Pocket Beagle – Is deze mini-versie van het populaire ras iets voor jou?

Pocket Beagle

Pocket Beagles zijn een kleine raszuivere Beagle. Het zijn levendige, koppige geurhonden die passen bij actieve huizen. Pocket Beagles worden op verschillende manieren gefokt, en sommige zijn betere huisdieren dan andere. Ze zijn 7-12 inch groot en wegen tot 15 pond. Vandaag bekijken we hoe Pocket Beagles worden gefokt en waar je een gezonde kleine Beagle pup kunt vinden.

Inhoud

Tegenwoordig zijn veel mensen gefascineerd door de Mini Beagle. Dat is geen verrassing. De Beagle is een van de populairste hondenrassen in de Verenigde Staten. Ook miniatuurhonden worden steeds populairder. Vandaag gaan we dit kleine hondenras nader bekijken. We bespreken hoe Pocket Beagles zijn ontstaan en hoe fokkers ze zo verdomd klein hebben gekregen. Ook bespreken we de impact die de grootte van Pocket Beagles kan hebben op hun gezondheid. Dus lees verder voor alle Micro Beagle info die je nodig hebt (plus een aantal schattige foto’s van Pocket Beagles)!


Wat is een Pocket Beagle hond?

Vanaf de Middeleeuwen werden miniatuur jachthonden allemaal Beagles genoemd. Ze waren erg populair onder de Britse aristocratie.

De eerste bekende die Pocket Beagles werden genoemd, maten tussen de 8 en 9 inch bij de schouder en waren eigendom van Koningin Elizabeth I zelf.

Deze Pocket Beagles werden gebruikt als jachthonden. Ze reden mee in zadeltassen (of zakken, vandaar de naam). Grotere jachthonden spoelden de prooi aan voordat de Beagles werden losgelaten om de prooi door het kreupelhout te jagen.

Elizabeth noemde deze honden ook wel haar Zingende Beagles, vanwege hun delicate en hoge blaffen. Ze vermaakte haar gasten door haar Pocket Beagles op de eettafel te zetten en ze te laten ravotten tussen de gerechten.

Pocket Beagle

Dit is een charmante geschiedenis, maar deze micro Beagles zijn niet dezelfde als de hedendaagse Pocket Beagles, ondanks wat sommige minder dan betrouwbare fokkers u willen doen geloven.

Deze genetische lijn is allang uitgestorven en het ras is sinds 1901 door geen enkele kennelclub meer erkend.

Moderne Pocket Beagles zijn gewoon een poging tot herschepping van de oorspronkelijke Pocket Beagle. Ze zijn niet erkend als een uniek ras of variëteit van de Beagle.

Pocket Beagle vs Beagle

We hebben het dus gehad over de achtergrond en het kleine formaat van de Pocket Beagle, maar hoe anders is de Pocket Beagle in vergelijking met de Beagle?

Om Beagle vs Pocket Beagle echt te bespreken, laten we kort de eigenschappen van de full sized Beagle behandelen voordat we overgaan tot een meer gedetailleerde bespreking van de micro Beagle.

Gemiddeld is de Beagle tussen de 13 en 16 centimeter hoog en 20 tot 30 pond zwaar.

De Beagle heeft een matig gewelfde schedel met grote ogen, matig laaghangende oren en een vierkante, middellange snuit.

Hij heeft een dichte, middellange dubbele vacht en verhaart het hele jaar door, maar meer in het voorjaar als hij zijn wintervacht verliest.

Beagles hebben een vriendelijk, nieuwsgierig en vrolijk karakter.

Pocket Beagle Grootte

Omdat het geen erkend ras is, is er geen vastgestelde grootte voor Pocket Beagles. Fokkers van Pocket Beagles schatten de grootte van een volwassen Pocket Beagle over het algemeen tussen 7 en 12 inch in hoogte.

Pocket Beagle gewicht is waarschijnlijk tussen de 7 en 15 pond wanneer de Pocket Beagle volwassen is.

Het formaat van de Pocket Beagle is, in vergelijking met de gewone Beagle, veel kleiner, ongeveer de helft van de hoogte en het gewicht van de standaard Beagle.

Maar hoe komen fokkers precies aan zulke kleine Beagles?

