Pomapoo – Een complete gids voor de pomerans-poedelmix

kleine poedel mixen

Pomapoo honden zijn intelligent, aanhankelijk en trouw, met een onafhankelijke, koppige inslag. Een Pomeriaan Toy Poedel mix, ze worden slechts 6-10 inch groot en wegen tot 9 pond. Deze teddybeerhond is een klein gezelschapsdier of schoothondje, geschikt voor nieuwe eigenaars en zelfs voor een appartement. Pomapoos zijn actieve, speelse, slimme honden die veel aandacht, training en beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven. Vandaag delen we tips voor het vinden, opvoeden, verzorgen en verzorgen van een Pomapoo. We bekijken waar u Pomapoo puppies kunt kopen en bij welke levensstijl ze het beste passen.

Inhoud

Ook bekend als de Pooranian, Pompoo en Pomeroodle, Pomeranian Poodle mix uiterlijk en temperament kan variëren van hond tot hond. Ze zijn meestal beter geschikt voor gezinnen met oudere kinderen vanwege hun fragiele lichaam en defensieve reacties op ongelukken.


Wat is een Pomapoo hond?

De Pomapoo is een Pomeriaan Poedel mix. Een combinatie van de levendige Toy Poodle en de schattige, pluizige Pomeriaan.

 • Doel: Schoothondje of gezelschap
 • Gewicht: 3 – 9 pond
 • Hoogte: 6 – 10 inches
 • Temperament: Intelligent, trouw, actief
pomapoo - pomerans poedel mix

Pomapoo Geschiedenis

Gemengde rassen bestaan al even lang als raszuivere honden. En aangezien designer honden in wezen gewoon eerste generatie gemengde rassen zijn, zijn ze eigenlijk niets nieuws. Het mengen van twee verschillende rassen om een nieuw type hond te creëren is echter iets dat de laatste 20 jaar of zo aan populariteit heeft gewonnen.

De speelgoedpoedel is een uitloper van het basisras van de poedel, dat al sinds 1800 wordt erkend. De Poedel werd ontwikkeld als een hond om op watervogels te jagen, zoals veel van de oudste honden. Ze werden selectief gefokt om kleinere versies van de grotere poedel te creëren, en dit is waar we de speelgoedpoedel vandaan halen. Het is dus geen apart ras, maar gewoon een kleine versie van de Standaard Poedel.

De Pomeriaan is een speelgoedhondenras dat in de jaren 1800 is ontstaan uit de Duitse Spitz-hond. De honden waren oorspronkelijk groter en leken meer op de Duitse Spitz, gebruikt om vee te beschermen en schapen te hoeden. Koningin Victoria bezat echter een kleine Pomeriaan en de speelgoedversie van de hond werd vrij populair.

De veel kleinere Pomeranians zijn nu de meest voorkomende. In de afgelopen 20 jaar is het bezit van Poms aanzienlijk toegenomen, waardoor het ras een van de populairste in de Verenigde Staten is geworden.

Hoe ziet een Pomapoo eruit?

Pomeranians hebben een smalle snuit, een klein gezicht en kleine oren die hoog op het hoofd zitten en rechtop staan. Toy Poedels hebben een langere en spitsere snuit met een klein gezicht, en de oren zijn lang en hangen langs de zijkant van het hoofd. Pomapoos hebben ook vaak flaporen, maar die zijn iets kleiner dan die van een poedel.

Volwassen Pomapoo’s kunnen, net als andere soorten designerhonden, een gemengd uiterlijk hebben. Kenmerken komen van ofwel de Toy Poodle of de Pomeranian ouder, wat betekent dat ze nogal variëren. Wat we wel zeker weten, is dat ze klein zijn!

Pomapoo grootte

Qua grootte zijn Pomeranians slechts ongeveer 6 tot 7 centimeter hoog en 3 tot 7 pond zwaar. Toy Poedels zijn 10 centimeter of korter, groter en ze worden geclassificeerd als Miniatuur. Ze wegen ongeveer 6 tot 9 pond.

Uw volgroeide Toy Pomapoo zal dus ergens tussen de 6 en 10 centimeter groot zijn en 3 tot 9 pond wegen. In principe is uw pup een speelgoedpup, net als zijn ouders.

