Pitbull Lab Mix – Bullador Raseigenschappen en Verzorging

pitbull lab mix bullador hond liggend in gras

Pitbull Lab mix honden zijn een energieke, loyale en actieve hybride design hond, met één American Pitbull Terrier ouder en één Labrador ouder. Bekend als de Bullador, Labrabull of Pitador, waren hun voorouders coöperatieve jachtpartners, dienstdieren, hard werkende beschermers en zelfs vechthonden. Pitbull Lab mixen zijn slimme, alerte honden die geweldige metgezellen en trouwe, beschermende waakhonden zijn. Deze snel verharende, kortharige pups van gemiddelde grootte wegen ongeveer 70 pond als ze volwassen zijn. Pitbull Lab mix pups zijn waarschijnlijk niet agressief als ze goed gesocialiseerd, positief getraind en geoefend worden. Vandaag vertellen we je hoe je hun sterke, zelfverzekerde, brutale persoonlijkheden kunt kanaliseren tot een gehoorzaam, kindvriendelijk huisdier. En we geven tips voor het adopteren, kopen, opvoeden en verzorgen van een Pitbull Lab mix puppy.

Inhoud

Beschermend en toch vriendelijk, de Pitbull Lab mix heeft een reeks reputaties waar te maken. We duiken in de mythes rond agressie van Pitbull-mixen en bekijken of deze traditionele oppashond echt goed is met kinderen of vreemden. En we helpen u ook de grootte, de vachtkleur, het patroon en de verzorgingsbehoeften van uw puppy te voorspellen.


Wat is een Pitbull Lab Mix?

Pitbull Lab mixen, ook bekend als Labrabulls of Pitadors, zijn de nakomelingen van twee enorm populaire rassen. De beminnelijke Labrador Retriever en de Amerikaanse Pitbull Terrier. De Labrabull is een vaste favoriet van veel hondenliefhebbers die zeggen dat het speelse, actieve en aanhankelijke metgezellen zijn.

Het is onmogelijk om precies te voorspellen hoe deze kruising zal uitpakken. Maar over het algemeen is de Pitbull Lab mix intelligent, mensgericht en energiek. Het is een relatief gezond ras. Maar ze hebben een goede training en socialisatie vanaf zeer jonge leeftijd nodig om agressie te minimaliseren. Wilt u een hond die slim is, trouw, vol energie en die graag wil behagen? Dan zou een Pitbull en Lab mix wel eens op uw lijstje kunnen staan.

 • Populariteit: Labs zijn het populairste ras in Amerika volgens de AKC. Pitbulls staan in de top drie volgens de Animal Foundation.
 • Doel: Companion
 • Gewicht: 50-90 pond
 • Temperament: Intelligent, trouw en vriendelijk met de juiste socialisatie en training.

Pitbull Lab Mix Geschiedenis

De Amerikaanse Pitbull vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië. Hun fokkers combineerden Old English Terriers met Old English Bulldogs. Deze rassen werden gebruikt in bloedsporten totdat de praktijk werd verboden. Helaas is het stigma van het gebruik als vechthond door de jaren heen blijven hangen bij Pitbull-achtige rassen.

Labrador Retrievers werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden. Consequent gerangschikt als Amerika’s meest populaire hondenras, zijn het populaire familie huisdieren. Ze worden ook vaak gebruikt als therapiehond, bij zoek- en reddingsacties en als blindengeleidehond. Wanneer u een Pitbull en Lab mix maakt, kunnen alle kwaliteiten van de ouderrassen worden doorgegeven, in elke combinatie.

De groeiende controverse over Amerikaanse Pitbulls in de afgelopen jaren heeft geleid tot veel verkeerde informatie over het ras. Pitbulls zijn in verschillende landen verboden vanwege hun reputatie als vechthond. Een grote zorg is dat wanneer Pitbulls bijten, ze niet meer loslaten. En dat is een redelijke zorg. Echter, indien goed gefokt, gesocialiseerd en getraind, zijn het prachtige honden met een warm, liefdevol en aanhankelijk temperament.

pitbull lab mix bullador hond lopen

Leuke feiten over de Pitbull Lab Mix

 • De Pitbull Lab mix heeft een overvloed aan portmanteau namen! Van Bullador tot Labrabull, Pitador tot Lab-Pit of Pit-Lab, iedereen heeft zijn persoonlijke voorkeur.
 • Zowel Pitbulls als Labs zijn populair onder sterren. Actrices als Jennifer Aniston houden van hun Pitbulls, en Drew Barrymore en Minnie Driver douchen hun Labradors met genegenheid.

Pitbull Lab Mix Uiterlijk

Bij de aankoop van een kruising zijn er geen garanties. Puppies kunnen op beide ouders lijken, of op een combinatie van beide. Er kunnen zelfs grote verschillen zijn binnen hetzelfde nest. Maar Labrador en Pitbull rassen hebben wel enkele overeenkomsten die waarschijnlijk in uw Pitador pup zullen voorkomen.

Pitbull Lab Mix Maat

Beide hebben een middelgroot, atletisch frame. Pitbulls zijn behoorlijk gespierd, met brede borstkas en een breed, plat hoofd. Maar Labs zijn groter, met een slankere vorm en een langere neus. Labrabulls variëren dus van 50 tot 90 pond.

Labrabull Vachten en Kleuren

Ze hebben een korte en zijdeachtige vacht en zijn er in verschillende kleuren.

Vachtkleuren zijn gestroomd, bruin, zwart-wit en tan. U kunt ook een zwarte Lab en Pitbull mix of een chocolade Lab Pitbull mix vinden. Een andere populaire variëteit is de gele Lab Pitbull mix.

De vacht van een hond kan veranderen met de leeftijd. Bijvoorbeeld, uw glanzend zwarte Lab Pitbull mix pup zal waarschijnlijk wat grijs rond zijn snuit en ogen krijgen als hij ouder wordt.

Pitbull Lab Mix Verzorging en verharen

Dankzij de kortharige genen van zijn ouders is de Labrador Pitbull mix vrij onderhoudsarm als het gaat om verzorging.

Zijn gladde, dichte vacht vereist niet veel aandacht, zodat u zich kunt ontspannen. Gewoon baden als het nodig is en borstelen als het nodig is. Maar tijdens het verharingsseizoen kan het zijn dat u veel verzorging nodig heeft.

Labradors zijn zeer verharende honden, en uw puppy zou dat ook kunnen zijn. Zorg ervoor dat hij gewend raakt aan regelmatige verzorging. Dat maakt uw werk gemakkelijker als hij begint te verharen!

pitbull lab mix

Pitbull Lab Mix Temperament

Zowel Labradors als Pitbulls zijn slimme en trouwe honden. U kunt van uw Pitbull Lab mix dus hetzelfde verwachten. Veel voorstanders van Pitbulls roemen hun intelligentie, bereidheid om te leren en liefde voor hun gezin.

Labrador Retrievers staan bekend als uitstekende familie huisdieren. Ze zijn vriendelijk en extravert en spelen goed met andere honden. Dus, een Pitbull en Lab mix is waarschijnlijk een mensen-pleaser als het gaat om zijn familie. Dit superslimme mormel zal alles doen voor lof en aandacht.

Maar, ze zullen een groot deel van de dag gezelschap nodig hebben, vanwege hun sterke band. Ze zijn daarom geen ideaal huisdier voor iedereen die buitenshuis werkt. Of die hun hond overdag niet mee kan nemen.

Intelligente honden kunnen zich vervelen en destructief worden als ze te vaak aan hun lot worden overgelaten. Dit kan ook resulteren in blaffen.

pitbull lab mix

Zijn Pitbull Lab Mixen Agressief?

Een echte zorg over Pitbulls is hun bijtreflex. Vergeleken met beten van andere honden is de schade die ze kunnen aanrichten veel ernstiger. In een studie van meer dan 200 beten over een periode van 15 jaar in een traumacentrum waren 30 verwondingen door Pitbulls. De mate van verwonding door hen veroorzaakt was veel groter.

Als je gebeten wordt door een Pitbull heb je meer kans op een ergere verwonding, en meer kans om eraan te sterven. Het is een angstaanjagend feit, maar we kunnen er een andere draai aan geven.

Pitbull Lab Mix bijt risico’s

De American Temperament Test Society voert een temperament test uit om het gedrag van het ras te evalueren. Volgens de resultaten van 2016 slaagde de Amerikaanse Pitbull voor de test met een slagingspercentage van 87,4 procent. Dit maakt hem dus gelijkmatiger dan Cocker Spaniels en Beagles!

Veel anti-Pitbull voorstanders wijzen op de bewering van het Center for Disease Control dat Pitbulls in de top drie staan van bijtende rassen, achter Chihuahuas en Bulldogs. Het CDC geeft echter zelf toe dat deze cijfers afkomstig zijn van mediakoppen die mogelijk een verkeerde identificatie van het ras opleveren.

Een meer recente studie van Dr. James Serpell van de Universiteit van Pennsylvania heeft verschillende rassen aan een reeks tests onderworpen en vond dat de top drie van meest agressieve rassen bestond uit Teckels, Chihuahua’s en Jack Russell Terriërs.

Waarschuwingen voor eigenaren van Pitbulls

Pitbulls zijn misschien niet de meest waarschijnlijke hond om je te bijten. Maar als ze dat doen, is de kans veel groter dat het leidt tot ernstig letsel of de dood. Dit betekent niet noodzakelijk dat je geen Pitbull moet bezitten. Maar je moet je storten op socialisatie en zeker de Pitbull ouder ontmoeten om hun temperament te beoordelen.

Hoewel genetica een rol speelt bij agressie, kan de opvoeding van een hond ook van invloed zijn. Een verantwoordelijke eigenaar zijn, betekent uw hond de middelen geven om zijn angst te beteugelen. Dit omvat training, socialisatie, en veel lof en steun.

Pitbull Lab Mix Training

Het trainen van uw Lab Pitmix is een zeer lonende ervaring voor zowel hond als eigenaar. Gezien zijn uiterst intelligente afkomst, reageert deze kruising zeer goed op instructies en kan hij de basis in een mum van tijd onder de knie krijgen. Zowel Pitbull als Lab rassen werken het beste met positieve versterking. Ze doen hun baasjes graag een plezier en zijn zeer gewillig.

Het gebruik van straf om uw puppy te trainen wordt afgeraden. Dit kan het vertrouwen tussen hond en eigenaar vernietigen. Bovendien kan het in de toekomst leiden tot problemen met agressie. Het straffen van een hond zorgt ervoor dat hij de waarschuwingssignalen dat hij ongelukkig is verbergt.

Dit maakt bijten in de toekomst waarschijnlijker, omdat ze niet weten hoe ze je moeten vertellen dat ze zich ongemakkelijk voelen in een situatie. Gebruik op beloning gebaseerde methoden en train elke dag samen om een nog sterkere band tussen jullie op te bouwen.

Uw Labrabull zal zeker regelmatig beweging nodig hebben. Hij zal aan de grote kant zijn en behoorlijk actief. Een uur beweging per dag wordt aanbevolen, evenals speeltijd in een omheinde tuin.

Het belang van socialisatie voor een Pitbull en Lab Mix

Hoewel Pitbulls een slechte reputatie hebben die niet helemaal eerlijk is, zit er toch een kern van waarheid in.

Het risico op bijten is groter dan bij sommige rassen, de ernst van de beten is veel erger. Plus, Pitties kunnen territoriaal zijn en sommige bewakingskenmerken vertonen. Dus, als u een pup koopt met een Pit-ouder, moet u socialisatie als prioriteit nummer één stellen.

Een zelfverzekerde hond is een veiligere, gelukkigere hond. En honden worden zelfverzekerd door vroege blootstelling aan de situaties die hen als volwassene kunnen verontrusten. Het is heel belangrijk om een Pitbull Lab mix pup zo vroeg en vaak mogelijk te socialiseren.

Pitbull Lab Mix Gezondheid en Verzorging

Zowel Labradors als Pitbulls zijn over het algemeen gezonde honden. Maar er zijn enkele ernstige genetische gezondheidsaandoeningen die uw pup zou kunnen erven. Een gezondheidsonderzoek van beide ouders is dus essentieel.

De fokker moet u het bewijs leveren van goede heup- en elleboogscores voor zowel de Labrador als de Pitbull ouder. Ze zouden je ook een oogtest moeten laten zien voor elk van hen, uitgevoerd minder dan een jaar geleden. En een duidelijke DNA test voor PRA blindheid.

De Labrador ouder mag geen familiegeschiedenis hebben van door inspanning veroorzaakte instorting of kruisbandproblemen. De Pitbull ouder mag geen voorgeschiedenis van huidproblemen hebben. Ga niet naar een fokker die niet bereid is bewijs te leveren van de gezondheid van de ouderdieren.

Hoe lang leven Pitbull Lab Mix honden?

Labradors leven gemiddeld 12,5 jaar. Pitbulls leven ongeveer hetzelfde. Dit is dus een goede gok voor de levensverwachting van uw pup. Dit is ongeveer de gemiddelde levensduur voor middelgrote tot grote rassen.

U moet uw Bullador een goed uitgebalanceerd dieet geven om ervoor te zorgen dat hij alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft. Vooral omdat deze honden zoveel beweging nodig hebben! Zorg er bovendien voor dat u regelmatig het gebit en de oren van uw Labrador Pitbull mix controleert.

Zijn Pitbull Lab Mixen Goede Gezinsdieren?

Gemakkelijk getraind en standvastig trouw, Labrabulls zijn goede huisdieren voor de juiste mensen. Ze hebben een goede band en zijn trouw aan hun gezin. Ze hebben echter veel energie. Ze zijn dus het meest geschikt voor huizen waar ze dagelijks kunnen spelen en bewegen.

Ze zullen goed gedijen in een huis waar overdag iemand in de buurt is die ze regelmatig beweging en training geeft.

Een inzet voor een grondige socialisatie in de puppytijd, het controleren van gezondheidstesten van de ouders, en het ontmoeten en beoordelen van het temperament van de Pitbull ouder is essentieel. Zowel Labs als Pitbulls zijn grote, levendige rassen. Ze zijn dus het best geschikt voor huizen met oudere gezinnen.

Zijn Pitbull Lab Mix honden goed met kinderen?

Hoewel Pitbull honden vaak geweldig zijn met de kinderen in hun gezin, is de aard van hun beet en de ernst van de verwondingen die ze veroorzaken iets wat je serieus moet overwegen voordat je er een in een huis met kinderen brengt.

Laat een Pitmix nooit alleen en zonder toezicht bij kinderen, en zorg ervoor dat ze hem met respect behandelen. Goed opgevoede, goed gesocialiseerde Labrador en Pitbull mixen zijn een ras dat evenveel geeft als krijgt. Door veel liefde, tijd en aandacht aan uw hond te besteden als hij een puppy is, zult u in de toekomst rijkelijk beloond worden.

Voordelen en nadelen van het krijgen van een Pitbull Lab Mix

Cons:

 • Pitbull mixen hebben voorzichtigheid en zorg nodig wat betreft temperament
 • Kan niet alleen gelaten worden met jongere kinderen
 • Heeft veel beweging en training nodig

Voors:

 • Een trouw huisdier voor het juiste gezin
 • Gaat goed om met volwassenen en oudere kinderen
 • Slim en neemt goed training aan

Het redden van een Pitbull Lab Mix

Het adopteren van honden is altijd een risico, omdat je hun afstamming of gezondheidsgeschiedenis niet kent. Maar het geven van een rescue Pitbull Lab mix kan heel lonend zijn. Voor zowel pup als eigenaar. Kijk bij je plaatselijke asielen of ze gemengde rassen hebben.

Het vinden van een Pitbull Lab Mix Puppy

Gemengde honden zoals de Labrabull hebben als zodanig geen rasstandaarden. Dit betekent dat fokkers zich niet aan een bepaald type hoeven te houden. Het is dus een goed idee om grondig onderzoek te doen voordat u uw pup koopt.

Vraag naar zijn afstamming, inspecteer de kennels, en vraag om de juiste documentatie. Zorg ervoor dat je puppyfabrieken en dierenwinkels vermijdt. Een goede fokker zou graag al uw vragen moeten beantwoorden!

Ze moeten je beide ouders laten ontmoeten. De Pitbull ouder ontmoeten is essentieel. Ze moeten op hun gemak zijn in je gezelschap, blij zijn dat je in hun huis komt, en een kwispelende staart hebben.

De fokker moet het bewijs leveren van alle bovengenoemde gezondheidstests, en een duidelijke band hebben met de moeder van de pups. Ze moet haar naam kennen, tenminste enige basistraining hebben en een ontspannen houding hebben.

Pitbull Lab Mix Puppy

Als hybride kunnen Labrador Pitbull mix pups variëren. Sommige erven meer Lab genen, andere meer Pitbulls. De enige manier om te weten wat je krijgt is om de pup eerst te ontmoeten en met de fokker te praten.

De meeste fokkers rekenen ongeveer 400 dollar voor een Labrabull pup. Maar er kunnen extra kosten zijn voor gezondheidscontroles en officiële documentatie.

Hoe een puppy te socialiseren

Zorg er vanaf de eerste dag voor dat u minstens vier keer per week bezoek in huis krijgt. Zorg ervoor dat er verschillende volwassenen en kinderen zijn, en dat elke nieuwe persoon de puppy bij aankomst lof en lekkers geeft.

Neem uw pup mee naar elk soort locatie die u samen denkt te kunnen bezoeken. En zorg ervoor dat veel mensen haar gedag zeggen. Nogmaals, indien mogelijk, kunnen ze haar traktaties geven om haar te belonen en een positieve associatie op te bouwen.

Interactie onder toezicht met andere honden zal uw hond leren hoe hij goed moet spelen, en zijn harige vrienden moet respecteren. Georganiseerde speelafspraken of gedragscursussen kunnen uw puppy helpen om te leren een kalm en gelukkig deel van een roedel te zijn.

Een Pitbull Lab Mix Puppy Opvoeden

De zorg voor een kwetsbare Pitbull Lab mix pup is een grote verantwoordelijkheid.

Er zijn geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

Je vindt ze op onze Pitbull Lab mix puppy pagina.

Pitbull Lab Mix producten en accessoires

De Bullador vergelijken met andere rassen

Wil je de Pitador vergelijken met enkele andere kruisingen, om te zien wat ze wel en niet gemeen hebben? Kijk dan eens naar deze ras-specifieke artikelen.

Vergelijkbare rassen

Als je niet helemaal verkocht bent aan de Pitbull Lab mix, kijk dan eens naar deze verschillende-maar-gelijkaardige mixen om wat andere mogelijkheden te krijgen.

De mix mogelijkheden zijn eindeloos!

Bullador Rasverenigingen

Er zijn niet veel reddingsorganisaties specifiek voor een Pitbull Lab mix. Maar dat betekent niet dat uw ideale pup niet gevonden kan worden!

Hier is een lijst van enkele reddingsorganisaties voor de ouderrassen. Ze variëren over de hele wereld. Je kunt dus in je eigen omgeving kijken.

Ken jij andere reddingsorganisaties voor Labrador Pitbull mixen? Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • American Temperament Test Society Rasstatistieken
 • Het Centers for Disease Control rapport, “Hondenrassen betrokken bij fatale menselijke aanvallen in de Verenigde Staten tussen 1979 en 1998”.
 • Serpell, J, Duffy, D, Hsu, Y, “Breed Differences in Canine Aggression,”, Applied Animal Behavior Science, 2008.
 • O’Neill, D G et al. 2013 Longevity and mortality of owned dogs in England. The Veterinary Journal.
 • Bini, JK et al 2011 Mortality, Mauling, and Maiming by Vicious Dogs. Annalen van Chirurgie.
 • Pinto, FGC et al 2008 Craniocerebrale verwondingen door hondenbeten. Scielo