Kangal / Anatolische Herdershond: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Kangal is een bijzondere hond met bijzondere eigenschappen waar een hondenbezitter zich van tevoren aan moet aanpassen. Dit geldt zowel voor het karakter van de Anatolische herdershond als voor de geografische omstandigheden. Wat de geïnteresseerde partij moet weten over dit ras, onthult het rasportret.

Het ras Kangal behoort tot de FCI Groep 2 van Pinscher en Schnauzer, Molosser, Zwitserse Sennenhonden. Het is toegewezen aan paragraaf 2.2.

Anatolische Herdershond

Kangal in het profiel

Profiel
Grootte: 71-81 cm
Gewicht: Mannetjes: 50-65 kg, vrouwtjes: 40-55 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2.2: Molossoïden, sennenhonden
Land van herkomst: Turkije
Kleuren: Lever, Gestroomd, Blauw Fawn, Wit, Rood Fawn, Wit Koekje
Levensverwachting: 13-15 jaar
Geschikt als: Metgezel en herdershond
Sport:
Karakter: Intelligent, onafhankelijk, vriendelijk, zelfverzekerd, gedurfd, trots
Outlet behoeften: Gemiddeld
Sabber potentieel: Gemiddeld
Sterkte van het haar: vrij laag
Onderhoud: vrij laag
Vachtstructuur: korte/halflange, dichte en dikke ondervacht
Kindvriendelijk: Liever nee
Gezinshond: Gemiddeld
Sociaal: Liever nee

Afkomst en raciale geschiedenis

Het Kangal-ras werd in vroegere tijden Karabash genoemd. De vertaling “zwarte kop” verwijst naar het zwarte masker dat het uiterlijk van de hond vormt. De kudde waakhond gebruikt in Centraal- en Oost-Anatolië sinds de 12e eeuw beschermde en bewaakte de schaapskuddes van de herders. De geschiedenis van de Kangal gaat echter veel verder terug. Vermoedelijk kwam de Anatolische herdershond duizenden jaren geleden door zwervende nomaden van Klein-Azië naar het huidige Turkije. Er was een gecondenseerd voorkomen van het ras in de caravanstad Kangal, die de herdershond zijn naam gaf.

Tot nu toe zijn de Kangal en de witte herdershond Akbas vermeld onder de naam “Anatolische herdershond”. Sinds 2018 is de Kangal echter een onafhankelijk hondenras dat wordt erkend door de FCI.. Een gereguleerde hondenfokkerij van het ras staat pas aan het begin in Turkije.

Pas in de jaren 60 verspreidde het Kangal-ras zich naar Groot-Brittannië. Omdat het ras vroeger Karabas heette, heette een van de eerste fokclubs in het Verenigd Koninkrijk “Anatolian Karabash Dog Club”. De voormalige waakhond heeft ook een thuis gevonden in Duitsland, Frankrijk en de VS.

Zelfs vandaag de dag is het natuurlijk Wakkere en beschermende instincten In het Verenigd Koninkrijk is dit niet het geval. In Turkije geniet de Kangal vaak de positie van een Hulphond in het leger.

Natuur & karakter van de Kangal

Kangal zitten

De Kangal heeft een imposante uitstraling.

De Kangal heeft niet alleen een grote kop, maar ook een uitgesproken zelfstandig denkende geest. Eeuwenlang was hij verantwoordelijk voor zijn kuddes. In verband hiermee ontmoette het dier elkaar regelmatig eigen beslissingen. Natuurlijk is hij vandaag de dag nog steeds trouw aan zijn lot als waak- en waakhond.
Het imposante uiterlijk vormt het fysieke beeld van de Kangal. Zijn karaktersterkte komt ook tot uiting in een nauwelijks toegevende dominantie. Vooral mannen bewijzen Assertiviteit. Ze zijn zich bewust van hun taken en voeren deze met de grootste waakzaamheid uit. De ervaren viervoeter gedraagt zich verdacht en soms vijandig tegenover vreemden. Hetzelfde geldt voor zijn soortgenoten. De Kangal kan niet goed overweg met andere honden.

Vanuit de bergen van Anatolië kent de hond andere geografische omstandigheden en is hij van nature gewend. Zijn eigenlijke werkruimte is groot en verlaten. De aard ervan is afgestemd op de oorspronkelijke schaal van zijn grondgebied. Evenzo is het dier erg gericht op eigenaar en familie. De sterk beschermend instinct bestaat niet alleen naar de kudde, maar vooral naar zijn favoriete mensen. Als de instincten van het dier gevaar voor het huis en het gezin voelen, nIk maakte zelden een kort proces. Bij een concrete dreiging uit het immuunsysteem zich in een actieve Defensief gedrag Van.

