Mini Doodles, Zakformaat Doodle Hondenrassen om uw dag op te fleuren

Bernedoodle - De Berner Sennenhond Poedel Mix

Mini Doodles zijn vriendelijke, trouwe en liefdevolle huisdieren. Mini Doodles verharen vaak weinig! Mini Doodles zijn ook bekend als Toy Doodles omdat ze vaak een Toy Poodle ouder hebben. Vandaag delen we een complete lijst van Mini Doodle hondenrassen. We kijken naar de voor- en nadelen van verschillende Mini Doodle puppies, en helpen u om de juiste puppy Doodle hond voor uw gezin te kiezen.

Inhoud

Wat is een Mini Doodle Hond?

Kleine Doodles worden meestal gefokt uit één Miniatuur of Toy Poedel ouder. Deze ouder wordt gemengd met een andere raszuivere hond van een ander ras, meestal een andere Miniatuur variëteit.

Mini Doodle Hondenrassen

Om naar beneden te springen naar de juiste kleine Poedel mix voor uw familie, klik op de onderstaande afbeeldingen:

Ontmoet de Mini Doodle Honden!

Laten we eens kijken naar enkele van de meest populaire Mini Doodles en waarom we van ze houden!

Mini Aussiedoodle

australische herder mixen

De Mini Aussiedoodle is een mix van Australian Shepherd en Dwergpoedel. Deze mix combineert twee zeer slimme en actieve honden. Ze hebben er waarschijnlijk baat bij om heel druk bezig te blijven, en veel leuke tijd te hebben met binding door positieve versterkingstraining.

Mini Aussiedoodles kunnen ook minder mini zijn dan je zou denken, en dichter bij de natuurlijke grootte van de Australian Shepherd. Dit zijn geen enorme honden, maar ze zijn ook niet bepaald klein!

Mini Bernedoodle

Bernedoodle - De Berner Sennenhond Poedel Mix

Deze prachtige hond is een combinatie van de Berner Sennenhond en de Dwerg- of Toy Poedel. Deze kleine Doodle kan uiteindelijk een wat groter formaat worden dan je op volwassen leeftijd zou verwachten.

Zelfs als je de kleinste Poedel combineert met een Reuzen Berner, kun je eindigen met een supergrote hond. Het is als pup niet te zeggen wie het grootst zal worden, dus verwacht het onverwachte!

kleine poedel mixen

De Cavapoo combineert de Cavalier King Charles met een Dwerg- of Toy Poedel. Deze kleine hondjes hebben een goede kans op een zeer vriendelijk en leuk karakter.

Beide ouders zijn kleiner van gestalte dus je bent verzekerd van een pup die een leven lang een mooi draagbaar formaat blijft. Maar let wel op de gezondheidscertificaten van de Cavalier-ouders, want die hebben een aantal nare aandoeningen waarvan je niet wilt dat je Mini Cavapoo ze erft.

cocker spaniel mixen

De Mini Cockapoo is een van de meest populaire kleine doodles. Gefokt uit een meestal showgefokte Cocker Spaniel en een Dwergpoedel staan ze bekend om hun vriendelijke karakter en slimme verstand.

Ze zijn waarschijnlijk ook erg actief, en hebben baat bij een huis dat van training houdt en bezig blijft.

Mini Goldendoodle

Meer informatie over de Mini Goldendoodle

De Miniatuur Goldendoodle combineert de grote Golden Retriever met de Miniatuur Poedel. Ze zijn meestal kleiner dan een standaard Goldendoodle, maar ze kunnen op hun Golden Retriever ouder lijken en u verrassen.

Deze slimme hond heeft waarschijnlijk een gekrulde vacht, en een nieuwsgierige, liefdevolle aard. Deze pups zijn over het algemeen gezond, mits hun ouders zijn getest op de aandoeningen die gebruikelijk zijn voor hun rassen.

Teacup Goldendoodle

Teacup Goldendoodle

U dacht dat de Mini Goldendoodle uw kleinste optie was? Denk opnieuw! Maar is het inkrimpen van een ras als de Golden Retriever tot zo ver een goede zaak?

De teacup Goldendoodle is vaak een combinatie van Toy Poodle en Goldendoodle. Maar niet altijd. Een van nature grotere hond zo klein mogelijk maken heeft een aantal ernstige potentiële nadelen.

Miniatuur Havapoo

Havanezer mixen

De Mini Havapoo combineert de brutale Havanezer met een krullende Dwerg- of Toy Poedel. Deze Mini Doodle is gegarandeerd klein van gestalte en groot van persoonlijkheid.

Wanneer je een Havanezer mixt met een kleine Poedel krijg je waarschijnlijk een leuk familie huisdier met een geweldige vacht.

