Rhodesian Ridgeback Mixen – Ontmoet de hybriden van deze oude hond

Rhodesian Ridgeback Mengelingen

Rhodesian Ridgeback mixen zijn loyale, intelligente, hoge energie rassen. De meeste zijn middelgrote tot grote honden die het waakinstinct van hun Ridgeback ouder delen en gereserveerd zijn tegenover vreemden. We bekijken de gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken van enkele van de meest populaire Rhodesian Ridgeback kruisingen. We praten over hun behoeften aan beweging en training, en waarschijnlijk over hun grootte en levensverwachting. En we zullen u helpen beslissen of een Rhodesian Ridgeback mix pup de juiste metgezel is voor uw gezin!

Kijk hoe deze Rhodesian Ridgeback mix pups groeien!

Rhodesian Ridgeback Mix Oorsprong

De Rhodesian Ridgeback komt oorspronkelijk uit Rhodesië, het Afrikaanse land dat nu bekend staat als Zimbabwe. Het is dus waarschijnlijk geen verrassing dat de bijnaam van deze hond “African Lion Dog” is! De Rhodesian Ridgeback is een echt oude rashond met een oorsprong die nog steeds gedeeltelijk in mysterie is gehuld. De rasnaam komt van een onderscheidend kenmerk – het uiterlijk van een “richel” die de lengte van de ruggengraat van de hond volgt.

De moderne genetische wetenschap is begonnen met het ontrafelen van de mysteries achter de oorsprong van het Rhodesian Ridgeback ras. Een artikel uit 2015 heeft de Ridgeback in verband gebracht met de Duitse Dog en een aantal andere grote werkhonden, samen met een handvol gezelschapsrassen.

Rhodesian Ridgeback Mix: Grootte, hoogte en gewicht

De Rhodesian Ridgeback staat 24 tot 27 centimeter hoog en weegt 70 tot 85 pond. Reuen zijn iets groter en groter dan teven. De hoogte en het gewicht van een Rhodesian Ridgeback kruising, zal gedeeltelijk afhangen van de grootte van de andere ouder. Maar het is onwaarschijnlijk dat dit kleine honden zijn!

Persoonlijkheid en temperament

Deze honden zijn moedig en zelfverzekerd! Bovendien zijn ze liefdevol en aanhankelijk met “hun” mensen, maar gereserveerd tegenover vreemden. Ze hebben ook een uitzonderlijk sterke prooidrift, waarschijnlijk geboren uit hun geschiedenis van het jagen op (maar niet doden van) leeuwen. Om deze reden moet u een zeer sterke terugroepactie met ze oefenen, zodat u weet dat ze terugkomen als u ze loslaat.

De Rhodesian Ridgeback baalt als een hond en spoort ook als een hond. Bovendien vinden veel fokkers en hondenexperts dat deze honden, met hun unieke achtergrond en geschiedenis, meer geschikt zijn voor een ervaren eigenaar en trainer.

Vachtverzorging en verharing

De geribbelde vacht van de Rhodesian Ridgeback komt slechts in één kleur voor – “wheaten”. De ribbel zelf wordt gevormd door een dunne strook achteruitgroeiend haar die de kromming van de ruggengraat volgt. Een eigenschap die veel voorkomt bij Afrikaanse hondenrassen. Deze hond verhaart. De korte, vlakke, gladde vacht is echter gemakkelijk te onderhouden met een gewone borstelbeurt en af en toe een bad.

Gezondheid en levensduur

De typische levensduur van deze hond is 10 tot 12 jaar. Gezondheidsproblemen waar Rhodesian Ridgeback eigenaren op moeten letten zijn:

  • heup- en elleboogdysplasie
  • oogproblemen
  • hartaandoeningen
  • aangeboren doofheid
  • auto-immune thyroiditis.

Wat is een Rhodesian Ridgeback Mix?

Een Rhodesian Rhidgeback mix is elke hond die één Rhodesian Ridgeback ouder heeft en een andere ouder van een ander ras. Ze kunnen veel kenmerken van de Ridgeback erven, maar ze kunnen ook veel meer op hun andere ouder lijken. Dat weet je pas als je pup geboren is en opgroeit!

Het is echt belangrijk dat je bij het kiezen van een Rhodesian Ridgeback mix, er een kiest waarbij je houdt van het uiterlijk en het temperament van beide ouderrassen. Op die manier zal je gelukkig zijn, hoe je pup ook wordt!

Rhodesian Ridgeback Mengsels

Ben je hier aangekomen op zoek naar informatie over een specifieke Rhodesian Ridgeback kruising? Deze klikbare lijst kan je er snel brengen!

Amerikaanse Pitbull Terrier Rhodesian Ridgeback Mix

Rhodesian Ridgeback Pitbull Mix

De Pitbull Ridgeback kan 30 tot 85 pond wegen met een levensverwachting van 8 tot 15 jaar. Deze hond heeft een sterk beschermend en waakzaam instinct, getemperd door een even sterke band met “hun” mensen. Deze mixhond verhaart het hele jaar door, maar is niet tijdrovend in onderhoud.

Amerikaanse Staffordshire Terrier Rhodesian Ridgeback Mix

amerikaanse staffordshire terriër - hondenrassen die beginnen met een

Deze mix hond weegt 40 tot 85 pond en kan 10 tot 16 jaar oud worden. De invloed van de AmStaff terrier kan deze kruising een persoonlijkheid geven die meer geschikt is voor het gezins- en gemeenschapsleven. Deze hond zal een natuurlijke atleet zijn en kan echt profiteren van deelname aan K9 werk of atletiek.

Basenji Rhodesian Ridgeback Mix

basenji

De Basenji Ridgeback weegt 22 tot 85 pond met een gemiddelde levensduur van 10 tot 14 jaar. Deze hond verenigt de oude primitieve Basenji, de “hond zonder bast,” met het jachthondachtige geblaf van de Rhodesian Ridgeback. Als gevolg daarvan kan uw hond wel of niet vocaliseren. Deze hond is kieskeurig en grotendeels zelfonderhoudend.

Boerboel Rhodesian Ridgeback Mix (Rhodesian Boerboel)

boerboel

De Rhodesian Boerboel combineert een Zuid-Afrikaanse mastiff met een Zuid-Afrikaanse jachthond, waardoor je een hond krijgt die tussen de 70 en 200+ pond kan wegen en 9 tot 12 jaar oud kan worden.

Beide ouderdieren hebben een sterk beschermend en waakzaam instinct en een zelfverzekerde, onafhankelijke en dominante persoonlijkheid. U kunt een matige verharing verwachten met lichte borstel- en verzorgingswerkzaamheden.

Border Collie Rhodesian Ridgeback Mix

border collie

De Border Collie Rhodesian Ridgeback weegt 30 tot 85 pond en wordt 10 tot 15 jaar. Deze hond heeft van nature een hoog energieniveau en een sterk verlangen om te jagen, te hoeden, te waken en te jagen als gevolg daarvan. Deze hond zal zeker het hele jaar door en seizoensgebonden verharen.

Boxer Rhodesian Ridgeback Mix (Rhodesian Boxer)

boxer hond

De Rhodesian Boxer weegt 50 tot 85 pond en wordt 10 tot 12 jaar. Deze hond erft meer het echte huishond temperament van de Boxer kant, in tegenstelling tot het oude, onafhankelijke karakter dat van de Ridgeback kant komt. De Rhodesian Boxer verhaart het hele jaar door, maar niet overvloedig.

Doberman Pinscher Rhodesian Ridgeback Mix

doberman

Een Doberman Ridgeback is beslist een bezienswaardigheid! Deze hond kan 60 tot 100 pond pure, slanke spieren wegen. De levensverwachting is 10 tot 12 jaar. Deze hybride hond kan een indrukwekkende waakhond en een trouwe gezinsvoogd zijn, zeker met de juiste vroege en voortdurende training en socialisatie. De Doberman Ridgeback verhaart het hele jaar door.

Duitse Herder Rhodesian Ridgeback Mix (Duitse Ridgeback)

duitse herdershond liggend

De Duitse Herder Rhodesian Ridgeback mix kan tussen de 50 en 90 pond wegen met een levensverwachting van 7 tot 12 jaar. Deze hond heeft aangeboren beschermings- en waakinstincten en een onstuitbare moed. Bijgevolg kan deze hond met de juiste training en socialisatie een geweldige jacht- of werkhond worden. Verwacht het hele jaar door en het hele seizoen door verharing en lichte borstel- en badwerkzaamheden.

Golden Retriever Rhodesian Ridgeback Mix

Een Golden Ridgeback weegt 55 tot 85 pond en wordt 10 tot 12 jaar. Het temperament van deze hond zal een intrigerende mix zijn van de opmerkelijke vriendelijkheid van de Golden Retriever met de natuurlijke terughoudendheid van de Ridgeback. Een ding waar u op kunt rekenen is dat deze pup het hele jaar door en het hele seizoen door verhaart!

Duitse Dog Rhodesian Ridgeback Mix

grote honden

Deze imposante hond kan 70 tot 175 pond wegen. De gemiddelde levensduur is 7 tot 12 jaar. De Duitse Dog heeft een geduldige, vriendelijke houding die zeker goed samengaat met het gelijkmatige temperament van de Rhodesian Ridgeback.

De grootte van deze hond maakt een vroege training en socialisatie in de huisdiersetting noodzakelijk. Beide ouderdieren verharen het hele jaar door en het hele seizoen door.

Greyhound Rhodesian Ridgeback Mix

Greyhounds als huisdier

Een Greyhound Rhodesian Ridgeback kan tussen de 60 en 85 pond wegen. Dit wordt een slanke en slanke hond met een onstuitbare drang om te rennen.

Deze hond kan een uitdaging zijn om te trainen op een aantal niveaus en is daarom misschien het beste voor een meer ervaren hondeneigenaar. Deze hybride hond verhaart het hele jaar door.

Ierse Terrier Rhodesian Ridgeback Mix

irish terrier

De Irish Terrier Rhodesian Ridgeback hond kan 25 tot 180 pond wegen. Deze hybride hond heeft een levensverwachting van 10 tot 15 jaar.

De aanleg van deze hybride pup kan variëren van vurige terriër tot onafhankelijke jachthond. Ze hebben de neiging trouw en beschermend te zijn voor “hun” mensen en eigendommen en kunnen daarom op hun hoede zijn voor vreemden. Als uw hond meer het terrier vachttype erft, kan het nodig zijn de vacht met de hand te strippen en te trimmen om vacht en huid in goede gezondheid te houden.

Ierse Wolfshond Rhodesian Ridgeback Mix

Ontmoet de Ierse Wolfshond!

De Ierse Wolfshond Rhodesian Ridgeback wordt een grote hond met een gewicht van 70 tot 120 pond. De algemene levensduur van deze hond varieert van 6 tot 12 jaar.

Een aanhankelijke gezelschapshond wanneer hij goed gesocialiseerd en getraind is, maar de onafhankelijke aard van deze hond kan hem tot een handvol maken in zijn puppytijd. Deze hond verhaart het hele jaar door en het hele seizoen door.

Labrador Retriever Rhodesian Ridgeback Mix

baby labrador

De Rhodesian Labrador weegt 55 tot 85 pond en wordt 10 tot 12 jaar. Deze hond krijgt een interessante mix van persoonlijkheidskenmerken van elke ouderhond. De Labrador is befaamd vriendelijk en daardoor al 26 jaar achtereen de nummer één gezelschapshond in Amerika!

De Ridgeback aan de andere kant, is een waardig en onafhankelijk oud hondenras dat niet wordt aanbevolen voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Verwacht bij deze kruising zowel het hele jaar door als enige seizoensgebonden verharing.

Mastiff Rhodesian Ridgeback Mix

neapolitaanse mastiff

Deze hond zal verreweg de zwaarste pup op deze lijst zijn! Verwacht een volwassen gewicht van 70 tot 230 pond. De levensverwachting varieert van 6 tot 12 jaar.

Een Mastiff Rhodesian Ridgeback erft moed in overvloed van beide ouderdieren, evenals sterke bewakings- en beschermingsinstincten. Dat wil zeggen dat dit zeker een hond is die baat heeft bij vroege en consequente training en socialisatie. Uw hond zal het hele jaar door en per seizoen verharen en er kan ook wat (of veel) kwijl van de Mastiff-kant zijn!

Farao Hond Rhodesische Ridgeback Mix

Pharaoh Hound honden met puntige oren

De Pharaoh Ridgeback combineert twee oude hondenrassen met jachthondachtergrond en sterke prooidrift. Deze hond weegt 45 tot 85 pond met een levensduur van 10 tot 14 jaar.

Deze hond kan al dan niet een zachtaardiger “huishond” temperament erven, afhankelijk van welke ouderhond domineert. Hoe dan ook, vanwege de hoge sprintlust van deze pup moet u recall-training met hem oefenen, zodat hij terugkomt als u hem loslaat! De korte, gladde vacht van deze hond zal niet veel verharen en dus grotendeels zichzelf onderhouden.

Redbone Coonhound Rhodesian Ridgeback Mix

Redbone Coonhound

Deze hybride pup kan 45 tot 85 pond wegen en kan 10 tot 15 jaar oud worden.

De Redbone Coonhound ouder draagt bij aan de kenmerkende en levendige vuurrode vacht, samen met een kalm temperament (als hij niet op jacht is). Deze persoonlijkheid kan goed samengaan met de meer koppige en onafhankelijke aard van de Ridgeback. Deze hond verhaart matig, maar de vachtverzorging beperkt zich meestal tot borstelen en af en toe een bad.

Rottweiler Rhodesian Ridgeback Mix

Doen Rottweilers Schuren

De Rottweiler Rhodesian Ridgeback hond kan tussen de 70 en 135 pond wegen en heeft een levensduur van 7 tot 12 jaar. Van de Rottweiler kant komt een waak Mastiff en werk K9. Van de Ridgeback kant komt een jachthond.

Bijgevolg zal deze hond een sterk beschermend en waakzaam instinct hebben, afkomstig van beide ouders, wat betekent dat vroege socialisatie en training de sleutel is tot succes in een gezelschapshondomgeving. Deze hond verhaart zowel per seizoen als het hele jaar door.

Sint Bernard Rhodesian Ridgeback Mix (Saint Ridgeback)

mini st bernard

De Saint Ridgeback kan 70 tot 180 pond zwaar worden. De algemene levensverwachting voor deze hond is 8 tot 12 jaar. Deze hond krijgt verschillende temperamentinvloeden van elke ouderhond.

Bijvoorbeeld, van de Sint Bernard komt een liefdevolle, loyale en zachtaardige aard. De Ridgeback daarentegen draagt een toegewijde, onafhankelijke en beschermende persoonlijkheid bij. U zult meer verharing zien bij deze hybride hond dan bij veel van de anderen die u hier tegenkomt vanwege de Sint Bernard invloed.

Schotse Deerhound Rhodesian Ridgeback Mix

scottish deerhound

Deze hond kan tussen 70 en 110 pond wegen met een levensverwachting van 8 tot 12 jaar. Deze hybride hond verenigt de race-instincten van de Deerhound, een greyhound-type van ongelooflijke grootte, met de ongelooflijk sterke prooidrift van de Ridgeback.

Vanwege de prooidrift van deze hond is het belangrijk om het terugroepen met hem te oefenen voordat u hem loslaat. Deze hond verhaart het hele jaar door en het hele seizoen door.

Is een Rhodesian Ridgeback Mix geschikt voor mij?

We hopen dat je genoten hebt van het leren over deze unieke en prachtige Rhodesian Ridgeback mix honden!

Let goed op de kenmerken van elke mix voordat je beslist welke hond geschikt is voor jou en deel alsjeblieft je favorieten in de comments!

Lees meer

Referenties

  • Parker, H.G., et al, “Genomic Analyses Reveal the Influence of Geographic Origin, Migration, and Hybridization on Modern Dog Breed Development,” Cell, 2017.
  • Mackfall, J., et al, “Breed Health,” The Rhodesian Ridgeback Club of Great Britain, 2019.
  • Stewart, S.H., “Origins of the breed,” The International Rhodesian Ridgeback Foundation, 2019.
  • Wakchaure, R., et al, “Importance of Heterosis in Animals: A Review,” ResearchGate, 2015.
Rhodesian Ridgeback Mixen