Teacup Pomapoo Honden

Een Teacup Pomapoo is een kleine versie van de Pomapoo. Gefokt uit runderen van het nest of door het mengen van een ander kleiner ras. Ze zijn ongelooflijk schattig en draagbaar, maar we raden u aan deze uitzonderlijk kleine rassen te vermijden.

Zowel teacup Poedels als teacup Pomeranians komen met veel gezondheidsproblemen, niet alleen met potentiële temperamentproblemen. Kleine hondjes kunnen zich agressiever gedragen dan grotere. Maar socialisatie helpt om de kans hierop te verkleinen.

pomapoo puppy

Vachttypes

Zowel Pomeranians als Toy Poodles hebben onmiskenbare vachten die zeker opvallen. Hoe ziet de vacht van de Pomapoo er dan uit? Nou, hij kan echt lijken op die van de Pom of de Poedel, of je ziet een mengeling.

De Pomeriaan, hoewel meestal bruin, komt in veel kleuren voor. Net als de poedel. Uw pup kan elk van deze hebben, of een leuke mix!

De Pomeriaan heeft een zachte ondervacht bedekt met meer gestructureerd haar, en heeft een opmerkelijke pluis. De Toy Poodle heeft een dikke, dichte en krullende vacht die vaak dicht op het lichaam wordt getrimd.

Poedels staan erom bekend dat ze weinig verharen. Pomeransen daarentegen verharen als geen ander. Helaas zal de schattige kleine Pomapoo waarschijnlijk ook verharen. En ze zijn niet hypoallergeen.

Pomapoo verzorging en kapsels

Ongeacht naar welke ouder uw Pomapoo hond ook verlangt, u zult moeten investeren in enige verzorging. De meeste honden zullen een hybride vacht hebben die geborsteld moet worden met een slickerborstel als het haar meer gekruld is en een pennenborstel als het recht is. Elke dag borstelen is verstandig.

Daarnaast moet u overwegen om de Pomapoo om de paar maanden te laten knippen om de hoofdpijn van het verzorgen en verharen te verminderen.

Puppy-, leeuw- en teddybeerknipbeurten zijn allemaal gangbare varianten die het verharen van de Pomapoo verminderen. Houd er rekening mee dat deze knipbeurten de expertise van een trimsalon vereisen en dat dit de totale verzorgingskosten van uw Pomapoo aanzienlijk kan verhogen.

wat is een pomapoo?

Pomapoo Temperament en Activiteitsniveau

Pomapoos zijn slim, trouw en trainbaar. Ze zijn soms een beetje koppig, en de honden staan bekend om hun hechte band met gezinsleden.

Omdat het intelligente honden zijn, moeten ze deelnemen aan lichaamsbeweging en andere activiteiten die hen bezig houden. Een uur beweging, op zijn minst, is vereist, en spelletjes zoals apporteren moeten worden aangemoedigd tijdens oefensessies.

Uw Pomapoo zal waarschijnlijk actief zijn, net als de Pomeriaan en de Toy Poodle met een dagelijkse bewegingsbehoefte van ongeveer een uur. U kunt ook enige loyaliteit en intelligentie verwachten. U moet weten dat speelgoedpoedels uitstekende familiehonden zijn. Pomeransen zullen echter vaak de voorkeur geven aan één gezinslid. Ze houden er ook niet van om uitgebreid behandeld te worden, vooral als het niet “hun idee” is. De Pomapoo is dus misschien niet de beste keuze voor kleine kinderen.

rode standaard poedel, Pomapoo

Het trainen van uw Pomeriaan Poedel mix

Kleine honden doen er doorgaans wat langer over om een potje te trainen. Dit komt gedeeltelijk door de kleine blaas. Maar met doorzettingsvermogen en een goede routine komen ze er uiteindelijk wel.

Net als elke andere intelligente, zelfverzekerde hond zullen ze enorm profiteren van positieve versterkingstraining. Stel ze in staat om te winnen, maak training lonend en het zal een leuke en bindende ervaring voor u beiden zijn. U kunt er zelfs plezier aan beleven ze kunstjes te leren!

