Top Papillon Mengselrassen en hun eigenschappen

papillon mengsels

De Papillon mix is een kleine hond met een alerte, loyale houding. Zij maken groot waakhond en appartement huisdieren, maar kunnen te fragiel zijn voor sommige jongere kinderen om veilig te delen een ruimte met. Hun vachten komen in een fantastische waaier van kleuren, patronen en tekening. Ze hebben een lange, middellange of korte vacht en kunnen weinig verharen. Wanneer zij komen van gezondheid getest ouders en zijn gesocialiseerd en positief opgeleid vele Papillon mix pups kunnen groeien ter ontzagwekkende familie huisdieren. Vandaag kijken wij naar enkele van de meest populaire Papillon mengsels, en delen hun typische raskenmerken.

Inhoud

In dit artikel, kijken wij naar enkele van de meest wenselijke Papillon mengsels om u te helpen beslissen welke de perfecte pup voor u en uw familie zou zijn.


Wat is een Papillon Mix?

A Papillon mengeling is elke hond met één Papillon ouder en een andere ouder van een ander ras. Naar de modern Papillon was gefokt in Frankrijk, ter naar de oorsprong van de dwerg spaniel in de 16de eeuw. In feite, de naam Papillon betekent “vlinder” in Frans, weerspiegelend het ras kenmerkende grote oren en vlinderachtige verschijning.

Het ras werd een uiterst populair huisdier onder de rijke burgers van Spanje en Italië. De Papillon werd erkend door de Amerikaanse Kennel Club (AKC) in 1915 en is één van de Speelgoedrassen.

Papillon Mengsel Verschijning

Delicaat in elke zin inclusief hoe zij eten, de Papillon is een kleine, sierlijke hond wiens elegante hoofd en grote oren de vorm van een vlinder vormen. Hun vacht is lang en vloeiend. De staart is versierd met een lange pluim van haar die trots over het lichaam wordt gedragen. De oren zijn versierd met lange, piekerige haren die het vlinderuiterlijk van de pup accentueren.

Een Papillon mengeling zal waarschijnlijk ook een lange piekerige vacht hebben indien hun andere ouder langharig is. De exacte vacht type uw pup zal hebben zal afhangen van de genetica zij erven van beide ouders.

De typische Papillon vacht is gewoonlijk wit met vlekken van kleur, typisch zwart en chocolade. Uw puppy zou wel eens dit mooie patroon kunnen erven, maar zou ook de andere ouder kunnen weerspiegelen of iets geheel nieuws!

Doen Papillon Mengelmoesjes Schuurt Veel?

Aangezien de vacht is enkel met geen fluffy underfur, Papillons zijn laag tot matig shedders. Daarom verzorging is vrij gemakkelijk, en de vacht is niet vatbaar voor matten of klitten. Als ze worden gemengd met een andere hond die weinig verhaart, kunnen ze heel gemakkelijk te onderhouden zijn, maar ook als ze worden gefokt met een hond die veel verhaart, kunnen ze een productieve vervuiler zijn!

Papillon Mengsel Temperament

De Papillon is een levendig, gezellig ras dat houdt van spelen. Ondanks hun schattig, knuffelig voorkomen, zijn deze niet conventioneel schoot honden! U zult uw pup moeten geven overvloed van oefening en plezier om hem gelukkig te houden.

Deze pups zijn behoorlijk vocaal, gillen en blaffen bij het minste geringste. Als een luidruchtige hond is een kwestie voor u, een Papillon mix misschien niet de beste keuze van metgezel ongeacht de andere ouder.

Zijn Papillon mix honden goed met kinderen?

Papillon mengelingen zitten oke met kinderen, maar het is niet raadzaam om één zonder toezicht rond zeer jonge kinderen te verlaten. Dat is omdat zulk een teer hondje kon gemakkelijk worden verwond door de onhandige attenties van een onstuimig kind.

