Ontmoet de Meagle: De Beagle Pinscher Mix

Meagle

Bent u nieuwsgierig geworden naar de beagle pinscher xix, ook bekend als de “meagle”, “min pin beagle mix” en “mini pinscher beagle cross”?

Vraag je je af of de meagle de juiste toevoeging aan je huishouden zou zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel overlopen we alles wat je moet weten over deze trotse, plezierige en nieuwsgierige kruising, van zijn temperament, geschiedenis en alles daartussenin.

Maar laten we eerst kort de details bespreken van het kruisen en de controverse die daarmee gepaard gaat.

Wat is een kruising?

Een kruising, door sommigen een “designerhond” genoemd, is het product van twee afzonderlijke raszuivere ouders. De beagle en de pinscher, bijvoorbeeld, zijn de ouderhonden van de meagle.

Kruisingen zijn de laatste tien jaar in populariteit toegenomen, dus de praktijk wordt nog steeds als relatief nieuw beschouwd.

Zoals met alles wat nieuw is, is er enige controverse over het concept van het kruisen van honden.

Terwijl sommige mensen de voorkeur geven aan raszuivere honden vanwege de zekerheid van fysieke kenmerken en temperament, wijzen anderen erop dat raszuivere honden vatbaarder zijn voor generatiegebonden gezondheidsproblemen als gevolg van overfokken.

Veel deskundigen beschouwen kruisingen als een oplossing voor deze generationele gezondheidsproblemen die rashonden al generaties lang plagen.

Maar neezeggers beweren nog steeds dat genetische afwijkingen net zo vaak voorkomen bij gekruiste honden, zo niet vaker.

Er zijn ook bezwaren tegen kruisingen en de vraag of ze al dan niet een volwaardig ras zijn, of dat het eigenlijk gewoon mormels zijn.

Voorstanders van kruisingen houden vol dat gekruiste honden het resultaat zijn van twee raszuivere ouders, terwijl mormels een afstamming van verschillende rassen in hun bloedlijn hebben.

U kunt hier meer te weten komen over enkele gangbare bezwaren tegen kruisingen.

Ongeacht waar u staat met de controverse, één ding is zeker: als u overweegt een nieuwe hond aan uw huishouden toe te voegen, is het belangrijk om zoveel mogelijk te weten te komen over uw gewenste ras of kruising.

Introductie van de Meagle

Omdat de meagle een nieuwere kruising is, is er nog weinig bekend over zijn oorsprong.

Toch zijn de geschiedenissen van zijn twee raszuivere ouders fascinerend en zullen ons helpen enig inzicht te krijgen in wat de beagle pinscher kruising inhoudt.

Laten we beginnen met de beagle.

De Amerikaanse Kennel Club (AKC) erkende de beagle voor het eerst in 1885. Een Engelse autoriteit verwees naar de beagle als de “foothound van ons land, inheems aan de grond.”

Beagles maken deel uit van de hound familie, en ze worden beschouwd als een van de meest populaire hound rassen in de Verenigde Staten, volgens de AKC.

Momenteel staat de beagle op nummer vijf op de lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Voornamelijk gefokt voor de jacht, staat de beagle bekend om zijn scherpe reukzin en zijn kenmerkende blaf, die vooral van pas komt bij het leiden van jagers door het bos naar hun gevallen wild.

Maar hoe zit het met de dwergpinscher? Is zijn geschiedenis net zo spannend?

Bekend als “Koning van het Speelgoed,” geloven historici dat de trotse min pinscher een afstammeling is van de teckel en de Italiaanse windhond.

Hoewel historische artefacten die de min pin afbeelden suggereren dat hij een extreem oud ras is, dook er pas ongeveer 200 jaar geleden officiële documentatie over hem op.

Om deze reden, en net als zijn beagle tegenhanger, is het grootste deel van de vroege oorsprong van de min pinscher onbekend.

