Maltezer vs Maltipoo

maltezer vs maltipoo pups

Een keuze maken tussen de Maltezer vs Maltipoo gaat er niet om dat het ene ras beter is dan het andere. Waar het om gaat is om uit te vinden welk hondenras voor jou een betere keuze is. Vandaag nemen we je stap voor stap mee door hun overeenkomsten en verschillen.

We helpen je beslissen of de Maltezer of de Maltipoo het perfecte huisdier voor jou is. Rekening houdend met uw voorkeuren, uw dagindeling, uw gezin en uw redenen om een hond als huisdier te willen. We vergelijken de Maltezer vs Maltipoo naast elkaar voor elke eigenschap, zodat u erop kunt vertrouwen dat u uw persoonlijke beste keuze maakt!

Maltezer vs Maltipoo Overzicht

Laten we beginnen met enkele nuttige statistieken over de hondenrassen Maltezer vs Maltipoo.

Maltezer

 • Hoogte: 7 tot 9 inches (pootkussens tot schoudertoppen)
 • Gewicht: Minder dan 7 pond
 • Maltezer maat: Speelgoed
 • Vachtkleur: Wit, wit en citroen, wit en tan
 • Vachttype: Fijne, op menselijk haar lijkende, eenlaagse vacht
 • Niveau van verharing: Laag
 • Maltese persoonlijkheid: Zachtaardig, intelligent, speels
 • Levensduur: 12 tot 15 jaar

Maltipoo

 • Hoogte: 7 tot 15 inches (pootkussens tot schoudertoppen)
 • Gewicht: 4 tot 15 pond
 • Maltipoo grootte: Speelgoed
 • Kleur van de vacht: Wit, ivoor, crème
 • Type vacht: gemiddelde lengte, enkele laag, golvend of krullend
 • vervellingsniveau: Laag
 • Maltipoo persoonlijkheid: Slim, speels, aanhankelijk
 • Levensduur: 12 tot 13 jaar

Maltezer vs Maltipoo Grootte

Hoewel de twee rasnamen vrij gelijkaardig klinken, zijn er eigenlijk heel wat subtiele verschillen tussen het uiterlijk van de Maltezer vs Maltipoo.

Uiterlijk van de Maltezer

De Maltezer is een ras dat erkend is door de American Kennel Club, de United Kennel Club en andere grote rasverenigingen. Omdat officiële hondenrasverenigingen alleen gevestigde hondenrassen erkennen en registreren, zegt dit veel over al het werk dat in de ontwikkeling van dit hondenras is gaan zitten.

Voor het uiterlijk is er een officiële Malteser rasstandaard waarnaar u kunt verwijzen en die u kan helpen te controleren of u naar een goed gefokte Malteser hond kijkt. De officiële Maltezer rasstandaard stelt dat een goed gefokte Maltezer minder dan zeven pond moet wegen en tussen de zeven en negen centimeter lang moet zijn.

Maltipoo Uiterlijk

De Maltipoo is een hybride of gekruist hondenras dat momenteel door geen van de grote raszuivere hondenverenigingen wordt erkend. De Maltipoo is een kruising tussen een Maltezer en een Poedel. Gewoonlijk zal de Poedel ouder een miniatuur zijn, maar het is niet ongewoon dat fokkers een standaard of speelgoed Poedel gebruiken. Ervan uitgaande dat de Poedelouder een dwergpoedel is, moet het gewicht variëren van 4 tot 15 pond en de hoogte van 7 tot 15 centimeter.

Maltipoo vs Maltezer Vachttypes

Een goed gefokte Maltezer heeft een zwarte neus, donker omrande donker gekleurde ogen, een vloeiende pluimstaart en een compact, fijngebouwd lichaam. Ze moeten een eenlaagse langharige vacht hebben die zuiver wit is met vleugjes tan of citroen alleen op de oren.

Een Maltipoo kan een rechte of gekrulde vacht hebben. Maar de vacht moet enkellaags zijn. Een Maltipoo kan zuiver wit zijn, zoals een Maltezer. Of de vacht kan bruin, café au lait, zwart, blauw, zilver, crème, abrikoos, crème of wit zijn zoals een Poedel. Ze kunnen grotere variaties produceren in elk uiterlijk kenmerk van hoogte en gewicht tot vachtkleur en vachttype.

Is het verzorgen van een Maltezer of Maltipoo gemakkelijker?