Ook, de Papillon zal niet aarzelen om zich te verdedigen wanneer het is bang of gekwetst, en zij zullen snap indien opgestookt. Dit kan zijn onafhankelijk, feisty pups, en vroege socialisatie is daarom essentieel.

Papillon Mengsel Heide

Papillons zijn over het algemeen gezonde honden met een goede levensverwachting van 13 tot 16 jaar. Nochtans, er zijn een paar gezondheidsvoorwaarden die het ras lijdt aan. Zo, als u koopt een Papillon mix pup, moet u bewust zijn dat pups hun gezondheid van beide ouders zullen erven.

  • PRA (Progressieve Retinale Atrofie): dit is een genetische oogaandoening die de ogen kan beschadigen en mogelijk tot blindheid kan leiden. Controleer of de puppyfokker uw pup op deze aandoening heeft laten testen.
  • Patellaire Luxatie: deze aandoening is een scheefstand van de beenderen van de hond, die leidt tot chronische kreupelheid, vooral op latere leeftijd. Controleer of de fokker van de pup zijn fokhonden en uw pup heeft laten testen op risicofactoren voor deze aandoening.
  • Open fontanel: alle Papillons worden geboren met een zachte plek op de bovenkant van de schedel, net als menselijke baby’s. Als de pup groeit, zou dit sponsachtige gebied zich moeten sluiten en verharden, maar dit gebeurt niet bij sommige Papillons. Dat maakt de hond kwetsbaar voor ernstig letsel.
  • Mondgezondheid: Zoals de meeste speelgoedrassen, zijn Papillons zeer gevoelig voor gingivitis en parodontitis. Dat komt omdat hun kleine tanden vaak te dicht op elkaar staan, waardoor bacteriën tussen de tanden kunnen komen en tandplak vormen. U kunt dit voorkomen door de tanden van uw pup dagelijks te poetsen en brokken in plaats van zacht voer te geven.

papillon mengsels

Zijn Papillon Mengelingen Goede Huisdieren?

Wel, zoals u kunt zien, deze kleine honden hebben veel aantrekkingskracht in zowel uiterlijk als karakter. Nochtans, moet u herinneren dat uw hond zal erven zijn persoonlijkheid en gezondheidstrekken van zijn beide ouders. Dat betekent uw puppy misschien niet noodzakelijkerwijs blijken te zijn net als een zuivere Papillon. Zo, u moet er zeker van zijn dat u van beide rassen betrokken in de mix houdt. Doe veel onderzoek zodat u precies weet wat u kunt verwachten van de pup die u overweegt.

Papillon Mengsel Ras Honden

In dit gedeelte van onze gids voor Papillon mengsels, wij gaan naar focus op enkele van de meest populaire kruisingen die u zult vinden beschikbaar. Klik op de links hieronder om meer informatie te zien over het uiterlijk en karaktertrekken van uw puppy’s andere ouder, of scroll naar beneden voor een korte samenvatting:

  • Papiom
  • Bostillion
  • Peke-a-Pap
  • Papi-poo
  • Cavalon
  • Chion

Papimo: Amerikaanse Eskimo Hond Papillion Mix

een amerikaanse eskimo hond met puntige oren

De Papimo is een kruising tussen een Papillon en een Amerikaanse Eskimo hond. Het is een kleine hond die typisch tot een maximum van 12 duim in hoogte groeit. De Papimo is een vriendelijk, loyaal ras dat geniet van het zijn rond familie, inclusief kinderen. Het ras is typisch rustig, maar zij zijn waakzaam en zullen een grote waakhond maken indien vreemden op uw eigendom wagen.

Papimos zijn zeer levendige kleine honden die veel beweging nodig hebben. Deze honden maken geen goede metgezellen voor iemand die niet in staat is om tijd te besteden aan wandelen of spelen met hun huisdier. Over het algemeen is de Papimo een heldere, levendige kleine hond die veel beweging nodig heeft. Deze pups zijn zeker geen schoothondjes!

