Middenslagschnauzer: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Middenslagschnauzer is samen met zijn twee andere variëteiten, de miniatuur en de reuzenschnauzer door de FCI opgenomen in groep 2 van Pinschers, Schnauzers, Molossoids en Swiss Mountain Dogs in sectie 1.2 van Schnauzers met het standaardnummer 182. Alles wat u moet weten over de Middenslagschnauzer vindt u in dit rasportret.

Middenslagschnauzer

Middenslagschnauzer in het profiel

Profiel
Grootte: tot 50 cm
Gewicht: tot 20 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 1.2: Schnauzer met het standaardnummer 182
Land van herkomst: Duitsland
Kleuren: zwart, grijs, bruin, zilver of wit
Levensverwachting: 12 jaar
Geschikt als: Huis, metgezel, bewaker, familiehond
Sport: Maintrailing, Behendigheid, Gehoorzaamheid, Joggen, Fietsen
Karakter: Speels, levendig, aanhankelijk, evenwichtig, alert
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel klein
Sterkte van het haar klein
Onderhoud: Gemiddeld
Vachtstructuur: pezig met een dikke ondervacht
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: liever ja

Afkomst en raciale geschiedenis

De Middenslagschnauzer komt uit Württemberg en is een oud hondenras dat al meer dan 500 jaar bekend is. Er wordt gezegd dat het afkomstig is van de middeleeuwse beverhond, die nu is uitgestorven, en van de Duitse herder. De Middenslagschnauzer diende als stalhond. Zijn taak was om de boerderij en ook de steden vrij te houden van muizen en ratten. Daarom wordt hij ook tot de “Rattlers” gerekend. Verder werd het ras ook gebruikt voor bescherming tijdens het reizen.

Mittelschnauzer van voren

De Middenslagschnauzer : een oud hondenras uit Württemberg.

De eerste gerichte fokkerij, zoals we die nu kennen, werd in 1882 door fokker Max Hartenstein werd gelanceerd. In 1895 werd de eerste Pinscher en Schnauzer Club opgericht, die vandaag de dag nog steeds verantwoordelijk is voor de rasstandaard. Ten tijde van de oprichting van de club stond de Middenslagschnauzer nog onder de naam ruwharige Pinscher bekend. Sinds 1907 is er een enige Schnauzerclub.
In tegenstelling tot de Middenslagschnauzer , zijn grote broer, werd de reuzenschnauzer, die vooral sinds de jaren 1930 een populair ras is, gebruikt als waakhond en herdershond. De honden leefden ook vaak op alpenweiden. Tegenwoordig wordt de grootste variëteit van het ras ook gebruikt als hulphond door de politie. Dat is precies hoe ze zijn goede reddingshonden en geleidehonden. De kleinste variëteit van het ras, de dwergschnauzer, wordt pas sinds 1880 gefokt en vertoont enkele verschillen in zijn aard en gedrag met zijn twee grote broers. De dwergschnauzer werd erg populair, vooral na de Tweede Wereldoorlog.

Aanbevolen bericht

Hondenrassen voor professionals: Labradoodle op een weide.
Hondenrassen voor professionals
Een hond is een uitdaging tijdens het werken. Hier vindt u een overzicht van hondenrassen voor professionals!

Naar het artikel

Essentie & karakter van de Middenslagschnauzer

De Middenslagschnauzer is zeer divers in zijn karakter. Het laat zich zien speels en levendig en is erg aanhankelijk. Bovendien is deze hond evenwichtig en kalm en heeft een hoge alertheid. Maar ook individualiteit is een kenmerk dat de middelgrote Schnauzer vrij vaak vertoont. Vanwege deze diversiteit in karakter is het gebruik van de vertegenwoordigers van het ras ook breed.

In veel gevallen wordt de Middenslagschnauzer gehouden als gezinshond of als waakhond. Het ras heeft echter een eigenaar nodig die kan omgaan met het speciale karakter van deze honden en ze dienovereenkomstig promoot. De Middenslagschnauzer is geschikt voor veel activiteitenomdat hij intelligent en actief is. Door zijn goedmoedigheid en speelsheid is hij voorbestemd om samen te leven met kinderen. Eigenaren van een middelste schnauzer moeten actieve mensen zijn, omdat deze hond een hoog uithoudingsvermogen heeft.

Vergeleken met Fremden, de Middenslagschnauzer is behoorlijk achterdochtig en gaat hen zelfverzekerd en moedig tegemoet. Hij verdedigt zijn mens, maar doet daarbij Nooit nerveus of agressief. Aangezien de Middenslagschnauzer ook de neiging tot dominantie heeft, is een consistente opvoeding en soeverein leiderschap door mensen noodzakelijk.

