Papillon Chihuahua Mengsel – De Schattige Kleine Chion!

papillon chihuahua mix

De Papillon Chihuahua mix is een van de schattigste kleine schoothondjes rond! Of u wilt noemen dit zakformaat huisdier een Pap Chi of een Chion, het is een aanhankelijke kleine hond met overvloed van beroep. Meten niet meer dan 12 duim in hoogte, de minuscule Chion is een kruising tussen een raszuivere Papillon en een Chihuahua, en komt in een verscheidenheid van kleuren en tekening.

Wij gaan kijken naar het temperament en de persoonlijkheid van de Chion, naar hun gedragskenmerken, speciale behoeften, en geschiktheid als familie huisdieren. Wij zullen kijken naar de voor en nadelen van het thuisbrengen van een Papillon Chihuahua mix pup of het redden van een volwassen Chihuahua Papillon kruising. En helpen u om te beslissen of dit is de perfecte hond voor uw levensstijl op dit moment.

Wat gebeurt wanneer een Chihuahua is gemengd met Papillon?

A Papillon Chihuahua mix is een kruising tussen twee van de kleinste speelgoed rassen – Papillon en de lang of kortharige Chihuahua. Wanneer een korthaar Papillon hond u aanspreekt, is dit één manier van het krijgen van één.

Waar komen zij vandaan?

De Papillon Chihuahua mix is een schoothondje door en door. De Papillon werd gefokt als gezelschapsdier voor Europese adel. Het ras heeft een goed bedrag van spaniel in zijn achtergrond en werd zelfs genoemd de “dwerg spaniel” in zijn vroege jaren. Het staat bekend om zijn lange zijdeachtige vacht en vriendelijke, extraverte persoonlijkheid. Het Franse woord voor vlinder is “papillon” – de perfecte naam voor dit sierlijke hondje met grote vlinderoren!

De kleine maar pittige Chihuahua is een van de oudste hondenrassen van Amerika, afstammend van een oude hond van de Tolteken genaamd de Techichi. De Chihuahua kan zowel een lange als een korte vacht hebben. Elk type kan worden gekruist met de Papillon om een kleine hond met een middellange tot lange vacht te creëren.

Papillon Chihuahua Mengsel Grootte

De Papillon kruising Chihuahua hond is een favoriet van mensen die graag hun honden aan de kleine kant. Beide ouderrassen zijn onder de kleinste in de speelgoedgroep.

Papillons wegen tussen 5 en 10 pond wanneer volgroeid. Zij staan tussen 8 en 11 duim hoog bij de schouder. De rasstandaard roept voor een algehele verschijning die is elegant en fijn bot. Zelfs kleiner dan de Papillon, de gemiddelde volwassen Chihuahua weegt ongeveer 6 pond en staat tussen 5 en 8 duim lang bij de schouder.

Hoe groot is een Chion?

De grootte van uw Papillon Chihuahua mengeling zal klein zijn maar herinner dat een kruising overal tussen de kleinste en grootste grootte van de ouder rassen kan variëren. Over het algemeen, een volgroeide Chion weegt tussen 4 en 10 pond en staat tussen 6 en 11 duim hoog bij de schouder.

Pas op voor advertenties voor mini of teacup Pap Chi pups. Honden gefokt voor ongewoon kleine afmetingen kunnen vatbaar zijn voor veel chronische gezondheidsproblemen. Een hond aan de onderkant van het normale formaat zal nog steeds vrij klein zijn, maar het zal gezonder zijn dan een zogenaamde teacup formaat hond.

Papillon Chihuahua Mengsel Jassen

De Papillon heeft een lange zijdeachtige vacht, met bevedering op de oren, borst en benen. De staart heeft lange vacht als een pluim. De vacht is parti gekleurd, wat betekent dat het is wit gecombineerd met vlekken van kleur. Elke kleur is mogelijk, en de hoeveelheid en plaatsing van de kleur kan van hond tot hond verschillen.

Het lange vloeiende haar is betrekkelijk gemakkelijk te onderhouden omdat de Papillon geen ondervacht heeft. Een eens maandelijks algemeen grooming is gewoonlijk genoeg, gecombineerd met enkele occasionele kammen van de gebieden die hebben langer haar ter voorkoming van matten.

