Pandahonden – 7 hondenrassen die op panda’s lijken!

Een hond die eruit ziet als een pandabeer.

Heb je ooit gehoord van honden die er echt uitzien als panda’s? Zo niet, dan zou je verrast kunnen zijn om erachter te komen dat er verschillende rassen zijn die er echt uitzien als beren. Het zou gemakkelijk zijn om sommige puppy’s van deze merken te verwarren met echte berenwelpen. Dus laten we doorgaan en een kijkje nemen naar enkele van de soorten honden die het meest op pandaberen kunnen lijken.

Inhoudsopgave weergeven

  • Panda Hondenras 1: De Tibetaanse Mastiff
  • Panda Dog Breed 2: De Chow Chow
  • Panda Dog Breed 3: De Maltese Poedel
  • Panda Hondenras 4: Bichon Frise
  • Panda Hondenras 5: Franse Bulldoggen
  • Panda Hondenras 6: Labradors
  • Panda Dog Breed 7: Andere Panda Honden
  • PETA en Panda Honden
  • Een paar andere vragen
  • Van je pandahond houden

Panda Hondenras 1: De Tibetaanse Mastiff

In eerste instantie begon het fenomeen pandahond in Azië met een ras genaamd de Tibetaanse Mastiff.

Tibetaanse Mastiff staart in de camera

Foto: Newsweek

Als je dit type ras ooit hebt gezien, heb je de dieren misschien aangezien voor grote teddyberen. Hun dikke vacht en hangende ogen kunnen er echt uitzien als het type beer dat je zou kunnen winnen bij een carnavalsspel.

Maar dat is niet het enige type beer waar de Mastiff op lijkt. Sommige hondenliefhebbers denken ook dat hun dikke vacht hen op leeuwen kan laten lijken. De immense omvang van de Mastiff maakt het eigenlijk mogelijk om grote dieren zoals tijgers, beren en wolven aan te nemen wanneer ze in het wild worden gevonden.

Je vindt deze honden overal in Azië, in landen die Tibet (niet verrassend!), India, Mongolië, China en Nepal kunnen omvatten. Meestal zie je zwarte, rode en grijze exemplaren van deze dieren. Vanwege de grote vraag zijn veel fokkers er nu echter in geslaagd om ze ook in een gouden tint te produceren. Het goud is soms bleek genoeg om bijna wit te lijken.

In termen van pandahonden hebben sommige individuele Tibetaanse Mastiffs nu ook grote witte markeringen, die kunnen worden geïdentificeerd als een van de oorsprongen van de pandahondenrage. Al snel begonnen veel Mastiff-eigenaren hun honden te schilderen met de zwart-witte patronen die je verwacht te zien op echte reuzenpanda’s.

Panda hondenras 2: De Chow Chow

Hondenrassen wilden ook meedoen aan de pandahondenrage.

De Chow Chow staat in het gras

Foto: Pet Finder

Binnenkort zullen eigenaren van gezelschapsdieren van andere

De Chow Chow, die voor het eerst werd aangetroffen in Noord-China, is een ander ras dat een goede kandidaat is geworden voor een pandahond. Je kunt Chow Chows vinden in allerlei kleuren, zoals rood, zwart en bruin, maar zelfs in vreemdere tinten zoals blauw!

Naast de eenkleurige honden kunnen ze ook veelkleurig zijn. PETA en de meeste vergelijkbare organisaties beschouwen Chow Chows met fragmentarische jassen echter als het standaardtype. Het Chow Chow-ras is een oud ras. Net als de Tibetaanse Mastiff kan de knuffelige Chow Chow er vaak uitzien als een teddybeer. Ze hebben verkrampte ogen, vierkante gezichten en harige manen, dus ze kunnen er zeker uitzien als panda’s. Dit moedigde veel Chow Chow-eigenaren aan om hun honden te knippen, te verzorgen en zelfs te verven om ze nog meer op pandaberen te laten lijken.

Panda Dog Breed 3: De Maltese Poedel

De Maltese Poedel is een hybride ras dat vaak op een panda kan lijken.