Pomapoo oefening

Deze kleine honden zijn nog behoorlijk levendig, en hebben regelmatig wandelingen en veel speeltijd nodig. U kunt ze leren apporteren en zelfs deelnemen aan hondensporten zoals behendigheid, net als hun grotere soortgenoten. U moet echter voorzichtig zijn, want met hun kleine gestalte kunnen ze kwetsbaar zijn voor ongelukken.

Pomapoo gezondheidsproblemen

Dus als de Pomapoo klinkt als de ideale hond voor u en uw gezin, is er één belangrijk ding waar u rekening mee moet houden: mogelijke gezondheidsproblemen. Gezondheidsproblemen kunnen van beide ouders komen, dus u moet een aantal veel voorkomende problemen bij zowel Pomeranians als Toy Poodles begrijpen.

Toy Poedel Gezondheidsproblemen

Bij de Toy Poodle kunnen oogproblemen ontstaan, waaronder cataract en progressieve retina atrofie (PRA).

Poedels zijn soms ook vatbaar voor hormonale kwalen, zoals hypothyreoïdie. De ziekte wordt veroorzaakt door verlaagde niveaus van het schildklierhormoon en kan gewichtstoename, haaruitval en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Een ander veel voorkomend hormonaal probleem is de ziekte van Addison, waarbij de bijnieren niet genoeg van het hormoon cortisol produceren. Dit probleem kan leiden tot angst, depressie, spijsverteringsproblemen en lusteloosheid.

Aanvallen en sommige orthopedische problemen, zoals heupdysplasie en patella luxatie, kunnen soms voorkomen. Beide problemen kunnen van invloed zijn op de manier waarop uw hond loopt.

Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij de Pomeriaan

Pomeranians kunnen ook heupdysplasie en patella luxatie ontwikkelen en oogkwalen zoals staar. Ook de naar binnen groeiende wimpers kunnen de kop opsteken.

Pomeranians kunnen ook gevoelig zijn voor hypothyreoïdie, en ze kunnen een aandoening ontwikkelen die ernstig haarverlies syndroom wordt genoemd, wat vergelijkbaar is met alopecia bij mensen.

Tracheale collaps is een aangeboren aandoening waar men op moet letten. Als de kraakbeenringen die de luchtpijp omsluiten instorten, stort de luchtweg in. Dit kan leiden tot een verstoring van het ademhalingsvermogen van de Pomeriaan en algemene longproblemen, zoals ophoping van slijm in de longen of een aandoening die bronchiëctasie wordt genoemd.

Sommige Pomeranians hebben ook gebitsproblemen, en dit wordt veroorzaakt door de overvolle tanden in de kleine mond van de hond. Gaatjes, tandvleesproblemen en een slechte adem zijn het gevolg.

Pomapoo gezondheid

Om ervoor te zorgen dat uw Pomapoo zo gezond mogelijk is, moet u ervoor zorgen dat elke ouder getest is op de aandoeningen die relevant zijn voor hun ras. Als ze een tweede generatie mix zijn van Pomapoo ouders, dan moeten ze allebei gecontroleerd worden op al deze aandoeningen. Omdat het zo’n nieuwe mix is, hebben we namelijk geen onderzoeken om mogelijke erfelijke problemen uit te sluiten.

Zijn Pomapoos Goede Gezinsdieren?

Deze schattige kleine Pomeriaan Poedel mix kan goed passen in sommige gezinnen. Ze zijn trouw, liefdevol en intelligent. Maar ze zijn ook erg klein.

Dit maakt ze niet ideaal bij gezinnen met kleine kinderen die per ongeluk ruw zijn, of over ze struikelen. Kinderen boven de 12 zouden het prima moeten doen met toezicht. Vergeet alleen niet om uw pup de ruimte te geven, en hem niet te laten oververmoeien.

Voors en tegens van het krijgen van een pomerans poedel mix

Het kan moeilijk zijn om een bepaald ras of mix te kiezen. Soms kan het helpen om snel wat voors en tegens op een rijtje te zetten!

