Mopshond – Gids voor de Mopshond Beagle Mix

mopshond

De Puggle is een hybride design hond. Mopshonden zijn een kruising tussen een raszuivere Mopshond en een raszuivere Beagle. Het zijn vriendelijke, aanhankelijke schoothondjes met een levendig karakter. Mopshond Beagle mix kenmerken variëren sterk. Mopshonden kunnen tussen de 14 en 35 pond wegen en tussen de 10 en 15 centimeter groot zijn! Hoewel mopshonden een behoorlijke levensduur van ongeveer 13 jaar hebben, varieert hun gezondheid sterk van hond tot hond. Vandaag bekijken we hoe je een gezonde mopshond kunt herkennen, en laten we je weten welke raskenmerken je van deze schattige kruising kunt verwachten.

Inhoud

Schuif aan voor een geweldig leesvoer over elk aspect van het leven met een Puggle. Van hoe Puggles eruit zien tot welke ouder ze het meest opvallen. En hoe je er een kunt vinden om te kopen of te adopteren. We kijken ook naar de levensduur en gezondheid van de mopshond. En geven u een eerlijk overzicht van de voor- en nadelen van het Mopshondenras.


Wat is een Puggle?

Tot niet zo lang geleden was Puggle de schattige naam die wetenschappers gaven aan een baby mierenegel. Dat is een stekelige miereneter, voor het geval je het wilde weten. Toen, in de jaren 80, begonnen de hybride nakomelingen van Mopshonden en Beagles populair te worden als huisdier.

Na wat heen en weer gepraat over namen (Buggle? Peagle?) werden ze uiteindelijk bekend als Puggles. Schattige naam in de plaats, de Puggle’s fanbase steeg.

Puggles hebben talloze chagrijnige Puggle memes geïnspireerd. Ze hebben miljoenen van ons naar onze telefoons gestuurd om “Puggle foto’s” te googelen. En ze hebben zich zelfs vermengd met de rijken en beroemden.

Celebrity Puggles!

Beroemde Puggle eigenaren zijn onder andere Kelly Osborne, Uma Thurman, Jake Gyllenhaal en zelfs Sylvester Stallone.

Modieuzer kan bijna niet! En tegenwoordig is het eerste antwoord op “wat is een Puggle?” ongetwijfeld “een mix tussen een Mopshond en een Beagle”. (Als baby mopshondjes boos zijn omdat de Mopshond hun naam heeft gestolen, laten ze dat niet merken).

Waar komen Puggles vandaan?

Mopshonden zijn zowat het eerste en laatste woord in hondachtigheid. In China houden ze al sinds 400 voor Christus hondenliefhebbers gezelschap. Hoewel die vroege mopshonden er niet zo uitzagen als onze hedendaagse mopshonden. Tegen de 16e eeuw hadden mopshonden zich gevestigd in Europa. Ze migreerden naar Amerika met de eerste Europese kolonisten.

Beagles hebben een nobele geschiedenis die gemakkelijk die van de Mopshond evenaart. Maar Beagle liefhebbers fokten hun honden voor een heel ander doel. In het oude Griekenland trainden mannen jachthonden om samen in groepen te jagen. Dit waren de waarschijnlijke voorvaderen van de moderne Beagle

De Mopshond - Een Mopshond Beagle Mix

Een huisdier met krachtige instincten

Beagles hebben vandaag de dag nog steeds hun grote reukvermogen en eindeloze reserves aan uithoudingsvermogen. En werden tot voor kort veel gebruikt voor de roedeljacht De meesten van ons gebruiken Beagles niet meer voor de jacht.

Maar het happy go lucky temperament van de Beagle en zijn genegenheid voor zijn menselijke familie betekent dat ze populaire huisdieren zijn geworden.

Vroege Mopshond fokkers

Veel bronnen schrijven een man genaamd Wallace Havens, toe aan het “creëren” van de Puggle in de jaren 1980. Hij was een Puggle fokker uit Wisconsin.