De Maltese Poedel op een vloer

Foto: Animal Corner

In Japan werd een hond genaamd Columbo al snel beroemd als een Maltese Poedel pandahond. De eigenaren brachten veilige en niet-giftige hondspecifieke zwarte haarkleuring aan op een deel van Columbo’s vacht en de resterende delen werden wit geverfd. Al snel begon de vacht van de Maltese poedel op het opvallende patroon van een panda te lijken.

Zoals te verwachten was, begonnen Maltese Poedel-eigenaren over de hele wereld snel op deze trend te springen en foto’s van hun honden te maken voor snelle lachjes en andere likes op Instagram, Facebook, Weibo en andere sociale media. Een hond als deze kan snel een internetsuperster worden, dus wees voorbereid op veel aandacht als je een Maltese poedeleigenaar bent.

Panda Hondenras 4: Bichon Frise

Andere donzige hondenrassen, zoals de kleinere Bichon Frise, zijn ook omgetoverd tot mini-Panda’s – en ze zijn erg populair.

Bichon Frise

Foto: Wikimedia Commons

Deze honden hebben gewoon een beetje zorgvuldige verzorging en kleuring nodig, en het is mogelijk om ze in ongeveer twee uur in pandahonden te veranderen. Dan blijft de look ongeveer zes weken bij de Bichon Frise. totdat de eigenaren ze terugbrengen naar de salon voor wat bijwerken.

Houd er rekening mee dat een Bichon Frise een populair ras is en dat het je uiteindelijk tussen de $ 2000 kan kosten om er een te kopen. De exacte prijs hangt voornamelijk af van waar u de hond vandaan haalt, omdat geaccrediteerde fokkers over het algemeen veel meer kosten dan thuisfokkers. U krijgt echter meer gemoedsrust dat de hond humaan is behandeld. Andere factoren, zoals de leeftijd en zuiverheid van het ras, kunnen ook helpen bij het bepalen van het uiteindelijke prijskaartje.

Panda Hondenras 5: Franse Bulldoggen

Schattige rassen zoals Franse Bulldoggen en Labradors waren oorspronkelijk de favoriete hondenrassen die werden omgevormd tot mini-Panda’s.

Franse Bulldoggen in gras

Foto: Pretty Pup

En de Franse Bulldoggen namen het over het algemeen vrij goed op met hun nieuwe look. Het werd vrij gebruikelijk om veel van deze te zien zwerven door de straten van kleine Chinese dorpen.

Hoewel de neus van de Franse Bulldog er niet bepaald uitziet als de neus van een beer, kan dat gemakkelijk over het hoofd worden gezien als de hond de juiste kleuren en patronen heeft geverfd om op een pandahond te lijken. Degenen met de grote oren kunnen het meest opvallend zijn wanneer ze in zwart-wit zijn geschilderd.

Panda Hondenras 6: Labradors

Nogmaals, schattige rassen zoals Franse bulldogs en Labradors waren oorspronkelijk de favoriete hondenrassen om te worden getransformeerd in mini-Panda’s.

3 verschillend gekleurde labradors

Foto: K9 Research Lab

Hoewel Franse Bulldoggen over het algemeen vaker voorkwamen in China, leken veel westerlingen de voorkeur te geven aan Labradors omdat dit honden zijn die ze al hadden.

Veel Labradors zijn al een hele donkere tint zwart, dus dan is het gewoon een kwestie van wat hondvriendelijke witte kleurstof krijgen en rond de ogen van je hond en misschien ook de oren geschilderd. Deze trouwe honden zijn erg populair als huisdieren en ze zijn meestal geweldig in de buurt van kinderen.

Panda Dog Breed 7: Andere Panda Honden

Hoewel alle pandahonden hoektanden zijn, lijken bepaalde hondenrassen meer op beren dan andere.

Hsin Ch'en in gras

Foto: New York Post

Met name in China is bekend dat veel aspirant-hondenbezitters vele uren in de rij staan voor een dierenwinkel in de provincie Sichuan. De eigenaar van die onlangs beroemde dierenwinkel, Hsin Ch’en, heeft vele uren moeite gestoken in het transformeren van Chow Chow-pups in pandahonden. We zullen iets later in het artikel meer praten over de gevolgen van deze gebeurtenis.

