Oostenrijkse Pinscher: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Oostenrijkse Pinscher is een hondenras afkomstig uit Oostenrijk. Het is toegewezen aan FCI Groep 2, de Groep van Pinschers en Schnauzers, Molossers en Zwitserse Sennenhonden, evenals Sectie 1.1, de Sectie van Pinschers. In de FCI-directory wordt een Oostenrijkse Pinscher vermeld als een ras zonder werktest en onder het standaardnummer 64. De levendige Pinscher staat ook op de lijst van huishonden. De Oostenrijkse honden staan bekend om hun heldere en levendige aard, evenals hun pretentieloosheid en eigenzinnigheid.

Oostenrijkse pinscher

Oostenrijkse Pinscher in het profiel

Profiel
Grootte: Reuen: 44-50 cm, vrouwtjes: 35-48 cm
Gewicht: 12-18 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 1,1 Pinscher
Land van herkomst: Oostenrijk
Kleuren: Zwartbruin, bruingeel, roestbruin, hertenrood
Levensverwachting: 12-14 jaar
Geschikt als: Metgezel, familie en waakhond
Sport: Behendigheid, Flyball, Dogdancing
Karakter: Speels, attent, vriendelijk, toegewijd, levendig, zelfverzekerd
Outlet behoeften: vrij hoog
Sabber potentieel:
Sterkte van het haar:
Onderhoud: vrij laag
Vachtstructuur: Top coat: kort tot middellang, dicht, glad, passend, ondervacht: dicht en kort
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Liever nee

Afkomst en raciale geschiedenis

De Oostenrijkse Pinscher vindt zijn oorsprong in de Oud-Oostenrijkse Landpinscher. Dit werd tot het einde van de 19e eeuw veel gebruikt als Boerderij hond gehouden en bewaakte tuin en eigendom. Hij hielp ook bij het besturen van de veestapels en fungeerde als een Rattenvanger in de stallen. De eigenlijke zuivere fokkerij begon pas in 1921 en zo ontwikkelde de kortharige Pinscher zich in de loop van de decennia tot op de dag van vandaag. Vergeleken met zijn Duitse familielid is de Oostenrijkse Pinscher breder, primitiever en sterker dan de Duitse Pinscher. De Oostenrijkse Cynologische Vereniging (ÖKV) erkende het primitieve ras officieel in 1928, maar onder een andere rasnaam. In die tijd stond de middelgrote rashond bekend als de Oostenrijkse kortharige Pinscher en werd alleen ontdekt in de Hernoemd in 2000 en kreeg zijn huidige rasnaam. In 1954 werd de Oostenrijkse Pinscher officieel erkend door de FCI. De nieuwste rasstandaard werd gepubliceerd in 2003.

Ondanks zijn erkenningen was het hondenras over het algemeen een Zeldzaamheid. In de jaren 1970, alleen een enkel exemplaar van dit ras, vanwege de oorlog en de verwaarlozing van het fokken. De dekreu “Dinkels von Angern” was op dat moment de enige Oostenrijkse Pinscher en werd gebruikt voor verdere fokkerij om het bestaan van het ras veilig te stellen. Emil Hauck leerde het hondenras kennen op zijn reis door Oostenrijk en zorgde voor het behoud van de Oostenrijkse Pinscher. Hij bereikte dit door de Kruising van Landpinschern, veel geduld en passie. Maar zelfs vandaag de dag is het grotendeels onbekende ras een zeldzaamheid. Er zijn slechts ongeveer 500 exemplaren in Europa. van het ras.

Essentie & karakter van de Oostenrijkse Pinschers

De Oostenrijkse Pinscher kenmerkt zich vooral door zijn Levenslust en zijn vrolijkheid Van. De honden zijn erg levendig en toveren een glimlach op ieders lippen. Kenmerkend voor de Oostenrijkse Pinscher is ook zijn trouwe en aanhankelijk karakter, dat maakt hem de perfecte knuffelpartner. De speelse en aanhankelijke honden hebben echter ook hun nadelen. De Pinschers afkomstig uit Oostenrijk hebben een zeer eigenzinnige aard en duwen veel eigenaren tot het uiterste door hun koppigheid. Om deze reden heeft de Oostenrijkse Pinscher absoluut een opleiding nodig die gebaseerd is op consistent maar liefdevol leiderschap. De actieve honden ook graag gebruik maken van hun stem, zijn zeer gemakkelijk te beïnvloeden door prikkels en kunnen worden im Training leidt snel af.

