Kleine poedelmixen

kleine poedel mixen

Kleine poedelmixen combineren een Toy of Dwergpoedel met een ander klein ras. Veel fokkers hopen populaire persoonlijkheden met een schattig uiterlijk samen te voegen in een klein pakketje. Dwergpoedelmix honden zijn geliefd om hun weinig verharende en pluizige vacht. Maar mengsels van de eerste generatie hebben niet altijd de vachtkwaliteiten van de Poedel.

Vandaag maken we kennis met de meest populaire kleine Poedelmengsels, en ontdekken we hun voor- en nadelen. We leren over de raseigenschappen van elke mini doodle mix, en scheiden de feiten van de fictie. We geven je een overzicht van verzorging, vachten, kleuren, persoonlijkheden, gezondheid, levensduur en geschiktheid voor huisdieren. Laten we uitzoeken welke puppy bij uw levensstijl past.

Inhoud


Zijn kleine poedelmixen hypoallergeen?

Geen enkele hond is echt hypoallergeen, want alle honden produceren huidschilfers die allergenen bevatten. En dit komt niet alleen van hun vacht en huid, het zit ook in hun speeksel. Poedels met hun strakke krullen zijn echter zeer verharende honden. Dit betekent dat zolang ze in een goede vachtconditie worden gehouden en uw huis schoon wordt gehouden, het risico op een allergische reactie laag is. Kleine Poedelmengsels zoals de Cockapoo kunnen echter bij sommige ouders allergische reacties veroorzaken. Dit komt omdat hun vacht niet altijd dezelfde textuur heeft. We zullen elk populair klein poedelmengsel-ras op zijn beurt bekijken en zien of elk van hen waarschijnlijk weinig allergisch is, en ook alles te weten komen over hun kwaliteiten als huisdier!

Kleine Poedel Mix Rassen

Met zoveel kleine Poedelmixen zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo kan elke eigenaar er een vinden die echt bij zijn huis en gezinsleven past. Ben je klaar om uit te vinden welke van deze 22 kleine Poedelmixen perfect is voor jou? Laten we gaan!

1. Bich Poo

bichon poedel - kleine poedel mixen

De Bichon Poedel is een Bichon Frise gemengd met een Miniatuur of Toy Poedel. Deze mini poedel mix is zeer actief, maar ook zeer geduldig, waardoor het een geweldig familie huisdier is. Maar, zoals veel kleine poedelmengsels, kunnen Bichon Poedels nogal kleine blaffers zijn. Het blaffen wordt vaak erger als ze voor langere tijd alleen gelaten worden, omdat deze mix gevoelig is voor verlatingsangst. Ze doen het het beste in een huis waar ze nooit voor langere tijd alleen gelaten worden.

Afhankelijk van of de Poedelouder Toy of Miniatuur is, kunnen Bich Poos overal van 6 pond tot 12 pond wegen. De Bichpoo heeft meestal een halflange, krullende vacht die wit of abrikooskleurig is en die minimaal verhaart. Dagelijks borstelen en maandelijks de vacht trimmen is een vereiste voor de vachtverzorging.

Bich Poos zijn ook gevoelig voor enkele gezondheidsproblemen. Deze omvatten tandverlies en tandvleesontsteking (meestal door overbevolking), staar en progressieve retina atrofie (PRA). Ze kunnen ook heupdysplasie, patella luxatie en de ziekte van Von Willebrand hebben. Hun levensverwachting is 12 tot 15 jaar.

2. Bulldog Poedel Mix

bulldog poedel mix

De Bulldog Poedel mix combineert een Engelse Bulldog met een Dwergpoedel of een Toy Poedel. Over het algemeen staat deze kruising bekend als zachtaardig, vriendelijk en trouw aan hun gezinsleden. Maar, zoals elke hond, moet hij als pup goed gesocialiseerd worden voor de beste persoonlijkheid! Deze combinatie kan geweldig zijn met kinderen, zolang het spelen rustig en kalm blijft.

Qua uiterlijk kan deze mix heel gevarieerd zijn, omdat de ouderrassen zo verschillend van elkaar zijn. Hoewel ze meestal tussen de 12 en 14 centimeter groot zijn, kan het gewicht als volwassene variëren van 15 tot 40 pond! Dit is dus een van de grotere mengsels op deze lijst. Sommigen hebben de krullen van de Poedel, anderen hebben de korte rechte Bulldogvacht, en sommigen zitten daar ergens tussenin!

Helaas is deze kleine mix vatbaar voor nogal wat gezondheidscomplicaties, waaronder die in verband met brachycephalie (een plat gezicht). Ademhalingsproblemen, oververhitting, gebitsproblemen en oogproblemen zijn slechts enkele van de ernstige gezondheidsrisico’s waaraan deze kleine hondjes kunnen lijden. Maar met goede zorg en regelmatige dierenartsbezoeken kunnen ze tot ver in hun tienerjaren leven.

