Maltezer Chihuahua Mix – Malchi Raseigenschappen en Verzorging

maltezer chihuahua mix

Maltese Chihuahua mix honden zijn zelfverzekerd en onafhankelijk, maar toch trouw en actief. Een hybride hondenras, de Malchi geeft een kruising tussen de brutale, koppige Chihuahua en de actieve, speelse Maltezer. Deze speelgoedgrote honden wegen niet meer dan 12 pond, groeien tot 14 centimeter en worden meestal ongeveer 13 jaar oud. Vandaag bekijken we hoe je een gezonde, gelukkige Maltese Chihuahua mix pup kunt adopteren. We zullen je ook helpen beslissen of deze speelse, temperamentvolle schoothond een goede metgezel is voor jouw levensstijl, kinderen en baan! Ideaal voor beginnende tot ervaren eigenaren, ze hebben ondanks hun grootte veel aandacht, training en beweging nodig. Maltese Chihuahua mixen doen het het beste in huizen met oudere kinderen, en een lid van het gezin thuis voor een groot deel van de dag.

Inhoud

De Maltezer Chihuahua mix, of Malchi, is een levendig klein hondenras. Ze zijn graag altijd aan uw zijde, of het nu gaat om spelen of knuffelen. Deze honden zijn onverschrokken, ondanks hun kleine formaat, en kunnen soms behoorlijk brutaal zijn. Ze kunnen ook enkele gezondheidsproblemen hebben, waar u als eigenaar op bedacht moet zijn. Is de Malchi het juiste ras voor u? Laten we het uitzoeken!


Wat is een Malchi?

Een Malchi is de naam voor een hond die gefokt is uit zowel raszuivere Maltezers als raszuivere Chihuahua lijnen. Deze kleine pup kan ofwel één ouder van elk ras hebben, ofwel een tweede of zelfs derde generatie Maltezer Chihuahua mix zijn.

 • Populariteit: Groeien
 • Doel: Schoothond, metgezel, appartement huisdier
 • Gewicht: 4 – 12 pond
 • Temperament: Zelfverzekerd, trouw, aanhankelijk

Waar komt de Maltezer Chihuahua Mix vandaan?

Gemengde honden zijn recentelijk in populariteit toegenomen. Maltese Chihuahua mixen komen van één Maltese ouder en één Chihuahua ouder.

Maltezer honden bestaan al minstens 2900 jaar. Dit maakt het moeilijk om zeker te weten waar ze vandaan komen. Nu zijn ze erg populair op het eiland Malta, waar ze natuurlijk hun naam aan te danken hebben.

Het schijnt dat ze al vanaf het begin in hoog aanzien stonden. In het oude Egypte geloofde men dat ze mensen konden genezen. Toen ze naar Engeland werden gebracht, werden ze behandeld als royalty’s, eigendom van de rijken en zelfs de koninginnen zelf.

Chihuahuas zijn waarschijnlijk ontstaan in Chihuahua, Mexico, maar over hun geschiedenis en voorouders van voor die tijd wordt zwaar gediscussieerd. We weten ook niet echt waarvoor ze werden gefokt, maar ze vervullen al honderden jaren de rol van gezelschapshond.

Leuke feiten over de Maltezer Chihuahua Mix

 • Kate Beckinsale heeft een Maltezer Chihuahua mix genaamd Ingrid!
 • Andere celebs houden van de ouderrassen van de mixen. Maltese eigenaren zijn onder andere Lindsay Lohan, Elizabeth Taylor, en Frank Sinatra!
 • Britney Spears, Paris Hilton en Madonna zijn slechts enkele van de vele beroemdheden die Chihuahua’s hebben. Deze fantastische pups zijn zo geliefd dat sommigen van hen zelfs filmsterren zijn!
 • Chihuahuas hebben in veel films gespeeld, waaronder de film Beverly Hills Chihuahua en de vervolgen daarop.