Veel andere dierenwinkels over de hele wereld nemen deze techniek nu ook over. Als u een vastberaden koper bent, kunt u vaak een pandahond krijgen in slechts twee uur. In tegenstelling tot gewoon uitziende rassen, zal de pandahond je uiteindelijk meer kosten. Het opscheppen en de afgunst van je vrienden kan echter de moeite waard lijken.

Voor sommige rassen kan het lang duren voordat een perfect panda-uiterlijk wordt bereikt. Maar niets aan de procedure is schadelijk voor de hond, ongeacht het ras. Eigenaren van dierenwinkels over de hele wereld beweren geen schadelijke chemicaliën te gebruiken of de honden aan enige vorm van wreedheid te onderwerpen.

PETA en Panda Honden

Toen het café Cute Pet Games opende in Chengdu in de zuidwestelijke provincie Sichuan in China, de thuisbasis van een groot deel van de bedreigde berensoorten, leidden zes donzige chow chows wit en zwart geverfd tot wijdverspreide kritiek op de behandeling van de huisdieren. Veel mensen uitten hun bezorgdheid over de dieren en ze wilden weten of de stervensprocedure veilig was.

Hoewel de meeste eigenaren van dierenwinkels misschien helemaal voor de pandahondenbehandeling zijn, hebben veel dierenactivisten zoals deze zeker hun bedenkingen. Ze waarschuwen hondenbezitters voor de giftige effecten die sommige soorten kleurstof op hun huisdieren kunnen hebben. De People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) heeft al een geval als dit gedocumenteerd. Bepaalde hondenbezitters brachten menselijke haarverf op het lichaam van hun hond aan, wat resulteerde in ernstige brandwonden.

We zijn het volledig eens met PETA dat u uw hond moet beschermen tegen onnatuurlijke verfprocedures zoals dat. We hebben ook verhalen gehoord over dierenwinkels in China die honden met geverfd bont verkopen waardoor ze op miniatuurtijgers lijken. In gevallen als deze overleven veel van de tijgerhonden niet langer dan een week vanwege het gif in de kleurstof.

Een paar andere vragen

Dus als u echt meer geïnteresseerd bent in het verzorgen van uw pandahond, zorg er dan voor dat u deze niet koopt bij een onbetrouwbare fokker en niet zomaar bij een eigenaar van een dierenwinkel. Je moet voor pandahonden zorgen, net zoals je voor elke andere hond zou doen. De zorg voor een viervoeter houdt in dat ze rasspecifieke en leeftijdsspecifieke training krijgen, die direct online beschikbaar is en gemakkelijk kan worden gedeeld op sociale media.

Sommige rassen moeten bijvoorbeeld receive socialisatietraining als ze puppy’s zijn. Als ze dat niet krijgen, zullen die honden nooit met andere dieren overweg kunnen. Andere rassen vereisen speciale gehoorzaamheidsklassen. Het niet krijgen daarvan kan leiden tot een ondeugende hond die helemaal niet naar je luistert.

Laat geen enkele puppy wegkomen met slecht gedrag, zoals bijten of blaffen. Ongecontroleerde agressie kan grote problemen veroorzaken voor u en uw gezin wanneer de hond groter wordt. Vergeet niet dat alle honden een soort oefening nodig hebben – en dat omvat zowel fysieke als mentale oefening. Geef je pandahond veel aandacht en in ieder geval een dagelijkse wandeling of een andere vorm van regelmatige lichaamsbeweging.

Geef je hond bovendien altijd hondenvoer van hoge kwaliteit. De eerste paar ingrediënten moeten een soort vlees zijn, geen vleesbijproduct. Voer uw hond volgens een regelmatig schema, minstens twee keer per dag. Zoek uit welke hoeveelheid u uw hond dagelijks moet voeren en vermijd het geven van een grote hoeveelheid voedsel aan uw hond. Dit kan gemakkelijk leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Bekijk hier enkele andere handige manieren waarop u voor uw hond kunt zorgen.

Veel hondenbezitters zijn begonnen met het voeren van hun honden met biologische, natuurlijke producten. Hoewel de opties voor gezondere voedingsproducten zijn gegroeid, is wat nieuw is de mate waarin deze natuurlijke keuzes nu onderdeel zijn geworden van het hondenverzorgingsproces.

