het uitzoeken van een terriër mix pup of het kiezen van een reddingshond voor uw huishouden.

Populaire Terrier mix rassen beoordelingen

Er zijn een aantal hondenrassen die vaker voorkomen in Terrier mixen dan andere. U kunt direct naar de groep springen die u interesseert met deze links.

Top Terrier Mix Hondenrassen

Misschien wel de populairste van allemaal is de Jackapoo, een eerste kruising tussen een Jack Russell Terrier en een Poedel. Veel mensen zijn gevallen voor meer ongebruikelijke mixen zoals de schattige Whoodle, een Soft-Coated Wheaten terrier gemengd met een Poedel. Of de Cairn Chi, een Cairn Terrier Chihuahua mix. Andere terrier mixen zijn ook populair, hier is de top tien:

 • Jackapoo (Jack Russell X Poedel)
 • Yorkipoo (Yorkshire Terrier X Poedel)
 • Jack Chi (Jack Russell X Chihuahua)
 • Frenchton (Boston Terrier X Franse Bulldog)
 • Dorkie (Yorkshire Terrier X Teckel)
 • Jackabee (Beagle X Jack Russell Terrier)
 • Morkie (Yorkshire Terrier X Maltezer)
 • Bugg (Boston Terrier X Mopshond)
 • Shorkie (Shih Tzu X Yorkie)
 • Sheppit (Duitse Herder X Pitbull)

Er zijn natuurlijk nog veel meer minder bekende mixen, sommige met leuke designer hondennamen zoals Carkie (Cairn Terrier X Yorkie) En anderen waarvan de bijnaam nog moet worden uitgevonden! Sommige hebben meerdere namen waaruit je kunt kiezen. Bijvoorbeeld, Jack-Malt, Jacktese, en Maltijack zijn allemaal bijnamen voor de Jack Russell Maltese mix.

Kleine Terrier Mix Honden

U ziet hier een gemeenschappelijk thema van het gebruik van Yorkshire Terriers of Jack Russell Terriers als een van de ouders in de mix. Dat is deels omdat dit twee zeer populaire kleine terrier rassen zijn die niet veel ruimte innemen. Kleine terriër honden gekruist met andere kleine rassen zijn erg populair onder fans van de terriër mix.

Het is goed om te onthouden dat veel mormels die beschikbaar zijn in uw lokale dierenasiel ook terriër mixen kunnen zijn. Schuilplaatsen doen hun best om de rassen te identificeren die in hun inwonende mormels zijn gegaan, en u kunt uw hond ook DNA laten testen om de rassenmix in uw nieuwe beste vriend te bevestigen.

Wat is een Terrier Mix?

Een terriër mix is een hond die is gefokt door een van de erkende raszuivere terriërs te kruisen met een hond van een ander ras. Als beide honden raszuiver zijn is dit wat we noemen een eerste kruising ( of F1 generatie) ook wel bekend als een hybride.

Er zijn ook veel terriër mixen waarvan een of beide ouders mixen zijn in plaats van raszuivere honden. Het kan dus erg ingewikkeld worden. En soms is de enige manier om de afstamming van een hond te ontrafelen het laten uitvoeren van een genetische test. Die kunnen leuk zijn, maar ook vrij duur.

Als we het hebben over een ‘erkend’ zuiver ras, bedoelen we een zuiver ras dat geregistreerd is bij een nationale Kennel Club zoals de American Kennel Club (AKC). Hondenrassen organisaties zoals de AKC delen elk van hun individuele hondenrassen in groepen of categorieën in, gebaseerd op hun type, of oorspronkelijke doel. Een van die groepen is de Terrier Groep

De terriër groep bestaat uit vele verschillende individuele terriër rassen. Dus wat weten we over de terriër groep in het algemeen?

De terriërgroep

Terriers variëren sterk in grootte en uiterlijk. Maar ze hebben allemaal iets gemeen.

Deze schurftige honden werden eeuwen geleden ontwikkeld om ongedierte te bestrijden rond menselijke boerderijen en nederzettingen. Door hun achtergrond als vasthoudende jagers op ongedierte zijn ze beroemd om hun moed, vechtlust en wilskracht.

Het woord “terriër” betekent “van de aarde” en veel terriërs werden oorspronkelijk gefokt om hun prooi ondergronds te volgen. Fox terriers bijvoorbeeld werden gebruikt om de vos te volgen in zijn hol of aarde.

