Mastino Napoletano: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Mastino Napoletano is een waak- en waakhond uit Italië. De sterke hond is terug te voeren op de oude Molossiërs en wordt in Italië vooral door de plattelandsbevolking gehouden als waakhond voor de boerderij en de velden. De grote honden zijn betrouwbare metgezellen en vriendelijke familiehonden die worden erkend als een onafhankelijk ras. In Duitsland staan de honden in sommige deelstaten op de lijst van gevaarlijke honden, daarom is het fokken, houden en binnenkomen van deze honden zeer gereguleerd. In de FCI zijn ze te vinden in de volgende groep: FCI Groep 2 Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen, Sectie 2 Molossoïden Duitse Dog-achtige honden zonder werktest met het standaardnummer 197.

Mastino Napoletano

Mastino Napoletano in het profiel

Profiel
Grootte: 60-77 cm
Gewicht: Mannetjes: 60-70 kg, vrouwtjes: 50-60 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2: Molossoïde Duitse dogsachtige honden
Land van herkomst: Italië
Kleuren: Zwart, Blauw, Mahonie, Geelbruin, Gestroomd, Grijs, Loodgrijs, Bruin, Falbfarben
Levensverwachting: 8-10 jaar
Geschikt als: Bewaker, waakhond en gezinshond
Sport:
Karakter: Gehoorzaam, koppig, dominant, zorgzaam, onverschrokken, opvoedbaar
Outlet behoeften: Gemiddeld
Sabber potentieel: hoog
Sterkte van het haar: Gemiddeld
Onderhoud: Gemiddeld
Vachtstructuur: Kort, ruw, hard, dicht glad, dun
Kindvriendelijk: liever ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Liever nee

Oorsprong en geschiedenis van Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano komt uit Italië, om precies te zijn uit het zuiden van Italië. De smalheid Relatie met Duitse doggen, mastiffs en bulldogs duidelijk zichtbaar. Dit komt door de gemeenschappelijke voorouder van deze grote en krachtige hondenrassen. De Mastino Napoletano behoort tot de groep Molossiërs en is direct verwant aan deze zeer primitieve oude honden. Hoewel er enkele honden van het Type Molosser zijn, is de Mastino Napoletano een speciale functie. Hij heeft zich ontwikkeld in de fokkerij van de Molosser in de richting van zijn eigen tak, waaraan alleen de Cane Corso nauw verwant is. Dit komt door de geschiedenis van de hond.

Mastino Napoletano in de sneeuw

De Mastino Napoletano komt oorspronkelijk uit het zuiden van Italië.

De eerste Mastino Napoletanos werden eeuwenlang als trouw in Napels gesticht. Metgezellen en waakhonden van de boeren, ambachtslieden en kooplieden van het gebied. Er was geen rasstandaard en de honden werden gefokt op basis van hun geschiktheid voor de verschillende taken op een boerderij in Italië. Ze moeten indringers melden en de boerderij beschermen, maar ook een deel van het vee drijven.

Omdat de vroege Mastino Napoletanos nauw samenleefde met de boeren en boeren, was het belangrijk dat de honden absoluut vredig waren met hun mensen. Ze waren en zijn zeer rustige en zachtaardige honden met een hoge drempel. De dieren waren erg goed in het onderscheiden van indringers en normale bezoekers.

Een officiële standaard kwam pas in 1949 en werd aanzienlijk gepromoot door Piero Scanziani, die een grote fan van het ras en een toegewijde fokker was. Hij kreeg de bijnaam de “Vader van de Mastini”. In die tijd was het ras nog erg gezond en sterk en werd het zeer gewaardeerd als werkhond. Met de erkenning was er echter ook een fokoverdrijving van de raskenmerken en is het diverse erfelijke ziekten en veranderingen slopen in het ras. Zo is de vachtkleur blauw ook opgenomen in de fokkerij, al wordt dit toegeschreven aan een ernstig genetisch defect.

Om ervoor te zorgen dat de Mastino Napoletano geen slachtoffer wordt van de moderne hondenfokkerij, moeten de fokverenigingen meer aandacht besteden aan de gezondheid van de honden en meer originele dieren fokken die nog gezond en actief zijn. In Duitsland is de Mastino Napoletano in veel deelstaten op de markt. Lijst van gevaarlijke honden. Dit betekent dat het fokken en het houden zeer beperkt is en er alleen weinig vertegenwoordigers van dit ras in Duitsland.