Naast volledig natuurlijke maaltijden, traktaties, medicijnen en supplementen, kunnen hondenbezitters ervoor kiezen om natuurlijke producten te kopen wanneer ze op zoek zijn naar beddengoed en strooisel voor huisdieren, verzorgingsopties, vlooien- en tekenpreventieproducten, hondenspeelgoed en nog veel meer.

Ook is de verzorging van huisdieren veel meer hightech geworden. Veel eigenaren van gezelschapsdieren gebruiken nu apps om hondenopvang, huisdierverzorging, dierenoppas of zelfs om de meest huisdiervriendelijke bestemmingen voor reizen te regelen. Alle soorten dierenverzorgingsbedrijven weten hoe belangrijk het is om mobielvriendelijke diensten aan te bieden en gepersonaliseerde online profielen voor hondenbezitters en hun huisdieren te onderhouden.

De visuele effecten van het verzorgingsproces van pandahonden duren over het algemeen ongeveer zes weken. Daarna moet u uw hond terugbrengen naar de trimmer voor een snelle touch-up. Net zoals het geval is voor een menselijke make-over, kan de hoeveelheid verzorging die een pandahond aantrekkelijk maakt snel duur worden, dus wees heel zeker van uw toewijding aan de hond voordat u besluit er een te adopteren.

Het kopen van een eigen pandahond kan gemakkelijk $ 1000 of meer kosten. En de verzorgingskosten voor deze middelgrote hond zijn ongeveer $ 100 per keer. Chow Chow-honden kunnen bijvoorbeeld een levensverwachting van ongeveer 12 tot 15 jaar hebben, dus houd er rekening mee dat uw totale kosten voor de gezondheidszorg voor pandahonden kunnen oplopen tot bijna $ 15.000!

Kortom, elke hond die als een schattig ras wordt beschouwd, kan een goede kandidaat zijn voor een pandahond. Andere rassen die vaak worden omgetoverd tot de schattigste pandahonden zijn de Beagle, Pembroke Welsh Corgi, Golden Retriever, Teckel, Berner Sennenhond, Yorkshire Terrier, Cavalier King Charles Spaniel en vele anderen. Pandahonden zien er echt schattig uit en ze zullen er waarschijnlijk ook lang zijn.

Houd uw ogen open voor het assortiment nieuwe op technologie gebaseerde huisdierproducten die de markt bereiken, zoals videocamerasystemen waarmee u uw pandahonden kunt volgen, robotachtige, zelfreinigende kattenbakken en dierenluiken met microchips. Er zijn ook draagbare technische opties voor huisdieren, zoals bluetooth-compatibele slimme riemen die uw activiteitsniveaus kunnen volgen terwijl u met uw huisdier aan het wandelen bent.

Van je pandahond houden

Dus, zie je, de pandahond is niet alleen een nieuw ras dat onlangs is ontdekt. Pandahonden zijn misschien een vrij nieuw fenomeen op internet, maar het zijn eigenlijk gewoon gewone honden die een beetje zijn aangekleed en er zo schattig mogelijk uitzien. Er is niets mis met het bewonderen van schattige pandahonden zolang ze ethisch zijn behandeld.

Recente studies hebben aangetoond dat de relatie tussen honden en mensen vergelijkbaar is met de relatie tussen baby’s en hun ouders. Een studie merkte op dat honden vaak naar mensen rennen als ze bang zijn, terwijl andere dieren wegrennen.

Dat is iets dat laat zien hoeveel honden eigenlijk afhankelijk zijn van mensen om hen te helpen als ze bang zijn. We zijn er dus zeker van dat sommige (zo niet alle) honden hun menselijke meesters zien als positieve, beschermende wezens in hun wereld. U, als hondeneigenaar, heeft een enorme verantwoordelijkheid om dat vertrouwen te respecteren en er alles aan te doen om de veiligheid en het welzijn van uw dier te waarborgen.

Al deze kennis zal u helpen beseffen dat de meeste populaire pandahonden die u online zult zien zo schattig zijn, hetzij als gevolg van verzorging – zoals de Bichon Fraise – of als een product van zowel verzorging als fokken, zoals de bleke gouden Chow Chows. Probeer net als bij veel andere honden altijd aardig en aardig te zijn voor deze dieren en ze zullen de rest van je leven loyaal aan je zijn.