Mini Franse Bulldog: A Guide To The Teacup Sized Miniature Frenchie.

mini franse bulldog

Een mini Franse Bulldog is geen officieel ras, maar een versie van de standaard Franse Bulldog gefokt om kleiner te zijn dan normaal. Teacup Franse Bulldoggen worden gezien als gemakkelijker te verzorgen, te trainen en te onderhouden dan pups op ware grootte. Terwijl ze toch dezelfde persoonlijkheid, uiterlijk en schattig gezicht behouden. Full sized Mini French Bulldogs worden minder dan 11 inch groot en wegen minder dan 28 pond als volwassenen. Hun levensduur, persoonlijkheid en andere kenmerken zullen echter variëren, afhankelijk van hoe ze gefokt zijn. Helaas is de mini Frenchie een tamelijk ongezonde hond. Vandaag bekijken we de beste manier om een kleine Franse Bulldog pup te krijgen die een speelse, aanhankelijke, trouwe en gezonde metgezel zal zijn.

Teacup French Bulldogs lijden aan dezelfde conformatieproblemen als de standaard Frenchie, maar heeft ook extra problemen in verband met zijn grootte. Lees verder om meer te weten te komen over deze problemen, en hoe je de gezondste teacup Frenchie kunt vinden.


Wat is een Mini Franse Bulldog?

De Franse Bulldog (vaak Frenchie genoemd) is een van de populairste kleine hondenrassen. Ze zijn een raszuivere AKC dat zeer populair is. Maar, een groeiend aantal Franse Bulldog fans zijn geïnteresseerd in een nog kleinere Frenchie – de Mini French Bulldog.

Er is geen officiële mini (of micro, of teacup) Franse Bulldog. Er zijn echter wel enkele manieren waarop standaard Frenchies tot een kleiner formaat worden gefokt.

De Franse Bulldog is geen lid van de speelgoedhondengroep. Het is een van de kleinste leden van de niet-sportieve hondengroep. De moderne Frenchie stamt af van kleine Engelse Bulldogs die oorspronkelijk naar Frankrijk werden gebracht in de jaren 1800. Deskundigen geloven dat er ook mopshonden en terriërs in de Frenchie terecht zijn gekomen.

mini frenchie

Waar komen Mini Franse Buldoggen vandaan?

Zoals we al zeiden, is er geen speelgoedversie van de Franse Bulldog, dus is er geen officieel mini Franse Bulldog ras. Dus, wat is precies een miniatuur Franse Bulldog? Hoe maken fokkers een miniatuurversie van de Frenchie? Er zijn drie manieren om een mini Franse Bulldog te maken, elk met hun eigen voor- en nadelen. Laten we een korte blik werpen.

Mini Franse Bulldog Mixen

De eerste manier waarop iemand kan proberen een teacup Franse Bulldog te creëren is door een standaard Franse Bulldog te kruisen met een ander, kleiner ras hond.

Deze methode is de beste manier om een gezonde, kleinere hond te creëren. Het vergroot de genetische diversiteit in de genenpoel. Puppies van gemengde rassen kunnen echter een mix van eigenschappen van hun twee ouders erven.

Dus, een gekruiste teacup Franse Bulldog kan meer lijken op het andere, kleinere ras dat wordt gebruikt, in temperament of uiterlijk. Hier zijn enkele voorbeelden van veel voorkomende Frenchie mixen die een kleiner ras kunnen creëren.

Franse Bulldog Poedel Mix

De Franse Boodle is een Franse Bulldog gekruist met een Poedel. Het kiezen van een miniatuur of speelgoed Poedel ouder kan de kans vergroten dat uw pup klein wordt.

De langere neus en staart van de Poedel kunnen de ernst van brachycephalie en hemivertebrae bij een Boodle pup verminderen, hoewel er geen garanties zijn bij honden van gemengde rassen. Omdat Poedels kunnen lijden aan een heel andere reeks genetische gezondheidsproblemen, is het belangrijk dat uw fokker alleen gezonde Poedelfokdieren gebruikt.

Franse Bulldog Yorkshire Terrier Mix

De Franse Bulldog wordt soms ook gekruist met de Yorkshire Terrier, een van de kleinste speelgoedrassen. Deze kruising kan een goede keuze zijn als u geïnteresseerd bent in een mini Franse Bulldog mix van kleinere afmetingen.

Vergeet niet dat bij het bekijken van alle Frenchie-kruisingen het belangrijk is om een verantwoordelijke fokker te kiezen die beide ouderrassen op hun gezondheid test en alle testresultaten met u deelt.