In feite hadden Mopshond en Beagle mix honden waarschijnlijk al eerder bestaan. Maar Havens was de eerste die hun potentieel realiseerde als onderdeel van de nieuwe trend voor designer kruisingen.

De Mopshond - Een Mopshond Beagle Mix

Mopshond Populariteit!

In 2007 berichtte de New York Times dat één op de vier nesten die de American Canine Hybrid Club dat jaar registreerde een nestje Puggles was. Mopshondjes zijn dus populair en ze zullen blijven.

Misschien ben je hier omdat je er al over denkt om er een mee naar huis te nemen. Wat moet je nog meer weten voordat je de sprong waagt?

Mopshond Profiel

Wanneer honden van twee verschillende stambomen fokken, kunnen hun pups sterk naar één ouder lijken. Of ze kunnen een mix van eigenschappen van elke ouder erven.

Ze kunnen zelfs een beetje van alles krijgen. Bovendien kan elke pup in een nest een andere mix van eigenschappen erven.

Een onvoorspelbare mix

Mopshondpups kunnen sterk verschillen van pup tot pup. Zelfs puppies uit hetzelfde nest kunnen erg van elkaar verschillen.

Als je overweegt om een Mopshond pup te nemen, overweeg dan alle kenmerken van zowel de Mopshond als de Beagle. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je gelukkig bent met een cocktail van de twee. Laten we eens kijken hoe dat eruit zou kunnen zien.

Mopshond grootte

Mopshonden zijn speelgoedhonden met een gewicht van 6-8 kg. Beagles zijn nog steeds compact, maar wegen iets meer, tussen 9-16 kg. Een Puggle kan heel klein zijn zoals zijn mopshondouder, of blijven groeien tot 30 pond of meer.

Mopshonden en Beagles zijn beide populair omdat het kleinschalige honden zijn, die het goed doen in kleinschalige huizen. Mopshonden staan een machtige 25-33 cm hoog op de schouder, en Beagles zijn zelden groter dan 38 cm. De volwassen grootte van een Mopshond ligt daarom waarschijnlijk tussen de 25-38 cm.

Zakmopshond, Dwergmopshond en Theekopshond

De trend naar kleinere en kleinere honden heeft een stijging van de vraag naar Pocket Puggles veroorzaakt. Ook bekend als Miniature Puggles en Teacup Puggles.

Deze vraag heeft ertoe geleid dat fokkers het Puggle ras hebben verkleind door zeer kleine hondjes bij elkaar te fokken. Zelfs zieke of ondervoede pups worden soms geadverteerd als speciale rassen.

Kleine Mopshondjes Te Koop

Sommige mopshondjes vallen buiten de normale grootte en zijn gezond. Helaas zijn heel veel anderen het slachtoffer geworden van inhalige, onethische fokkers. Miniaturisatie van speelgoedrassen kan heel slecht zijn voor hun gezondheid. Denk goed na voordat u op zoek gaat naar een Pocket Puggle.

mopshond puppy

Kenmerken

Mopshonden staan bekend om hun baby-achtige gezicht, grote ogen en diepe rimpels. Hoe diep de rimpels van uw mopshond zullen zijn, hangt grotendeels af van het geluk van de loting.

Als je Puggle de gegroefde wenkbrauwen van een Mopshond erft, zul je die rimpels schoon moeten houden. Het is een goed idee om te lezen wat dit voor hen betekent, en hoe je een gerimpelde vacht schoonmaakt.

Mopshond Kleuren

Mopshonden en Beagles zijn heel slimme hondjes, met een korte nette vacht en knappe aftekeningen.

Mopshonden kunnen de klassieke zwarte en bruine kleuren van de Mopshond erven. Of ze kunnen een van de rijke bruine kleuren erven die geassocieerd worden met Beagles. U kunt ook een zwarte Mopshond vinden, of een Mopshond met de deftige witte aftekeningen van een Beagle.