Hoeveel kost een v?

Normaal gesproken betalen kopers ongeveer 1.200 euro voor een Middenslagschnauzer-puppy van een gerenommeerde fokker. Als het waardevollere afstammingslijnen zijn, kunnen de prijzen ook iets hoger zijn.

Uiterlijk van Middenslagschnauzer

De Middenslagschnauzer is een robuuste en sterke hond die erg gespierd is. De lichaamsbouw van de hond is vierkant. Het heeft een dunne en vrij korte staart. Bijzonder opvallend is de langwerpige kop met een bossige vleermuis. Vanwege deze functie doet de middelgrote schnauzer enigszins denken aan sommige terriërs, zoals de foxterriër. De wenkbrauwen van het ras zijn sterk ontwikkeld, de bruine ogen liggen laag. De oren van de Middenslagschnauzer zijn V-vormig en hangend. De vacht is pezig en voorzien van een dikke ondervacht. De Middenslagschnauzer is monochroom en kan voorkomen in zwart, grijs, bruin, zilver of wit. De Middenslagschnauzer bereikt een grootte van tot 50 centimeter en een gewicht van tot 20 kilo. Hij behoort dus tot de middelgrote hondenrassen. hebben vaak een kleiner formaat en een lichter gewicht.

Indrukken van het hondenras

Onderwijs & houding van de Middenslagschnauzer – Waar moet u op letten?

Niet zelden staan eigenaren van een Middenslagschnauzer met de hond voor een uitdaging in het onderwijs. Door zijn intelligente en actieve aard de Middenslagschnauzer eist voortdurend werkgelegenheid van zijn man. Daarnaast is er een grote behoefte aan beweging.

Mittelschnauzer puppy

De opleiding van de Middenslagschnauzer vereist geduld en consistentie.

De Middenslagschnauzer kan zich snel vervelen en heeft daarom ook de neiging om gedragsproblemen te hebben als hij zich verveelt. De vertegenwoordigers van het ras moeten: consequent en strikt worden opgeleid, maar zonder druk.

De mens moet altijd soeverein blijven, want als de middelgrote schnauzer onzekerheid in zijn mens waarneemt, komt in veel gevallen zijn dominante aard naar voren en denkt hij dat hij het voortouw moet nemen. Wie in zichzelf rust en duidelijke instructies kan geven, zal goed omgaan met de opvoeding van de Schnauzer. Vanwege de koppigheid van dit hondenras heeft de eigenaar ook een hoge mate van geduld. Voor beginners is dit ras niet noodzakelijkerwijs geschikt.

Een middelste schnauzer stelt geen speciale eisen aan zijn omgeving. Hij kan zowel op het platteland in een huis als in een stadsappartement wonen. Het is echter belangrijk dat hij voldoende beweging en werkgelegenheid Krijgt. Daarom is het ras niet geschikt voor mensen die de hele dag werken. Vooral sportieve en actieve mensen vinden in de Middenslagschnauzer een ideale metgezel.

Aangezien de Middenslagschnauzer een zeer alerte hond , het kan heel goed gebeuren dat hij in een flatgebouw, waarin hij veel geluiden en bewegingen waarneemt, Meer geblaf, wat kan leiden tot problemen met de buren. In ieder geval is het erg belangrijk dat de Middenslagschnauzer goed gesocialiseerd is, vooral met zijn soortgenoten, omdat hij de neiging heeft om te vechten en een hoog zelfvertrouwen toont tegenover andere honden.

Waarom wordt de Middenslagschnauzer Middenslagschnauzer genoemd?

De Middenslagschnauzer wordt Middenslagschnauzer genoemd omdat hij in drie varianten voorkomt: de Riesenschnauzer met een grootte tot 70 centimeter, de Dwergschnauzer met een grootte tot 35 centimeter en de Middenslagschnauzer met zijn middelgrote von tot 50 centimeter.

Voeding van de Middenslagschnauzer

Zoals bij alle honden is het ook voor de Middenslagschnauzer erg belangrijk om zich te concentreren op een evenwichtige voeding te respecteren. Om de gezondheid van de honden te behouden, moeten ze worden voorzien van alle belangrijke voedingsstoffen. De eenvoudigste manier om dit te doen is met zoveel mogelijk natuurlijk droogvoer zonder kunstmatige toevoegingen. Het droogvoer kan ook worden gemengd met natvoer of huisgemaakt voedsel om de hond een verscheidenheid aan smaak te bieden, maar een enkele toediening van zacht voedsel moet worden vermeden, omdat dit tandsteen bij de hond kan veroorzaken.

Bij het kopen van een geschikt droogvoer, is het noodzakelijk om aandacht te besteden aan het activiteitsniveau van de hond, dat hoog is in de middelste schnauzer, en zijn leeftijd. Voer dat veel graan bevat, moet worden vermeden. Graan wordt gebruikt als vulmiddel en kan de hond in grote hoeveelheden ziek maken.

Iedereen die geïnteresseerd is in een Rauwe voeding kiest de gezondste manier om de hond te voeden. Het betekent echter vrij veel inspanning en ook goede knowhow. Want bij rauwe voeding moet het voer zelf zo worden samengesteld dat de hond alle benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden binnenkrijgt. Natuurlijk kan de middelgrote Schnauzer ook worden gevoed met huisgemaakt voedsel. Nogmaals, het is belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste samenstelling van het voer en ervoor te zorgen dat het voedsel niet te zacht is. Om redenen van tandheelkundige zorg zou elke hond ook regelmatig kauwbotten ontvangen.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Door zijn grootte heeft de Middenslagschnauzer een Aanleg voor heupdysplasie. Om deze redenen moeten fokdieren op deze aanleg worden onderzocht. Bovendien zijn de vertegenwoordigers van het ras vatbaar voor tumoren. Vooral vaak komen deze voor in het gebied van het mondslijmvlies en de tenen. Daarnaast zijn oogziekten zoals Progressieve retinale atrofie, wat kan leiden tot blindheid en hartaandoeningen. Een Schnauzer mag nooit zonder gezondheidsredenen worden gecastreerd, omdat het ras vaak incontinentie vertoont en daarna een verhoogde neiging tot overgewicht. Dus zelfs als er enkele rastypische ziekten zijn, heeft de middelgrote Schnauzer een vrij hoge Levensverwachting van gemiddeld ongeveer 12 jaar.

Middelste schnauzers eten graag, zijn niet kieskeurig over eten en bedelen vaak. Hier moet de eigenaar consistent blijven, omdat de vertegenwoordigers van het ras hebben de neiging om overgewicht te hebben. Op warme dagen in de zomer moet de Schnauzer worden beschermd tegen overmatige hitte, anders kan deze worden bedreigd met een hitteberoerte. Ook moet zijn fysieke activiteit bij hoge temperaturen worden beperkt. Dus slecht als de Middenslagschnauzer hitte verdraagt, zo goed dat hij met kou omgaat. De dichte ondervacht beschermt het zo effectief dat het zelfs het hele jaar door buiten kan leven.

Hoe oud worden Middenslagschnauzer?

Middenslagschnauzer hebben een gemiddeld vrij hoge levensverwachting van ongeveer 12 jaar.

Verzorging van de Middenslagschnauzer

De verzorging van de Schnauzer blik iets meer tijd nodig hebben dan die van veel andere hondenrassen. Dit geldt vooral als de hond er volgens de standaard uit moet zien. In dit geval is het raadzaam om de hond naar een professionele hondentrimmer wie weet precies waar de hond geschoren moet worden en waar zijn vacht misschien wat langer mag zijn. Verder moet de middelgrote Schnauzer zeker wekelijks geborsteld worden. Als de vacht voldoende zorg krijgt, zal deze hond heel weinig haar verliezen.

Middenslagschnauzer – Activiteiten en Training

De Middenslagschnauzer is geschikt vanwege zijn hoge intelligentie, zijn grote interesse in werkgelegenheid en zijn activiteit voor alle soorten hondensporten. In gehoorzaamheid wordt gehoorzaamheid getraind in gehoorzaamheid en gehoorzaamheid. Omdat de vertegenwoordigers van het ras echter een beetje koppig kunnen zijn, vereist gehoorzaamheid enig geduld van de kant van de eigenaar. Hoewel de middelgrote Schnauzer geen jachthond is en geen jachtinstinct heeft, is zijn reukvermogen zeer goed ontwikkeld en behaalt de hond dus ook goede resultaten bij activiteiten zoals speuren of mantrailen. Agility is ook zeer geschikt als beroep voor en met de Middenslagschnauzer. Omdat het een zeer actieve hond acts, het kan ook goed fungeren als een metgezel tijdens het joggen of fietsen.

