Mogen honden sesam (zaden of olie) veilig eten?

Sesamolie in glas en sesamzaad.

Ze zijn een favoriet van fans als het gaat om menselijke consumptie. We genieten ervan op onze hamburgerbroodjes en de klassieke Chinese sesamkip. Maar wat betekent dat voor onze hond? Het laatste wat we willen doen is onze honden een delicatesse geven die hen schade zal berokkenen, zoals knoflook.

Je houdt van je hond en is niet alleen het zorgen voor hem je verantwoordelijkheid, maar ook iets waar je van geniet. Echter, zoals met de meerderheid van de menselijke voedingsmiddelen, komen sesamzaad met hun ups en downs. Gelukkig is er meer goed nieuws dan slecht nieuws. Het is prima om je hond sesamzaadjes te geven. Ze zijn niet giftig of dodelijk zoals xylitol en zijn ook niet schadelijk voor hun algehele gezondheid.

Inhoudsopgave weergeven

 • Het goede nieuws over sesamzaad
 • Nutritionele voordelen van sesamzaad
 • Het slechte nieuws over sesamzaad
 • Uw hond en sesamolie
 • Tips voor het serveren van uw hond sesam
 • Het einde van de lijn

Het goede nieuws over sesamzaad

Ondanks de populaire opinie beginnen we eerst met het goede nieuws. Het goede nieuws is dat sesamzaad niet gevaarlijk is voor je hond en zelfs enkele voedingsvoordelen kan toevoegen om zijn dieet op te fleuren. Sesamzaad zit boordevol vitamines en voedingsstoffen die essentieel zijn voor het dieet van elke hond. Ze kunnen een geweldige optie zijn als je ooit de eentonigheid van de normale, saaie brokjes van je hond wilt doorbreken.

Witte sesam en zwart sesamzaad op houten lepel.

Hoewel sesamzaad veel voordelen heeft, is het het beste voor je hond om ze met mate te hebben.

Nutritionele voordelen van sesamzaad

Als het gaat om sesamzaad, zijn er veel ergere dingen die je voor je hond zou kunnen neerploffen. Sesamzaad kan bogen op het volgende:

 • Fosfor
 • Calcium
 • Selenium
 • Mangaan

Sesamzaadjes komen met behoorlijk wat calcium en fosfor. Beide zijn vereist in het dieet van uw hond om sterke botten en tanden te bevorderen. Selenium heeft zijn eigen opschepperij. Het speelt een belangrijke rol bij het stimuleren van het immuunsysteem en de schildklier van uw hond. Selenium heeft ook eigenschappen van zink, vitamine E, vitamine B6 en linolzuur. Hoewel mangaan vooral belangrijk is voor puppy’s, komt het ook uw oudere hond ten goede.

Het speelt een belangrijke rol bij het waarborgen van bot en kraakbeen. Het helpt ook bij de mitochondriale functie – de belangrijkste energiebron van de cel. Bovendien zijn sesamzaadjes een geweldige bron van B-vitamines. Ze bevorderen een gezonde bloedfunctie en zijn gunstig voor uw hond als hij een laag ijzergehalte heeft. Lang verhaal kort, sesamzaad is een vitaminedynamo.

Het slechte nieuws over sesamzaad

Slecht nieuws is hier misschien niet de juiste zin. Het is meer in de trant van niet-zo-goed nieuws. Dit komt omdat sesamzaad ook potentiële gevaren met zich mee kan brengen. Hoewel sesamzaad tal van gezondheidsvoordelen voor uw hond biedt, zijn ze op geen enkele manier vereist voor uw hond om een gelukkig, gezond leven te leiden. Het best gediend met mate, overconsumptie is een ding waar je op moet letten. Overconsumptie kan tot veel dingen leiden, zoals:

 • Darmirritatie
 • Diarree
 • Braken

Wanneer u sesamzaadjes aan uw hond serveert, moet u beginnen met de kleinst mogelijke hoeveelheid. Daarna moet u kennis nemen van het gedrag van uw hond om te zien hoe hij reageert. Hoewel niet giftig voor uw hond, is er nog steeds de mogelijkheid van een allergische reactie. Daarom is het essentieel om de reactie van uw hond te volgen.

Een ander nadeel van het voeren van sesamzaadjes aan uw hond is het feit dat het spijsverteringsstelsel van uw hond wat problemen kan hebben. Dit komt omdat het spijsverteringsstelsel van uw hond niet is gebouwd om dingen van deze aard te verteren. Kortom, sesamzaad zal niet de reden zijn dat je alles moet laten vallen voor een noodreis naar het kantoor van de dierenarts. De moraal van het verhaal is dat ze je hond niet zullen doden.

sesamolie wordt gegoten.

Hoewel sesamolie je hond geen pijn zal doen, heeft het geen dezelfde voedingsvoordelen als andere oliën.

Uw hond en sesamolie

Net als sesamzaad zal sesamolie uw hond geen schade berokkenen. Als u uw hond sesamolie serveert, wordt deze het best geserveerd op vers vlees en groenten. Het enige wat je hoeft te doen is een plons op de portie te gooien. Als je je hond nog nooit vers voer hebt geserveerd, is dat prima.

Je kunt ook sesamolie toevoegen aan de brokjes van je hond voor extra voedingsstoffen. Er is niets mis met het toevoegen van sesamolie aan het dieet van je hond als je een beetje pit wilt toevoegen. Als je echter fotografeert voor het meeste voedingsvoordeel, zijn er better opties die er zijn:

 • Visolie
 • Krill olie
 • Kokosolie
 • Lijnzaadolie

Deze vier oliën zitten vol met vetzuren die anti-kanker eigenschappen hebben. Ze zijn een geweldig alternatief voor sesamolie als je het maximale voedingsvoordeel wilt.

Tips voor het serveren van uw hond sesam

Sesamzaad en olie kunnen op veel verschillende manieren worden geserveerd. Omdat sesamzaad moeilijk te verteren is voor je hond, worden ze het best ergens op geserveerd, niet op zichzelf. Als het de eerste rodeo van je hond is, geef hem dan een kleine hoeveelheid om te zien hoe hij erop reageert. Afgezien daarvan is de beste route om te nemen bij het voeren van uw hond sesamzaad of olie om een beetje op zijn normale voedsel te strooien. Dit is een geweldige manier om hun dieet op te fleuren.

Het einde van de lijn

Als eigenaar van een huisdier stel je je waarschijnlijk voor hoe verveeld je hond elke dag hetzelfde eet. Dit is de reden waarom je voortdurend op zoek bent naar een manier om wat opwinding aan hun dieet toe te voegen. Voor dit doel zijn sesamzaadjes een geweldige route om te nemen. De cijfers spreken voor zich. Afgezien van de vitaminen en mineralen, smaken sesamzaadjes fantastisch. Bovendien kunnen sesamzaadjes sterke botten en tanden bevorderen, het immuunsysteem van uw hond stimuleren en hem meer energie geven. Hoe kon het misgaan?

Het belangrijkste waar je echter op moet letten, is overconsumptie. Omdat je zo klein bent, is het moeilijk voor te stellen dat je je hond te veel sesamzaad kunt geven. Maar het kan wel. Sesamzaadjes pakken nogal een punch. Aan het einde van de dag moet je niet nerveus zijn over het voeren van sesamzaadjes aan je hond. Ze zullen je hond op geen enkele manier schaden. Dit is geweldig om te weten of je bent zoals de meeste eigenaren van gezelschapsdieren en de neiging hebt om je te veel zorgen te maken. Het grote nadeel van sesamzaad is dat er betere dingen zijn. Anders dan dat, zou je geen problemen moeten hebben om je hond deze heerlijke zaden te geven.

https://www.youtube.com/watch?v=pBhUxTRtrrw