Mopshond verharen

Mopshonden en Beagles ruien allebei, dus bij Mopshonden is verharen een gegeven. Interessant is dat eigenaren van alle drie de rassen verschillen in hun mening over hoe erg ze verharen.

Dit komt deels omdat sommige honden van hetzelfde ras meer verharen dan andere. Ik vermoed dat het ook komt omdat wij vergevingsgezinder zijn ten opzichte van vervelende gewoonten bij kleine honden!

Zijn mopshonden hypoallergeen?

Zowel Mopshonden als Beagles zijn verharende rassen, die het niet goed doen bij hondenallergielijders. Helaas zal uw Puggle pup niet hypoallergeen zijn.

Mopshond mix kenmerken

Het is zeer waarschijnlijk dat uw Puggle een vocaal lid van uw huishouden zal zijn. Beagles zijn roedeldieren. Hun luide gehuil logenstraft hun kleine formaat wanneer ze met hun familie willen praten. Mopshonden staan bekend om hun geblaf, dus Mopshonden kunnen blaffen EN huilen.

Mopshond Persoonlijkheid

Laten we verder gaan met de mopshond persoonlijkheid. Mopshonden worden liefkozend “kleine schaduwen” genoemd vanwege hoeveel ze van hun baasjes houden. Maar dit slaat soms om in jaloezie als ze denken dat ze moeten concurreren om jouw aandacht.

Hun charme en ondeugendheid is zo legendarisch dat ze zelfs het motto “multum in parvo” hebben aangenomen. Dit betekent “veel hond in een kleine ruimte”.

Veel Beagle eigenaren beschrijven hun huisdieren als vrolijke honden. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en slim, maar hun nieuwsgierigheid kan de overhand krijgen als ze zich laten meeslepen door een spannende nieuwe geur.

Mopshond Temperament

Het temperament van een Mopshond omvat enkele gemeenschappelijke kenmerken van Beagles en Mopshonden, en enkele onbekende. Mopshondjes zijn meestal nieuwsgierige ontdekkingsreizigers, en zeer toegewijd en aanhankelijk aan hun menselijke familie.

Fans van Puggles beschrijven hen als speels, vastberaden en gelukkig. Hun tegenstanders zeggen dat waar hun Mopshond en Beagle kanten botsen, ze verward en ondeugend kunnen worden.

Mopshond Training

Alle honden hebben baat bij een goede training vanaf jonge leeftijd. Als uw Mopshond de liefde van de Beagle heeft om zijn neus te volgen – waarheen dat ook mag leiden – dan zal een goede terugroeping bijzonder belangrijk zijn.

Mopshonden hebben de reputatie moeilijk zindelijk te maken te zijn. U zult dus gewapend met veel strategieën en geduld moeten komen als uw Puggle hetzelfde is.

Gelukkig zijn beide rassen vrij gulzig. Wat geweldig nieuws is, want moderne trainingsmethoden gebruiken allemaal voedsel om honden te motiveren.

Gezondheid

De winnende persoonlijkheden van mopshonden hebben hen tot een populair ras gemaakt. Maar het streven naar dat schattige uiterlijk heeft hen laten vechten tegen een zorgwekkend aantal gezondheidsproblemen.

In het bijzonder hebben de platgedrukte gezichten van Mopshonden hun vermogen om te ademen en om koel te blijven door te hijgen aangetast. Dit betekent dat mopshonden gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen en oververhitting tijdens het sporten.

Oogproblemen

Het gezicht van sommige Mopshonden is zo plat geworden dat hun ogen uit te smalle oogkassen steken. Deze mopshonden hebben meer kans om te krabben en het oppervlak van hun ogen te beschadigen, en om ooginfecties op te lopen.

Mopshondstaarten

Fokken voor de parmantige schroefstaart van de mopshond heeft helaas geleid tot misvormde ruggengraatbeenderen die pijnlijke rugproblemen kunnen veroorzaken.