3. Cavapoo

kleine poedel mixen

Als je een Cavalier King Charles Spaniel kruist met een dwerg- of speelgoedpoedel, krijg je de Cavapoo! Er zijn een paar gedragskenmerken bij deze kruising, zoals bij veel kleine poedelmixen. De Cavapoo kan waakse neigingen vertonen. Maar een goede socialisatie kan dit gedrag verlichten. Cavalier King Charles Spaniels hebben een hoge prooidrift. Dus een Cavapoo kan ook achter wilde dieren aan willen als ze buiten zijn.

Deze kruising kan 10 tot 18 pond bereiken bij volwassenheid. Het zijn stevige honden die goed gedijen in een matig actieve omgeving. Maar ze liggen ook graag op schoot. Een Cavapoo kan de lange, zijdeachtige vacht van de Spaniel ouder erven, of de strak gekrulde vacht van de Poedel ouder. Of een combinatie van beide. Hun vacht kan effen of veelkleurig zijn, en moet wekelijks of dagelijks worden geborsteld en regelmatig worden getrimd. Cavalier King Charles Spaniels verharen per seizoen. Het verharen van een Cavapoo hangt dus volledig af van de vacht die uw puppy erft.

Mogelijke gezondheidsproblemen om in de gaten te houden zijn syringomyelia, waardoor de schedel van de hond te klein wordt. Koop alleen een pup waarvan de Cavalier ouder gescand is op deze aandoening. Verder hartkwalen, de ziekte van Addison, de ziekte van Von Willebrand, bloedingsstoornissen, suikerziekte, epilepsie. En opgeblazen gevoel, hepatitis, en gewrichtsproblemen. Ze leven meestal 10-18 jaar, velen worden 12 jaar en ouder.

4. Chipoo

chihuahua poedel mix

De top mededinger voor de kleinste poedel mix moet de Chipoo zijn, die een Mini of Toy Poedel combineert met een Chihuahua. Ondanks zijn kleine formaat heeft deze mix veel energie. Hij heeft dagelijks interactie en veel mentale stimulatie nodig! Deze kleine honden zijn trouw, toegewijd en aanhankelijk, maar socialiseer ze goed om angstige reacties te voorkomen.

Als volwassen hond zal de Toy Poodle Chihuahua mix tussen de 3 en 20 pond wegen en tussen de 5 en 15 centimeter groot zijn. Een Chipoo met een Dwergpoedel ouder zal vaak iets groter zijn. Hun uiterlijk hangt af van de eigenschappen die ze van elke ouder erven, maar ook van het type Chihuahua. Deer head Chihuahuas en apple head Chihuahuas hebben verschillende schedelvormen, wat leidt tot zeer verschillend uitziende kleine hondjes!

Een grote zorg bij deze kleine mix is hoe kwetsbaar hij is. Dit is geen ideale keuze voor een huis met jonge kinderen die hem per ongeluk pijn zouden kunnen doen. Bovendien zullen ze vatbaar zijn voor veel voorkomende gezondheidsproblemen met kleine poedels zoals patella luxatie, glaucoom, maagproblemen, staar en meer. Alleen fokken met gezonde ouders kan dit risico verminderen. Gemiddeld worden Chipoos ongeveer 15 jaar oud.

5. Cockapoo

kleine poedel mixen

De Cockapoo is een Cocker Spaniel gekruist met een Miniatuur, Toy, of Standaard Poedel. Sommigen noemen deze mix ook wel een Miniatuur Cockapoo, om hem te onderscheiden van de standaard mix. Cockapoos zijn meestal aangename, intelligente kleine kerels. Ze erven zelden een ongunstige aanleg. Maar socialisatie is nog steeds belangrijk om dit prachtige temperament aan te moedigen. En, deze mix is waarschijnlijk zeer actief, dus niet geschikt voor huizen die niet genoeg mentale en fysieke stimulatie kunnen bieden.

Wanneer bij de kruising een dwerg- of speelgoedpoedel betrokken is, krijg je een bal met een krullend jasje van pure schattigheid, die overal kan wegen van 6 pond tot ongeveer 18 pond. Poedels verharen niet veel. Maar de Cocker Spaniel verhaart veel. Dus afhankelijk van welk vachttype ze erven, kan deze kruising overvloedig, seizoensgebonden of nauwelijks verharen.

Cockapoos kunnen een aantal gezondheidsproblemen erven. Waaronder bloedziekten, kanker, hartziekten, gezichtsproblemen, heupdysplasie, patella luxatie en tussenwervelschijfziekte. Deze kleine Poedelmixen kunnen 12 tot 15 jaar oud worden. Om gezondheidsproblemen te voorkomen die van beide ouders worden geërfd, is het belangrijk ervoor te zorgen dat de vader en moeder van uw pup getest zijn op de ziekten die in hun ras voorkomen.