Dwerg Mini Franse Bulldog Puppies

De tweede methode om miniatuur of teacup honden te creëren is het kweken van de genetische mutatie voor dwerggroei bij honden. Uit onderzoek van de OFA blijkt dat meer dan de helft van de onderzochte Frenchies al lijdt aan chondrodystrofie – een vorm van dwerggroei.

Deze vorm van dwerggroei zorgt voor een uiterlijk dat populair is bij eigenaren en fokkers. Inclusief te grote hoofden en smalle bekken. Helaas leidt dit tot een aantal gezondheidsproblemen bij Frenchies.

Fokkers kunnen proberen een andere vorm van dwerggroei te introduceren om Frenchies nog kleiner te maken. Dit betekent dat sommige honden kunnen eindigen met twee soorten van deze vormkwestie.

Fokken voor Mini Franse Bulldog Puppies

De laatste methode voor het creëren van een teacup Franse Bulldog is het fokken van runderen van nesten met elkaar. Deze methode is gericht op de kleinste pups om hun kleine formaat door te geven aan toekomstige generaties.

Runts zijn de kleinste dieren in een nest. Naast het kleine formaat, kan een slechte gezondheid een probleem zijn bij runts. De grotere en sterkere nestgenoten van een hinde kunnen verhinderen dat hij voldoende toegang krijgt tot de moedermelk, wat leidt tot ondervoeding en een slecht ontwikkeld immuunsysteem.

Het herhaaldelijk fokken van de kleinste en zwakste dieren in een nest kan leiden tot een slechte gezondheid van de nakomelingen. Als alternatief kan een fokker zonder scrupules met een nest “normale” Fransoosjes proberen een ondermaats dier dat niet goed gedijt te gelde te maken door ze te beschrijven als miniatuur en te proberen ze speciaal te laten klinken.

Teacup Franse Bulldog Uiterlijk

Het uiterlijk van een mini Franse Bulldog zal variëren afhankelijk van de methode die gebruikt is om hem te creëren. Degene die gebruikt zijn door een standaard Frenchie te mengen met een ander ras kunnen eruit zien als een standaard Frenchie, of als het andere hondenras dat gebruikt is. Als alternatief kunnen ze eruit zien als een unieke mix van de twee rassen.

Degenen met dwerggroei kunnen kortere benen hebben dan een standaard Frenchie. Hun toch al te grote hoofd en smalle heupen kunnen nog verder overdreven worden, wat leidt tot meer gezondheidsproblemen.

Teacup Frenchies gefokt uit runderen hebben de meeste kans om er uit te zien als een gekrompen versie van de standaard Frenchie. Maar het hangt af van hun gezondheidsproblemen. Standaard Frenchies hebben platte gezichten, kleine lichamen, en zijn er in verschillende kleuren.

Mini Franse Bulldog

Hoe groot zijn Mini Frenchies?

Een standaardgrootte Franse Bulldog is tussen de 11 en 13 centimeter hoog bij de schouder en moet minder dan 28 pond wegen. Mini Franse Bulldoggen zijn meestal kleiner dan dit. Maar hun grootte zal variëren afhankelijk van de methode die fokkers gebruiken om ze te maken.

Mini Franse Bulldog Temperament

Net als het uiterlijk, zal het temperament van een mini Frenchie variëren, afhankelijk van de methode die is gebruikt om hem te fokken. Over het algemeen is de Franse Bulldog vriendelijk, liefdevol en trouw. Ze werden oorspronkelijk gefokt als schoothondjes, dus zullen ze graag bij u op de bank kruipen.

Frenchies zijn ook intelligent. Ook al zijn mini Franse Bulldoggen klein, het is belangrijk dat ze grondig gesocialiseerd worden om het beste temperament te garanderen. Loyale rassen als deze kunnen bewakingsneigingen vertonen als ze niet goed gesocialiseerd zijn.

De aantrekkingskracht van Mini Franse Bulldoggen

Miniatuur honden zijn nogal de trend op dit moment. Kleine honden zijn geweldig voor mensen die in steden wonen. Ze hebben over het algemeen minder ruimte, minder voedsel en minder beweging nodig dan grote hondenrassen. Maar dit betekent niet dat ze geen verzorging nodig hebben.

Kleine honden zoals de teacup Franse Bulldog hebben veel mentale stimulatie nodig. Ze hebben veel beweging en training nodig, en regelmatige lichaamsbeweging. Ze moeten echter niet te veel bewegen, deels vanwege hun platte gezichten. Dit kan leiden tot ademhalingsproblemen en gemakkelijke oververhitting.

