Roemeense hondenrassen

Als u op zoek bent naar een hond in Nederland, vindt u een groot aanbod. Want in Duitsland zijn er meer dan 300 erkende hondenrassen. Het tegenovergestelde is te vinden in Roemenië, waar het aandeel Roemeense hondenrassen erg klein is en er slechts een paar rashonden zijn. Er zijn een paar hondenrassen in Roemenië, die vaak worden gebruikt als herders- of herderswaakhonden.
roemeense honden

Roemeense hondenrassen

Roemeense hondenrassen worden gekenmerkt door hun grote moed, zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en koppigheid. Ze zijn erg groot en hebben meestal veel vacht. Deze honden worden voornamelijk gebruikt als herdershonden. Als gevolg van hun onafhankelijkheid hebben ze een zeer ervaren hondengeleider nodig. Alle Roemeense hondenrassen hebben één ding gemeen: ze zijn gefokt om kuddes, boerderijen en hun mensen te beschermen.

Welke honden zijn er in Roemenië?

In Roemenië zijn er niet zoveel rashonden. Dit komt omdat alle honden vrij op straat kunnen rondlopen en zich vrij en ongecontroleerd kunnen voortplanten. Er zijn echter een paar rashonden, die in dit artikel worden vermeld.

Roemeense hondenrassen in een oogopslag

Carpatine liggend

Ciobănesc Românesc Carpatin

Zijn belangrijkste karaktereigenschappen zijn moed, loyaliteit en waakzaamheid, die hij al in de puppyleeftijd laat zien. Daarnaast heeft de Carpatine een zeer evenwichtig karakter. Het onafhankelijke en zelfredzame karakter komt duidelijk naar voren in het uitvoeren van zijn taken, zoals het hoeden van een kudde

Meer informatie over de Carpathine

Twee Ciobănesc Românesc de Bucovina spelen

Ciobănesc Românesc de Bucovina

De Ciobănesc Românesc de Bucovina is een zeer evenwichtige, rustige en loyale hond en is een soort herdershond. De meeste vertegenwoordigers van dit ras zijn voornamelijk kudde-waakhonden en waakhonden. Hij is echter geen beginnende hond, vanwege je onafhankelijke en op zichzelf staande karakter.

Mioritisch liggend

Ciobănesc Românesc Mioritisch

De Mioritic is net als de andere hondenrassen uit Roemenië een herder en kudde waakhond. De karaktereigenschappen zijn daarom ontworpen voor bescherming. Als hij gevaar voor zijn kudde voelt, aarzelt hij niet om in een defensieve positie te gaan.

Meer informatie over de Mioritic