Wesen & het karakter van Mastino Napoletano

Ondanks zijn indrukwekkende uiterlijk is de essentie van Mastino Napoletano zeer zacht en evenwichtig, bijna lamsvlam-vroom. De honden hebben een hoge drempel en zijn bijzonder aanhankelijk met hun familie en zoeken specifiek de nabijheid van hun mensen.

Als trouwe metgezel van de Italiaanse boeren moet de hond rustig tussen andere honden en het vee lopen. In het geval van bezoekers kondigt hij hun komst aan door zijn diep blaffen op. Vervolgens is het altijd aan de eigenaar om te beslissen of de bezoekers de boerderij mogen betreden. Hij kan het gedrag van mensen goed inschatten en herkent wanneer een situatie echt gevaarlijk is voor zijn baasje en wanneer niet. Toch heeft hij een goede socialisatie en opleiding nodig om met zijn kracht en gewicht geen problemen in het dagelijks leven te veroorzaken.

De Mastino Napoletano kan ook een zekere koppigheid Vooral als het gaat om het feit dat hij actief moet worden en dat hij niet wil. Meestal is een ander verzoek echter voldoende en volgt de grote hond de instructies van zijn mensen op. In In het dagelijks leven is hij een bijzonder rustige hond en je zult nauwelijks een geluid van hem horen, behalve zijn gesnurk in de nacht.

Is een Mastino Napoletano geschikt voor beginners?

Nee, dit ras is niet geschikt voor beginners. De Mastino Napoletano heeft een beschermend instinct dat snel onderschat kan worden door een beginner en omdat honden beginners de echte kracht van deze honden niet goed kunnen inschatten en zeer snel overweldigd worden door het houden van een volwassen dier. Bovendien kan een onervaren eigenaar van een hond een slechte fokker niet herkennen en kiezen voor een ernstig zieke hond.

Honden van dit ras

Uiterlijk van Mastino Napoletano

Mastino Napoletano Hoofd

De Mastino Napoletano heeft een indrukwekkende schofthoogte van 65 tot 75 cm.

De Mastino Napoletano is een indrukwekkend uiterlijk. De grote hond met de zeer sterke lichaamsbouw straalt duidelijk de relatie uit met de oude Molossiërs. Bijzonder opvallend is de zeer massieve kop van de hond, die verschijnt met uitgesproken lippen en sterke rimpels op het gezicht. De rimpels kunnen problemen veroorzaken voor de hond en als liefhebber van het ras moet ervoor worden gezorgd dat de Mastino Napoletano niet te veel rimpels heeft en geen overmatig losse huid heeft. Alleen op de keel en de kam moeten duidelijke rimpels zichtbaar zijn.

Door de ogen hangend aan de oogleden, wat ook tot problemen kan leiden als het te veel wordt overdreven. Hij heeft een waakzame maar kalme blik met meestal donkere ogen. De vacht is zeer kort en glad met zeer weinig ondervacht en omdat vachtkleuren alleen donkerbruin, zwart of grijs zijn. Alle Mastino Napoletanos zijn monochroom en mag ook geen donkere markeringen hebben.

De Mastino Napoletano heeft een statige schofthoogte van 65 tot 75 cm bij mannen met een gewicht van 60 tot 70 kg en vrouwtjes een schofthoogte van 60 tot 68 cm met een gewicht van 50 tot 60 kg. Opvallend is dat de lichaamslengte de lichaamslengte overschrijdt.

Hoe groot wordt een Mastino Napoletano?

Een gezonde Mastino Napoletano heeft een schofthoogte van 65 tot 75 cm bij mannen en schofthoogte van 60 tot 68 cm bij vrouwen. Als ze nog groter zijn, hebben ze meestal last van hun gewicht en ook de botten hebben problemen met de onnatuurlijke grootte van de honden.

Opleiding & houding van de Mastino Napoletano – Wat te overwegen

Hoewel de Mastino Napoletano een rustige en evenwichtige hond is, heeft hij een goede basisopleiding nodig. Omdat het alleen al door zijn grootte en gewicht snel problemen veroorzaken in het dagelijks leven en de riem hangt eigenlijk alleen ter decoratie aan de hond, omdat de eigenaar hem niet kan tegenhouden als hij echt ergens naartoe wil.

Hij is meestal heel gemakkelijk op te voeden en leert de basiscommando’s vrij snel. Soms zit zijn lichte koppigheid hem echter in de weg. Hier moet een eigenaar zelf geduld tonen en kalm blijven. Met een beetje overtuiging, motivatie en traktaties, de Mastino Napoletano overtuig hen snel om mee te werken.