6. Corgipoo

corgi mixen

De Corgipoo combineert een Pembroke Welsh Corgi of een Cardigan Welsh Corgi met een dwerg- of speelgoedpoedel. Welk type hond u precies krijgt, hangt af van de specifieke ouders die worden gebruikt, maar over het algemeen is deze kleine poedelmix actief, intelligent en aanhankelijk. Ze kunnen ook een sterke drang hebben om te hoeden – vooral andere huisdieren of jonge kinderen. Dus, deze kleine Poedel mix is vaak beter in huizen met oudere kinderen.

Sommige Corgipoos zullen korte poten hebben, maar anderen kunnen de langere poten van de Poedelouder erven. Hun vacht zal waarschijnlijk op dezelfde manier verschillen. Als ze de vacht van de Corgi erven, zullen ze seizoensgebonden verharen, en zullen ze een dikke dubbele vacht hebben die in verschillende tinten kan voorkomen. Over het algemeen heeft deze mix een vosachtig uiterlijk. Vooral als ze een rode vacht erven.

De Corgipoo is gevoelig voor canine degeneratieve myelopathie van zijn Corgi-ouder. Dit is een aandoening van de wervelkolom die kan leiden tot verlamming. Andere veel voorkomende problemen zijn de ziekte van von Willebrand, PRA, heupdysplasie en meer. Deze kleine Poedel mix wordt gemiddeld 12 jaar oud.

kleine poedel mixen gids

7. Doxiepoo

doxiepoo - teckel mixen

De Doxipoo is een van de meer populaire kleine Poedelmixen. Het combineert een Mini of Toy Poedel met de korte Teckel! In de meeste gevallen is deze mix onafhankelijk, intelligent, trouw en zeer koppig! Dus niet geschikt voor een eerste eigenaar. Hij zal waarschijnlijk zeer hecht worden aan zijn familie, maar dit kan leiden tot waakagressie. Als u deze mix mee naar huis neemt, zijn socialisatie en training van vitaal belang vanaf jonge leeftijd.

Het uiterlijk hangt weer af van de genen die een pup van beide ouders erft. Maar deze mix is meestal aan de korte kant. Ze hebben waarschijnlijk flaporen en een lange spitse snuit. Hun vacht zal variëren, vooral afhankelijk van het type Doxie dat u gebruikt. Er zijn ook langharige en ruwharige variëteiten!

Helaas brengt de bouw van de Teckel enkele ernstige gezondheidsproblemen met zich mee, waaronder een hoger risico op tussenwervelschijfziekte. Deze mix moet dus vermijden om op en van hoge plaatsen te springen. Ze hebben vaak baat bij hondenhellingen. Ze zijn ook vatbaar voor dezelfde gezondheidsproblemen als beide ouderrassen. Maar desondanks kunnen ze gemiddeld tot hun tienerjaren leven.

8. Havapoo

havanees poedel mix

De Havapoo mengt een klein poedelras met de beminnelijke Havanezer! Deze kleine mix is aanhankelijk, vriendelijk en zeer mensgericht. Ze zijn slim, en zullen vaak snel commando’s oppikken met positieve versterkingstraining. Zolang ze goed gesocialiseerd zijn, kunnen ze goed overweg met andere huisdieren, dieren en kinderen in en om het huis.

In termen van grootte, valt de Havapoo vaak tussen 8 en 15 inch groot, met een gewicht van 12 tot 45 pond. Natuurlijk, die met een Toy Poodle ouder zal vaak aan de kleinere kant van deze schaal. Havapoo pups hebben meestal flaporen, een lange vacht met een lichte golf of krul, en relatief korte poten.

Gemiddeld kan deze kleine poedelmix 10 tot 14 jaar oud worden. Maar, zoals alle honden, lopen ze risico op bepaalde gezondheidsproblemen. Hieronder vallen huidproblemen, allergieën, skeletafwijkingen en oogproblemen.

9. Maltipoo

miniatuur poedel mixen

Onze volgende populaire poedel-hybride is het resultaat van een kruising van de Maltezer met een dwerg- of speelgoedpoedel. Dit zijn aangename honden die perfecte metgezellen zijn. Maar daardoor zijn ze niet zo blij met tijd alleen, en kunnen ze hun ongenoegen hierover afblaffen! Ze doen het goed in huizen met constant gezelschap, maar zijn misschien niet geschikt voor huizen met zeer jonge kinderen die hen per ongeluk pijn zouden kunnen doen tijdens het spelen.

Afhankelijk van of de poedelouder Toy of Miniature is, kunnen Maltipoos overal wegen van 5 pond tot 15 pond. De vacht van de Maltipoo verhaart niet veel. Maar ongeacht het vachttype moeten ze wekelijks worden geborsteld en maandelijks naar de trimsalon om te voorkomen dat hun vacht gaat klitten.

