Mogen honden Pecannoten eten? Wat je moet weten voordat je je noten deelt…

We weten allemaal dat pecannoten een smakelijke en gezonde traktatie zijn voor mensen, maar kunnen honden pecannoten eten? Het antwoord op deze vraag is nee, dat zouden ze echt niet moeten doen.
Mogen honden Pecannoten eten
Nu, niet flippen als je een enkele pecannoot op de grond laat vallen en je snelle hond hem toevallig te pakken krijgt voordat je de kans hebt gehad om hem te krijgen.

Hoewel het echte honden zijn die geen pecannoten moeten eten, zullen een of twee honden hem geen pijn doen.

Aan de andere kant, als je daar zit met een kom pecannoten op je schoot en je wilt ze graag delen met je viervoeter, doe dat dan niet.

Pecannoten zijn echt niet goed voor honden. Geloof je ons niet? Blijf lezen, want we gaan uitleggen waarom.

Kunnen honden Pecannoten eten?

We houden van onze hondentegenhangers en willen al het lekkers van het leven met ze delen. Dit omvat alles van diners tot desserts, fruit en groenten, en soms noten.

Maar kunnen honden pecannoten eten? En als we toch bezig zijn, kunnen honden dan boter pecannotenijs of pecannotentaart eten?

Nee. Honden moeten geen pecannoten eten, dus ze moeten zeker geen voedsel eten met pecannoten in zich, zoals boter pecannootijs of pecannoottaart.

Ten eerste zijn pecannoten giftig voor honden en kunnen ze een aantal problemen veroorzaken. In het ergste geval kan overconsumptie van pecannoten fataal zijn.

Daarom is het zo belangrijk om onderzoek te doen naar menselijk voedsel dat we geneigd zijn om onze honden te voeren voordat we het daadwerkelijk aan hen gaan voeren.

Onthoud, alleen omdat het goed voor ons is, betekent het niet dat het goed voor hen is.

Hoewel het gemakkelijk is om te verdwalen in die mensachtige blik en het gevoel te hebben dat we veel meer op elkaar lijken dan op elkaar, is dat gewoon niet het geval.

De waarheid is dat hondeneigenaren anders zijn dan onze hondeneigenaren, en een van die verschillen is ons vermogen om met bepaalde voedingsmiddelen om te gaan. Dus nu we weten dat pecannoten en honden niet samengaan, laten we eens kijken waarom.

Wat zijn pecannoten en waarom zijn pecannoten slecht voor honden?

Pecannoten groeien uit notenbomen in schelpen die zo hard zijn dat mensen meestal een soort gereedschap nodig hebben om ze open te breken.

In feite is het woord pecannoot eigenlijk een inheems Amerikaans woord dat ruwweg vertaald wordt naar “noten die een steen nodig hebben om te kraken.”

Inheems in Noord-Amerika en Mexico, zijn pecannoten wereldwijd een populaire noot en zijn opgenomen in een aantal familie-favoriete recepten zoals de hierboven genoemde.

Pecannoten zitten ook vol met voedingsstoffen voor de mens.

Een bron van gezonde, onverzadigde vetten, pecannoten bevatten meer dan 19 vitaminen en mineralen en er wordt zelfs gezegd dat ze het cholesterolgehalte verlagen.

Maar als pecannoten zo goed zijn voor mensen, waarom zijn ze dan zo slecht voor honden?

Waarschuwing voor hondenbezitters!

Naast alle goedheid die in pecannoten zit, zijn er ook nadelen.

Pecannoten bevatten een toxine genaamd juglone.

Als ze beschimmeld raken, kunnen pecannoten epileptische aanvallen en neurologische symptomen veroorzaken door hun productie van tremorgenische mycotoxinen.

Nog gevaarlijker zijn pecannoten, die een natuurlijk gif bevatten dat aflatoxine wordt genoemd. Aflatoxine wordt geproduceerd uit een schimmel die groeit op pecannoten die bekend staan als aspergillus.

En hoewel pecannoten onschadelijk zijn voor mensen (die geen notenallergieën hebben) en zelfs heilzaam, zijn de gevoelige systemen van onze geliefde honden niet gebouwd om om te gaan met de giftige stoffen en de giftige stoffen die bij pecannoten horen.

Terwijl één of twee pecannoten hier en daar uw hond niet zullen doden, zou een handvol pecannoten dat wel kunnen, dus we hebben echt liever dat u bij elkaar uit de buurt blijft.

Hoe kunnen pecannoten mijn hond beschadigen?

Zijn pecannoten giftig voor honden? Zijn pecannoten giftig voor honden? Zijn honden allergisch voor pecannoten?

Pecan allergie of niet, honden moeten uit de buurt blijven van pecannoten.

Pecannoten kunnen de maag-darm verstoren of de spijsvertering van uw hond belemmeren.

Beide zaken zijn ernstig en pijnlijk en kunnen in sommige ernstige gevallen de dood tot gevolg hebben.

Dus wat doet u als u denkt dat uw hond per ongeluk in een zak met pecannoten terecht is gekomen? Hoe weet u of hij een bosje heeft gegeten? Op welke symptomen moet u letten?