Hoewel loyaal en familiegericht, zoals elke speelgoedhond, de Papimo mag niet alleen gelaten worden met kleine kinderen, en zij zullen snap als cornered en bedreigd. Het ras kan worden vatbaar voor gelijkaardige gezondheidsproblemen die de Papillon kunnen treffen.

Bostillon: Boston Terrier Papillon Mengsel

boston terrier

De Bostillon is een kruising tussen een Papillon en een Boston terriër. Het is een levendige, gelukkige, vriendelijke gezelschapshond. Deze pups vergen een matige hoeveelheid oefening en veel affectie en aandacht van hun eigenaars. Het ras groeit tot tussen tien en 16 duim lang. Bostillons hebben de compacte torso en langere benen van de Boston terrier maar de gelaatstrekken (en de oren) van een Papillon.

Bostillons hebben een matige hoeveelheid verzorging nodig, en zij werpen niet veel. Deze kruising behoudt veel van de wenselijke eigenschappen van beide ouder rassen en zijn bekend te zijn zachtaardig en te krijgen goed met hun menselijke familie, inclusief kinderen en senioren.

Een nadeel van de Bostillon is dat het ras de neiging heeft blafferig en luidruchtig te zijn, vooral als het overdag alleen gelaten wordt. Dat zou een probleem voor u kunnen zijn als u buren in de buurt heeft.

Bostillons houden wel van een ravotten in het park, maar ze verdragen warm weer niet zo goed en moeten niet te veel worden geoefend op warme dagen. Het ras heeft de neiging om te jagen en te zwerven, dus doen ze het beter als huishond, en zijn ze het gelukkigst met een gezonde mix van lichaamsbeweging en speeltijd buiten en binnen.

Peke-a-Pap: Pekingees Papillon Mix

pekingees

De Peke-a-Pap is een kruising tussen een Pekingees en een Papillon. Het is een klein gemengd ras dat soms ook een Papanees wordt genoemd. Deze pups hebben de gefranjerde oren van een Papillon, maar zij vererven gewoonlijk niet de potentieel problematisch plat gezicht van de Pekinees.

Peke-a-Paps hebben lang, recht, zijdeachtig haar en komen in verschillende kleuren voor, waaronder bruin, zwart en wit. De Peke-a-Pap wordt ongeveer 11 centimeter hoog en weegt tot tien pond. Hun ogen zijn alert en expressief en zijn meestal donkerbruin.

Als persoonlijkheid is de Peke-a-Pap een drukke, vriendelijke kleine hond die graag tijd doorbrengt rond zijn baasjes. Deze pups zijn geweldige gezinsdieren, maar kleine kinderen moeten onder streng toezicht staan vanwege de kleine omvang van deze pup en de neiging om te snauwen als hij ruw wordt aangepakt.

Peke-a-Paps zijn levendig en intelligent, en ze kunnen zeer beschermend zijn voor hun menselijke familie. Daarom zijn training en vroege socialisatie essentieel. Ze kunnen ook erg vocaal zijn en zijn geneigd veel te blaffen. Dus, als u een rustig huisdier wilt, is een Peke-a-Pap misschien niet de beste keuze voor u.

Dit ras heeft veel energie om te verbranden, dus je zult tijd moeten maken voor wandelingen of spelen in huis. Deze kleine honden zijn niet geschikt voor het leven in een appartement, en ze moeten ook niet voor lange periodes buiten worden gelaten.

Tijdens de zomermaanden zult u uw Peke-a-Pap binnen moeten houden uit de hitte en vermijden hem uit te laten op het heetst van de dag.

Papi-poo: Poedel Papillon Mix

miniatuur poedel kleuren

De Papi-poo is een kruising tussen een Papillon en een Poedel. Hij heeft een goed geproportioneerd lichaam met korte, sterke ledematen. Het hoofd van de hond is rond, en de oren staan wijd uit elkaar, en zijn of geprikt of lang en slap. De algemene indruk is die van een schattige knuffel die tot leven is gekomen!

