Rode speelgoedpoedel – Alles over deze prachtige en zeldzame kleur

rode speelgoedpoedel

De rode speelgoedpoedel is een variant van de beter bekende abrikooskleurige of bruine speelgoedpoedel.

Rode Toy Poedels dragen het Rufus-gen, dat het uiterlijk van een abrikooskleurige of bruine vacht verandert.

Daaronder zijn ze dezelfde fantastische hond als een Poedel van elke andere kleur.

Maar rode Toy Poodles blijven zeldzaam, en dat komt door de speciale manier waarop hun kleur vererft.

Introductie van de Rode Toy Poedel

Rode Toy Poedels komen niet veel voor.

Misschien een van de redenen waarom deze zeldzame gekleurde pup veel mensen tot over hun oren verliefd maakt.

Poedels, in het algemeen, zijn fantastische huisdieren vanwege hun gezinsvriendelijke aard, slimme geest en aanleg voor prestaties.

De kleur van de vacht van een hond is echter nog steeds een heet hangijzer voor degenen die geloven dat sommige kleuren verband houden met gezondheid en temperament.

Dus, hoe navigeer je tussen gerucht en feit? Maak je geen zorgen. Wij zijn hier om te helpen!

Laten we alles leren over de rode Toy Poodle!

Wat is een rode Toy Poedel?

De rode Toy Poedel is een raszuivere Poedel met een rode vacht.

Veel deskundigen geloven dat zijn rode kleur het resultaat is van een recessief gen dat heeft geleid tot het donkerder worden van de natuurlijke abrikooskleurige of bruine tint in zijn vacht.

Poedels zijn er in verschillende kleuren, maar de rode Poedel is een van de mooiste kleuren en volgens sommige bronnen een van de zeldzaamste.

Poedels kunnen ook komen in drie grootte variëteiten, waaronder:

De Toy Poedel is de kleinste maat Poedel, waarbij een rode Toy Poedel slechts 9-11 inches groot is en slechts vijf tot 10 pond weegt!

Gefokt uit zijn veel grotere standaard Poedel tegenhanger, stamt de speelgoed Poedel uit een geschiedenis van waterjacht en circus shows, terwijl hij ook enkele vorstelijke wortels heeft!

En terwijl Poedels trots bekend staan als de nationale hond van Frankrijk, werden miniatuur en speelgoed Poedels selectief gecreëerd en geperfectioneerd in Amerika om stadsgenoten te zijn.

Vandaag de dag behoren Poedels tot de meest begeerde rassen ter wereld, geliefd om hun aanhankelijke aard en prachtige uiterlijk. Het zijn prachtige huisdieren voor de juiste eigenaar. De speelgoedpoedel staat bekend als een fantastische metgezel in huizen met oudere, zachtaardige kinderen.

rode speelgoed poedelRode Toy Poedel Genetica

Wist u dat de vachtkleur van uw hond het resultaat is van twee basiskleuren?

Dat klopt! Ondanks de talloze kleuren en kleurencombinaties die in de hondenwereld beschikbaar zijn, is de vachtkleur van elke hond een direct resultaat van de kleuren rood en zwart.

Natuurlijk spelen genetica en toeval ook een grote rol in de kleur van de vacht van uw hond, wat een van de redenen is dat een rode toy poedelvacht als vrij uniek wordt beschouwd.

Zoals we al zeiden, kunnen Poedels in een aantal kleuren komen, zoals:

 • Zwart
 • Abrikoos
 • Wit
 • Crème
 • Sabel
 • Zwart en Wit
 • Blauw
 • Grijs
 • Bruin
 • Zilver
 • Rood

What’s in a Color?

Volgens bioloog John Armstrong zijn rode Poedels vrij zeldzaam en het resultaat van een recessief gen dat bij wetenschappers bekend staat als het Rufus-gen.

Er is nog veel te leren over het Rufus-gen en hoe het werkt. Veel deskundigen en fokkers geloven echter dat de rode tint het resultaat is van het donkerder worden van wat oorspronkelijk een abrikooskleurige of bruinharige Poedel was.

Vanwege de zeldzaamheid van hun vachtkleur en de moeilijkheid om echte rode Poedels tegen te komen, kunnen fokkers die deze vuurkleurige pups verkopen geneigd zijn er iets meer voor te vragen.

Maar is dat het waard? En, misschien wel het belangrijkste, heeft de rode vacht van de Poedel iets te maken met zijn gezondheid en temperament?

Kleur van de vacht en temperament

Er wordt veel gespeculeerd over de kleur van de vacht van een hond en het daaruit voortvloeiende verband met zijn persoonlijkheid en gezondheid.

Vooral van zwarte honden is bekend dat ze lijden aan wat veel deskundigen het “zwarte honden syndroom” noemen. Dit is een term die wordt gebruikt om de ongegronde mythes te beschrijven dat zwarte honden, ongeacht het ras, op de een of andere manier agressiever of temperamentvoller zijn.

