Lagotto Romagnolo Prijs – Hoeveel kosten Lagotto Romagnolo Puppies?

Lagotto Romagnolo Prijs

De Lagotto Romagnolo is een ras met Italiaanse wortels en een fikse Lagotto Romagnolo prijs.

Elegant in naam en in aard, is deze zeldzame en mooie hond een waar juweeltje van intelligentie, hersenen en serieuze werklust.

Laten we meer te weten komen over de Lagotto Romagnolo prijs.

Het berekenen van de kosten voor een Lagotto Romagnolo Puppy

Een raszuivere pup van een gerenommeerde fokker is bijna altijd duurder dan andere bronnen, vooral de zeldzame en begeerde Lagotto Romagnolo.

Maar er is een methode om gezonde puppy’s te fokken en het proces voor fokkers kan behoorlijk kostbaar zijn. Wist u dat voordat uw Lagotto Romagnolo pup wordt geboren, zijn ouderdieren zorgvuldig worden geselecteerd, gescreend op gezondheid, gecertificeerd en vrijgemaakt van erfelijke ziekten?

Fokkers zijn verantwoordelijk voor medische kosten, geboortekosten, puppyvoeding en meer tot de dag dat hun pups worden verkocht. Dit alles beïnvloedt de Lagotto Romagnolo prijs.

Dus, wat zijn de gemiddelde kosten van een verantwoordelijke fokker?

Aan de laagste kant van de schaal kunnen fokkers ongeveer $15.828 uitgeven tijdens het hele fokproces. De meeste fokkers zullen echter meer dan $7.444 uitgeven om gezonde nesten te fokken.

Degenen die investeren in het fokken van showhonden geven het meeste uit, met maar liefst $24.000 uit hun portemonnee om een nest pups te fokken en groot te brengen!
Betekent dit dat een pup die niet van showkwaliteit is of je geen arm en been kost, minder gezond zal zijn? Niet altijd.

Laten we het hebben over hoe je in de wereld van de fokkerij kunt navigeren om een betaalbare pup te vinden zonder de kwaliteit van zijn gezondheid en geluk op te offeren.

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Volgens de Animal Pet Products Association, of APA, maken puppy’s een zeer groot deel uit van wat nu een miljardenindustrie voor huisdieren is in de Verenigde Staten. En terwijl veel betrokkenen in de industrie goede, verantwoordelijke verkopers zijn, zijn sommigen dat niet.

Puppyfabrieken, achtertuinfokkers en onervaren online puppyverkopers dragen allemaal bij aan ongezonde puppy’s die vooraf misschien minder kosten, maar op de lange termijn veel meer kunnen kosten.

Om te voorkomen dat je per ongeluk een illegale puppymolen, onervaren of onverantwoordelijke fokker of verkoper steunt, raden deskundigen aan weg te blijven bij dierenwinkels of particuliere verkopers zonder vergunning. Onderzoek uw fokker of de bron waar u uw puppy vandaan haalt, en wees niet bang om gezondheidscertificaten te vragen.

Niet alle puppy’s kosten duizenden dollars! Veel fokkers fokken puppy’s die specifiek voor gezelschap zijn, en die puppy’s gaan minder kosten dan puppy’s die gefokt zijn voor de show.

Maar hoe zit het met de gezondheid? Zijn puppy’s van showkwaliteit gezonder dan puppy’s van gezelschapskwaliteit? Natuurlijk niet!

Gezelschapspups kunnen verschillen van showkwaliteitspups op minieme manieren die niets met gezondheid te maken hebben. In feite kan het verschil zo klein zijn als de kleur van de ogen of een verdunde vacht.

Een andere manier om geld te besparen en toch een prachtige hond in handen te krijgen is door via een rescue te gaan. Er zijn een aantal rasspecifieke reddingen en asielen die gespecialiseerd zijn in rashonden, waaronder de Lagotto Romagnolo!

Ongeacht waar je ervoor kiest om je Lagotto Romagnolo puppy te halen, er zijn kosten aan verbonden. Laten we het hieronder hebben over de totale prijs van een van deze prachtige pups.

Wat kost een Lagotto Romagnolo puppy?

Zoals hierboven vermeld, kost een puppy via een fokker doorgaans meer dan een reddingsactie, en via een fokker een hond als de Lagotto Romagnolo aanschaffen kost meer.

Dit komt omdat de Lagotto Romagnolo een zeldzaam ras is dat pas in 2015 in de AKC werd geïntroduceerd, en er zijn niet veel fokkers die deze hond verkopen.

Mooi, intelligent, vriendelijk, en zeldzaam, kunt u zich op een wachtlijst bevinden voor een Lagotto Romagnolo in de VS. Misschien wilt u zich ook voorbereiden op een flinke uitgave.

Gemiddeld kan een Lagotto Romagnolo pup tussen de $1.800 en $2.500 kosten.

Natuurlijk is redden een optie, maar het kan moeilijk zijn om een Lagotto Romagnolo pup te vinden in een asiel. Toch is een volwassen Lagotto Romagnolo een uitstekende hond voor wie de vermoeiende puppyfase wil overslaan en meteen wil beginnen met training en gezelschap!

Als u gelukkig genoeg bent om een van deze honden te vinden die gered moeten worden in een asiel, zult u waarschijnlijk een fractie uitgeven van wat u via een fokker zou doen, met adoptiekosten die meestal beginnen bij $50 en maximaal rond de $400 liggen.

Lagotto Romagnolo Prijs

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een Lagotto Romagnolo Puppy?

Zoals elk levend huisdier, zal de Lagotto Romagnolo kosten maken tijdens zijn leven. Eigenaren zullen zich moeten voorbereiden op maandelijkse uitgaven voor zaken als:

 • Hondenvoer
 • Traktaties en speelgoed
 • Dierenarts rekeningen
 • Puppy en hondenbenodigdheden
 • Training of gehoorzaamheidslessen
 • Verzorgingskosten
 • Diverse vergoedingen

Dus, vraagt u zich af wat de totale kosten zijn van het kopen en opvoeden van een Lagotto Romagnolo?

Volgens de Universiteit voor Diergeneeskunde is het eerste jaar dat u uw puppy bezit het duurst. Dat komt omdat de kosten voor een pup meestal één groot bedrag zijn, en dan kan de voorbereiding op die pup flink oplopen.

Bovendien zullen de kosten van uw hond afhangen van zijn grootte, zijn ras en de levensstijl van zijn eigenaar.

De American Kennel Club berekent dat bij kleinere rassen zoals de Lagotto Romagnolo de prijs alleen al in het eerste jaar ongeveer $2.674 zal zijn, terwijl grotere hondenrassen hun eigenaren doorgaans $3.536 kosten in hun eerste jaar.

Maar wat zijn de gemiddelde, totale kosten van het kopen en opvoeden van een hond? De American Kennel Club ontdekte dat hondeneigenaren gemiddeld tussen de 14.480 en 15.782 dollar uitgeven tijdens het leven van hun hond.

Uw Lagotto Romagnolo prijs verlagen

Dus, wat suggereren de experts om uw Lagotto Romagnolo prijs te verlagen als u eenmaal uw pup heeft?

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat medische kosten het duurst zijn als het gaat om het opvoeden van een hond. Eigenaren die de gezondheid van hun hond niet in de gaten houden, schijnen op de lange termijn het meeste geld uit te geven.

Begrijp waar uw Lagotto Romagnolo gevoelig voor is als het gaat om zijn gezondheid. Zorg ervoor dat hij inentingen heeft, een evenwichtige en gezonde voeding krijgt, en dat hij goed in beweging blijft.

Gelukkig zijn Lagotto Romagnolo honden over het algemeen gezonde rassen. Toch kunnen alle honden gevoelig zijn voor genetische gezondheidsproblemen.

Het Lagotto Romagnolo ras, in het bijzonder, is gevoelig voor

 • Jeugd epilepsie
 • Heupdysplasie
 • Elleboogdysplasie
 • Opslagziekte

Een van de beste manieren om uw Lagotto Romagnolo in scheepsvorm te houden, is ervoor te zorgen dat hij op jonge leeftijd gescreend wordt op zijn gezondheid.

De Amerikaanse Kennel Club beveelt aan dat een Lagotto Romagnolo de volgende gezondheidsevaluaties ondergaat

 • Heup evaluatie
 • Benigne familiaire jeugd epilepsie DNA test
 • Oogarts Evaluatie
 • Lagotto Opslagziekte DNA Test

Hoeveel kost een Lagotto Romagnolo?

De Lagotto Romagnolo is een zeldzaam en mooi ras. Omdat er een tekort is aan Lagotto Romagnolo fokkers in de VS, kun je op een wachtlijst komen voor een van deze krullende schatjes.

En als u er toch een te pakken krijgt, kunnen de totale kosten hoger zijn dan de meeste raszuivere pups, waarbij een Lagotto Romagnolo pup gemiddeld $1800 en $2500 kost.

En vergeet niet de levensduurkosten van een hond, waarbij het eerste jaar het duurst is.

In totaal zou uw Lagotto Romagnolo prijs tussen de 14.480 en 15.782 dollar kunnen liggen.

Natuurlijk is de prijs niets vergeleken met de liefde, loyaliteit en kameraadschap die dit prachtige ras zijn menselijke familie brengt!

Vertel ons hieronder uw Lagotto Romagnolo prijs voor uw pup!

Referenties

De Amerikaanse Kennel Club, de Lagotto Romagnolo

Lagotto Romagnolo Club van Amerika

AKC Staff, How Much Does It Cost to Raise a Dog?, The American Kennel Club.

ASPCA, General Pet Care, Cutting Pet Care Costs,

Pet Industry Market Size & Ownership Statistics, American Pet Products Association, APPA.

Jan Reisen, How Much Will You Spend on Your Dog in His Lifetime?, The American Kennel Club,