Het moet: alleen door honden ervaren mensen worden gehouden omdat het Beschermend instinct moet altijd onder controle zijn en de eigenaar moet het gedrag van de hond al vroeg herkennen. Een bezoek aan een hondenschool of een hondenclub is aan te raden, omdat de Mastino Napoletano daar andere hondenrassen leert kennen en zo een goede socialisatie gegarandeerd is. Voor hondensporten kan de zware hond slechts zeer zelden worden geïnspireerd, maar hij houdt van rustige wandelingen in de natuur en is een fervent zwemmer.

Bij het houden van de Mastino Napoletano moet ervoor worden gezorgd dat de Home is ook aangepast aan de grootte en het gewicht van de hond. Hij heeft niet per se een tuin of tuin nodig als hij regelmatig loopt, maar hij zou wel moeten loop geen of slechts een paar trappen moeten. Een appartement op de bovenverdieping is daarom ongeschikt voor het Italiaanse Napoletano. Hij is geen sportieve hond en heeft een eigenaar nodig die bekend is met grote honden en de kosten en de behoeften.

Hoeveel kost een Mastino Napoletano?

Omdat er weinig fokkers van het ras in Duitsland zijn, zijn de prijzen voor een puppy vrij hoog en zijn de wachtlijsten erg lang. Een geïnteresseerde fan van het ras mag rekenen op zo’n 1800 tot 2000 euro voor een gezonde pup.

Voeding van Mastino Napoletano

De Mastino Napoletano consumeert een grote hoeveelheid hondenvoer. Er zijn een paar dingen om te overwegen als het gaat om hondenvoer en voeding. Dus de Mastino Napoletano neigt naar maagwendingen en moet daarom altijd in alle rust kunnen eten bij het voeren. Na het eten moeten de grote honden minstens 60 minuten pauze hebben voordat ze actief bewegen of zelfs weer spelen.

Ook moet de hoeveelheid voedsel altijd worden aangepast aan het huidige gewicht van de hond. Als de van nature sterke hond lijdt aan obesitas, belast dit bovendien het bewegingsapparaat en de gewrichten van de hond.

Het voer zelf moet van goede kwaliteit zijn en een hoog vleesgehalte en geschikt zijn voor grote hondenrassen. Het is ook belangrijk dat het voedsel is aangepast aan de leeftijd van het dier. Een zeer jonge Mastino Napoletano moet tot zijn 6e levensmaand worden gevoed met een puppyvoer voor grote honden, omdat dit voedsel de groei van de hond ondersteunt zonder het te veel te promoten. Dit is erg belangrijk bij snelgroeiende rassen en het kan zelfs raadzaam zijn om een voedingsplan met de dierenarts te bespreken.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Mastino Napoletano vanaf de zijkant

De gezondheid van Mastino Napoletano hangt sterk af van de fokker.

De gezondheid van Mastino Napoletano hangt erg af van de fokker van de hond. Een goede fokker let al op een goede gezondheid bij de ouderdieren en laat dit ook voor het fokken onderzoeken door een dierenarts. Bovendien moet de fokker zich onthouden van bepaalde schoonheidskenmerken, zoals de extreem veel rimpels op het gezicht en de ogen van de hond. Omdat de overdrijving van deze schoonheidskenmerken leidt tot gezondheidsproblemen.

Vooral de sterk vouwen op het hoofd kan ontstekingen in de rimpels veroorzaken en de hangende oogleden kunnen leiden tot Oogontsteking en conjunctivitis. Maar vooral de trend om de dieren groter en zwaarder te fokken, zorgt voor problemen voor het hondenras. De vorige levensverwachting van 12 jaar is al ingekort tot negen jaar en dieren die bijzonder buitensporig zijn gefokt hebben een levensverwachting van slechts zes jaar.

Hoe oud wordt een Mastino Napoletano?

De leeftijd van de Mastino Napoletano hangt sterk af van de gezondheid van de hond. Een zeer gezonde hond van het ras kan een levensverwachting van 12 jaar hebben, maar het gemiddelde is 9 jaar. Honden die van een dubieuze fokker komen en alleen vanwege een bepaald uiterlijk zijn gefokt, zijn helaas pas 6 jaar oud. Ze lijden hun hele leven aan verschillende problemen en hebben vaak hevige pijn.