Blijf lezen en let op.

Hoe weet ik of mijn hond te veel pecannoten heeft gegeten?

Als uw hond pecannoten heeft gegeten, probeer dan niet in paniek te raken. De belangrijkste vraag is hoeveel heeft hij gegeten?

Als uw hond pecannoten heeft gegeten, kijk dan uit voor braken en diarree. In sommige gevallen zal dit het ergste zijn. Na een paar uur zou hij weer bij zichzelf moeten zijn.

In ernstiger gevallen zal het braken en de diarree echter intens zijn en moet u uw hond naar de dierenarts brengen.

Als uw hond aan het overgeven, plassen of poepen is in een tempo dat alarmerend lijkt, zal hij waarschijnlijk een behandeling nodig hebben, waaronder infuusvloeistoffen, medicatie, bloedwerk en controle.

Natuurlijk, als u bloed ziet in het braaksel of de ontlasting van uw hond, breng hem dan onmiddellijk naar de dierenarts. Dit kan een teken zijn dat zijn lever is aangetast.

Signalen om uit te kijken naar

Andere signalen dat de lever is aangetast is vergeling van de ogen en het tandvlees en de urine die een rode of bruine kleur krijgt.

Dit betekent dat uw hond geelzuchtig is geworden en waarschijnlijk ook bloedarmoede heeft.

U moet ook aandacht besteden aan uw hond wanneer hij probeert te plassen.

Heeft hij problemen? Blaasstenen zijn een veelvoorkomend symptoom van Aflatoxinevergiftiging als gevolg van het eten van te veel pecannoten.

Als uw hond niet kan of wil plassen, kan hij blaasstenen hebben.

Helaas kunnen blaasstenen erg pijnlijk zijn en moeten ze operatief worden verwijderd, dus negeer dit symptoom niet en breng uw hond onmiddellijk naar de dierenarts.

Wat moet ik doen als mijn hond pecannoten eet?

Aflatoxinevergiftiging ontstaat wanneer uw hond te veel pecannoten of andere boompitten heeft gegeten die dit gif bevatten.

Het kan dodelijk zijn voor uw hond als het niet onmiddellijk wordt aangepakt.

Hier is een snelle lijst met symptomen om op te letten:

 • Ernstig braken
 • Ernstige diarree
 • Lethargie
 • Verlies van eetlust
 • Vergelende ogen of tandvlees
 • Bruine of roodachtige urine
 • Bloed in braaksel of ontlasting (Kruk zal zeer zwart zijn)
 • Moeite met plassen

Als u denkt dat uw hond pecannoten heeft gegeten en een van de bovenstaande verschijnselen vertoont, raden wij u aan hem onmiddellijk naar de dierenarts te brengen.

Welke noten zijn veilig voor mijn hond om te eten?

Het feit dat honden geen pecannoten kunnen eten betekent niet dat alle noten giftig zijn voor hem.

Hoewel noten geen noodzakelijk hoofdbestanddeel zijn in de voeding van een hond, zijn er nog steeds enkele hondenveilige noten, waaronder:

 • Pinda’s en pindakaas
 • Gekookte of geroosterde cashewnoten
 • Hazelnoten

Pinda’s

In feite houdt mijn hond van pinda’s en ik betrap haar vaak op het stelen van de zak die ik op het achterdek houd voor de eekhoornvoedermachine.

Als het de eerste keer is dat uw hond een pinda eet, let dan goed op hem om er zeker van te zijn dat hij geen bijwerkingen krijgt.

Omdat noten niet nodig zijn in het dieet van onze honden, kunt u ze het beste met mate aan honden geven.

Cashews

Terwijl gekookte of geroosterde cashewnoten veilig zijn voor honden om met mate te eten, bevatten rauwe cashewnoten gevaarlijke giftige stoffen die schadelijk kunnen zijn voor hen.

Gelukkig kan dit gif worden uitgeroeid door het kookproces, waardoor ze veilig zijn voor honden om te eten.

Echter, te veel gekookte cashewnoten kunnen bij honden een verstoorde maag veroorzaken.

Daarom raden wij aan om uw hond slechts af en toe gekookte of geroosterde cashewnoten te geven als traktatie. Bied hem dan ook niet meer dan één of twee cashewnoten aan.

Hazelnoten

Grotere honden doen het meestal goed met hazelnoten, maar we raden ze niet aan voor kleinere honden.

Kleinere honden lijken het moeilijker te hebben met hazelnoten en kunnen ze misschien niet goed kauwen, waardoor ze verstikkingsgevaar lopen en het risico op verstopping van de darmen.

Hoe kan ik mijn hond verder gezond houden?

Als hondenliefhebbers is het belangrijk dat we onze honden gezonde voeding geven, zodat ze zich op hun best voelen. Natuurlijk wordt een kwalitatief hoogwaardig hondenvoer altijd aanbevolen om uw hond in goede conditie te houden, en traktaties moeten met mate worden gegeven.

En als het gaat om menselijke voeding voor honden, houd er dan rekening mee dat de beste regel om te volgen is als u het niet zeker weet, doe dan uw onderzoek, net zoals u dat in dit geval deed.