Mini Franse Bulldog problemen

Het is gemakkelijk om te geloven dat mini honden geen zorg nodig hebben. Maar speelgoedhondenrassen zijn geen echt speelgoed. Het zijn nog steeds complexe kleine dieren met veel zorgbehoeften. Miniatuur rassen hebben goede voeding, beweging en mentale stimulatie nodig.

Ze zijn kwetsbaarder dan grotere rassen, dus eigenaren moeten altijd voorzichtig te werk gaan bij de omgang met hun pups. Deze kleine honden doen het niet altijd erg goed in huizen met kinderen of andere huisdieren, simpelweg omdat ze zo klein en teer zijn.

Mini Franse Bulldog Gezondheid

Helaas brengt de miniaturiseringstrend in de hondenfokkerij bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee.

Je hebt misschien gehoord van enkele recente gezondheidsonderzoeken van de Franse Bulldog, die verschillende erfelijke gezondheidsproblemen hebben geïdentificeerd die veel voorkomen bij het ras.

Een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van de Franse Bulldog in het Verenigd Koninkrijk wees uit dat bijna driekwart van alle Frenchies onder de hoede van een dierenarts ten minste één vastgestelde gezondheidsprobleem heeft. Wat zijn de belangrijkste gezondheidsproblemen die een potentiële Franse Bulldog of mini Franse Bulldog eigenaar moet weten?

Brachycephalisch Luchtweg Syndroom

De verkorte snuit van de Franse Bulldog kan een reeks chronische gezondheidsproblemen veroorzaken die bekend staan als Brachycephalic Obstructive Airway Syndrome.

Honden met BOAS kunnen lijden aan ademhalingsmoeilijkheden, kokhalzen/overgeven, door inspanning veroorzaakte instorting en een chronisch gebrek aan zuurstof in het bloed. Afgeplatte snuiten kunnen ook leiden tot huidproblemen als de gezichtshuidplooien niet goed worden verzorgd, evenals oogproblemen omdat ze kunnen uitsteken en kwetsbaar worden voor verwondingen.

Hemivertebrae

De schroefstaart van de Franse Bulldog wordt in verband gebracht met een ernstige misvorming van de wervelkolom, bekend als hemivertebrae. Bij hemivertebrae zijn de botten van de wervelkolom misvormd, wat leidt tot pijnlijke en slopende compressie van het ruggenmerg.

In ernstige gevallen van hemivertebrae kan een hond incontinent of verlamd raken. Chirurgische behandeling van deze aandoening is mogelijk, maar duur. In ernstige gevallen kan euthanasie noodzakelijk zijn. Een mini Franse Bulldog kan lijden aan elk van de erfelijke gezondheidsproblemen die ook voorkomen bij full-size Franse Bulldoggen, plus extra problemen die verband houden met hun ongewoon kleine formaat.

Mini Franse Bulldog

Mini Franse Bulldog Gezondheidsproblemen

De twee voorgaande problemen houden verband met de bouw van het Franse Bulldog ras. Maar er zijn andere problemen die het ras als geheel teisteren. Eigenaren moeten oppassen voor het volgende:

  • Oogproblemen, zoals staar
  • Ziekte van Von Willebrand
  • Heup en Elleboog Dysplasie

Dwerggroei bij Mini Franse Bulldoggen

De genetische mutatie dwerggroei kan ook leiden tot gezondheidsproblemen bij de mini Franse Bulldog. Dwerggroei is een skeletaandoening die misvormde botten veroorzaakt en vaak leidt tot chronische pijn bij honden. Het komt veel voor bij standaard Frenchies, maar kan ook leiden tot kleinere honden.

Naast verkorte en gebogen poten, kunnen honden met dwerggroei ook problemen hebben die verband houden met hun verkorte ruggenwervels, abnormale schedel en gezichtsbeenstructuur.

Aangezien Franse Bulldoggen van normale grootte al lijden aan brachycephalie en hemivertebrae, kan het fokken op extreem kleine afmetingen deze aandoeningen verergeren.

Problemen Gekoppeld aan Mini Frenchies

We hebben al vermeld dat miniatuurrassen kwetsbaarder zijn dan de standaard versies. Dit betekent dat ze gemakkelijk kunnen lijden aan botbreuken en andere verwondingen. Eigenaren van mini Franse Bulldoggen moeten ook de volgende problemen overwegen voordat ze dit ras aanschaffen.