Maltipoos kunnen gezondheidsproblemen erven die bij hun ouderrassen voorkomen. Deze omvatten mitralisklep prolaps, necrotiserende meningoencefalitis, epilepsie, white dog shaker syndrome, epilepsie. Ze kunnen ook lijden aan gezichts- en gewrichtsproblemen (dit zijn beide veel voorkomende aandoeningen bij kleine Poedelmengsels). Ze leven 10-15 jaar, en worden gewoonlijk minstens 12 jaar oud. Zowel Maltezers als Poedels zijn geweldige kleine honden, en hun mixen kunnen heerlijke metgezellen zijn. Misschien wilt u ook eens kijken naar de andere Maltezer mixen die op dit moment in populariteit toenemen.

10. Mini Goldendoodle

Leer meer over de Mini Goldendoodle

Miniatuur Goldendoodles combineren een Golden Retriever met een Toy of Miniatuur Poedel. Ze zijn kleiner dan de standaard Goldendoodle mix, maar hebben een vergelijkbaar, lief karakter. Dit betekent dat ze vriendelijk, sociaal en zeer actief zijn, ondanks hun kleine formaat. De beste huizen zullen veel tijd besteden aan training, beweging en elke dag spelen. Als ze alleen gelaten worden, kunnen mini Goldendoodles gestrest en destructief worden.

Typisch, Miniatuur Goldendoodles bereiken tussen 14 en 17 centimeter hoog, met een gewicht van 26 tot 35 pond. Gouden tinten zijn het meest populair, maar dankzij de invloed van de Poedel, kan deze mix in een verscheidenheid van verschillende kleuren en patronen komen. De hoeveelheid krul in hun vacht kan ook variëren. Dat betekent dat hun verharingsgraad en verzorgingsbehoeften per hond verschillen.

In termen van gezondheid is kanker een groot risico bij Miniatuur Goldendoodles. Andere mogelijke problemen zijn heup- en elleboogdysplasie, opgeblazen gevoel, verschillende oogproblemen en gewrichtsproblemen. Veel van deze gezondheidsproblemen kunnen worden getest. Kies dus een gerenommeerde fokker die alleen fokt uit de gezondste ouders. Uw Dwerg Goldendoodle wordt vaak ergens tussen de 12 en 15 jaar oud.

11. Dwerg Labradoodle

dwerg labradoodle - kleine poedel mixen

Een Miniatuur Labradoodle is de nakomeling van een Miniatuur Poedel en een Labrador Retriever. Deze kleine Poedel mixen zijn de neven van de enorm populaire Labradoodle, een kruising tussen een Standaard Poedel en een Labrador. Labradors zijn meestal blij om vreemden te begroeten. Maar Dwergpoedels kunnen verlegen zijn. De exacte persoonlijkheid van deze kruising kan dus variëren, afhankelijk van de genen die hij erft. En van hoe goed u hem als pup socialiseert.

Niet alle Dwerg Labradoodles blijven klein. De kruising kan zo klein zijn als een dwergpoedel, zo groot als een Labrador, of ergens daartussenin. Je moet ook rekening houden met een sterk verharende dubbele vacht die recht is zoals die van de Labrador. Of een weinig verharende maar sterk gekrulde vacht zoals bij de poedel, of een combinatie van beide. Een gekrulde vacht vereist regelmatige ritjes naar de trimsalon om viltvorming te voorkomen. Eigenaren moeten voorbereid zijn op elke mogelijke uitkomst van deze mix!

Gezondheidsproblemen kunnen bestaan uit heupdysplasie, oogproblemen en andere aandoeningen die voorkomen bij Poedels. Grote zorgen zijn gewrichtsproblemen en opgeblazen gevoel. Labradors hebben vaak last van artritis, en kunnen gevoelig zijn voor overgewicht. Let dus goed op het gewicht van uw hond als u voor deze mix kiest. Dwerg Labradoodles hebben een levensduur van 12 tot 14 jaar.

12. Peekapoo

Peekapoo - Een Complete Gids voor de Pekingees Poedel Mix

De Peekapoo combineert een dwerg- of speelgoedpoedel met een Pekingees. Gewoonlijk is een Peekapoo hond actief, uitgaand en aangenaam. Ze zullen u graag vergezellen bij elke activiteit, of u nu op de bank ligt of buiten gaat wandelen! Als ze goed gesocialiseerd zijn, zijn ze vriendelijk en gezellig, zelfs met vreemden.

Gemiddeld worden ze ongeveer 11 centimeter groot. Die met Toy Poodle ouders zullen kleiner zijn dan die met Miniature Poodle ouders. Als volwassene wegen ze minder dan 20 pond. Maar de vachtkleur en het vachttype variëren. Over het algemeen verharen Peekapoos niet overmatig, maar ze moeten wel regelmatig worden geborsteld.

Veel Peekapoo honden erven hetzelfde afgeplatte gezicht als de Pekingees ouder. Dit maakt ze vatbaar voor ademhalingsproblemen, evenals oogproblemen, een slecht gebit en zelfs een hitteberoerte. Deze kleine mix heeft dus veel zorg nodig om deze gezondheidsproblemen te voorkomen. Helaas is dit niet iets waarop vooraf getest kan worden, omdat het een kwestie van bevleesdheid is. Met goede zorg kan deze mix tot hun tienerjaren leven.

13. Pitbull Poedel

Pit Bull Poedel Mix

De Pitbull Poedel combineert een Miniatuur of Toy Poedel met één van de 5 meest voorkomende Pitbull rassen. Dit zijn de American Pitbull Terrier, de American Staffordshire Terrier, American Bull Terrier, Bull Terrier en Miniature Bull Terrier. Aangezien er zoveel Pitbull rassen zijn, hangt het resultaat van deze mix echt af van de gebruikte individuele ouders.

Hoewel, eigenaren van deze mix kunnen een sterke, en vaak gespierde hond verwachten die een zeer sterke band vormt met zijn familie. Socialisatie is essentieel, vooral om agressie tegen andere honden te voorkomen, die zou kunnen voortvloeien uit het hondengevecht verleden van de Pitbull ouder. Veel eigenaren melden echter dat deze mix zachtaardig, vriendelijk en liefdevol is, vooral naar familie en kinderen toe.

Gezondheidsproblemen zullen opnieuw afhangen van de gebruikte ouders. Maar gewrichtsproblemen kunnen een risico vormen. Net als de meest voorkomende problemen bij de Poedelouders, waaronder huidproblemen zoals sebaceous adenitis, en meer. Met goede dagelijkse verzorging en dierenartsbezoeken kan een kleine Pitbull Poedel mix tot ver in zijn tienerjaren leven.

14. Pomapoo

kleine poedel mixen

De Pomapoo is een kruising tussen een Pomeriaan en een Toy Poedel. Aangezien zowel Pomeranians als Toy Poodles zeer trouw zijn aan hun familie en de neiging hebben zich nauw aan één persoon te hechten. Ze kunnen waakzame neigingen vertonen. Een goede socialisatie kan helpen bij dit gedrag. Pomapoos kunnen ook chagrijnig of nijdig worden als ze het zat zijn om geaaid of geknoeid te worden. Dit maakt deze mix een onwaarschijnlijke kandidaat voor een gezin met kleine kinderen die misschien niet weten wanneer genoeg genoeg is.

Deze kleine hybride weegt slechts 3 tot 9 pond als hij volwassen is. Wat betekent dat ze niet veel beweging nodig hebben. Ongeveer een uur speeltijd, korte wandelingen, of een combinatie van beide per dag is voldoende!

Deze mix combineert de dikke dubbele vacht van de Pomeriaan met de dichte en krullende vacht van de Toy Poodle. Een Pomapoo moet dagelijks geborsteld worden met respectievelijk een slickerborstel of een pinnenborstel, evenals maandelijkse uitstapjes naar de trimsalon. Bovendien verharen Pomeranians seizoensgebonden, dus een Pomapoo kan ook seizoensgebonden verharen. Als hun vacht echter meer lijkt op die van een poedel, dan verharen ze misschien minimaal.

Gezondheidsproblemen waarop men bij Pomapoos moet letten zijn progressieve retinale atrofie (PRA), staar, hypothyreoïdie. Ook de ziekte van Addison, toevallen, problemen in verband met overbevolking van het gebit, instorting van de luchtpijp en gewrichtsproblemen. Ze worden gewoonlijk 10-18 jaar oud, en velen worden minstens 12 jaar oud.

15. Pugapoo

mopshond mixen - pugapoo

De Pugapoo wordt ook vaak een Pugadoodle genoemd. Deze mix combineert een mopshond met een dwerg- of speelgoedpoedel. Beide ouderrassen werden oorspronkelijk gefokt als schoothondjes. En dat is te zien aan de persoonlijkheid van deze mix! Hij zal graag al zijn tijd met u doorbrengen, in het bijzonder op de bank. Maar eigenaren melden ook dat deze mix speels, brutaal en aanhankelijk is.

Het uiterlijk zal per hond verschillen, maar over het algemeen zal een Pugapoo klein zijn. Ze kunnen 10 tot 12 centimeter groot worden en wegen ergens tussen de 14 en 18 pond. Bovendien is het gebruikelijk dat Pugapoo honden een verkorte snuit erven, net als de Mopshond ouder. Dit is een populaire look, omdat veel eigenaren houden van het schattige baby-achtige gezicht. Maar het brengt een aantal pijnlijke en levenslange gezondheidscomplicaties met zich mee.