De dwergpinscher is een uiterst populair ras in Europa, en hij werd officieel erkend door de Amerikaanse Kennel Club in 1925, waar hij op nummer 68 staat in populariteit in de VS.

meagle

Het Meagle kruistemperament

Zoals bij elke eerste generatie kruising, kan het resultaat met betrekking tot zaken als temperament onvoorspelbaar zijn, aangezien gemengde honden gedragskenmerken kunnen erven van hun beide raszuivere ouders.

Een nadere beschouwing van de ouders van uw potentiële beagle pinscher kruising kan u helpen enig inzicht te krijgen in de mogelijke temperament eigenschappen die de meagle zou kunnen erven.

We beginnen met de beagle.

In het algemeen staan beagles bekend als speels, aanhankelijk en zeer energiek, wat betekent dat ze consistente activiteit en voldoende beweging nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven.

Ze houden ook van het buitenleven.

Vanwege hun intelligentie en gretigheid om te behagen, zijn beagles gemakkelijk te trainen en doen het goed in huizen met kinderen. Ze zijn echter nogal vocaal en staan bekend om hun onstuimige blaf.

Hoe zit het met de Min Pin?

De dwergpinscher is een reusachtige persoonlijkheid gepropt in een piepklein pakketje. Hij is een trotse hond, bekend om zijn speelse, onverschrokken aard.

Absoluut onwetend over zijn miniatuur buitenkant, is de mini pinscher een uitstekende waakhond, die zijn mensen waarschuwt voor verdachte geluiden of activiteiten. (Houd in gedachten dat zijn idee van wat verdacht is, minder kan slaan op een inbreker en meer op een vuilniszak die door de wind voor de deur waait).

Omdat zowel de beagle als de min pin speelse en vocale honden zijn, kan een potentiële meagle eigenaar verwachten dat hun kruising even speels en vocaal is.

Een goede oefening en veel speelgoed kunnen helpen om het lawaai te verminderen en het energieniveau in balans te houden, maar wees voorbereid op een levendiger, luidruchtiger huishouden met een meagle in de buurt.

Meagle Fysieke Kenmerken

Net als bij temperament, kan de meagle mix een breed scala aan fysieke eigenschappen erven van zijn beide raszuivere ouders. Eigenschappen als vachtkleur, gewicht en hoogte zullen aan het toeval worden overgelaten, afhankelijk van welke ouder de meagle opvolgt.

De beagle, bijvoorbeeld, heeft 25 mogelijke kleurencombinaties, waarbij 10 kleuren die combinaties vormen:

 • tan
 • wit
 • bruin
 • citroen
 • rood
 • blauw
 • zwart
 • bluetick
 • redtick
 • fawn

Een volwassen beagle wordt meestal 13-15 cm groot en weegt ongeveer 20-30 pond.

De mini pinscher heeft een korte, glanzende vacht zonder ondervacht.

Historisch gezien moest de pinscher voor de show zijn oren gecoupeerd hebben, maar dat is niet langer de AKC standaard en tegenwoordig hebben pinschers vaak hun natuurlijke oren.

De vacht van de mini pin komt in 10 standaard kleuren, waaronder:

 • effen rood
 • hert rood
 • blauw hert rood
 • chocolade hert rood
 • fawn hert rood
 • zwart
 • effen rood
 • chocolade
 • blauw
 • fawn

Een volwassen min pin wordt ongeveer 10-12,5 cm groot en weegt ongeveer 8-10 pond.

Gezien de bovenstaande informatie kan een potentiële meagle eigenaar verwachten dat zijn meagle pup ergens op het spectrum tussen de normen van de raszuivere beagle en de raszuivere min pinscher zal groeien.

Meagle verzorging

Voor het grootste deel is de meagle gemakkelijk te verzorgen en hoeft hij maar een paar keer per maand in bad.

Zowel de pinscher als de beagle verharen echter per seizoen, dus de meagle mix zal wekelijks geborsteld moeten worden om zijn vacht glanzend en gezond te houden.