  • Kleine blazen (problemen met potjestraining)
  • Hersenontsteking
  • Vocht op de hersenen
  • Psychologische problemen
  • Lever- en hartproblemen

Mini Franse Bulldog Oefening en verzorging

Kleine honden zoals de teacup Franse Bulldog hebben een goede kwaliteit voeding en regelmatige controles door de dierenarts nodig om ze zo gezond mogelijk te houden. Alle Frenchies hebben beweging nodig. Maar miniatuur Franse Bulldoggen hebben misschien minder nodig dan een standaard versie.

Als u een mini Frenchie traint, pas dan op dat ze niet oververhit raken. Brachycefale honden kunnen gemakkelijk een hitteberoerte krijgen als ze overmatig sporten bij warm weer.

Wees zeer voorzichtig om een Frenchie, of miniatuur Franse Bulldog koel te houden bij warm weer. Dit kan ook betekenen dat u hun voedsel zorgvuldig in de gaten moet houden, zodat ze niet te zwaar worden.

Miniatuur Franse Bulldog Puppies

Omdat miniatuur rassen nogal de trend zijn op dit moment, kunnen mini Franse Bulldoggen vrij duur zijn. Helaas komen deze honden met een groot aantal gezondheidsproblemen. Dus, als je hart echt uitgaat naar een mini Frenchie puppy, moet je een gerenommeerde fokker vinden.

Er zijn ook enkele alternatieven voor u beschikbaar. Omdat zoveel gezondheidsproblemen deze minihondjes teisteren, is het heel gewoon om ze in reddingscentra te vinden. Of u kunt kiezen uit de vele andere kleine rassen die niet zoveel gezondheidsproblemen hebben als de flat faced Frenchie.

Het vinden van een betrouwbare Mini Franse Bulldog fokker

Als je hart uitgaat naar een Mini French Bulldog puppy, moet je ervoor zorgen dat je een gerenommeerde fokker vindt. U zult meestal mini Franse Bulldog puppies te koop vinden voor meer dan $2000. Maar, de prijzen zullen variëren afhankelijk van de locatie.

Stel je fokker veel vragen, en verwacht veel terug. Zorg er ook voor dat je alle gezondheidscertificaten ziet. Als je kunt, ontmoet dan de ouderdieren die gebruikt zijn om je mini pup te fokken. En zoek uit welke methode de fokker precies heeft gebruikt om dat kleinere formaat te bereiken.

Vermijd om naar puppyfabrieken en dierenwinkels te gaan. Deze puppies zullen u op de lange termijn waarschijnlijk meer kosten, omdat gezondheid geen prioriteit is, snelle winst wel.

Mini Franse Bulldog Redding

Gezondheidsoverwegingen zijn een van de belangrijkste redenen dat u moet overwegen een reddingshond te kiezen als u op zoek bent naar een miniatuur Franse Bulldog. Veel mensen merken dat ze honden moeten afstaan aan reddingscentra als ze de zorg niet meer kunnen betalen.

Dus, niet alle mini Frenchies in reddingscentra zijn daar vanwege gedragsproblemen. Sterker nog, je kunt zelfs puppy’s vinden in opvangcentra. Ze zijn vaak goedkoper dan puppies van fokkers. Bovendien weet u iets meer over de persoonlijkheid van uw hond voordat u hem mee naar huis neemt.

Zijn Mini Franse Bulldoggen goede familie huisdieren?

De Franse Bulldog is een populair ras dat helaas kan lijden aan ernstige chronische gezondheidsproblemen.

Hoewel miniatuurhonden aantrekkelijk zijn, kan een mini Franse Bulldog niet alleen lijden aan de gezondheidsproblemen van de standaard Frenchie, maar ook aan problemen die samenhangen met miniaturisatie.

Iedereen die zijn hart heeft verpand aan een Frenchie of mini Frenchie moet zich bewust zijn van deze gezondheidsproblemen en de mogelijke kosten van levenslange veterinaire zorg.

Voor een gezonder alternatief voor de mini Franse Bulldog, overweeg een Franse Bulldog mix of een ander ras dat qua grootte en temperament vergelijkbaar is met de Frenchie – met minder erfelijke gezondheidsproblemen.

Vergelijkbare rassen

Er zijn verschillende kleine tot middelgrote hondenrassen die fans van het schattige uiterlijk van de Frenchie kunnen aanspreken.

Ze hebben ook minder gezondheidsproblemen. Klik op de links hieronder voor meer informatie.

Mini Franse Bulldog Samenvatting

Teacup rassen zoals de miniatuur Franse Bulldog zijn tegenwoordig populair, maar lijden helaas aan een aantal gezondheidsproblemen.

Heb jij een van deze kleine hondjes thuis? We horen er graag meer over in de commentaren.

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen