Pomeranian Pitbull Mix – Liefhebbende schoothond of levendige metgezel?

Pomeriaan Pitbull Mix

De pluizige, pint-sized Pomeriaan en de trotse, gespierde Pitbull lijken het vreemde koppel van de hondenwereld, maar de Pomeriaan Pitbull mix kan ontstaan!

Geïnteresseerd in het idee van deze unieke gemengde rashond? In dit artikel bekijken we de Pomeriaan, Pitbull en mix, zodat u kunt beslissen of deze hond het juiste huisdier voor u is.

Eerst een beetje geschiedenis!

Waar komt de Pomeriaan Pitbull Mix vandaan?

De Pomeriaan is afkomstig van grotere, Spitz-type honden uit koude noordelijke klimaten. De vroegste Poms werden gefokt uit deze grotere honden in de regio van Europa die ooit bekend stond als Pommeren.

Vroege Pomeranians waren tussen de 30-50 pond, maar kleinere honden werden erg populair, vooral onder Britse liefhebbers aan het eind van de 19e eeuw. De huidige Poms zijn zeer kleine speelgoedhonden van 3 tot 7 pond.

De geschiedenis van de Pitbull is niet zo eenvoudig als die van de Pomeriaan, omdat veel verschillende soorten honden het etiket Pitbull dragen (en verkeerd gelabeld worden).

De Pitbull is afkomstig van Engelse honden die honderden jaren geleden werden gebruikt in de sport van het stierengevechten.

Meer over Pitbulls:

Verschillende moderne rassen hebben het kenmerkende Pitbull uiterlijk, zoals de American Staffordshire Terrier en de Engelse Bull Terrier.

Hoe zit het met de Pomeriaan Pitbull mix?

Hoewel willekeurige kruisingen op elk moment kunnen voorkomen, is het gepland kruisen van twee verschillende rashonden om een designer gemengd ras te maken een recente trend.

Honden van gemengde rassen zijn populair, en veel liefhebbers geloven dat ze gezonder zijn dan raszuivere honden.

We zullen later naar de gezondheid kijken, maar voor nu is het belangrijk om te onthouden dat de gezondheid van elke hond van een gemengd ras afhangt van hoe gezond de genen van beide ouders zijn.

Leuke feiten over de Pomeriaan Pitbull Mix

Pomeriaan Pitbull Mix

Hoewel we nog geen bekende Pomeriaan Pitbull mixen kennen, hebben de twee rassen een lange en interessante geschiedenis.

Wist je dat twee Pomeranians het zinken van de Titanic in 1912 overleefden? Er zijn veel beroemde Pom eigenaren geweest, waaronder Koningin Victoria, Mozart en Michelangelo.

De Pitbull was jarenlang een geliefd huisdier in Amerika, lang voordat sommige onvoorzichtige eigenaren hem begonnen te gebruiken als waakhond of om te vechten.

Petey, de metgezel van de kinderen in de serie Little Rascals, was een Pitbull. Echte Pitbulls waren de huisdieren van beroemde mensen als Helen Keller, Teddy Roosevelt en John Steinbeck.

Pomerans Pitbull Mix Uiterlijk

Hoe ziet een Pomeriaan Pitbull mix eruit, aangezien de ouderrassen zo verschillend zijn? Laten we eerst naar de ouderrassen kijken.

Zoals gezegd is de Pomeriaan een speelgoedhond. Zijn lichaamstype is compact maar stevig, terwijl het hoofd taps toeloopt en vosachtig is.

Bekend om zijn dikke vacht, heeft de Pom een volle kraag, pootbevedering en een pluimachtige staart. Zijn vacht kan komen in elke kleur of combinatie van kleuren en patronen omvatten gestroomd, parti, piebald, en puntig.

De American Staffordshire Terrier is het meest bekende Pitbull type ras. Een sterke, gespierde, middelgrote hond de Am Staff staat tussen de 17 en 19 inch op de schouder.

Hij heeft een korte, glanzende vacht die in elke kleur of combinatie van kleuren kan voorkomen, inclusief effen, parti en gepatcht.

De Pomeriaan Pitbull mix kan komen in een verscheidenheid van maten en vachtsoorten. Honden van gemengde rassen kunnen overal op het groottebereik van de ouderrassen vallen.

Pom Pitbull mixen zijn meestal kleine tot middelgrote honden met stevige, compacte lichaamstypen.

De vorm van het hoofd en het gezicht kan het ene ras bevoordelen boven het andere, waarbij sommige mixen er meer vosachtig uitzien en andere een stompe snuit hebben.

De vacht kan elke kleur en elk patroon hebben, net als de ouderrassen. Verwacht een dikke vacht van gemiddelde lengte.

Uw hond kan de dubbele vacht van de Pom erven en heeft meer verzorging nodig dan de onderhoudsarme Pitbull. We zullen zo dadelijk meer praten over verzorging.

Pomeriaan Pitbull Mix Temperament

Temperament is een speciale zorg voor potentiële eigenaren die zich zorgen maken over de reputatie van de Pitbull op het gebied van agressie.

Hoewel het waar is dat sommige onverantwoordelijke eigenaren en fokkers agressie bij Pitbulls hebben aangemoedigd om te bewaken en te vechten, praten fans over hun liefdevolle en loyale aard.

Studies over canine temperament hebben aangetoond dat Pitbull type honden beter scoren in temperament tests dan verschillende andere rasgroepen, zoals speelgoedhonden en jachthonden.

De Pomeriaan is vaak beschreven als een kleine hond die denkt dat hij een grote hond is. Poms hebben een levendige, pittige en wilskrachtige aard.

Men zou kunnen stellen dat bij de Pomeranian Pitbull mix, de pittige aard van de Pom verzacht wordt door Pittie kalmte!

Bedenk dat het temperament van elke hond het gevolg is van vele factoren, waaronder fokken, genetica, socialisatie en training.

Het belang van een goede training en socialisatie kan niet worden overschat. Laten we eens nader kijken naar de beste manier om uw Pomeriaan Pitbull mix te trainen.

Uw Pomeriaan Pitbull mix trainen

Hondengedragsdeskundigen beschrijven de Pom als een alerte en intelligente hond die enkele trainingsuitdagingen met zich mee kan brengen.

Poms kunnen koppig zijn, en velen kunnen vaak blaffen. Sommige kunnen erg bezitterig worden van hun favoriete mensen.

De sleutel tot een goed opgevoede Pom is consequente training en socialisatie vanaf jonge leeftijd.

Pitbulls doen het ook het beste met vroege training en socialisatie, hoewel ze trainbaar zijn en graag willen behagen, vereist hun fysieke kracht een zelfverzekerde eigenaar.

Hoe zit het met de mix? Hoewel Pom Pittie mixen de persoonlijkheid van het ene ouderras kunnen bevoordelen ten opzichte van het andere, zijn goede training en socialisatie nog steeds essentieel.

Krat- en zindelijkheidstraining voor uw pup vanaf het begin, vooral als hij zindelijkheidsproblemen erft van de Pomeranian kant.

Overweeg ook om uw hond in te schrijven in georganiseerde puppy kleuterklassen, want dit kan een geweldige manier zijn om uw puppy te laten wennen aan andere honden en mensen.

Gebruik alleen trainingstechnieken met positieve versterking. Beloon het goede gedrag van uw hond met lof, traktaties en speelsessies. Vermijd elke vorm van harde straf voor slecht gedrag.

Hoe zit het met lichaamsbeweging? Beide ouderrassen kunnen actief en uitbundig zijn, wat regelmatige lichaamsbeweging vereist.

Als uw mix klein is zoals een Pom, houd uw hond dan in de buurt van grotere honden in de gaten om ongelukken en verwondingen te voorkomen.

Beide rassen genieten van wandelingen en oefensessies met hun gezinsleden. Geen van beide doet het goed als ze alleen in de tuin worden gelaten…en hetzelfde geldt voor de mix.

Pomerans Pitbull Mix Gezondheid

Zal uw Pomeriaan Pitbull mix gezond zijn?

Aangezien de meeste raszuivere honden enkele erfelijke gezondheidsaandoeningen hebben, is het kiezen van een fokker die zijn honden test op gezondheidsproblemen de sleutel om ervoor te zorgen dat uw hond zo gezond mogelijk is.

De Pomeriaan kan lijden aan gezondheidsproblemen die bij veel kleine hondenrassen voorkomen.

Luxerende patella is een kniegewrichtsprobleem dat veel voorkomt bij Poms en andere kleine honden. Veel Poms kunnen ook lijden aan hypothyreoïdie (lage schildklierfunctie). Andere gezondheidsproblemen bij Pomeranians zijn haaruitval, een ingeklapte luchtpijp en idiopathische epilepsie.

De American Staffordshire Terrier kan ook lijden aan enkele erfelijke gezondheidsproblemen.

De meest voorkomende zijn heupdysplasie, hartkwalen, schildklierproblemen, en een potentieel ernstige erfelijke neurologische aandoening genaamd cerebellaire ataxie.

Uw Pomeriaan Pitbull mix kan gezondheidsproblemen erven van een of beide ouderrassen. Uw mix kan vooral risico lopen op gewrichts-, schildklier- en neurologische problemen.

Gelukkig zijn er gezondheidstests beschikbaar voor veel van de meest voorkomende ziekten.

Gezondheidstesten kunnen komen in de vorm van DNA-testen of fysieke onderzoeken uitgevoerd door veterinaire specialisten. De testresultaten moeten worden geregistreerd bij een clearinghouse voor de gezondheid van honden, zoals de Orthopedic Foundation for Animals.

Uw Pomeriaan Pitbull mix zal regelmatige verzorging nodig hebben, zoals tandenpoetsen en nagels knippen.

Hoe zit het met de verzorging?

De lange dubbele vacht van een rasechte Pom verhaart en moet regelmatig geborsteld worden. Maar een Pom Pittie mix zal waarschijnlijk korter haar hebben en minder verzorging nodig hebben.

Eén of twee keer per week borstelen is voldoende. Honden met een ondervacht zullen per seizoen verharen en dan kan meer borstelen nodig zijn.

Zijn Pomeranian Pitbull Mixen goede gezinshonden?

Beide ouderrassen kunnen uitstekende huisdieren zijn. Kleine kinderen moeten geleerd worden voorzichtig om te gaan met zeer kleine honden zoals de Pom, om verwondingen te voorkomen.

Evenzo moeten jonge kinderen ook geleerd worden hoe ze veilig kunnen omgaan met grotere sterke honden zoals de Pitbull.

Uw Pomeriaan Pitbull mix is misschien niet zo klein als een Pom of zo gespierd als een Pitbull. Maar het is altijd een goed idee om toezicht te houden op uw hond in de buurt van kleine kinderen.

Een Pomeriaan Pitbull mix redden

Moet u uw hond redden of een fokker zoeken? Nou, reddingsacties kunnen een geweldige optie zijn, vooral als je geïnteresseerd bent in het adopteren van een dakloze volwassen hond.

We zullen het binnenkort hebben over hoe je een redding Pom Pittie mix kunt vinden. Hier lees je hoe je een goede fokker vindt als je je zinnen hebt gezet op een puppy!

Het vinden van een Pomeriaan Pitbull Mix Puppy

Wat is de beste manier om een Pom Pitbull puppy te vinden?

Beperk uw zoektocht tot verantwoordelijke fokkers en vermijd dierenwinkels en online advertenties, omdat deze honden vaak afkomstig zijn van fokoperaties die bekend staan als puppyfabrieken.

Vermijd iedereen die de termen teacup, micro, enz. gebruikt om een Pom of Pom mix te beschrijven. Ongewoon kleine honden kunnen ernstige gezondheidsproblemen hebben.

Kies een fokker die zijn fokdieren test op erfelijke gezondheidsproblemen. Verantwoordelijke fokkers zullen alle testresultaten met u delen.

Goede fokkers zullen u ook bij hen thuis uitnodigen, zodat u de ouders en nestgenoten van uw puppy kunt ontmoeten. Neem de tijd om hun gezondheid en leefomstandigheden te observeren.

Opvoeden van een Pomeriaan Pitbull Mix Puppy

Zodra u uw nieuwe puppy naar huis brengt, begint u meteen met het trainen en socialiseren van uw hond. Regel regelmatige verzorgingssessies en uw eerste afspraken met een dierenarts.

Misschien wilt u ook uw huis en tuin “puppy-proof” maken door gevaarlijke voorwerpen te verwijderen en de toegang tot bepaalde gebieden te beperken.

Pomeranian Pitbull Mix producten en Accessoires

Hoe zit het met benodigdheden?

Uw nieuwe hond checklist moet basis items bevatten zoals

  • kwaliteitsvoeding en traktaties
  • voer- en waterbakken
  • een halsband
  • riemen
  • speelgoed
  • bed
  • krat
  • en verzorgingsproducten.

Verzorgingsproducten kunnen bijzonder belangrijk zijn als uw hond een pluizige dubbele vacht erft van de Pom-kant van de familie!

Als uw hond de voorkeur geeft aan de Pitbull-kant, is een goede voorraad kauwspeeltjes van goede kwaliteit zeker een must!

Voor- en nadelen van het krijgen van een Pomeriaan Pitbull Mix

Omdat uw Pomeriaan Pitbull mix de eigenschappen van één of beide ouderrassen kan erven, is het belangrijk te weten wat u kunt verwachten.

Als u zeer jonge kinderen heeft, is de Pom Pittie misschien niet de beste keuze voor u. Deze gemengde rashond doet het het beste met volwassenen en oudere kinderen.

Ook hebben Poms de neiging om te blaffen en erg gehecht te raken aan bepaalde mensen, terwijl de sterke Pitbull te veel kan zijn voor onervaren eigenaren.

Een goed getrainde en gesocialiseerde mix kan echter de beste eigenschappen van beide rassen combineren. Deze pups zijn vaak liefdevolle, vriendelijke en toegewijde metgezellen.

Vergelijkbare Pomeriaan Pitbull Mixen en Rassen

Wat zijn enkele alternatieven als u besluit dat een Pom Pitbull mix niet de hond voor u is?

Andere honden van gemengde rassen die u kunt overwegen zijn de Pomeriaan gemengd met een Husky of een Standaard Poedel als u op zoek bent naar een middelgrote hond.

Poms gemengd met Yorkshire Terriers of Chihuahua’s kunnen een goede keuze zijn voor liefhebbers van kleine honden.

Populaire Pitbull mixen omvatten de Pittie gemengd met de Labrador Retriever, de Boxer, of de Duitse Herder.

Als je helemaal niet zeker bent van deze kruising, zou je iets geheel nieuws kunnen proberen, zoals de Duitse Herder Husky mix!

Pomeranian Pitbull Mix Reddingen

Is het mogelijk om een Pom Pitbull mix te vinden via een dierenasiel of reddingsgroep?

Pitbulls en Pitbull mixen zijn oververtegenwoordigd in veel dierenasielen. Dus bel asielen en reddingsorganisaties in uw omgeving en vertel ze dat u geïnteresseerd bent in een Pitbull mix.

Rasspecifieke Pitbull en Pomeranian reddingsorganisaties hebben vaak mixen beschikbaar voor adoptie. De meeste officiële websites van rasverenigingen bevatten links naar de reddingsorganisaties waarmee ze samenwerken.

Is een Pomeriaan Pitbull Mix geschikt voor mij?

Dus, wat krijg je als je een parmantige kleine fluffball Pom combineert met een knappe en waardige Pittie?

Als je antwoord ‘de perfecte hond’ is, dan is een Pomeriaan Pitbull mix misschien wel het huisdier voor jou!

Hoewel het niet de meest voorkomende gemengde rashond is, zou de Pom Pittie mix de ideale combinatie van elk ouderras kunnen zijn.

Heb je zelf een van deze bijzondere honden? Vertel ons over uw beste vriend in de commentaren!

Referenties en bronnen

Driggers, C., Reimschiissel, K.D. De geschiedenis van de Pomeriaan. American Pomeranian Club.

Pitbulls: Alles wat u moet weten. Best Friends Animal Society.

Beuchat, C. The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is a Myth. The Institute of Canine Biology, 2014.

Pomeranian Standaard. American Pomeranian Club, 2011.

Standaard. Staffordshire Terrier Club van Amerika, 1936.

Dowd, S.E. Assessment of Canine Temperament in Relation to Breed Groups. Matrix Canine Research Institute, 2006.

Patellaire Luxatie. Orthopedische Stichting voor Dieren.

Ward, E. Hypothyreoïdie bij honden. VCA Ziekenhuizen, 2009.

Canine Hip Dysplasia. American College of Veterinary Surgeons.

Olby, N., Blot, S., Thibaud, J.L., et al. Cerebellaire Corticale Degeneratie bij Volwassen American Staffordshire Terriers. Journal of Veterinary Internal Medicine, 2004.