De meagle moet ook regelmatig zijn nagels knippen om barsten of splijten te voorkomen, en zijn oren schoonmaken om wasachtige ophoping en infectie te voorkomen.

Meagle trainings- en trainingsbehoeften

Aangezien het temperament van de beagle en de pinscher enige overeenkomsten vertonen, kan een toekomstige meagle-eigenaar zich voorbereiden op een intelligente, speelse, nieuwsgierige kruising die graag zijn stem gebruikt.

Net als zijn ouders zal de meagle gemakkelijk te trainen zijn en zal hij graag buiten spelen en op avontuur gaan met zijn menselijke tegenhanger.

Wanneer u een nieuwe hond in uw huishouden introduceert, raden wij een goede socialisatie en training aan.

Dit kan bestaan uit dagelijkse wandelingen buiten, bezoekjes aan het plaatselijke hondenpark, en uitstapjes naar hondvriendelijke winkels en winkels om uw meagle te laten wennen aan nieuwe gezichten, geluiden en geuren.

Houd in gedachten dat vooral van beagles bekend is dat ze last hebben van verlatingsangst en destructief gedrag wanneer ze te lang alleen worden gelaten. Als ze zich vervelen, zullen ze soms blaffen of zelfs janken.

Vergeet niet dat, omdat uw meagle een kruising is tussen de beagle en de min pin, uw meagle elk van de bovenstaande eigenschappen zou kunnen erven die aan zijn raszuivere ouders zijn voorbestemd.

Consequente beweging en een verscheidenheid aan speeltjes kunnen helpen om uw meagle rustig en vermaakt te houden terwijl u weg bent.

Gezondheidsproblemen en levensduur van de Meagle

De meagle kan een levensduur hebben van 10-16 jaar, maar het is belangrijk om rekening te houden met de levensduur en gezondheidsproblemen die beide raszuivere ouders hebben.

Laten we beginnen met de beagle.

Voor het grootste deel is de beagle een gezond ras met een levensverwachting van 10-15 jaar.

Er zijn echter enkele erfelijke aandoeningen waar men rekening mee moet houden.

Deze aandoeningen omvatten glaucoom, distichiasis, epilepsie, patellaire luxatie, centrale progressieve retinale atrofie, hypothyreoïdie, kersenoog, keratoconjunctivitis sicca en chondrodysplasie.

Hoe zit het met de Mini Pin?

De dwergpincher heeft een levensduur van 12-16 jaar en kan ook vatbaar zijn voor bepaalde genetische gezondheidsproblemen, waaronder cervicale discus, de ziekte van Legg-Clave-Perthes, patella luxatie, epilepsie, schildklier, hartafwijkingen en oogproblemen.

Omdat zoveel gezondheidsproblemen overerfbaar zijn, is het belangrijk om waar mogelijk onderzoek te doen naar de geschiedenis en de afstamming van je potentiële meagle kruising.

Houd in gedachten dat gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen betreffende de gezondheid van de ouderrassen, waaruit blijkt dat ze zijn gescreend en vrijgesteld van bepaalde gezondheidsgebreken.

Een vroeg gezondheidsonderzoek bij uw meagle pup kan u helpen toekomstige problemen te voorkomen of u erop voor te bereiden, aangezien veel van de gezondheidsproblemen waarmee hij te maken kan krijgen genetisch bepaald zijn.

Meer informatie over de door de AKC gespecificeerde gezondheidstesten voor de min pin en de beagle vindt u hier.

Meagle Kruising Dieet

Terwijl de dwergpinscher van nature een slanke en fitte hond is, kan de beagle gevoelig zijn voor overgewicht en overeten. Aangezien de beagle min pinscher kruising deze eigenschap kan erven, is het belangrijk om een gezond voedingsplan voor uw meagle te hebben.

Wij raden u aan een hoogwaardig voedingsmerk te kiezen, zoals aangegeven door uw dierenarts, dat geschikt is voor de grootte en het gewicht van uw specifieke meagle.