Nadelen

 • Kwetsbaar door kleine omvang
 • vatbaar voor gezondheidsproblemen
 • Niet ideaal voor kinderen
 • In gevaar door grotere honden

Pros

 • Klein genoeg om in de meeste huizen te passen
 • Intelligent
 • Loyaal
 • Heel schattig

Het redden van een Pomapoo

Pomapoos komen niet vaak voor in reddingscentra, maar het is mogelijk er een te vinden die herplaatst moet worden. Met oudere honden heb je misschien wel of niet een geschiedenis om op terug te vallen. Ze kunnen afkomstig zijn uit een huwelijkssluiting of het trieste vertrek van een eigenaar, of zijn verstoten vanwege temperamentproblemen.

Hoewel het herplaatsen riskant kan zijn, is het ook goed voor de hond. En gerenommeerde centra zullen u helpen een hond te selecteren die goed bij u en uw gezin past.

Het vinden van een Mini Pomapoo Puppy

Dus u denkt dat een Pomapoo pup misschien wel iets voor u is? Het is niet moeilijk om een fokker van design honden te vinden, maar u moet er wel voor zorgen dat u een gerenommeerde fokker vindt. Voordat u zich aan een pup verbindt, zorg ervoor dat de Pomapoo-fokkers die u overweegt de volledige veterinaire gegevens van de moeder en de vader kunnen overleggen.

Er moet ook een afstamming worden verstrekt, en idealiter zou de fokker meer dan bereid moeten zijn om DNA-testgegevens te verstrekken. Dit soort testen zal aantonen of de fokhonden genen hebben voor erfelijke ziekten. Oog-, bot-, tand-, haar- of maagdarmproblemen zijn bijzonder relevant bij deze mix.

Maak kennis met beide ouders en zorg ervoor dat ze vriendelijk en ontspannen zijn rond vreemden.

Pomapoo Prijs

Hoeveel kost een Pomapoo? Nou, ze zijn niet goedkoop! In feite moet je op je hoede zijn voor elke fokker die een lage prijs biedt voor een Pomeriaan Poedel mix. Gewoonlijk kunt u een prijs van 500 tot 2000 dollar voor een pup verwachten.

U zult hogere kosten merken als de fokker volledige medische dossiers en DNA-tests voor de moeder en de vader levert. Het is de kosten zeker waard als je weet dat de kans groter is dat je nieuwe harige pup gezond is.

Opvoeden van een Pomapoo Puppy

De zorg voor een speelgoed puppy is een grote verantwoordelijkheid. Gelukkig hebben we enkele geweldige gratis gidsen om u op weg te helpen. Kijk hier voor hulp en advies over zindelijkheidstraining, bijten en nog veel meer.

Pomapoo producten en accessoires

Als klein gemengd ras heeft uw pup enkele speciale artikelen nodig om haar zo goed mogelijk te verzorgen.

Veel van onze algemene producten voor kleine honden zijn ook perfect voor de Pomapoo!

Nog steeds niet zeker of een Pomapoo iets voor u is? Hier zijn enkele vergelijkbare rassen!

Vergelijkbare rassen

Als u houdt van het idee van een kleine poedelmix, maar bezorgd bent over de gezondheidsproblemen van de Pomeriaan, zijn hier enkele andere mooie mixen.

Je kunt hier een enorme reeks andere schattige kleine Poedelmixen vinden.

Referenties en bronnen

 • Gough et al. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. 2008. Rasverschillen in hondenagressie. Applied Animal Behavior Science.
 • Strain G. 2004. Prevalentie van doofheid en pigmentatie- en geslachtsassociaties in hondenrassen die risico lopen. The Veterinary Journal.
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Goldstein et al. 2006. Linkage disequilibrium mapping in domestic dog breeds narrows the progressive rod-cone degeneration interval and identifies ancestral disease-transmitting chromosome. Genomics.
 • Gelatt en MacKay. 2005. Prevalentie van primaire rasgebonden cataract bij de hond in Noord-Amerika. Veterinary Ophthalmology.
 • Bromel et al. 2006. Vergelijking van ultrasonografische kenmerken van de schildklier bij gezonde honden van kleine, middelgrote en grote rassen. AJVR.
 • Milne en Hayes, 1981. Epidemiologische kenmerken van hypothyreoïdie bij honden. Europa PMC.
 • Burback et al. 1996. Chirurgische behandeling van tracheale collaps bij honden: 90 gevallen (1983 – 1993). Europa PMC.