Verzorging van de Mastino Napoletano

De verzorging van de Mastino Napoletano is van zijn vacht vrij eenvoudig. Het is voldoende om de korte vacht van de hond af en toe te borstelen, zodat losse vacht gemakkelijker los kan komen. De Huidplooien van de hond moeten ook regelmatig worden schoongemaakt en zalAls er rode vlekken ontstaan, is het zinvol om in een vroeg stadium contact op te nemen met de dierenarts. ontstekingsremmende zalf om te kopen.

Omdat de huidplooien op het gezicht van de hond vaak ontstoken raken, net als de hangende oogleden. Als er verdere gezondheidsproblemen zijn met Mastino Napoletano, kan verdere zorg worden toegevoegd.

Mastino Napoletano – Activiteiten en Training

Mastino Napoletano in portret

Voor hondensporten is de gezellige Mastino Napoletano nauwelijks te inspireren.

De Mastino Napoletano is uiterst zelden enthousiast over hondensporten, hoewel het gewicht en de lengte sowieso meer een belemmering vormen voor een sport. De grote honden genieten echter van zwemmen en moet de mogelijkheid hebben om dit regelmatig te doen. Anders lange wandelingen in het bos heel goed voor de honden en houd ze fit.

Als een maat voor voldoende bezetting en beweging van de Mastino Napoletano in het dagelijks leven, is de vuistregel dat de hond ga drie keer per dag uit voor ongeveer een uur per wandeling horen. Wandelingen in een rustig tempo zijn voldoende. Met een goede socialisatie waarderen de Italiaanse honden het contact met andere honden en gaan ze graag met hen wandelen.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Mastino Napoletano

Waarschijnlijk de beroemdste verschijning van de Mastino Napoletano in de Harry Potter Universum. Hagrid’s hond is een Italiaanse Mastino Napoletano. Hij zit in verschillende scènes. naast Hagrid en helpt de jachtopziener van het kasteel als hij op pad is in het bos rond Zweinstein.

Dit is niet de enige eigenaardigheid van de grote waakhond. Hoewel het ras afstamt van de Molossiërs, vormt het zijn eigen Zweig, waartoe alleen de Cane Corso behoort. Dit inzicht kon pas in 2017 worden verkregen, toen kynologen uitgebreide genetische analyses maakten van de verschillende hondenrassen.

Wat voor hond heeft Hagrid?

De hond uit Hagrid’s Harry Potter universum is een Mastino Napoletano. Zijn naam in de film is Fang en dient de jachtopziener als trouwe metgezel door het dichte bos rond Zweinstein met zijn soms angstaanjagende wezens.

Nadelen van Mastino Napoletano

Het ras van Mastino Napoletano lijdt sterk aan overteelt en streven naar een ongezond beeld van schoonheid. Bij het kiezen van een puppy is het uiterst belangrijk om slechts één fokker te kiezen die gezonde dieren bezit en zich inzet voor een gezond fokken.

Het houden van de Italiaanse waakhond kan ook in Duitsland tot problemen leiden. In de meeste deelstaten ligt de Mastino Napoletano op de Lijst van gevaarlijke honden. De houding is alleen erg strenge voorwaarden toegestaan en ook voor deze dieren is de hondenbelasting enorm hoog, hoewel verhoogde agressiviteit of ander aangeboren gevaar nooit bij de dieren is waargenomen. De meeste van deze honden hebben zelfs een zeer hoge prikkeldrempel en een kalme en zachte aard.

Is de Mastino Napoletano geschikt voor mij?

Iedereen die een van deze kiest grote waakhonden Geïnteresseerden moeten bereid zijn om Kosten om hondenvoer, dierenarts en de hoge hondenbelasting te betalen. De Mastino Napoletano heeft een huis zonder trappen nodig en een gezin dat tijd neemt voor de opvoeding en socialisatie van de grote hond. Hij is geen hond voor beginners, omdat de grootte en vooral het beschermende instinct snel kunnen leiden tot buitensporige eisen aan onervaren eigenaren.

Als je een sportieve metgezel wilt, moet je ook een andere hond kiezen, want de Mastino Napoletano is een gezellige hond, die graag op de bank ligt en geniet van de aandacht van zijn baasje. Voordat u koopt, moet de eigenaar ook informeren naar de voorwaarden in zijn stad voor het houden van lijsthonden.

Met een goede basisopleiding en socialisatie kan hij goede familiehond Hij is erg geduldig en zachtaardig, vooral met kinderen. Voor senioren is het hondenras alleen voorwaardelijk geschikt.