Vergeet niet dat onze complete gids voor Mopshonden meer details bevat over al deze problemen. U vindt er ook informatie over de andere gezondheidsproblemen van mopshonden. Een Mopshond kan ze allemaal erven.

Gewrichtsproblemen

Beagles lijken in vergelijking gezegend met een robuuste goede gezondheid. Ze kunnen echter lijden aan heupdysplasie – een gewrichtsprobleem dat bij veel rashondenrassen voorkomt – en aan hondenepilepsie.

Er zijn enkele andere, meer ongewone aandoeningen waar Beagles vatbaar voor zijn. We behandelen ze in meer detail in onze Beagle rassenbespreking.

Mopshond Mix Gezondheid

Het goede nieuws voor een Puggle is dat sommige van de Mopshondkenmerken die tot gezondheidsproblemen kunnen leiden waarschijnlijk minder ernstig zijn dan bij raszuivere Mopshonden. Die Beagle-genen helpen hen hier. Dus hun snuit is waarschijnlijk minder kort, en hun ogen steken misschien niet zo ver uit hun schedel.

Dat betekent dat de Puggle minder snel aan zijn ogen zal krabben dan een Mopshond. En hun ruggengraat zal aan het eind niet zo sterk draaien dat het pijn doet. Je hebt misschien meer kans op een pup zonder ademhalingsproblemen als je een Mopshond koopt, dan wanneer je een Mopshond zou kopen.

Gezonder dan een Mopshond, maar minder gezond dan een Beagle?

Dit is geweldig in de zin dat het een aantal van de gezondheidsproblemen van de Mopshond vermijdt. Maar aan de andere kant kun je je afvragen of het problemen veroorzaakt voor de Beagle, die anders een betere gezondheid had kunnen verwachten?

Het is een lastige ethische vraag om mee om te gaan.

Mopshond levensduur

De levensduur van mopshondjes ligt tussen de 10 en 15 jaar, in lijn met hun ouders. Bij de keuze van uw Puggle pup is het echter belangrijk rekening te houden met de gezondheid van beide ouders. En de effecten van gezondheidsproblemen op de levenskwaliteit Een lang leven betekent niet noodzakelijkerwijs een gelukkig leven.

Mopshond gezondheid en temperament

Een Puggle pup kan de energie van zijn Beagle ouder erven, maar de ademhalings- en oververhittingsproblemen van zijn Mopshond ouder.

Ze kunnen het avontuurlijke gevoel van een Beagle erven, maar niet hun vermogen om de weg naar jou terug te vinden.

Dat betekent dat ze heel graag willen dat je ze tijdens wandelingen loslaat, maar dat het niet veilig is om dat toe te staan.

Elk van deze combinaties kan voor een Mopshond verontrustend en frustrerend zijn, omdat ze twee tegenstrijdige instincten proberen te begrijpen.

Het is belangrijk om te overwegen of dit eigenschappen zijn waarmee je kunt leven…

Zijn mopshonden goede gezinshonden?

Mopshonden en Beagles vallen allebei op door hun omgang met allerlei soorten mensen.

Mopshonden op hun beurt zijn nu populaire familie huisdieren, en ze worden vaak beschreven als goed met kinderen.

Hun kleine formaat betekent dat Mopshonden kleine huizen niet erg vinden, maar ze zullen waarschijnlijk luidruchtig zijn. Dit kan een probleem zijn in een appartement of een drukke buurt.

Vergeet niet dat elke Puggle een onbekende hoeveelheid is.

Vraag jezelf af of jij en je familie klaar zijn voor de onzekerheid.

En of je de tijd hebt om een Puggle uit te zoeken en de juiste spelletjes en training te geven die bij hun behoeften passen.

Mopshond Puppies

Wanneer een nieuw type hond in de mode komt, zullen sommige fokkers zich haasten om zo snel en goedkoop mogelijk puppy’s te produceren.

Aan de andere kant zouden veel eigenaren van rashonden nooit kruisingen doen, omdat zij geloven dat dit de foklijn “goedkoper” maakt.