Zowel de Maltezer als de Maltipoo worden regelmatig geclassificeerd als hypoallergene hondenrassen. Helaas bestaat er niet zoiets als een hypoallergene hond. Maar er zijn wel hondenrassen die mogelijk minder haar uitvallen. Zowel de Maltezer als de Maltipoo passen in deze categorie.

Met minder verharen is er minder kans op contact met het eiwit dat menselijke huisdierallergieën veroorzaakt. Maar hoe minder zichtbaar verharen een hond doet, hoe meer verzorging de eigenaar moet doen om te voorkomen dat de vacht gaat klitten en vervilten.

Om de verzorgingstaken beheersbaar te houden, kiezen veel eigenaren van Maltezers en Maltipoo’s ervoor om hun honden in een korte puppyclip te houden. Dit betekent minder dagelijks borstelen en verzorgen, maar meer uitstapjes naar de professionele trimsalon voor beide rassen.

Is een Maltezer of Maltipoo vriendelijker?

Het belangrijkste belangrijke verschil tussen het temperament van de Maltezer vs Maltipoo komt hierop neer: de invloed van de Poedel ouderhond. De Maltezer is niet alleen een gerenommeerd ras, maar ook een van de oudste rassen uit de moderne geschiedenis. Het temperament van de Maltezer is evenzeer bekend als speels en toch charmant en zachtaardig.

Uw Maltipoo puppy kan opgroeien tot een Maltese ouder en dezelfde goed gedocumenteerde kwaliteiten vertonen. Of uw Maltipoo kan op de Poedel ouder lijken en actiever, energieker en atletischer worden.

Maltese vs Maltipoo Training en oefening

Een rasechte Maltezer is zeker slim genoeg om nieuwe commando’s te leren. De uitdaging zal zijn – willen ze dat? Maltezers hebben eeuwen ervaring met het vertroetelen van hun hond. Vraag elke nieuwe Maltese eigenaar wie wie getraind heeft en u zult waarschijnlijk te weten komen dat de hond zijn persoon getraind heeft! Op dezelfde manier heeft de kleine Maltezer niet eeuwenlang koninklijke schootjes verwarmd omdat hij snakt naar meer beweging. Voor een Maltezer is het samenzijn met zijn mensen het ultieme vermaak.

Maltipoo honden die op de Poedel ouderhond lijken zullen meer vatbaar zijn voor training vanwege hun slimheid en atletisch vermogen. Poedels scoren uitzonderlijk hoog in de menslievendheid en hun actieve, intelligente geest houdt ervan nieuwe dingen te leren. Een Maltipoo-pup die de voorkeur geeft aan de Poedel-ouder zal opgroeien en genieten van actief blijven, rennen, spelen, springen, kunstjes leren en wandelen.

Maltezer vs Maltipoo Gezondheid

Het vergelijken van de Maltezer vs Maltipoo is niet compleet totdat we kijken naar de gezondheid van het ras. De Maltezer, zoals de meeste rashondenrassen, kan enkele genetische gezondheidsproblemen hebben. Volgens de database van de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) zijn de meest dringende daarvan patellaire luxatie, hartonregelmatigheden en levershunt.

De Maltipoo is als ras te nieuw om een eigen gezondheidsdatabank te hebben. Maar we kunnen kijken naar de database van de Poedel en de database van de Maltezer om een idee te krijgen van de gezondheidsproblemen waar we op moeten letten. In de OFA-database worden heupdysplasie, patella luxatie en aangeboren oogafwijkingen als aandachtspunten genoemd.

Welke hond is geschikt voor mij?

Zowel de Maltezer als de Maltipoo hebben het juiste individu of gezin zoveel te bieden. Maar ze verschillen wel op enkele belangrijke punten, zoals grootte, vachttype, persoonlijkheid en energieniveau.

Welke is de juiste hond voor jou, de Maltezer of de Maltipoo? Laat ons in de comments weten welk ras jij gekozen hebt!

Lezers hielden ook van

Referenties

Armstrong, P. 1964. “Official AKC Maltese Breed Standard,” American Maltese Association.

Kitelinger, S. “Wat is een Maltipoo?” North American Maltipoo Club & Registry, 2021.

Demars, C. 2017. “Canine Crash Course: F1, F2, F3 en Multi-Generationele Aanduidingen,” Continental Kennel Club.

Ganado, A. 2020. “De Maltezer Hond: A Toy for Ancient Royalty,” Times of Malta.