Mini Jackapoo

jackapoo

De Jackapoo is een combinatie van dwergpoedel en Jack Russell Terrier. Deze mini doodles zijn van zakformaat maar boordevol persoonlijkheid.

Het temperament van een brutale Jack Russell Terrier en een afstandelijke Poedel kent een enorm scala aan mogelijke uitkomsten. Maar je kunt er vrij zeker van zijn dat het slimme, drukke hondjes worden.

Dwerg Labradoodle

miniatuur labradoodle pups

De Mini Labradoodle is een kruising tussen een levendige Labrador Retriever en een Dwergpoedel. Deze mix is meestal kleiner dan hun standaard Labradoodle tegenhanger, maar dit is niet gegarandeerd.

Je hebt meer kans op een kleine hond als de mix met een Toy Poedel is, maar het is nog steeds niet gegarandeerd. Het is echter waarschijnlijk dat uw metgezel goedaardig, vriendelijk en intelligent zal zijn.

Teacup Maltipoo

maltipoo

De teacup Maltipoo combineert de toch al kleine Maltezer met een Toy Poedel. Deze kruising heeft dat verontrustende woord, teacupnog een keer. De Maltezer en de Toy Poodle vormen samen één schattige, pluizige pup.

Maar hele kleine hondjes kunnen met hele grote gezondheidsproblemen komen. En voor die afname in grootte kun je misschien beter kiezen voor de iets grotere, maar nog steeds kleine, Maltipoo.

Mini Pomapoo

kleine poedel mixen

De Miniatuur Pomapoo is een Pomeriaan Miniatuur Poedel mix. Deze kleine Doodle heeft een pittige persoonlijkheid en een ongelooflijke vacht. Variërend van lang en golvend tot strakke krullen, in een enorme verscheidenheid aan kleuren.

Pomeranians zijn beeldschoon, maar zoals veel kleine honden kunnen ze soms een beetje chagrijnig zijn, dus zorg ervoor dat u de ouders ontmoet en tevreden bent met hun persoonlijkheid voordat u uw puppy uitkiest.

Dwerg Springerdoodle

springerdoodle

De Mini Springerdoodle combineert de pittige Springer Spaniel met de meer terughoudende Dwergpoedel. Omdat Springer Spaniels middelgrote honden zijn, is uw Mini Springerdoodle waarschijnlijk klein tot middelgroot. Niet de kleinste van de mini doodles, maar bij lange na niet de grootste.

Deze pup zal waarschijnlijk zeer energiek zijn en een scherp jachtinstinct hebben, dus werk van pup af aan aan dat terugroepen.

Mini Doodle Maat

Kleine doodles ontstaan door het combineren van een dwerg- of speelgoedpoedel met een ander hondenras. Hoewel ze een poedelouder gemeen hebben, kunnen deze kleine doodles enorm variëren. In termen van uiterlijk, persoonlijkheid en zelfs grootte.

Uw volgroeide Mini Doodle kan zo klein zijn als het kleinste ras, of zo groot als het grootste! Zorg er dus voor dat u uw gekozen Mini Doodle goed leert kennen voordat u uw perfecte puppy uitkiest.

Zijn Mini Doodles hypoallergeen?

Van Mini Doodles wordt gedacht dat ze in het algemeen weinig verharen, maar als je de Poedel combineert met een andere hond kan het zijn dat hun vacht de huidschilfers niet zo goed opvangt als je zou hopen!

Als u een allergiearme hond nodig hebt, wees dan voorzichtig bij het kiezen van een Doodle-mix. Ontmoet waar mogelijk eerst verschillende honden van die rascombinatie en breng tijd met hen door zonder je allergiemedicijnen.

Mini Doodle Puppies

De kosten van een Mini Doodle puppy zullen ergens tussen de 500 en 2000 dollar liggen, afhankelijk van waar je ze koopt en welke mix ze zijn. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het kopen van een pup. Maak waar mogelijk kennis met beide ouders en zorg ervoor dat ze vriendelijk en goed verzorgd zijn. De fokker moet een band met zijn hond hebben die verder gaat dan alleen het produceren van pups.

Zorg ervoor dat beide ouders getest zijn op eventuele rasgebonden aandoeningen en dat u kopieën van de gezondheidscertificaten te zien krijgt.

Vermijd puppyfabrieken en dierenwinkels ten koste van alles, en bedenk dat uw schattige Mini Doodle kan opgroeien tot meer zoals het ene ouderras dan het andere. Zorg er dus voor dat je van al hun eigenschappen evenveel houdt!

Kom meer te weten over uw favoriet: