Strooien Franse Buldoggen? Zal uw nieuwe pup een puinhoop maken?

Gaan Franse Bulldogs verharen

Verharen Franse Buldoggen? Je bent hier aan het juiste adres om dat uit te zoeken!

De Franse Bulldog is een kleinere hond die steeds populairder wordt.

In 2015 waren ze de zesde meest populaire AKC-hond in de Verenigde Staten.

Franse Bulldogs zijn uitstekende metgezellen. Ze blaffen zelden, en als ze dat doen is het om aandacht te krijgen. Verder hebben ze een rustig karakter, waardoor ze prima huishonden zijn.

Verharen Franse Buldoggen?

Alle honden verharen. Zelfs rassen die worden aangeprezen als hypoallergeen verharen tot op zekere hoogte.

Dit komt omdat honden van nature oud of beschadigd haar verliezen door te verharen.

Hoewel verharen normaal is voor honden, worden de hoeveelheid en frequentie meestal bepaald door hun gezondheid en het type ras.

Een andere bepalende factor voor hoeveel een hond verhaart is de tijd van het jaar.

In de zomer verharen de meeste honden hun ondervacht om te voorkomen dat ze oververhit raken.

In de winter verharen ze hun zomervacht en krijgen ze een dikkere, warmere vacht om warm te blijven tijdens het koude deel van het jaar.

Franse Buldoggen hebben een korte, fijne, gladde vacht die zeer gemakkelijk te verzorgen is. Ze verharen niet veel, maar twee keer per jaar verliezen ze hun ondervacht.

Verharen gebeurt meestal rond de lente en de herfst.

Het verharen kan worden geminimaliseerd door een strippenkam en een verzorgingshandschoen te gebruiken om overtollig haar te verwijderen.

Verharen Franse Buldoggen?

Waarom verharen honden?

De vacht van een hond helpt zijn lichaamstemperatuur te regelen en beschermt zijn huid tegen de zon en andere omgevingselementen.

Gewoonlijk verharen de meeste honden in de lente en de herfst.

De meeste honden hebben een dubbele vacht, wat betekent dat ze meestal een ondervacht en een bovenvacht hebben. De ondervacht, die bestaat uit kleine haartjes die rond de hoofdharen groeien, is korter en zachter.

Elke verandering in temperatuur kan seizoensgebonden verharing veroorzaken. Dit wordt vaak “blazende vacht” genoemd.

Er is een onderzoek gedaan naar hoe een voedingssupplement kan helpen bij het voorkomen of verminderen van de hoeveelheid haar die uw hond verhaart.

Een ernstigere reden voor verharing kan rechtstreeks verband houden met de gezondheid. Het is dus van vitaal belang om kennis te nemen van onverklaarbaar onnodig verharen.

Een slecht dieet of een verkeerde voedselkeuze kan er bijvoorbeeld toe leiden dat een hond verhaart en haar verliest.

Het is belangrijk te weten wat u uw hond te eten geeft. Deze studie over met salmonella besmette commerciële rauwe voeding geeft een voorbeeld van hoe voeding verharing kan veroorzaken.

Huidproblemen, endocriene ziekten, voedings- en vitaminetekorten en andere stofwisselingsstoornissen kunnen haaruitval veroorzaken of de snelheid waarmee hun haar groeit veranderen.

Als een van deze gezondheidsproblemen het probleem lijkt te zijn, is het belangrijk dat u contact opneemt met uw dierenarts.

Houd uw hond gezond met goede voeding en routine bezoeken aan de dierenarts.

Hoeveel moeten Franse Buldoggen verharen?

De Franse Bulldog verhaart wel, maar niet vaak. Gemiddeld verhaart de Franse Bulldog twee keer per jaar, in de lente en de herfst.

Dit ras hoeft slechts af en toe geborsteld te worden om de vacht gezond te houden.

Begin op jonge leeftijd met borstelen, zodat ze gewend zijn aan het borstelen. Controleer tijdens het borstelen op korsten, huidlaesies, kale plekken, ruwe of schilferige huid of tekenen van infecties.

Franse Bulldoggen hebben een paar gezondheidsproblemen als het gaat om hun huid. Dit komt omdat de Franse Bulldog van nature vatbaar is voor huidproblemen. Een probleem waar ze aan kunnen lijden is dermatitis van de gezichtsplooien.

Dermatitis is een ontsteking van de huid. Dermatitis bij honden kan gepaard gaan met roodheid, jeuk, korsten, hotspots, zweren, seborrhea en ontstekingen, met een risico op infectie.

Het is raadzaam om met uw Franse Bulldog naar de dierenarts te gaan om hem te laten behandelen voor een van deze huidkwalen.

Omgaan met het verharen van Franse Bulldogs

Hoewel Franse Bulldoggen niet vaak verharen, moet u wel hun vacht en huid verzorgen.

Door de tijd te nemen om ze te verzorgen, kun je het verharen en mogelijke huidproblemen verminderen.

Houd in gedachten dat je een gezonde hond niet kunt weerhouden van normaal verharen. U kunt echter wel de hoeveelheid verharing tot een minimum beperken.

Bezoek uw plaatselijke dierenarts om een aanbeveling te krijgen voor hulpmiddelen die het beste werken voor het haartype van uw hond.

Overmatig verharen kan worden voorkomen door goede voeding. Misschien moet u experimenteren met verschillende hondenvoeders om te zien welke het beste bij uw hond past.

Als u zoveel mogelijk haar van uw meubels wilt houden, raden wij u aan deze te bedekken met meubelgooien.

Met spreien blijven uw meubels er beter uitzien en wordt uw huis uitnodigender voor gasten.

U zult ook vaak moeten stofzuigen. Wees ijverig in het stofzuigen. Door dit vaak te doen, zal het hondenhaar tot een minimum beperkt blijven.

Controleer allergieën en vlooien. Bezoek uw dierenarts om er zeker van te zijn dat uw huisdier de juiste allergiebestrijding krijgt.

Baden uw hond af en toe tijdens de zomer. Een schone hond zal een veel gezondere vacht hebben.

Gebruik eens per week of twee keer per maand een havermoutshampoo om ze schoon te houden zonder hun huid uit te drogen. Dit zal ook hun bestaande vacht verjongen.

Franse Buldoggen Kapsels

Franse Bulldoggen zijn eenvoudig te verzorgen; ze hoeven hun vacht niet te laten knippen. Wekelijks borstelen om de matig verharende vacht er glanzend en gezond uit te laten zien.

Aangezien de Franse Bulldog helemaal niet veel verhaart door hun van nature korte en sluike vacht, zijn er geen kapsels die de hoeveelheid die ze verharen aanzienlijk zullen verminderen.

Verharen Franse Buldoggen te veel?

Franse Buldoggen verharen helemaal niet veel, maar ze verharen hun ondervacht wel twee keer per jaar.

Ze hebben een korte, fijne, gladde vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Baad ze maandelijks of naar behoefte om hun vacht gezond en schoon te houden.

Omdat ze niet veel verharen, is het gemakkelijk om uw huis of appartement vrij te houden van ongewenst haar.

Over het geheel genomen is de Franse Bulldog een geweldig huisdier dat u niet zal stressen met verharen zoals sommige andere rassen.

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

Doris W. Vredegoor BSc; “Kan f 1 niveaus in haar en huizen van verschillende hondenrassen: Gebrek aan bewijs om enig hondenras als hypoallergeen te bestempelen,” Tijdschrift voor Allergie en Klinische Immunologie, 2012.
Barbara A. Allen; “Voedingssupplement ter voorkoming of vermindering van vervelling bij dieren,” Stabar Enterprises, 1998.
Rita Finley; “Het risico van uitscheiding van salmonella door honden die met salmonella besmette commerciële rauwe voeders krijgen.,” The Canadian Veterinary Journal, 2007.
Luke A. Schneider; “Temperament en lateralisatie bij de huishond (Canis familiaris),” Journal of Veterinary Behavior, 2013.
F. Picco; “Een prospectief onderzoek naar atopische dermatitis bij honden en door voedsel veroorzaakte allergische dermatitis in Zwitserland,” Veterinaire dermatologie, 2008.