Chihuahuas kunnen zowel kortharig als langharig zijn. Gladharige Chihuahuas hebben een korte glanzende vacht. Langharige Chihuahuas hebben lang zacht haar. De vacht lijkt op die van de Papillon, behalve dat langharige Chihuahuas een ondervacht kunnen hebben.

Kortharige Chihuahuas zijn onderhoudsarm in termen van verzorging. Langharige Chihuahuas vereisen wekelijks borstelen om de vacht in goede conditie te houden. Zowel lang- als kortharige Chihuahuas kunnen elke effen kleur of elke combinatie van kleurmarkeringen hebben.

Papillon Chihuahua mix Verzorging en verharen

Een langharige Chihuahua Papillon mix zal waarschijnlijk middelmatig tot lange vacht hebben met een zijdeachtige textuur. Het kan of kan niet hebben een ondervacht. A Papillon gemengd met een gladde vacht Chihuahua kon hebben een vacht van elke lengte, hoewel het zal waarschijnlijk niet zo kort als de Chihuahua ouder’s.

Grooming vereisten voor de mengeling zal afhangen van de lengte van de vacht, en of er is een ondervacht. Een of twee keer per week borstelen zou voldoende moeten zijn. U kunt ook een stalen kam gebruiken om uw Pap Chi te borstelen.

Zijn Chihuahua Papillon mengsels hypoallergeen?

De Chion schuurt vrij veel, en is niet een goede pasvorm voor een allergie lijdende menselijke familie.

Chihuahua Papillon Mengsel Temperament en Opleiding

Beide ouderrassen van de Chion hebben lange geschiedenis als gezelschapsdieren. Zij werden gefokt te zijn aanhankelijk schoot honden, en beide combineren klein formaat met levendig en parmantig persoonlijkheden. Net als het fysieke uiterlijk kan uw pup van een gemengd ras de persoonlijkheidskenmerken van beide ouderrassen erven, of een combinatie van beide.

Over het algemeen zijn Pap Chis speels, actief, en liefdevol en trouw aan hun menselijke familieleden. Als kleine honden met grote persoonlijkheden, kunnen ze enige houding tonen tegenover grotere honden en onbekende mensen.

Goede training en socialisatie zijn een must voor deze extraverte en pittige kleine honden. Hoewel ze slim zijn, kunnen ze ook koppig zijn, dus zorg ervoor dat u professioneel trainingsadvies inwint en altijd alleen positieve bekrachtigingsmethoden gebruikt.

Zijn Chions goed met kinderen?

Veel hondenexperts zullen extreem kleine honden niet aanbevelen voor gezinnen met zeer jonge kinderen. Kleine honden kunnen gewond raken door ruw spel of ruwe behandeling.

Pap Chis doen het het beste in huishoudens met volwassenen en oudere kinderen. Zorg ervoor dat kinderen leren hoe ze veilig met honden kunnen omgaan om bijten en blaffen te voorkomen.

papillon chihuahua mix

Papillon Chihuahua Mengsel Gezondheid

Uw Chion kan alle gezondheidsaandoeningen erven die beide ouders gemeen hebben, dus het is belangrijk te weten waar u op moet letten. En om slechts een puppy van gezondheid geteste ouders te krijgen.

De Chihuahua lijdt aan enkele genetische gezondheidsaandoeningen die vaak voorkomen bij honden van kleine rassen. Chihuahuas kunnen lijden aan een hartaandoening genaamd degeneratieve mitralisklepziekte, die kleplekkage en vergroting van het hart veroorzaakt. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor bepaalde oogproblemen, waaronder staar, glaucoom en keratoconjunctivitis sicca (droge ogen).

Een ander veel voorkomend gezondheidsprobleem bij Chihuahuas is patellaire luxatie, een ontwrichting van de knieschijf veroorzaakt door botafwijkingen.

De Papillon deelt enkele van de zelfde erfelijke gezondheidsvoorwaarden zoals Chihuahuas en andere kleine honden. Zoals de Chihuahua, zij kunnen voor patellar luxatie en oogproblemen vatbaar zijn. Papillons kunnen gevoelig zijn voor progressieve netvliesatrofie, een degeneratieve oogziekte. Ze kunnen ook lijden aan andere erfelijke problemen zoals lever shunts en een ernstige neurologische ziekte genaamd neuroaxonale dystrofie.

Het ontwerpen van de kruising Papillon Chihuahua

Gemengde rashonden zijn anders dan zowel raszuivere honden als mormels. Een rashond wordt geboren uit ouders van hetzelfde ras die een bekende afstamming hebben (stamboom).

Mutts zijn de nakomelingen van verschillende hondenrassen, en de ouders hebben vaak een onbekende afstamming. Designer gemengde rassen zoals de Chihuahua Papillon zijn de nakomelingen van twee verschillende raszuivere hondenrassen.

Het idee van designer gemengde rassen is het combineren van de beste eigenschappen van beide ouderrassen, maar het is belangrijk te onthouden dat het resultaat van kruisingen onvoorspelbaar kan zijn.

Is het waar dat honden van gemengde rassen gezonder zijn dan raszuivere honden?

Sommige rashonden kunnen lijden aan gezondheidsproblemen veroorzaakt door inteelt. Hoewel uitkruisen met een ander ras kan leiden tot gezondere nakomelingen (in de genetica hybride kracht genoemd), is het toch belangrijk voor een fokker om te beginnen met gezonde fokdieren van beide ouderrassen.

Chihuahua Papillon Mix Puppies

Het belangrijkste dat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw Pap Chi pup gezond zal opgroeien is om uw hond te krijgen van een verantwoordelijke fokker die hun fokdieren test op erfelijke gezondheidsvoorwaarden.

Dit betekent dat u moet voorkomen dat u een puppy koopt in een dierenwinkel of een online advertentie, omdat deze honden vaak afkomstig zijn van grootschalige fokoperaties die puppyfabrieken worden genoemd.

Kies een kleinschalige fokker die klanten in hun huis verwelkomt en alle informatie over gezondheidstesten van beide ouders deelt. Er zijn DNA-tests beschikbaar voor veel genetische gezondheidsaandoeningen, en uw fokker kan ook gespecialiseerde dierenartsen oog-, hart- en gewrichtsonderzoeken laten uitvoeren. De resultaten moeten worden geregistreerd bij een gerenommeerde rasgezondheidsorganisatie zoals het Canine Health Information Center.

Is een Papillon Chihuahua Mengsel de juiste hond voor mij?

De schattige Pap Chi kan maken een grote metgezel voor mensen op zoek naar een kleine hond met een grote persoonlijkheid. De kleine grootte maakt deze hond beter geschikt voor het leven in een huis zonder zeer kleine kinderen, aangezien verwondingen kunnen gebeuren. De Pap Chi is een levendige hond, maar kan het goed doen in kleine ruimtes zoals stadsappartementen, als hij voldoende mogelijkheden heeft voor wandelingen en speelsessies.

Als speelgoed gezelschapsdieren gedijen beide ouderrassen op menselijk contact, dus uw hond kan last hebben van verlatingsangst als hij langere tijd alleen wordt gelaten. Vergeet niet om een verantwoordelijke fokker te kiezen die zijn fokdieren test op erfelijke gezondheidsproblemen die beide ouderrassen gemeen hebben.

Reeds deel uw leven met een Papillon Chihuahua mix? Vertel ons over uw kleine vriend in de commentaren hieronder!

Referenties en verder lezen

  • Beuchat, C. 2014, De mythe van hybride kracht bij honden…is een mythe, The Institute of Canine Biology.
  • Degeneratieve Mitral Valve Disease bij Honden, North Carolina State Veterinary Hospital.
  • Chihuahua, Northwood Animal Hospital.
  • Nilsson et al. 2018, Erfelijkheid van patellaire luxatie bij de hondenrassen Chihuahua en Bichon Frise en effectiviteit van een Zweeds screeningsprogramma. Veterinair Tijdschrift.
  • Ahonen et al. 2013, Een CNGB1 Frameshift Mutatie in Papillon en Phalène Honden met Progressieve Retinale Atrofie, PLoS ONE.
  • Nibe et al. 2007, Clinicopathological Features of Canine Neuroaxonal Dystrophy and Cerebellar Cortical Abiotrophy in Papillon and Papillon-Related Dogs, The Journal of Veterinary Medical Science.