Maltezer Chihuahua Mix Verschijning

Malchi honden hebben smalle snuiten, gedrongen lichamen en kwispelende staarten. Hun vachttype hangt af van het type vacht waar hun Chihuahua ouder de genen voor draagt. De meeste Maltezer Chihuahua mix honden hebben echter een halflange, licht golvende vacht. Kleuren variëren zelfs binnen hetzelfde nest. Ze kunnen wit, crème, bruin of zwart zijn. Ze kunnen ook een mengeling van deze kleuren zijn.

Maltese Chihuahua mix pups kunnen rechtopstaande driehoekige oren hebben of meer slappe. Hun staartlengte varieert ook. Enkele dingen die consistent blijven zijn hun grote, ronde ogen en hun zwarte neuzen.

Verzorging en verharing

De behoefte aan verzorging hangt af van de lengte van de vacht. Als uw hond een langere vacht heeft, moet hij één keer per dag geborsteld worden om klitten te voorkomen. Kortharige Malchis moeten nog steeds regelmatig geborsteld worden, ongeveer een of twee keer per week.

Zijn Maltezer Chihuahua Mixen Hypoallergeen?

Het is onwaarschijnlijk dat de Malchi een weinig verharende hond is, hoewel het kan gebeuren. Allergieën worden veroorzaakt door eiwitten in huidschilfers en speeksel in plaats van de vacht zelf, dus het is goed te beseffen dat zelfs de minst verharende hond een allergie kan veroorzaken bij iemand die daar gevoelig voor is.

Als je licht allergisch bent voor honden, probeer dan verschillende Maltezer Chihuahua mixen te ontmoeten en kijk hoe je reageert. Als je ernstig allergisch bent is dit waarschijnlijk een ras om te vermijden.

Volwassen Malchi Maat

Maltese Chihuahua mixen zijn 6-14 inch groot en wegen 4-12 pond. Hoewel de grootte kan variëren, is het ongetwijfeld een klein hondje.

Maltese Chihuahua mixen zijn ook gevoelig voor verwondingen vanwege hun kleine formaat. Ze moeten ook een passende hoeveelheid voedsel krijgen voor hun kleine lichaam. Dit moet verdeeld worden in twee of meer maaltijden per dag, zelfs tot op volwassen leeftijd.

Maltezer Chihuahua Mix Temperament

Wanneer we naar een gemengd ras kijken, weten we dat elke pup de eigenschappen van zijn ouders op verschillende manieren zal combineren. Door naar de ouders te kijken kunnen we een redelijk, maar niet precies idee krijgen van hoe de Maltezer Chihuahua mix zich zal gedragen.

Chihuahua’s staan bekend om hun grote persoonlijkheden. Ze kunnen brutaal en temperamentvol zijn. Ze blaffen te veel voor sommige eigenaren. Voor de juiste persoon kan hun brutaliteit hilarisch zijn, en hun temperament worden beheerst. De juiste trainingsmethoden maken gebruik van hun brutale aard en kanaliseren het in zelfverzekerde en beleefde volwassen honden.

Chihuahuas hebben de neiging om hun familie te beschermen, en zijn zeer gehecht aan hun eigenaren. Dit maakt hen beminnelijke honden, die altijd aan uw zijde staan. Het kan ook leiden tot verlatingsangst.

Maltezers zijn vertrouwensvol en zachtaardig. Ze zijn energiek en houden van spelen. Omdat het mensenvrienden zijn, zijn ze meestal gemakkelijk te trainen.

Deze honden zijn vrij ontspannen, en onbevreesd op een vertrouwenwekkende manier. Ze benaderen vreemden met gemak. Maltezers kunnen ook geweldige waakhonden zijn, maar dit kan ook leiden tot probleemgeblaf van deze kant van de Malchi familie.

Malchi Persoonlijkheid

Maltese Chihuahua mixen zullen deze eigenschappen van hun ouders combineren. Dit resulteert in een ras dat energiek en beschermend is, misschien tot het punt van aanhankelijk zijn.

Afhankelijk van welke eigenschappen ze erven, kunnen ze gemakkelijk of moeilijk te trainen zijn of ergens tussenin vallen.

Ze zijn ook gevoelig voor overmatig blaffen.

Zijn Maltezer Chihuahua Mixen goed met kinderen?

Een ding om in gedachten te houden voordat je een Malchi koopt, is dat Maltezers en Chihuahua’s allebei kleine hondenrassen zijn. Dit maakt ze kwetsbaar voor verwondingen. Daarom worden ze niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen.

Malchis moeten voorzichtig worden behandeld om ze niet te verwonden. Ze kunnen ook agressief worden uit zelfverdediging als ze zich bedreigd of geplaagd voelen.

Training van uw Maltezer Chihuahua Mix

Afhankelijk van van welke ouder uw Malchi zijn temperament erft, kunnen ze heel gemakkelijk te trainen zijn, of meer aan de moeilijke kant.

Iets anders waar je naar zult willen kijken is socialisatie. Alle pups moeten op jonge leeftijd kennismaken met vreemden en andere honden, maar voor sommige Malchi’s is dit extra belangrijk. Als ze wantrouwen tegenover vreemden erven van hun Chihuahua-lijn, wil je daaraan werken en ze helpen zich op hun gemak te voelen bij onbekende mensen en dieren.

Als ze meer vertrouwend en vriendelijk zijn zoals hun Maltezer voorouders, is dit misschien een gemakkelijkere taak, maar nog steeds een noodzakelijke.

Maltezer Chihuahua Mix Socialisatie

U zult uw hond ook willen trainen om niet te bijten, waartoe dit ras geneigd is als ze zich bedreigd voelen. De gemakkelijkste manier om dit te doen is ervoor te zorgen dat al hun eerste ervaringen met mensen positief en belonend zijn.

Op die manier zullen ze vertrouwen opbouwen, zich niet bedreigd voelen, en dus geen reden hebben om agressief te zijn.

Laat kinderen niet alleen met honden, en laat ze nooit ruw zijn met een hond of hem beschimpen. Elke hond is geneigd tot agressie als hij verkeerd wordt behandeld, en Malchis zijn ook geneigd zich te bezeren als ze te ruw worden behandeld.

Malchi oefening

Als het op beweging aankomt, hebben Malchis korte wandelingen en speeltijd binnenshuis nodig. Ze hebben niet veel ruimte nodig en zijn perfect geschikt voor een appartement.

Maltese Chihuahua mixen zijn energiek, maar hebben niet veel activiteit nodig, want ze worden snel moe.

Maltezer Chihuahua Mix Gezondheid

Malchis zijn vatbaar voor verschillende gezondheidsaandoeningen. Sommige daarvan komen voort uit hun kleine formaat en komen voor bij de meeste kleine hondenrassen.

 • Gebitsproblemen
 • Hypoglykemie – lage bloedsuikerspiegel
 • Tracheale instorting
 • Luxerende Patella – ontwrichte knieschijf
 • Oogproblemen
 • Lever Shunt
 • Hartproblemen
 • Kanker
 • Hydrocefalie – vochtophoping in de hersenen
 • Diabetes
 • Artritis

Als je bij een fokker adopteert, vraag dan zeker naar de medische geschiedenis van de ouders. Een goede fokker zal twee gezonde ouders fokken, zodat er geen genetische gezondheidsproblemen worden doorgegeven aan de pups.

Als u van plan bent een Malchi te redden, wees u dan bewust van deze gezondheidsrisico’s. Alle honden moeten regelmatig naar de dierenarts worden gebracht, getest op veel voorkomende ziekten, en op de hoogte worden gehouden van vaccinaties.

Hoe lang leven Malchi’s?

De meeste Malchis worden 12-15 jaar oud.

Zijn Maltezer Chihuahua Mixen Goede Gezinshonden?

Maltezer Chihuahua mixen zijn uitstekende familie honden. Ze vinden het heerlijk om elke minuut van de dag aan uw zijde te zijn, en ze zijn erg speels, waardoor ze een geweldige aanvulling op het huishouden zijn.

Wij raden Malchis echter niet aan voor huishoudens met kleine kinderen. Dit komt omdat het zeer kleine honden zijn. Ze raken gemakkelijk gewond als een kind te ruw met ze omgaat. Ze kunnen ook uitvallen als ze zich bedreigd voelen.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Maltezer Chihuahua Mix

Cons

 • Deze honden zijn niet altijd goed met kleine kinderen. Ze zijn ook gevoelig voor verwondingen en moeten voorzichtig worden behandeld.
 • Ze kunnen gevoelig zijn voor overmatig blaffen en verlatingsangst.

Voors

 • Malchi’s kunnen geweldige familiehonden zijn. Ze zijn liefdevol, speels en beschermend voor hun gezin.
 • Ze zijn energiek en leuk, maar hebben niet veel beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven. Ze zijn goed geschikt voor het appartementsleven.

Het redden van een Maltezer Chihuahua Mix

Een uitstekende optie voor het adopteren van een Maltezer Chihuahua mix is om via een rescue te gaan. U kunt een Malchi vinden bij uw plaatselijke asiel of algemene dierenopvang. Als dat niet lukt, probeer dan contact op te nemen met rasspecifieke reddingsgroepen, want die redden vaak ook gemengde rassen.

Maltezer Chihuahua Mix Puppy

Het enige wat u wilt vermijden bij het adopteren van uw nieuwe puppy zijn puppyfabrieken. Winkel niet in dierenwinkels, en onderzoek elke fokker waarvan u overweegt te kopen.

Uw fokker zou u graag de ouders en de omgeving waarin de honden worden gehouden laten zien. Ze moeten bereid zijn om veterinaire gegevens te verstrekken. De pups en ouders moeten allemaal gezond zijn en alle inentingen hebben gehad. Als je hulp nodig hebt bij het vinden van je nieuwe pup, bekijk dan onze puppy zoekgids!

Opvoeden van een Maltezer Chihuahua Mix Puppy

Een nieuwe puppy opvoeden kan moeilijk zijn, vooral als u voor het eerst een hond bezit. Gelukkig zijn wij er om u te helpen! Onze puppy verzorgings- en trainingsgidsen bieden u veel hulp bij het opvoeden van uw Maltezer Chihuahua mix pup!

Als je pup op zijn Chihuahua-ouder lijkt, kan hij behoorlijk koppig zijn en moeilijker te trainen dan die met de relaxte energie van de Maltezer. Daarom hebben we een Chihuahua trainingsgids om u te leren hoe u uw Malchi kunt trainen.

Maltezer Chihuahua Mix Producten en Accessoires

Deze producten kunnen perfect zijn voor uw nieuwe Malchi pup!

Vergelijkbare Maltezer Chihuahua Mixen en Rassen

Hier zijn enkele andere Maltezer mixen en Chihuahua mixen die je misschien wilt overwegen:

Maltezer Chihuahua Mix Reddingen

Als u op zoek bent naar een Malchi redding, zoek dan niet verder! Hieronder vindt u een lijst met Maltese en Chihuahua rescues. Deze rescues hebben vaak ook gemengde rassen beschikbaar.

Als u een asiel kent dat hier niet vermeld staat, laat het ons dan weten in het commentaar!

Maltese Chihuahua Mix Reddingen USA

Maltezer Chihuahua Mix Rescues Canada

Maltezer Chihuahua Mix Verenigingen UK

Maltezer Chihuahua Mix Rescues Australië

Is een Maltezer Chihuahua Mix geschikt voor mij?

Een Maltezer Chihuahua mix is perfect voor individuen of gezinnen die geen kleine kinderen hebben. Malchis zijn energiek en levendig. Ze willen constant bij hun baasjes zijn en kunnen erg beschermend zijn.

Malchis zijn misschien niet het ras voor u als u kleine kinderen heeft of een hekel heeft aan blaffen en waakhondgedrag.

Het is belangrijk dat uw hele gezin voorzichtig met honden kan omgaan, want dit ras is klein en gevoelig voor verwondingen.

Referenties en bronnen

Alam et al. Frequentie en verspreiding van patellaire luxatie bij honden. Vet Comp Orthop Traumatol. 2007.

Harrington et al. Hydrocephalus. Elsevier Inc. 1996.

Petrick, S. The incidence of eye disease in dogs in a veterinary academic hospital: 1772 cases. Journal of the South African Veterinary Association. 1996.