Gelukkig is er heel weinig bewijs voor deze hypothese en veel deskundigen en wetenschappers doen het af als louter bijgeloof.

Met dat in gedachten kun je gerust zijn in de wetenschap dat, als het op temperament aankomt, de kleur van je Poedel er niet toe doet.

Rode Toy Poedels zijn net zo lief, brutaal en temperamentvol als elke andere kleur Poedel, zolang ze op jonge leeftijd goed gesocialiseerd worden, voldoende beweging krijgen en goed getraind worden.

Dus, wat is het algemene temperament van de rode Toy Poodle?

Rood speelgoed poedel temperament

Er is een reden dat Toy Poodles op nummer zeven staan van de 194 op de Amerikaanse Kennel Club’s lijst van Amerika’s Meest Populaire Hondenrassen!

Deze pups zijn slim, grappig en extreem atletisch.

Ondanks hun keurige uiterlijk zijn poedels uitgaande honden die genieten van het water, van avontuur en van gewoon familieplezier.

Poedels zijn prachtige honden voor zowel gezinnen als alleenstaanden. Wat meer is, de Toy Poodle is bijzonder aanpasbaar aan veel verschillende omgevingen en huismaten vanwege zijn kleinere formaat.

Het is echter belangrijk voor degenen met jonge kinderen om in gedachten te houden dat de Toy Poodle vrij klein is en gemakkelijk gewond kan raken als hij te ruw wordt aangepakt door kleinere kinderen.

Om die reden raden wij de rode Toy Poodle aan voor mensen met oudere kinderen die weten hoe ze voorzichtig met kleinere honden moeten omgaan.

Energiebundels

Omdat poedels zo intelligent zijn, moeten toekomstige eigenaren er ook voor zorgen dat ze hun rode Toy Poodle veel mentale stimulatie bieden, evenals veel lichaamsbeweging en training.

Poedels kunnen gevoelig zijn voor verveling als ze aan hun lot worden overgelaten zonder voldoende beweging en mentale stimulatie. Een verveelde hond kan gemakkelijk geneigd zijn tot destructief gedrag zoals graven, kauwen, en potje ongelukjes.

En denk eraan, ook al zijn speelgoedpoedels kleinere honden, ze hebben toch elke dag een goed half uur tot een uur speeltijd en wandelen nodig.

U moet er ook rekening mee houden dat Poedels oorspronkelijk werden gefokt als jachthonden en nooit buiten de lijn mogen worden uitgelaten, omdat ze instinctief geneigd kunnen zijn achter kleinere dieren aan te gaan.

Omdat Poedels zo atletisch en slim zijn, kunnen ze uitstekende ontsnappingskunstenaars worden. Achtertuinen moeten goed omheind zijn, zodat uw slimme pup zich niet uit uw tuin kan graven of springen!

Rode Toy Poedel Training

U kunt van uw rode Toy Poodle verwachten dat hij het graag doet en gemakkelijk te trainen is! Hij zal het vooral goed doen met positieve bekrachtigingsmethoden. Probeer dus veel gezonde traktaties, lof en geduld te gebruiken.

En vergeet niet, niet alleen zal goede oefening en mentale stimulatie uw rode Toy Poodle gelukkig houden, maar het zal ook helpen om hem gezond te houden.

Dus, wat moet je nog meer weten over de gezondheid van je rode Toy Poodle?

Laten we het uitzoeken!

Red Toy Poodle Gezondheid

Hoewel wetenschappers nog moeten bewijzen dat de vacht van een hond iets te maken heeft met zijn algemene temperament, hebben studies aangetoond dat bepaalde vachtkleuren bij honden een direct verband kunnen hebben met hun gezondheid.

In feite is gebleken dat honden met lichter gekleurde vachten, zoals vachten met de kleuren wit, piebald, merle en roan, meer kans hebben om te lijden aan aangeboren doofheid en andere genetische gezondheidsproblemen.

Maar hoe zit het met het Rufus-gen? Heeft het enig verband met de gezondheid van de rode Toy Poodle?

Studies zijn nog gaande als het gaat om het Rufus-gen, en er is nog heel wat dat wetenschappers er niet van begrijpen.

Het goede nieuws is echter dat het Rufus-gen, waarvan wordt aangenomen dat het het gen is dat leidt tot het rood in de vacht van uw rode Toy Poodle, geen verband houdt met het merle-gen, dat in verband wordt gebracht met doofheid en andere geboorteafwijkingen bij honden.

Toch kunnen Toy Poodles, zoals alle honden, vatbaar zijn voor dezelfde genetische gezondheidsaandoeningen als hun ouderrassen.

Toy Poedel Gezondheidsproblemen

Enkele van de gezondheidsproblemen waarmee Toy Poodles in hun leven te maken kunnen krijgen zijn

 • Heupdysplasie
 • Oogaandoeningen
 • Idiopathische epilepsie
 • Sebaceous Adenitis
 • Ziekte van Von Willebrand
 • Immuun-gemedieerde aandoeningen
 • Legg-Calve-Perthes
 • En Luxating Patellas

Voor het grootste deel worden Toy Poodles beschouwd als gezonde honden met een mooie lange levensduur van 15 tot 18 jaar.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw rode Toy Poodle zijn gelukkigste, gezondste leven leidt?

Vergeet niet dat een gezonde puppy begint bij een gerenommeerde fokker.

Een rode speelgoedpoedel vinden

Als je ervoor kiest om je puppy bij een fokker te kopen, zorg er dan voor dat je veel onderzoek doet en dat je via iemand gaat die een geschiedenis heeft met rode Toy Poedels. Het is van het grootste belang dat je fokker het belang van verantwoord fokken begrijpt.

De meeste gerenommeerde fokkers zullen hun nesten op hun gezondheid hebben laten onderzoeken voordat u uw pup koopt. U zult certificaten kunnen zien die bewijzen dat ze gezond zijn en klaar om met u mee naar huis te gaan.

Als je ervoor kiest om je rode Toy Poodle uit een vertrouwd asiel te adopteren, wil je hem misschien zelf laten gezondheidsonderzoeken. De aanbevolen gezondheidstesten voor een Toy Poodle zoals voorgesteld door de American Kennel Club zijn:

 • Oogheelkundige evaluatie
 • PRA Optigen DNA Test
 • En Patella Evaluatie

Een goede, evenwichtige voeding zal ook een grote rol spelen in de gezondheid van uw rode Toy Poodle. Probeer hoogwaardige hondenvoeding te krijgen die weinig vulmiddelen en additieven bevat en die is afgestemd op de leeftijd, het gewicht en het activiteitenniveau van uw hond.

We moeten ook opmerken dat kleinere honden een hogere stofwisseling hebben dan grotere honden en hondenvoer moeten eten dat speciaal gemaakt is voor honden van kleine rassen. Samen met een gezonde, evenwichtige voeding, zullen lichaamsbeweging en mentale stimulatie ook helpen om uw rode Toy Poodle gelukkig en gezond te houden.

Rode Toy Poedel Verzorging

Als u ervoor zorgt dat u de juiste verzorgingstechnieken toepast, zal dat ook helpen om uw rode Toy Poodle in scheepsvorm te houden. In tegenstelling tot lichter gekleurde poedels, zullen rode Toy Poodles niet zo gemakkelijk vuil en scheuren vertonen. Daarom kunnen ze worden beschouwd als gemakkelijker schoon te houden!

Dit gezegd zijnde, moeten we opmerken dat rode Toy Poodles nog steeds af en toe een bad nodig hebben met hoogwaardige hondenshampoo en dat ze vaak geborsteld moeten worden, zodat hun krullende vacht niet mat of in de war raakt.

En hoewel Poedels worden beschreven als “hypoallergeen”, is het belangrijk in gedachten te houden dat er echt niet zoiets bestaat als een echt 100% hypoallergene hond.

Maar minder verharen betekent niet minder borstelen.

De dikke, krullende vacht van de Poedel zal één of twee keer per week geborsteld moeten worden, en meer als u ervoor kiest om het haar van uw Poedel langer te laten groeien. Veel eigenaren kiezen ervoor om de vacht van hun Poedel kort getrimd te houden om het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te houden.

Zoals alle honden zal ook uw rode Toy Poodle regelmatig zijn nagels moeten worden geknipt en zijn oren vaak schoongemaakt om ze vrij te houden van was, vuil en vochtophoping.

Uw rode speelgoedpoedel

Is de rode Toy Poodle geschikt voor u?

Gelukkig is er geen bewijs dat het Rufus-gen, dat leidt tot het rood in de vacht van uw rode Toy Poodle, enig verband houdt met gezondheid of temperamentvolle problemen.

Het Poedel ras, in het algemeen, zorgt voor een prachtige en vriendelijke metgezel. Ze zijn gemakkelijk te trainen, atletisch, avontuurlijk en o zo slim!

De rode Toy Poodle is echter bijzonder klein en kan gevoelig zijn voor verwondingen als hij zonder toezicht wordt achtergelaten bij kleinere kinderen of grotere huisdieren.

Wij raden deze pup aan voor actieve gezinnen met oudere kinderen die tijd en geduld hebben om dit mooie hondje te trainen en te oefenen!

Krijgt u een rode Toy Poodle? Wij horen graag van u! Vertel ons wat je vindt van deze prachtige kleur Poedel in de commentaren hieronder.

Referenties

John Armstrong, Color Genes in the Poodle, Departement Biologie, Universiteit van Ottawa.

Stanley Coren, PhD, DSc, FRSC, Your Dog’s Coat Color Predicts His Hearing Ability, Psychology Today.

Lynn Buzhardt, DVM, Genetics Basics – Coat Color Genetics in Dogs, VCA Hospitals.

S. M. Schmutz, T. G. Berryere, Genen van invloed op vachtkleur en -patroon bij huishonden: een overzicht, Animal Genetics,

Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.