Vroege educatie voorkomt ongewenst gedrag en leidt tot een versterking van de band tussen hond en meester. Bij het omgaan met andere honden is de Oostenrijkse Pinscher meestal niet onder de indruk en onopvallend. De levendige Pinschers de neiging om negatief gedrag ten opzichte van soortgenoten, ze kunnen echter veilig bij andere honden worden gehouden. De Oostenrijkse Pinscher is erg dartel en nieuwsgierig. Hij gaat graag op ontdekkingsreis en moet voldoende mentale en fysieke capaciteit ervaren. Al met al is de levendige Pinscher een trouwe metgezel die zijn eigen geest heeft.

Wat is de essentie van de Oostenrijkse Pinscher?

Een Oostenrijkse Pinscher wordt gekenmerkt door zijn waakzaamheid, behendigheid en koppigheid. De trouwe honden zijn echte allrounders die graag avonturen beleven en fysiek bezig willen zijn.

Honden van dit ras

 

 

 

Uiterlijk van de Oostenrijkse Pinscher

Oostenrijkse Pinscher puppy

Het uiterlijk van de Oostenrijkse Pinscher Pinscher wordt gedomineerd door levendigheid en een robuuste lichaamsbouw. De honden hebben een sterk en resistent figuur en zitten vol van elke gebeurtenis. Over het algemeen zien de middelgrote Pinschers er gedrongen uit, maar niet onhandig. Ze zijn compact en lijken speels en geïnteresseerd. De runs zijn matig lang, gespierd en slank. Vooral op de achterpoten is de gedrongenheid van de middelgrote Pinscher te zien. De staart is net zo sterk en hecht stevig aan de rug. Het is recht of krult naar boven zonder te ver naar voren te vallen. Opvallend zijn zeker de driehoekige knikoren, die ook wel bekend staan als Vleermuisoren en de attente en brutale blik van de hond.

De honden bereiken een maximale hoogte van 50 cm. Mannetjes zijn groter dan vrouwtjes met een stokmaat tussen de 44 en 50 cm. Deze hebben alleen een schofthoogte tussen de 42 en 48 cm. Ze behoren dus tot de middelgrote hondenrassen. Meestal weegt een Oostenrijkse Pinscher tussen 12 en 18 kg, afhankelijk van het geslacht en de grootte van de hond.

De vacht van de Pinscher sluit strak aan en is van korte lengte. Meestal Oostenrijkse Pinschers zijn Kortharig Maar er zijn ook Langharig Specimens. De vacht kan verschillende kleuren en kleurencombinaties aannemen, van lichtgeel tot fawn bruin, alles wat het kleurenpalet te bieden heeft. Minder vaak zijn er ook puur zwarte of gevlekte honden. Volgens de Standaard is de Oostenrijkse Pinscher witte badges op de borst, het hoofd, de benen en de buik. Deze geven elke hond een individuele kleuring en maken hem onmiskenbaar.

Hoe groot wordt een Oostenrijkse Pinscher?

Een Oostenrijkse Pinscher wordt gemiddeld 46 cm hoog. De werkelijke grootte is afhankelijk van het geslacht en de leeftijd van de hond.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de Oostenrijkse Pinscher – Waar moet je op letten?

De opvoeding van de Oostenrijkse Pinscher wordt vergeleken met andere rashonden tijdrovend en kan de eigenaar wat zenuwen kosten. Vanwege zijn eigengereide instelling en het resultaat Koppigheid de hond vindt meestal al het andere interessanter dan de taken die van hem worden gevraagd. Bij het opleiden van een Oostenrijkse Pinscher, veel geduld en consistentie in trek. Je moet je niet laten misleiden door de bruine doe-ogen, want in de levendige Pinscher zit niet alleen veel energie, maar ook een kleine Schurk. De behendige hond heeft zijn eigen hoofd en heeft het vuist-dik achter de oren. Hij probeert koppig zijn wil af te dwingen, wat het onderwijs veel moeilijker maakt. Het is belangrijk om aandachtig en geduldig te handelen en niet op te geven. Hoe zenuwslopend de opvoeding soms ook is, uiteindelijk is het werk zeker de moeite waard. Zodra de Oostenrijkse Pinscher alle basiscommando’s heeft geleerd, kunt u verder trainen met de intelligente hond.

De speelse honden zijn in principe attent in training, zij het enigszins weerbarstig. De Speelinstinct van de Pinscher kan worden gebruikt in training om de hond te motiveren en zijn aandacht te krijgen.