Middelste schnauzer in de uitlaat

De Middenslagschnauzer is een zeer actieve hond met plezier in de sport.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Middenslagschnauzer

Hoewel de Middenslagschnauzer een in Duitsland vrij vaak gehouden hond Er zijn slechts een paar halve rassen van het ras. Met een beetje geluk zijn rasechte Middenslagschnauzer te vinden in de dierenasielen. Omdat de Schnauzer een Duitse hond is in alle variëteiten, is hij dienovereenkomstig wijdverspreid en zijn er veel fokkers in heel Duitsland Gedistribueerd. Toch is de Schnauzer geen hondenras dat bijzonder beroemd zou zijn of te zien zou zijn in films en series. Het ras lijkt meer op een natuurlijk lid van de samenleving. Soms verschijnt de Middenslagschnauzer in rapporten over zijn fokkerij.

Het kan ook verrassend zijn dat Pinschers en Schnauzers worden gegroepeerd door de FCI, maar in feite zijn beide soorten honden een uniform rastype, dat alleen verschilt door de aard van de vacht. Vroeger werd de Schnauzer daarom ook wel ruwharige Pinscher genoemd. Schnauzer en Pinscher onderscheiden zich tegenwoordig alleen in hun drie verschillende maten. De Middenslagschnauzer is dus ook vaker standaard schnauzer genoemdomdat het noch klein noch groot is.

Nadelen van de Middenslagschnauzer

Dat de Middenslagschnauzer een Aanleg voor sommige gezondheidsproblemen kan een nadeel zijn voor zijn houding. Bovendien, vanwege zijn speciale aard, zijn neiging tot dominantie en zijn koppigheid, moet deze hond alleen door ervaren hondenmensen worden gehouden

Past de Middenslagschnauzer bij mij?

De Middenslagschnauzer is een goede familiehondals dat zo is actieve en hond-ervaren mensen wordt bewaard. Met kinderen kan deze hond heel goed overweg en gedraagt zich geduldig en speels. Voorzichtigheid is echter geboden bij kleine kinderen, omdat de actieve hond zich vrij onstuimig met hen kan gedragen. Middenslagschnauzer zijn zeer aanpasbaar door hun veelzijdige karakter en kunnen daarom overal mee naartoe worden genomen en beide wonen op het platteland en in de stad. Als de honden echter in de stad wonen, moet ervoor worden gezorgd dat ze voldoende beweging en werk krijgen en dat er problemen kunnen zijn met de buren vanwege hun sterke waakzaamheid.

Mittelschnauzer in de natuur

De Middenslagschnauzer is geen hond voor een beginner.

Aangezien de Middenslagschnauzer extreem hecht nauw aan zijn contacten, hij mag niet lang alleen gelaten worden. Vanwege dit feit is het niet geschikt voor mensen die fulltime werken. Als de hond voor een kortere periode alleen moet blijven, moet hij er op jonge leeftijd aan gewend zijn.

De Middenslagschnauzer is alleen gemakkelijk op te voeden en een ongecompliceerde gezinshond als hij veel consistentie en soevereiniteit wordt uitgevoerd. Als de hond onzekerheden bij mensen voelt, heeft hij de neiging om te domineren. Daarom moeten alleen mensen die veel ervaring hebben met honden een Middenslagschnauzer kopen. Door zijn oorspronkelijke gebruik is de Middenslagschnauzer een uitstekende waakhond en is ook geschikt als hulphond, bijvoorbeeld bij de politie of bij de particuliere beschermingsdienst. Het ras is ook ideaal als geleidehond of reddingshond.

De Middenslagschnauzer kan zowel binnen als buiten worden gehouden en moet minstens twee lange wandelingen per dag maken. Ook moeten zijn eigenaren geïnteresseerd zijn in hondensporten om hem mentaal uitgeput te maken. Met reizen zullen de vertegenwoordigers van het ras minder problemen vertonen vanwege hun hoge aanpassingsvermogen dan wanneer ze alleen moeten blijven of gescheiden moeten worden van hun verzorgers.

Als de middelste schnauzer met katten of andere huisdieren moet leven, moet hij er vanaf jonge leeftijd goed aan gewend zijn. Hetzelfde geldt voor het omgaan met andere honden, omdat de vertegenwoordigers van het ras hebben de neiging om hun soortgenoten te domineren en zijn niet bepaald verlegen als het gaat om conflicten. De Middenslagschnauzer kan kiezen voor Senizijn geschikt als ze ervaring hebben met honden en kunnen voldoen aan hun behoefte aan beweging.