Maar ergens in het midden zijn er liefdevolle hondeneigenaren die zich inzetten voor het fokken van een nest pups en dat zo verantwoord mogelijk doen.

De mopshondenmarkt is overvol, maar we hebben enkele tips om die goede fokkers te vinden.

Mopshond Prijs

Dus, hoeveel kost het om een Mopshond te kopen? Het antwoord is niet zoveel als sommige andere designhonden. Het internet is overspoeld met mopshondjes die rond de $400-$600 te koop zijn.

Een zwarte Puggle of zwart-witte Puggle is ongebruikelijker, maar ze kosten hetzelfde, dus vermoedelijk maakt hun schaarste ze niet gewilder.

Pas op voor Puppy Mill Puggles

Helaas worden veel van deze puppies geboren op puppyboerderijen. Dus slechts een klein deel van die kosten vertegenwoordigt een investering in het welzijn van de puppies.

Een puppy van een verantwoordelijke fokker kan meer kosten. Een goede fokker zal u echter kennis laten maken met de ouders van de pups, en u de resultaten laten zien van het gezondheidsonderzoek van beiden. Ze zullen hun pups ook met liefde en zorg hebben grootgebracht.

Weten dat uw puppy de beste start in het leven heeft gehad is heel belangrijk. Veel waardevoller dan de besparing op de aankoopprijs van een puppy uit een puppy-molen. Een goed verzorgde puppy zou u jarenlang goed gezelschap moeten geven…

Mopshond Rescue

Helaas laten sommige mopshondeneigenaren hun huisdieren in de steek of geven ze af aan asielen. Aan de andere kant betekent dit dat er misschien een mopshond op u wacht in een asiel in de buurt.

Het vinden van Puggles voor adoptie is een geweldige manier om het nieuwste lid van je familie te ontmoeten. Er zijn voordelen aan het adopteren van een mopshond uit een asiel

Ze zijn waarschijnlijk al wat ouder, dus het asiel kan je een indicatie geven van welke kenmerken ze van elke ouder hebben geërfd. Je vermindert ook de vraag naar mopshonden van fokkers van lage kwaliteit. En je draagt je steentje bij om puppyfokkerijen te sluiten.

Zijn Mopshondjes Goede Gezinsdieren?

Ze verpakken veel aantrekkingskracht in een kleine verpakking. Maar schattige Mopshondjes zitten midden in de controverse over designer honden.

Mopshondjes kunnen prachtige persoonlijkheden hebben.

Als uw eerste keuze van de hond Mopshond was, dan is het kiezen van een Mopshondenkruising een geweldig alternatief.

Een die ongezonde fokpraktijken binnen de Mopshond stamboom opzij zet.

Mopshondenfokkers

De sleutel tot het vinden van een gezonde, gelukkige Mopshond is het vinden van een zorgzame fokker. Een die zijn paringen verantwoord plant. En die graag alle mogelijke problemen van het Mopshondenras met u bespreekt.

Zij zullen een Mopshond ouder kiezen met een langer dan gemiddelde snuit, en geen geschiedenis van ademhalingsproblemen. De Beagle ouder zal vriendelijk en aanhankelijk zijn, en getest op gezondheid.

Het belangrijkste is dat u uw baby Puggle (of volwassen Puggle!) volledig geïnformeerd in huis neemt over het soort hond dat u in huis haalt. En begrijpt welke zorg en training ze nodig zullen hebben.

En nu je dit artikel tot het einde hebt gelezen heb je alle Puggle informatie die je nodig hebt om je beslissing te nemen.

Heeft u een Mopshond?

Wat is uw ervaring met deze unieke kruising? Is de persoonlijkheid van je Puggle geworden zoals je verwacht had?

Vertel ons en onze lezers erover in de commentaarsectie hieronder!

Referenties en verder lezen

In dit artikel over brachycefalie kun je alles leren over de problemen met platte gezichten.