Een goede voeding en voldoende lichaamsbeweging is de beste manier om gezondheidsproblemen in verband met overgewicht bij uw beagle pinscher kruising te voorkomen.

Ideaal huistype voor de Meagle

Zowel de beagle als de pinscher houden van spel en avontuur, dus hun meagle nakomelingen zullen het het beste doen bij een eigenaar die deelneemt aan een actieve levensstijl en graag buiten is.

De meagle is een uitstekende familiehond, maar houd er rekening mee dat hij geneigd kan zijn tot huilen en blaffen.

Het vinden van een Meagle Puppy

Je meagle puppy bij een gerenommeerde, verantwoordelijke bron halen is uiterst belangrijk, dus we raden je aan veel onderzoek te doen voordat je adopteert of bij een fokker koopt.

Vergeet niet dat asielen vaak kruisingen voeren, maar of er een meagle beschikbaar zal zijn in uw plaatselijke asiel op het moment dat u op zoek bent, kan hit or miss zijn.

Toch is een van de vele voordelen van het redden uit een asiel de prijs.

Hoewel de meeste asielen kosten in rekening brengen, zijn die vaak een fractie van wat veel fokkers in rekening brengen.

Bereid je voor op adoptiekosten van rond de $50-$100. Houd er ook rekening mee dat de meeste asielen de eerste dierenartskosten dekken, zodat de hond kan worden geadopteerd en klaar is voor zijn nieuwe thuis.

Als je een kruising meagle van een fokker wilt kopen, wees dan bereid om tussen de $500 en meer dan $1000 uit te geven, afhankelijk van de fokker, de geschiedenis van de raszuivere ouders, en of ze al dan niet van showkwaliteit zijn.

Vraag uw fokker waar mogelijk naar temperamentvolle problemen en gezondheidsproblemen met de ouderdieren of vorige nesten.

Vergeet niet dat gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden zijn gescreend op gezondheidsproblemen.

Zoals eerder vermeld, kan vroegtijdig gezondheidsonderzoek u helpen toekomstige gezondheidsproblemen bij uw meagle kruising te voorkomen of u erop voor te bereiden.

Als je nog steeds onzeker bent over het redden uit een lokaal asiel of het kopen van een hond van een fokker die je online hebt gevonden, kun je altijd lokale hondenshows bijwonen.

Netwerken op dit soort evenementen kan helpen om je in de juiste richting te wijzen.

U kunt ook een plaatselijke AKC club vinden, die u kan helpen bij uw zoektocht naar de juiste fokker.

Om een club in uw omgeving te vinden, bezoek www.AKC.org.

Referenties en verder lezen:

Ackerman, L.J., 2011, “The Genetic Connection: A Guide to Health Problems in Purebred Dogs”, tweede editie.

Beuchat, C. Ph.D., 2014, “The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth,” The Institute of Canine Biology.

Howell, T.J., King, T., Bennett, Pauleen C., “Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior,” Dovepress, Volume 6, pgs. 143-153

Hsu, Y., Ph.D. and Serpell, J.A., Ph.D., 2003, “Development and validation of a questionnaire for measuring behavior and temperament traits in pet dogs,” Journal of the American Veterinary Medical Association, Vol. 223, No. 9, pgs. 1293-1300

Irion, D.N., Schaffer, A.L., Famula, T.R., Eggleston, M.L., Hughes, S.S., Pedersen, N.C., 2003, “Analysis of Genetic Variation in 28 Dog Breed Populations With 100 Microsatellite Markers,” Journal of Heredity, Volume 94, Issue 1, pgs. 81-87

Sutter, N.B. en Ostrander, E.A., 2004, “Dog Star Rising: The Canine Genetic System,” Nature Reviews Genetics, Volume 5, pgs. 900-910

Turcsan, B., Miklosi, A., Kubinyi, E., 2017, “Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs,” PLOS One.

Von Holdt, B.M., Pollinger, J.P., Wayne, R.K., 2010, “Genome-wide SNP and haplotype analyses reveal a rich history underlying dog domestication,” International Journal of Science.