Hoe verkleining wordt bereikt

Er zijn drie methoden die fokkers gebruiken om een miniatuurversie van een hondenras te ontwikkelen. We nemen een paar minuten de tijd om ze elk kort te bespreken.

Pocket Beagle Mengsels

De eerste methode is om de Beagle te kruisen met een kleiner ras met een vergelijkbare structuur. Dit is waarschijnlijk de beste manier, omdat het de genetische diversiteit vergroot.

Honden van gemengde rassen zijn over het algemeen gezonder dan raszuivere honden, maar het betekent ook dat de pups mogelijk een grotere verscheidenheid aan gezondheidsaandoeningen erven, hoewel elk in lagere mate dan wanneer ze raszuiver zouden zijn.

Dit is vooral een probleem wanneer fokkers niet vermelden dat hun geminiaturiseerde versies gemengde rassen zijn.

In deze gevallen weten eigenaren niet voor welke mogelijke genetische gezondheidsproblemen ze moeten oppassen. Bovendien maakt het ontbreken van een rasstandaard het moeilijker om gerenommeerde fokkers te vinden om mee te kruisen. Hierdoor kruisen fokkers hun honden vaak herhaaldelijk met elkaar.

Dwerg Zak Beagles

De tweede manier waarop fokkers een dwergkees kunnen fokken is door opzettelijk het gen voor dwerggroei in hun foklijn te introduceren en selectief te fokken om dat gen voort te zetten.

Omdat dwerggroei vooral voorkomt bij Beagles, is dit misschien wel de meest voorkomende methode om Pocket Beagles te fokken.

Dwerggroei betekent niet inherent dat een hond ongezond is, maar het is wel vaak het geval, vooral bij honden met ernstigere dwerggroei symptomen.

Honden met dwerggroei kunnen onder meer last hebben van gebogen ledematen, gewrichtsproblemen en afwijkingen aan de wervelkolom.

Dit kan leiden tot een leven lang leed en ongemak voor uw hond, en flinke rekeningen van de dierenarts voor u.

Pocket Beagles fokken uit Runts

Tenslotte kunnen fokkers de kleinste honden, of runts, selecteren en samen fokken.

Net als bij dwerggroei zijn kleine honden niet noodzakelijkerwijs minder gezond dan hun grotere soortgenoten.

Er is echter een grotere correlatie tussen het onderdeurtje zijn en chronische gezondheidsproblemen, dan bij hun gezonde soortgenoten.

Dus zoals u kunt zien, kunnen alle drie deze methoden een groot risico inhouden voor de gezondheid van de Pocket Beagle pups die ermee gefokt worden.

Dit betekent helaas dat miniatuurhonden vaak ongezond zijn.

Fokkers kunnen ook een combinatie van deze methoden gebruiken, zoals het fokken van een Beagle die het dwerggen draagt met een Beagle en Dwergpinscher mix. Dit maakt de risico’s nog groter.

Maar nu we weten hoe Pocket Beagles ontstaan, laten we verder gaan met enkele van hun eigenschappen.

Pocket Beagle Temperament

In het algemeen heeft de Pocket Beagle ongeveer dezelfde persoonlijkheid als de Beagle.

Ze zijn lief, sociaal, speels en vrolijk.

Beagles werden gefokt om roedelhonden te zijn, dus ze schieten goed op met honden en katten en brengen graag tijd door met hun familie en haten het om alleen te zijn.

Ze kunnen in het begin verlegen zijn, maar zijn gemakkelijk over te halen, vooral met traktaties.

Echter, omdat ze zo voedselgericht zijn, kunnen Pocket Beagles naar kleine kinderen happen die te dicht bij hun etensbak komen.

Omdat kinderen ook te ruw kunnen zijn voor zo’n kleine hond, worden Pocket Beagles over het algemeen niet aanbevolen voor kinderen.

Beagles zijn een van de rassen die het meest genieten van graven. Een verveelde of eenzame Beagle kan zeer destructief zijn, dus zorgvuldige training en veel genegenheid is nodig om slechte gewoonten te voorkomen.

Sommige fokkers melden dat hoe kleiner de Beagle, hoe hyperactiever ze zijn.

Pocket Beagles kunnen dus nog onstuimiger zijn dan standaard Beagles.

Verharen Pocket Beagles?

Mensen hebben ook vaak vragen over de vacht van de Pocket Beagle.

Net als de Beagle heeft de micro Beagle meestal een korte, harde, rechte en dichte vacht met een zachte ondervacht die zich in de koudere maanden ontwikkelt.

De vacht kan echter verschillen als de Pocket Beagle het resultaat is van een mix met een andere hond.

Zo zijn de meeste Beagles constante verharders met een zwaardere verharing in het voorjaar.

Als een Pocket Beagle een kruising is van een Poedel, verhaart de Pocket Beagle misschien minder.

Structurele verschillen tussen Beagles en Pocket Beagles

In het algemeen lijken Pocket Beagles een smallere, meer spitse snuit te hebben dan standaard Beagles. Afgezien daarvan zijn de verschillen in lichaamstype echter afhankelijk van hoe de micro Beagle pup werd gefokt.

Als de Pocket Beagle een mix is, kan hij ook eigenschappen van andere rassen in zijn voorouders hebben.

Als het een resultaat is van het fokken van Beagles met dwerggroei, heeft de Pocket Beagle waarschijnlijk kenmerken die het gevolg zijn van dwerggroei, zoals:

 • Korte poten (aanwezig bij vrijwel alle honden met dwerggroei)
 • Een lang lichaam in verhouding tot de benen
 • Gebogen benen, vooral aan de voorkant
 • Vergrote gewrichten
 • Uitstaande voeten, vooral aan de voorkant
 • Een groot of breed hoofd
 • Een onderbeet
 • Een uitstekende tong
 • Uitpuilende ogen
 • Een opgezwollen buik

Pocket Beagle Gezondheid

Naast de gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij Beagles, zoals heupdysplasie, epilepsie en degeneratieve myelopathie, lopen Pocket Beagles ook risico op bepaalde andere gezondheidsaandoeningen.

Gemengde ras Pocket Beagles lopen het risico op geërfde gezondheidsproblemen van andere rassen in hun voorgeslacht.

Dwerggroei brengt zijn eigen set van gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder:

 • Ademhalingsproblemen door een lage neusbrug.
 • Problemen met ademhalen
 • Luide ademhaling
 • Snurken
 • Overmatig hijgen
 • Spinale afwijkingen en pijn
 • Conceptie en worp problemen

Nogmaals, micro Beagles die gefokt worden met een mix van methoden kunnen de gezondheidsrisico’s van elk van die methoden met zich meedragen, waardoor de problemen nog groter worden.

Bovenop deze problemen van het fokken, zijn Pocket Beagles zeer kleine honden en kunnen ook te maken krijgen met gezondheidsproblemen die gebruikelijk zijn bij kleine honden, zoals:

 • Patellaire luxatie
 • Tussenwervelschijf ziekte
 • Pancreatitis
 • Mitral valve disease
 • Werp problemen
 • Homeostase onbalans

Pocket Beagle Puppies en Fokkers

Helaas kan ik, vanwege de gezondheidsrisico’s van het fokken van miniatuurhonden, de Pocket Beagle niet aanbevelen. Hoewel Pocket Beagles ethisch gefokt kunnen worden op een manier die gezonde Pocket Beagle pups oplevert, kost dit tijd.

De moderne Pocket Beagle fokkerij is nog niet lang genoeg bezig om gezonde pups te produceren. Als je echt een Beagle wilt, blijf dan bij de 13 inch variant van de full sized versie.

Haal hem bij een verantwoordelijke, gewetensvolle fokker om er zeker van te zijn dat je een gezonde hond krijgt en alleen gezonde fokpraktijken steunt, of zoek een Beagle in een asiel. Zelfs full sized Beagles zijn al kleine honden, maar als je toch iets als een Beagle wilt, maar dan kleiner, raad ik je een Beagle mix aan zoals een van deze:

Als je je zorgen maakt over het verharen, kun je ook proberen een Miniature Poogle (Beagle en Miniature Poodle mix) te vinden. Maar niet alle Dwergpoedels erven het gebrek aan verharing van de Poedelouder.

Heeft u een kleine Beagle?

Weet je hoe ze zo klein zijn geworden?

Vertel ons uw ervaring in de commentaren.

Referenties & Verder lezen