Bij het houden van de Oostenrijkse Pinscher moet ervoor worden gezorgd dat de hond voldoende beweging Krijgt. De kleintjes Sportkanonnen hebben een hoge drang om te bewegen, zijn graag buiten en beleven graag avonturen, vooral met hun eigenaar. Het is logisch om de Oostenrijkse Pinscher te gebruiken in een Huis met mogelijkheid om op te raken om te houden. Als de hond echter voldoende manieren krijgt aangeboden om fysiek te oefenen, kan hij ook goed in een appartement worden gehouden. De Oostenrijkse metgezel en gezinshond kunnen zowel op het platteland als in de stad leven.

Door zijn eigen wil en koppigheid heeft de Oostenrijkse Pinscher niet per se voor beginners geschikt. Het is het beste om ervaring te hebben met hondenbezit, omdat de hond graag profiteert van de onzekerheid van de geleider. De Oostenrijkse Pinscher is niet geschikt om in een kennel te houden omdat hij een zeer mensgericht en aanhankelijk karakter heeft.

Hoeveel kost een Oostenrijkse Pinscher?

Gemiddeld kost een Oostenrijkse Pinscher 1000€. De werkelijke prijs hangt af van het foksucces van de fokker en de stamboom van de hond.

Voeding van de Oostenrijkse Pinscher

Wat voeding betreft, is de Oostenrijkse Pinscher niet veeleisend en zuinig. Hij verdraagt meestal alles en is ook betrokken bij de keuze van zijn eten. niet-selectief. Hij heeft een zuinig karakter en een robuust spijsverteringskanaal. Dit komt door zijn rasgeschiedenis, want als boerderijhond moest de Oostenrijkse Pinscher tevreden zijn met wat hem nog restte. Toch is een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet natuurlijk belangrijk om de hond volledig van voedingsstoffen te voorzien en zijn gezondheid te bevorderen. Aan het hof was het voeden met afval en restjes heel gewoon, maar dit moet tegenwoordig anders worden aangepakt. Hoogwaardig en indien mogelijk biologisch voer de hond ondersteunen in zijn prestaties en gezondheid.

De Oostenrijkse Pinscher kan worden vervangen door een Mengsel van nat en droog voedsel of het kan vers worden gekookt voor de hond. Als u echter voor uw hond kookt, moet u ervoor zorgen dat het dieet niet te eenzijdig is. Een onevenwichtig dieet kan leiden tot tekortsymptomen en aanzienlijke gezondheidsproblemen. Daarom is variatie tussen groenten, vlees en vis, granen en verschillende vetten essentieel om aan de behoeften van de hond te voldoen. Het is logisch om: hoogwaardige, koudgeperste oliën om de hond optimaal te ondersteunen. Visolie voorziet de hond van waardevolle omega 3 en 6 vetzuren, die niet alleen de vacht, maar ook de huid van de hond ten goede komen.

Sinds de Oostenrijkse Pinscher aan Voedselafgunst en hebzucht , de porties moeten correct worden gemeten, aangepast aan het activiteitsniveau van de hond, zijn gewicht en leeftijd. Puppy’s en drachtigen hebben meer energie nodig of een grotere hoeveelheid voedsel.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

De Oostenrijkse Pinscher heeft een levensverwachting van 9 tot 15 jaar. De middelgrote honden zijn zeer robuust en resistent en zullen zelden ziek. Het Europese hondenras is niet getroffen door erfelijke ziekten. Niettemin wordt aanbevolen om regelmatig controles uit te laten voeren door de dierenarts van vertrouwen. Dit is de enige manier om ervoor te zorgen dat de hond in topvorm is en dat ontwikkelende problemen in een vroeg stadium kunnen worden opgespoord en behandeld.

Verzorging van de Oostenrijkse Pinscher

De zorg van de Oostenrijkse Pinscher is eenvoudig und kost weinig tijd. Als de hond kort stokhaar heeft, is af en toe borstelen voldoende. Voor een hond met lang stokhaar moet dagelijks worden verzorgd om matten te voorkomen en vuil en vreemde voorwerpen in een vroeg stadium uit de vacht te verwijderen. Als vreemde voorwerpen niet worden verwijderd, kan het getroffen gebied ontstoken raken omdat het vreemde lichaamrper op de huid van de hond kan onaangename irritatie door bacteriën of constante wrijving veroorzaken. Bovendien moeten langharige exemplaren regelmatig worden bijgesneden voor vachtverandering.

De verzorgingsroutine van elke hond omvat ook de regelmatige controle van ogen, slijmvliezen en genitale gebied. Als verhoogde secretie of opvallende afscheiding optreedt, moet onmiddellijk contact worden opgenomen met een dierenarts.

Oostenrijkse Pinscher – Activiteiten en Training

Een Oostenrijkse Pinscher vergezelt zijn eigenaar graag bij allerlei activiteiten. Hij geniet van zijn werk en is graag actief sportief. Als u op zoek bent naar een viervoetige sportpartner, is de Oostenrijkse Pinscher zeer goed geadviseerd. De behendige honden begeleiden graag te paard, op de fiets of wandelen. Ook diverse Wintersport de actieve hond erg inspireren. Dan Hulphond bij skitochten of sleetochten de hond is blij bij de start. Fysiek gebruik is erg belangrijk voor de Oostenrijkse Pinscher in het algemeen. Het is een van de sportiefste hondenrassen en zou veel beweging moeten krijgen. De Europese pinschers boeken vooruitgang in behendigheid, Grassroots en Vangbal een zeer goed figuur en gaan op in hun taak. Training voor Hulp- of therapiehond kan worden aangevuld met de Oostenrijkse Pinscher.

In training is de Oostenrijkse Pinscher actief en levendig. Laat de Intelligent Honden hun Koppig achter je is het werken met hen een plezier. Zij leer trucs en trucs heel snel en reageer goed op beloning. De middelgrote honden zijn erg gericht op voedsel, dat tijdens de training kan worden gebruikt. Anders is veel geduld en consistentie vereist bij het trainen met de Oostenrijkse Pinscher.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Oostenrijkse Pinscher

De liefdevolle en speelse aard maken van de Oostenrijkse Pinscher een geweldige Familiehond. De actieve gezelschapshond is een levendige Factotum die zich goed nestelt in het dagelijkse gezinsleven en zeer aanpasbaar is. Het is over het algemeen erg zuinig en gemakkelijk te verzorgen, waardoor het gemakkelijker te houden is. Zolang de Oostenrijkse Pinscher voldoende beweging krijgt, heeft hij een evenwichtig en vriendelijk karakter dat een glimlach op het gezicht van elke hondenliefhebber oproept. Ook Kinderen tegenover het Oostenrijkse hondenras gedraagt zich uiterst aanhankelijk en voorzichtig. Als u op zoek bent naar een veelzijdige gezinshond, is de Oostenrijkse Pinscher zeker een goede keuze.

Is de Oostenrijkse Pinscher een gezinshond?

Ja, de Oostenrijkse Pinscher kan gemakkelijk in een gezin worden geïntegreerd. Zijn aanhankelijke en speelse aard maakt hem een geweldige metgezel, zelfs voor kinderen.

Nadelen van de Oostenrijkse Pinscher

Als de Oostenrijkse Pinscher een nadeel heeft, is het zeker zijn Koppigheid. Er is veel geduld nodig bij het opleiden van de middelgrote Pinscher. Na enige tijd wordt de hond meestal veel attenter en realiseert hij zich snel wie echt de roedelleider is. Maar een consistent en duidelijk leiderschap is absoluut noodzakelijk voor de hond om grenzen te leren kennen en vertrouwen op te bouwen met zijn eigenaar.

Is de Oostenrijkse Pinscher geschikt voor mij?

Een Oostenrijkse Pinscher heeft in ieder geval een Eigenaar die van beweging houdt en brengt graag veel tijd door met zijn viervoeter. Of de hond als pure gezelschapshond wordt gehouden of deel uitmaakt van een gezin is voor de Oostenrijkse Pinscher niet zo belangrijk. Hij is erg aanpasbaar maar behoeften in ieder geval veel genegenheid en werk vanwege het sociale karakter. Door zijn temperament en eigen wil heeft de Oostenrijkse Pinscher niet per se geschikt voor beginners. Het wordt aanbevolen dat de hond alleen wordt gehouden door ervaren hondenbezitters.

De eigenaar van een Oostenrijkse Pinscher moet genieten van wandelen of wandelen en deelnemen aan gevarieerde activiteiten in zijn vrije tijd. Idealiter kan zijn viervoeter hem gebruiken op Fietstochten, wandelingen of naar PFerd begeleiden en deel vele ervaringen met hem. Senioren worden afgeraden tegen de houding van de Oostenrijkse Pinscher vanwege zijn actieve karakter en zijn soms koppige karakter.