De schattige aantrekkingskracht gaat verder met zachte veren rond de middellange snuit van de Papi-poo en borstelige wenkbrauwen. Heldere, expressieve ogen en een kleine, zwarte neus maken de look compleet! Papi-poo’s zijn er in vele kleuren, vaak in een combinatie van twee tinten. Hoewel de Papi-poo geen zware verhaarder is, moet u uw hond de meeste dagen borstelen om klitten te voorkomen en de vacht mooi te houden.

Als persoonlijkheid is de Papi-poo zachtaardig, levendig en aanhankelijk. Ze ontwikkelen echter verlatingsangst als ze te lang alleen gelaten worden. Deze heldere kleine pup zal u waarschuwen voor vreemden op uw terrein, maar in de regel zijn het geen luidruchtige honden. Een goed gesocialiseerde Papi-poo zal een zelfverzekerd, liefhebbend huisdier zijn dat toegewijd is aan zijn familie en goed met iedereen kan opschieten, ook met andere huisdieren.

Cavalon: De Cavalier King Charles Papillon Mix

Cavalon

De Cavalon is een kleine hond met een schattig gezicht en een grote persoonlijkheid. Ze hebben relatief korte ledematen en lichamen, en kleine hoofden. Ze wegen ongeveer 14 pond en zijn ongeveer 12 centimeter groot.

Deze mix heeft grote, ronde ogen en een middellange tot lange, zijdeachtige vacht. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren en patronen, maar zijn meestal minstens twee verschillende kleuren.

Dit is meestal een rustige, vriendelijke hond met een open houding. Ze houden ervan mensen te ontmoeten en gezelschap te houden. Ze passen het best bij huizen waar ze veel tijd met hun familie kunnen doorbrengen.

Helaas maken hun schattige gezichtjes hen vatbaar voor een vreselijke ziekte die syringo-myelia heet. Om dit te voorkomen moet u ervoor zorgen dat de Cavalier ouder MRI gecontroleerd is.

Chion: Papillon Chihuahua Mix

chion of papiwawa, een chihuahua papillon mix

De Chion heeft één Chihuahua ouder en een andere Papillon ouder. Zij zijn kleine honden, vaak de kleinste Papillon mengeling u kunt vinden.

Omdat Chihuahuas hebben een waaier van vacht types u kon eindigen met een Chion die heeft lange, middellange of zelfs korte vacht. Zij komen in een enorme waaier van kleuren en patronen van effen tot driekleurige aftekening.

Deze mix hebben de neiging klein te zijn, maar boordevol persoonlijkheid. Ze zijn waarschijnlijk goede waakhonden, die u waarschuwen voor bezoekers. Hoewel ze op speelgoed lijken, moeten ze voorzichtig behandeld worden en zijn ze geen ideale match voor onhandige jonge kinderen.

Is een Papillon mengeling juist voor mij?

De Papillon mix ras heeft overvloed van energie en zal profiteren van spelen in het huis en een wandeling elke dag of een bezoek aan de plaatselijke hond park. De meeste zullen leven gelukkig in een appartement of huis en maken waar metgezel honden.

Zij kunnen maken perfect familie honden, en typisch liefde kinderen. Nochtans, vergeet niet dat meeste Papillon mix pups zijn klein en konden worden verwond door een onhandig, onstuimig kind.

Wel, dat alles hangt af van de andere helft van de mengeling! In het algemeen, Papillon mengsels maken levendig, leuk familie honden die minimaal verzorging nodig hebben, en zij neigen niet naar schuur veel. Nochtans, wanneer u hebt zeer jonge kinderen, een Papillon mix waarschijnlijk is niet de beste keuze voor u. Ook, als u leeft in een klein appartement zonder enige veilig buiten ruimte, u moet elders kijken voor een ras van hond die vereist minder oefening.

Heeft u een Papillon mix? Als u doen, wij graag horen over hem! Deel met ons in de commentaarsectie hieronder!

Referenties en bronnen