Dit omvat moeite met ademen en eten, kwetsbare en blootliggende ogen, overvolle tanden en meer gebitsproblemen, hitteberoerte, en meer. Bovendien kunnen deze honden, als ze de kurkentrekkerstaart van de Mopshond erven, problemen krijgen met hun ruggengraat. Als u de keuze heeft tussen puppies, kunt u het beste kiezen voor eentje met een langere neus om deze problemen te voorkomen. Of, aangezien deze mix tot in zijn tienerjaren kan leven, kunt u overwegen een oudere versie van deze mix te redden.

16. Scoodle

scoodle

De Scoodle is een van de minder bekende kleine poedelmengsels. Het combineert een Miniatuur of Toy Poedel met de Schotse Terrier. Sommige eigenaren noemen deze mix ook wel een Scottie Poo. Deze kleine honden zijn actief, speels en zelfverzekerd. Dit is geen mix voor iemand die de hele dag met zijn hond wil rondhangen. Scoodles hebben veel interactie, plezier en beweging nodig!

Schotse Terriers zijn qua grootte vergelijkbaar met de Dwergpoedel. Deze mix bereikt dus meestal een maximum van 22 pond en 15 inches. Velen zijn echter veel kleiner dan dit, vooral als ze een Toy Poodle ouder hebben. Beide ouderrassen verharen ook weinig. U kunt dus hetzelfde verwachten van een Scottie Poo, hoewel ze veel verzorging nodig hebben. En de verzorgingsbehoeften variëren naargelang ze Poedelkrullen of de draadvacht van de Scottie hebben.

Qua gezondheid zal deze mix gevoelig zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen als zijn ouders. Dit omvat gewrichtsproblemen, huidproblemen, oogproblemen, doofheid, en meer. Veel van de gezondheidsproblemen van de Scoodle kunnen voor het fokken worden getest. Kies dus een gerenommeerde fokker die alleen pups krijgt van de gezondste ouders. Op die manier zal uw mix waarschijnlijk tot in zijn tienerjaren leven.

17. Sheltidoodle

sheltidoodle

De Sheltidoodle combineert een Miniatuur of Toy Poedel met een Shetland Sheepdog. Als u voor dit ras kiest, is het belangrijk om bij fokkers na te gaan of er een Dwergpoedel is gebruikt, want velen zullen de Sheltie combineren met een Standaardpoedel. Over het algemeen heeft deze mix veel energie en intelligentie. Ze zullen graag trainen, en hebben veel mogelijkheden nodig om hun benen en hersenen te strekken.

Het uiterlijk zal sterk variëren, maar over het algemeen zal deze mix veel haar hebben! De hoeveelheid krul kan verschillen, maar verzorging is een must voor een Dwerg Sheltipoo. Bovendien kan de kleur afhangen van de gebruikte ouders. De grootte zal weer veranderen, afhankelijk van de genen die uw pup erft. Sommige kunnen klein zijn, zoals de Miniatuur Poedel ouder. Maar anderen kunnen zo groot zijn als de Sheltie. Eigenaren moeten op alles voorbereid zijn. Als u op zoek bent naar een heel kleine mix, is dit misschien niets voor u.

Gewrichtsproblemen en andere complicaties die gebruikelijk zijn bij grotere rassen zullen deze mix mogelijk teisteren. Zo zullen grotere Sheltidoodles vatbaar zijn voor opgeblazenheid en heupdysplasie. Huidproblemen en de ziekte van von Willebrand zijn andere veel voorkomende problemen. Ondanks gezondheidsproblemen kunnen deze honden tot in hun tienerjaren leven.

18. Shih Poo

shihpoo - kleine poedel mixen

Wanneer je een Shih Tzu kruist met een dwerg- of speelgoedpoedel, is het eindresultaat de Shih Poo. Deze kruising is meestal een knuffelkont, die elke dag een beetje moet rennen om aan zijn energiebehoefte te voldoen. Een Shih Poo kan de neiging erven om zich defensief op te stellen tegenover zijn eigenaar of familie, en kan ook blaffen. Ze kunnen ook moe worden van het geplaag en nijdig worden. Met deze eigenschappen in gedachten zijn socialisatie en het houden van deze honden in de juiste omgeving ideaal.

Shih Poos kunnen tussen de 4 en 16 pond wegen. Hoe klein ze blijven hangt af van of er een Toy of Miniatuur Poedel is gefokt met de Shih Tzu ouder. Een Shih Poo kan de zijdeachtige en rechte of golvende vacht van de Shih Tzu erven, de strak gekrulde vacht van hun Poedelouder. De vacht kan effen zijn zoals die van een poedel of veelkleurig zoals die van de Shih Tzu.

Dagelijks borstelen en bezoeken aan de trimsalon zorgen ervoor dat de vacht vrij blijft van klitten en uit de ogen van uw pup blijft. En is thuis gemakkelijker te onderhouden. Noch Shih Tzus, noch Poedels verharen echter erg veel, dus u heeft geen last van overtollig hondenhaar.

Deze mix kan last hebben van oogproblemen, brachycephalisch syndroom, gewrichtsproblemen, nierproblemen, ziekte van Cushing, blaasstenen en huidtumoren. De levensverwachting van de Shih Poo is 10-15 jaar.

19. Springerdoodle

springer spaniel poedel mix

De Springerdoodle hond mengt een Springer Spaniel met een Toy of Miniatuur Poedel. Deze honden hebben veel energie en zijn zeer aanhankelijk naar hun gezin toe. Ze zullen goed reageren op positieve beloningstraining, wat ook een geweldige manier is om ze de broodnodige mentale stimulatie te geven. Houd er echter rekening mee dat ze sterke natuurlijke instincten kunnen hebben, zoals het verlangen om kleinere huisdieren op te jagen en eventueel te blaffen.

Qua uiterlijk kan dit een echte teddybeerhond zijn! Ze hebben vaak een lichte krul in hun vacht, maar de mate waarin verschilt per hond. Qua kleur kan de Springerdoodle in bijna elke tint voorkomen! Maar door twee ouders met een vergelijkbare vacht te kiezen, kun je voorspellen welke kleur je puppy zal krijgen.

Zoals alle kleine poedelmengsels zijn gezondheidstesten bij de Springerdoodle van vitaal belang om er zeker van te zijn dat je een zo gezond mogelijke pup krijgt. Dit is een van de populairdere mengsels. Maar dit betekent dat het belangrijker is om te zoeken naar een gerenommeerde fokker en om puppyfabrieken te vermijden. Dit verhoogt de kans op een lang en gezond leven voor uw pup, meestal tot in hun tienerjaren.

20. Westiepoo

kleine poedel mixen

De Westiepoo is een West Highland White Terrier (ook bekend als de ‘Westie’) gekruist met een Dwergpoedel. Door hun poedelafstamming hechten sommige Westiepoos zich zeer nauw aan één of meer familieleden. Hierdoor kunnen ze op hun hoede zijn voor vreemden. Extra vroege socialisatie met mensen en dieren zal nodig zijn om kefferig of nijdig gedrag te voorkomen. Door hun Terrier afkomst kunnen sommige Westiepoos ook een hoge prooidrift hebben. Dit kan hen diskwalificeren als kandidaten voor huizen met katten of andere kleine huisdieren.

Van de kleine Poedelmengsels is deze hybride aan de grotere kant. Hij heeft een volwassen gewicht van ongeveer 20 tot 30 pond. Zowel Westies als Poedels hebben een lange en krullende vacht. Een Westipoo moet dagelijks tot wekelijks worden geborsteld en maandelijks naar de trimsalon om de vacht schoon en getrimd te houden. Als ze de witte vacht van de Westie hebben, kunnen regelmatige baden de vacht knapperig houden. U hoeft zich bij deze kruising geen zorgen te maken over veel verharen.

Qua gezondheidsproblemen kunnen Westiepoos de ziekte van Addison en opgeblazenheid erven. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor jeuk en lijden aan atopische dermatitis. Ze worden meestal 10-18 jaar oud, met een gemiddelde van 13 of 14 jaar.

21. Whoodle

Whoodle

Een Whoodle is een combinatie van een Dwergpoedel en een Soft Coated Wheaten Terrier. Deze mix heeft een sterke prooidrift, dus niet geschikt voor huizen met andere huisdieren of zeer jonge kinderen. Socialisatie kan helpen om dit te minimaliseren, maar het zal het niet helemaal wegnemen. Maar verder is een Whoodle speels, aanhankelijk en vol energie. Ze kunnen een goede keuze zijn voor een actief huis.

De grootte zal variëren, afhankelijk van de eigenschappen die deze mix erft. Wheaten Terriers zijn middelgrote stevige honden. Dus, als hij deze ouder overneemt, kan uw mix zo groot worden als 20 inch, met een gewicht tot 50 pond. Over het algemeen zal een miniatuurversie kleiner zijn dan dit, maar eigenaren moeten zich op elke uitkomst voorbereiden. Vacht en kleur zullen ook variëren.

Gemiddeld kan een Miniatuur Whoodle tot ver in hun tienerjaren leven. Maar, zoals elk gemengd ras, zullen ze vatbaar zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen als hun ouders. Dit kan gaan om schildklierproblemen, gewrichtsproblemen, eiwit-verliezende nefropathie, eiwit-verliezende enteropathie, de ziekte van Addison, en meer. Kies een gerenommeerde fokker om het risico op een pup met deze erfelijke problemen te minimaliseren.

22. Yorkipoo

kleine poedel mixen - yorkipoo

Dit is misschien wel een van de meest populaire kleine poedelmixen. De Yorkipoo is een kruising tussen een Yorkshire Terrier en een Poedel. Ze brengen graag tijd door met hun mensen en zullen er alles aan doen om uw aandacht te krijgen! Sommige Yorkipoos kunnen echter een beetje te gehecht raken aan hun familie. Ze kunnen waakzame neigingen vertonen. We kunnen niet genoeg de nadruk leggen op een goede socialisatie met dit soort honden. Deze kruising heeft ook dagelijks korte porties beweging nodig, want ze zijn nogal energiek.

Yorkipoos kunnen slechts 4 pond of tot 15 pond wegen, afhankelijk van de respectievelijke grootte van hun ouders. Een Yorkipoo kan de zijdeachtige en rechte vacht van de Yorkshire Terrier erven, de strak gekrulde vacht van de Poedel ouder, of een combinatie van beide.

Hun vacht kan elke kleur hebben die geaccepteerd is voor Terriers en Poedels. Hij moet ook regelmatig geborsteld worden om vervilting tegen te gaan. Yorkipoos kunnen minimaal verharen, zoals een Poedel, of seizoensgebonden, zoals een Yorkshire Terrier. Maar het goede nieuws is dat regelmatig verharen tot een minimum kan worden beperkt.

Deze mix kan gevoelig zijn voor de ziekte van Legg-Perthes, heupdysplasie en andere gewrichtsproblemen. De ziekte van Addison, epilepsie, opgeblazen gevoel, hepatitis, ingeklapte luchtpijp en andere gezichts- en neurologische problemen kunnen voorkomen. Ze worden meestal 10-18 jaar oud.

Kleine Poedel Mix Puppy’s

Bij het kiezen van een kleine Poedelmix pup moet je ervoor zorgen dat je beide ouderrassen even leuk vindt. Dat je een fan bent van beide vachttypes, kleuren en persoonlijkheden. Zodat welke combinatie uw pup ook krijgt, u gelukkig zult zijn.

Goede fokkers van Poedelmixen testen beide ouders op hun gezondheid, en fokken alleen met honden met vriendelijke persoonlijkheden. Ze zullen je graag gezondheidscertificaten laten zien en al je vragen beantwoorden. Hoe klein ook!

Vanwege hun populariteit zijn kleine Poedelmixpups vrij duur en kunnen ze oplopen tot enkele duizenden dollars. Je moet ook rekening houden met verzekeringen, eenmalige kosten zoals kratten en schalen, en doorlopende kosten zoals hondenvoer.

kleine poedel mixen

Meer weten over deze kleine poedelmixen?

We hebben je in deze gids slechts een kort overzicht gegeven van enkele van de meest interessante en populaire kleine Poedelmengsels die er zijn. Maar, als er een je aandacht heeft getrokken en je wilt meer weten, dan kun je een kijkje nemen in een van onze speciale rasgidsen. Vind links naar elk ras in deze lijst hieronder!

kleine poedel mixen

Welke is je favoriet?

Hoeveel van deze kleine poedelmengsels kende je voor vandaag? Heb je het geluk om er al één thuis te hebben? Of, misschien staat jouw favoriet niet op deze lijst! We zouden graag horen over uw top mini Poedel mix keuzes in de commentaren hieronder.

Lezers vonden ook leuk

Referenties en bronnen

  • Bellumori, T. (et al), ‘Prevalence of Inherited Disorders Among Mixed-Breed and Purebred Dogs: 27,254 Cases (1995 – 2010)’, Journal of the American Veterinary Medical Association (2013).
  • Turcsan, B. (et al), ‘Owner-Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs’, Plos One (2017).
  • Packer, R. (et al), ‘Purchasing Popular Purebreds: Investigating the Influence of Breed Type on the Pre-Purchase Motivations and Behavior of Dog Owners’, Universities Federation for Animal Welfare (2017).
  • Adams, V. (et al), ‘Methods and Mortality Results of a Health Survey of Purebred Dogs in the UK’, Journal of Small Animal Practice (2010).
  • Kogan, L. (et al), ‘Small Animal Veterinarians’ Perceptions, Experiences, and Views of Common Dog Breeds, Dog Aggression, and Breed-Specific Laws in the United States’, International Journal of Environmental Research and Public Health (2019).
  • Roedler, F. (et al), ‘How Does Severe Brachycephaly Affect Dogs’ Lives? Results of a Structured Preoperative Owner Questionnaire’, The Veterinary Journal (2013).
  • Davis, M. (et al), ‘Effect of Brachycephaly and Body Condition Score on Respiratory Thermoregulation of Healthy Dogs’, Journal of the American Veterinary Medical Association (2017).