Veel werkende terriers hebben tegenwoordig nog steeds wat kortere poten dan andere honden om hen in staat te stellen zich gemakkelijker door nauwe tunnels te bewegen en die pittige aard stelt hen in staat onverschrokken door te zetten tegenover een vaak grotere en fellere tegenstander.

Zelfs zeer kleine terriers zijn begonnen als werkhond – de schattige kleine Yorkie werd eerst gefokt om te jagen op klein ongedierte zoals ratten en muizen. Tegenwoordig erkent de AKC 31 rassen in hun terriërgroep, en de UK Kennel Club noemt er 27.

Als u meer wilt weten over de geschiedenis en de oorsprong van enkele van onze beroemdste terriërrassen, vindt u links naar de rassen onderaan deze pagina.

Met zoveel soorten terriërs om uit te kiezen, waarom zijn we begonnen met het kruisen van raszuivere terriërs met andere honden? Laten we dat uitzoeken!

Waar komen Terrier Mix Honden vandaan?

Het kruisen van verschillende soorten honden is zo oud als de domesticatie zelf. Misschien is een van de redenen waarom het zo gemakkelijk is om het mentale beeld van een algemene terriër op te roepen, omdat deze honden hun genen hebben uitgeleend aan een groot aantal bastaards en nakomelingen van gemengde rassen.

In de laatste dertig jaar of zo, is een nieuwe vorm van mengen populair geworden: het paren van stamboomouders van twee verschillende rassen.

De eerste generatie nakomelingen van deze kruisingen worden soms designerhonden genoemd. Deze trend kan goed zijn voor de gezondheid van honden – honden van gemengde rassen profiteren van een bredere genenpool, die hen kan beschermen tegen erfelijke ziekten. Maar ze zijn ook moeilijk te voorspellen.

Er is geen belofte dat ze alleen de “goede” eigenschappen van elke ouder overnemen, of een volwassen grootte bereiken die precies tussen vader en moeder in ligt. Dus laten we nu eens nader bekijken wat u kunt verwachten van een terriër mix.

Terrier Mix Uiterlijk

Terriers zijn er in alle soorten en maten! Sommige van de kleinste Yorkies tippen nauwelijks de weegschaal op 4 pond, terwijl de statige Airedale Terrier meer dan 60 pond kan bereiken!

Vachttypes

Er zijn drie hoofdtypen terriërvacht. Draadharig, glad en langharig. Veel van onze populaire boerderij terriers zijn ruwharig of gladharig omdat deze vachten gemakkelijker te hanteren zijn.

Maar de vacht van de terriër mix kan variëren van lang en zijdeachtig tot kort en glad, via elke vorm van pezigheid en golvend op de weg.

Een terrier mix hond kan zijn uiterlijk van beide ouders lenen. Maar het helpt om te weten dat draadhaar dominant is over gladhaar. Dit betekent dat een ruwharige terriër mix het waarschijnlijke resultaat is als we een rasechte ruwharige terriër, zoals de Border Terriër, kruisen met een gladharige hond.

Als hun ouders een vergelijkbare grootte hebben, en ze hebben allebei een gladde bruine vacht (bijvoorbeeld een Rat Terrier en een Teckel) zal de uitkomst u waarschijnlijk niet verbazen.

En als een hond met zeer verschillende vormen en vachten (zeg, een Standaard Poedel en een Jack Russell Terrier) pups maakt, vooral als één ouder niet raszuiver is, kunnen de resultaten vele vormen aannemen, zelfs binnen hetzelfde nest.

Vachtkleur

Veel terriërrassen zijn partikleurig, meestal zwart-wit, of bruin-wit. Dus als u op zoek bent naar een zwart-witte terriër type hond, moet u niet veel moeite hebben er een te vinden. Nogal wat honden zijn driekleurig, met zwart en tan op een witte achtergrond. Anderen zijn effen, in verschillende tinten bruin.

terrier mix

Terrier Mix Temperament

Aangezien er veel verschillende rassen in de terriër groep zijn, en nog meer rassen buiten de groep om ze mee te mixen, is het onmogelijk om een archetypisch terriër mix temperament te definiëren. Terrier rassen in het algemeen worden vaak beschreven als slim, vasthoudend, trots en zelfverzekerd.

Generaties lang hebben we verwacht dat terriers hun werk deden zonder zicht op hun geleider, dus zelfs vandaag de dag blijven het uitgaande en onafhankelijke honden, die graag hun eigen beslissingen nemen.

En hoewel terriers vaak zeer liefdevol en trouw zijn aan hun mensen, hebben sommige een reputatie niet goed overweg te kunnen met andere dieren, inclusief andere honden.

Velen hebben nog steeds sterke jachtinstincten en een hoge prooidrift, die chaos kunnen veroorzaken in de aanwezigheid van wilde dieren.

Terrier temperament mengen met een ander ras

Het temperament van een terrier mix hond is een geluksdip, zonder garanties. Hun terrier-zijn kan doorschijnen, of het kan het andere ras zijn dat ze oproepen.

Vergeet niet dat een terrier mix, net als elke andere hond, een individu is. Als u er een krijgt als pup, zijn er geen garanties over wat zijn temperament zal zijn als volwassene. Voor veel hondenliefhebbers is dit spannend! Maar als het niets voor u is, is dat ook goed.

Uw Terrier mix trainen en oefenen

Terriers zijn over het algemeen zeer temperamentvolle en levendige honden. De meeste honden hebben tussen de 30 en 60 minuten beweging per dag nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Het is zeer waarschijnlijk dat elke terriër mix zeer enthousiast zal zijn, en een druk hondje. Veel gerichte beweging is dus de sleutel.

Naast regelmatige wandelingen zal uw terriër mix ook meerdere keren per week genieten van speelsessies met u.

U kunt casual activiteiten doen zoals achter een bal aanrennen in het park, of uw hond betrekken bij georganiseerde activiteiten zoals flyball of behendigheidsproeven.

Hoge energie terriër mixen kunnen genieten van een sport genaamd terriër racen.

Bij terrier racing achtervolgen kleine terriers een lokmiddel over een parcours dat hindernissen bevat zoals korte horden waar ze overheen kunnen springen en tunnels om doorheen te rennen.

Chihuahua Terrier Mix Honden

chihuahua terrier mix

De Chihuahua terrier mix is vooral populair bij mensen die van speelgoedhonden houden. Chihuahua’s worden vaak gefokt met de kleinste terriers om een klein en schattig gezelschapsdier te creëren. Je ziet vaak Chihuahuas gekruist met Rat terriers om de Ratchi te creëren en met Yorkshire terriers om de Chorkie te creëren.

De Ratchi is meestal een kleine, kortharige hond met een alert gezicht, afgezet met grote, vleermuisachtige oren. Deze rassenmix kan het temperament hebben van beide ouderrassen. De Chorkie is een kleine hond met een middellange tot lange vacht. De gemiddelde volwassen Chorkie weegt minder dan 10 pond.

De persoonlijkheid van deze mix kan variëren. Liefhebbers zeggen dat de Ratchi een hechte band vormt met zijn eigenaar, maar achterdochtig kan zijn tegenover vreemden en overactieve kinderen. Het kunnen ook blaffers zijn. Net als Chihuahuas en Yorkies is de Chorkie geneigd zeer aanhankelijk te zijn met zijn baasjes, maar kan hij op zijn hoede zijn voor vreemden en kleine kinderen.

Poedel Terrier Mix Honden

poedel terriër mix

Naast de Whoodle Wheaten-Poodle mix, zijn er nog andere populaire Poedel-terriër kruisingen. Zo is er de Westiepoo (West Highland White terrier en Poedel), de Jackapoo (Jack Russell terriër en Poedel), en de Yorkipoo (Yorkshire terriër en Poedel).

De meeste Poedel-terriër mix honden hebben de neiging klein te zijn, met een middellange tot lange vacht die krullend of golvend is. De Whoodle is iets groter dan speelgoed Poedel terriër kruisingen, variërend van 20 tot 30 pond. De schattige en populaire Yorkipoo kan zo klein zijn als 4 of 5 pond, afhankelijk van de grootte van de gebruikte Poedel.

Wees voorzichtig als een Poedel terriër mix pup wordt beschreven als “teacup” formaat. Honden die gefokt zijn voor een extreem klein formaat kunnen aanzienlijke gezondheidsproblemen hebben.

Labrador Terrier Mix

Lab terrier mix

De Labrador Retriever wordt vaak gefokt met grotere terriër rassen. De Lab is gekruist met een Airedale om de “Lab’Aire” te creëren. Lab en Pitbull terriër mengsels staan bekend als Labrabulls of Pitadors.

De Lab’Aire is meestal een actieve, middelgrote tot grote hond. De vacht kan ruw en ruig zijn, meestal zwart en/of bruin van kleur. De Labrabull heeft een korte vacht en is middelgroot tot groot van formaat.

Hoewel er geen garantie is voor het temperament van een kruising, heeft deze mix de neiging actief, trouw en beschermend van aard te zijn.

Beagle Terrier Mix

Beagle terrier mix

De Beagle terrier mix is een ander populair kruisingsras. Net als bij andere mixen worden verschillende terriër rassen gebruikt. Zij omvatten de Rat terrier – wat resulteert in een Raggle – en de Jack Russell terrier – waardoor een Jack A Bee ontstaat. De Raggle is een kleine tot middelgrote hond met een korte vacht, vaak wit gemengd met bruin en/of zwart.

De beste Raggles combineren het liefdevolle karakter van de Beagle met de parmantige energie van de Rattie. Maar zoals bij elke kruising is het uiteindelijke resultaat onvoorspelbaar. Jack A Bees zijn ook klein tot middelgroot met een korte vacht die vaak wit is met tan en/of bruine aftekeningen. Ze worden vaak beschreven als vriendelijk en liefdevol voor hun eigenaars, maar kunnen timide of zelfs agressief zijn tegenover vreemden.

Teckel Terriër Mix

teckel terriër mix

Er zijn een aantal mogelijke hound terrier mixen, samen met de Beagle lijken de Teckel terrier mixen het meest populair. Hoe zit het als je een Doxie fan bent – worden teckels gekruist met terrier rassen? Ja! Er zijn zelfs verschillende populaire teckel-terriër kruisingen.

De Jack Russell terriër gemengd met een Teckel wordt liefkozend een Jackshund genoemd. Je ziet ook de Teckel gekruist met Cairn terriers, Fox terriers, en Yorkshire terriers (het verkleinwoord Dorkie).

De meeste teckel-terriër mixen zijn kort van gestalte, met een langgerekt lichaam. Dat komt omdat ze het gen voor anchrondpasie – ook bekend als dwerggroei – erven van hun teckelouder. Zowel teckels als terriërs kunnen een gladde of ruwharige vacht hebben, dus de vacht van een teckel-terriër mix zal variëren, afhankelijk van de ouders.

Deze gemengde rashond heeft de neiging vriendelijk en speels te zijn, maar voelt zich meer op zijn gemak rond zijn familie dan bij vreemden. Meestal een alerte en actieve hond, de teckel terriër mix profiteert van het leven met mensen die tijd en energie kunnen besteden aan het bezighouden van hun drukke geest.

Uw individuele Teckel Terrier Mix kan elke persoonlijkheidstrek hebben van beide ouderrassen, dus er is geen gegarandeerd temperament.

Schnauzer Terrier Mix

dwergschnauzer

De Schnauzer wordt vaak aangeduid als een terriër-type hond, en hij deelt een aantal gemeenschappelijke fysieke en persoonlijkheidskenmerken met terriërs. Schnauzers variëren in grootte van miniatuur tot reusachtig, en terriër ras maten variëren, dus de grootte van een Schnauzer terriër mix kan ook sterk variëren.

Terrier rassen die vaak worden gemengd met Schnauzers zijn onder andere de Cairn terrier (waaruit een Carnauzer ontstaat), de Airedale terriër (wat resulteert in een Schnairedale). De Schnauzer terrier mix heeft meestal de kenmerkende Schnauzer baard op de snuit, en een halflange vacht. De kleur van de vacht kan variëren, en de kleur van de ogen is meestal bruin.

De Reuzenschnauzer is een rustige en trouwe grote hond, de Standaard Schnauzer is levendig en slim, en de Dwerg Schnauzer is parmantig en speels. Het temperament van Schnauzer terriër mixen kan variëren van hond tot hond, gezien de persoonlijkheidsverschillen van zowel Schnauzers als terriërs. Over het algemeen kunt u een alerte en energieke hond verwachten.

Border Terrier Mix Rassen

Border Terriër Hondenras Informatie Centrum - De Border Terriër Gids

De Border Terriër is een stoere, ruige of ruwharige terriër met lange benen, gefokt om naast paarden en jachthonden te lopen in plaats van gedragen te worden zoals de korterbenige terriër.

Borders Terriërs hebben een vrolijke, zelfverzekerde aard en zullen ruwharige pups voortbrengen als ze gekruist worden met een kortharig ras. Dus een Border Terrier gekruiste Beagle bijvoorbeeld zal een Beagle voortbrengen met een zeer aantrekkelijke ruwe vacht.

Duitse Herder Terriër Mix

pitbull mixen

Bij Duitse Herders is de meest voorkomende mix die we zien de Shepherd Pitbull mix. Dit is een mix die met voorzichtigheid moet worden aangenomen, omdat zowel Herders als Pitbulls sterke bewakings- en beschermingsinstincten kunnen hebben. U moet vertrouwen hebben in uw vermogen om een dergelijke hond te socialiseren en te trainen, en bereid zijn er de tijd in te steken om een zelfverzekerde, vriendelijke hond groot te brengen.

Spaniel Terrier Mengsels

U kunt ook kleine spaniel rassen tegenkomen, zoals de Cocker Spaniel of Springer Spaniel, gemengd met een van de kleinere terriers.

Sommige spaniels hebben krachtige jachtinstincten en een hoog energieniveau, en je zou kunnen verwachten deze eigenschappen te vinden in een spaniel terriër mix pup.

Rol van de Terrier Mix in het maken van Mini Honden

Sommige terrier mixen zijn ontwikkeld met het doel een ander ras te miniaturiseren. De Boston Terrier mix bijvoorbeeld, is een Boston Terrier gekruist met een Boxer. Deze honden zijn ook bekend als Boston Boxers of Mini Boxers.

Het maken van miniatuurhonden is een probleem wanneer beide ouders al klein zijn, omdat verdere miniaturisering een heleboel gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Een groter ras kleiner maken is niet noodzakelijk een probleem, hoewel in het geval van de Boston Boxer beide rassen gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen, dus is het vanuit gezondheidsoogpunt geen ideale mix.

Grote Terrier Mengsels

Niet alle terrier mixen zijn klein. Wanneer men een van de grote Terrier rassen mengt met een ander groot ras kan het resultaat een zeer grote hond zijn.

Verreweg de grootste terriër is de Airdale en met hun natuurlijk gekrulde vacht kan een Airedale mix een nieuwe dimensie geven aan een ander ras. Voorbeelden zijn de Goldendale (Airdale x Golden Retriever) of voor extra krullen de Airdoodle (Airdale x Poedel).

Klein en groot – Mixen met grote verschillen in grootte

Er kunnen praktische obstakels zijn om een zeer kleine hond met een grote hond te fokken, vooral wanneer de zeer kleine hond een reu is, maar zoals het oude gezegde luidt: waar een wil is, is een weg! En er worden elk jaar veel pups geboren van honden met ouders van zeer verschillende grootte.

De Jack Russell Duitse Herder mix is zo’n voorbeeld. En het is heel moeilijk te voorspellen hoe zo’n pup zal worden.

In het algemeen produceren teefjes pups die de juiste grootte hebben om veilig ter wereld te komen. Dus als de teef de kleinste van de twee is, zullen de pups waarschijnlijk ook kleiner zijn.

Terrier Mix Levensduur

Er is geen definitieve levensduur voor terrier mix honden. Factoren die de levensduur van een terrier mix beïnvloeden zijn onder andere de gebruikte rassen en de algemene gezondheid van de individuele hond.

In het algemeen hebben de meeste terriër rassen een relatief lange levensduur, vooral in vergelijking met andere honden van grotere rassen.

De gemiddelde levensduur van terriërs kan variëren van 10 tot 20 jaar, waarbij de kleinste over het algemeen langer leven dan de grotere. De levensduur van een terriër mix hangt grotendeels af van de grootte van de hond en het ras van de andere, niet-terriër hond.

Deskundigen zeggen dat een van de beste voorspellers van de levensduur bij honden grootte en gewicht is, waarbij de levensduur afneemt naarmate de grootte toeneemt. Het leuke is dat rasmengsels gemiddeld langer leven dan raszuivere honden.

Zijn Terrier mix honden goede huisdieren?

Het lijdt geen twijfel dat alle talloze terrier mix honden schattig en aantrekkelijk zijn. Ze kunnen variëren in zowel grootte als temperament, maar zijn over het algemeen klein tot middelgroot met levendige en parmantige persoonlijkheden.

Sommige raszuivere terriërs kunnen koppig, energiek en onafhankelijk zijn, en een terriër mix kan gemakkelijk de wilskrachtige terriër persoonlijkheid erven.

Het andere ras in uw terriër mix kan deze kwaliteiten temperen, afhankelijk van de kenmerken van het ras. Het belangrijkste om in gedachten te houden bij het kiezen van een terriër mix pup is dat alle honden individuen zijn.

Ras alleen is geen voorspeller van de volwassen grootte, het uiterlijk en de persoonlijkheid van uw hond.

Opvoeden van een Terrier Mix Puppy

Een goede training en socialisatie vanaf de puppytijd is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw hond zich zal gedragen zoals u dat wilt. Actieve en vastberaden honden zoals terriers en terriërmixen kunnen vooral baat hebben bij een goede training.

Als uw gekozen mix de reputatie heeft afstandelijk of nerveus te zijn bij vreemden, investeer dan veel tijd in het socialiseren bij thuiskomst.

Uw terriër mix pup kan een sterke prooidrift erven van hun terriër ouder, dus het is belangrijk om vanaf de eerste dag te werken aan een sterke terugroepactie met hem.

Als uw terriër mix pup te kleine rassen zoals de Chihuahua en de Yorkie combineert, kunnen ze ook problemen hebben met het vasthouden van hun blaas en potjestraining. Deze gids kan helpen.

Blaffen Terrier Mix Honden veel?

Veel terrier rassen hebben de reputatie vocaal te zijn. Een kruising met een stiller ras garandeert niet noodzakelijkerwijs een stillere hond – de nakomelingen zullen evenzeer de neiging tot blaffen van een terrier erven.

Bedenk dat sommige van de kruisingen die we hier hebben ontmoet twee ouders bevatten die zich graag laten horen – Teckels en Schnauzers zijn beroemd om hun vocale gedrag.

En natuurlijk is de Beagle een roedelhond die graag een lange luide blaf gebruikt om met zijn broers en zussen te communiceren. Dus een Beagle terriër mix zou hetzelfde kunnen doen!

Kortom, als u in een appartement woont, is een terriër mix pup misschien niet de meest sociale keuze. Maar misschien kunt u een oudere, reddingshond vinden die bewezen heeft rustiger te zijn.

Is een Terrier Mix geschikt voor mij?

In het juiste huis kan een terrier mix een prachtig huisdier zijn.

Doe je huiswerk over beide ouderrassen, en bevestig dat een fokker gezondheidstesten heeft uitgevoerd voor je hun nest ontmoet.

Het is veel gemakkelijker om weg te lopen van een onverantwoordelijke fokker voordat je hun pup op schoot hebt.

Aangezien u niet kunt garanderen welk temperament een puppy van een gemengd ras het meest zal benaderen, moet u nagaan of u met elk resultaat tevreden zou zijn.

Deelt u uw leven al met een Terrier Mix?

Welke mix zijn ze, en op welke ouder lijken ze het meest?

Deel je ervaring in het commentaarveld!

Terrier Rassen

U kunt hier meer te weten komen over wat u kunt verwachten van de verbazingwekkende reeks Chihuahua terriër mixen.

Lees hier meer over de Labrador Pitbull mix.

Referenties en verder lezen

 • OFA Canine Health Information Center
 • Carlstrom et al, “Inadvertent Propagation of Factor VII Deficiency in a Canine Mucopolysaccharidosis Type I Research Breeding Colony”, Comparative Medicine, 2009.
 • Oberbauer et al, “Tien erfelijke aandoeningen bij rashonden door functionele rasgroepen.” Canine Genetics and Epidemiology, 2015.
 • Farrell et al, “The challenges of pedigree dog health: approaches to combating inherited disease.” Canine Genetics and Epidemiology, 2015.
 • Lappalainen et al, “Estimate of heritability and genetic trend of intervertebral disc calcification in Dachshunds in Finland.” Acta Veterinaria Scandinavica, 2015.
 • O’Neill et al, “Longevity and Mortality of Owned Dogs in England”, The Veterinary Journal, 2013.