Het is dan ook kenmerkend voor de Onverschrokkenheid van de krachtige waakhond. Zonder aarzelen neemt hij het op tegen wolven of beren. In de context van zijn geliefden en een omgeving waar geen gevaren als zodanig kunnen worden geïnterpreteerd, gedraagt het dier zich echter niet agressief. Hier laat de Kangal een heel andere kant zien: aanhankelijk, loyaal en betrouwbaar.

Hoe groot is een Kangal?

Mannetjes kunnen 72 tot 78 cm bereiken ±2 cm en vrouwtjes 65 tot 73 cm ±2 cm.

Uiterlijk van de Kangal

Een Kangal is direct te herkennen aan zijn enorme formaat. Met een Schofthoogte tot 78 cm het is een van de grootste hondenrassen ooit. Mannetjes worden meestal iets groter dan. Dit hondenras kan een gewicht hebben van maximaal 60 kilo afhankelijk van de grootte.

De gespierd lichaam met grijze of falbkleurige vacht is iets langer dan hoog. Bijzonder is dat de Vachtlengte varieert sterk, afhankelijk van het seizoen. Terwijl de vacht in de diepten van de winter tot zeven centimeter lang is, hebben de honden meestal een vacht in de zomer, waarvan de lengte ongeveer drie centimeter is. Het masker van honden is zwart. Het zwart is meestal te vinden in de oren.

Is de Kangal de grootste hond ter wereld?

De Kangal is niet de grootste hond ter wereld, maar er zijn verschillende hondenrassen die tot de grootste honden ter wereld behoren. Dit omvat het Kangal-ras.

Indrukken van het hondenras

Onderwijs &attitude van de Kangal – Waar moet je op letten?

Kangal Puppy

Iedereen die geïnteresseerd is in een Kangal moet een expert zijn in hondentraining.

De Houding van het ras Kangal blijkt moeilijk te zijn in Midden-Europaomdat de geografische omstandigheden niet dezelfde zijn als die van zijn thuisland. Om het dier gelukkig te maken, is een groot grondgebied Vereist. De Kangal is ontworpen om zijn territoriale gedrag te kunnen leven. Deze randvoorwaarden zullen niet bestaan. De gebieden zijn te dichtbevolkt, te veel mensen en te veel moderne structuren maken het niet echt mogelijk om in Midden-Europese landen te blijven.
Het dier houdt van het leven buiten. Een goed beschermde luifel of hondenhok in een goed beschermd en afgesloten pand zou geschikt zijn voor het dier. Een kennel of riem houden is uit den boze.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Kangal moet een expert zijn in hondentraining. Bovendien moet de eigenaar van het dier: veel ervaring in het omgaan met kudde waakhonden of waakhonden hebben. Alleen onder deze omstandigheden kan een duidelijke rolverdeling worden gecommuniceerd. De intelligent denkende hondenkop van de Kangal is in dit opzicht zeer uitdagend. Om deze reden is consistent leiderschap op basis van deskundige kennis vereist.

Beginners moeten zo’n hond niet krijgen. De nog onervaren hondenbezitter is meestal onzeker. Honden interpreteren onzekerheid vaak als angst. Ze reageren snel intimiderend en dominant tegenover hun eigenaar. Een beginner zou geen kans hebben om zich tegen zijn dier te laten gelden. Bovendien zal hij niet in staat zijn om bepaald gedrag van de Kangal te voorzien.

Voeding van de Kangal

De Kangal is een zwaarder en groter Hond. Hij kan zuinig zijn. Dit komt tot uiting in de verwaarloosbare robuustheid, zelfs als het dier alleen landbouwafval ontvangt. De focus moet echter liggen op een gezond dieet, zodat de gewrichten zich ook gezond kunnen ontwikkelen. De meeste geïnteresseerden zullen proberen een puppy te kopen. Daarom is een gezonde voeding heel belangrijk vanaf het begin.

Voor de nog zeer jonge Kangal komt alleen hondenvoer voor pups in aanmerking. De Futter is gericht op de noodzakelijke energievoorziening, waarbij het vet- en eiwitgehalte van het voedsel wordt aangepast aan de groei van het Kangal-ras. Te veel energie-inname op jonge leeftijd kan botschade bij het dier veroorzaken.

Kortom, zowel droog als nat voedsel kan worden overwogen. Granen en suikeradditieven moeten worden vermeden. De Voedsel moet voornamelijk uit vlees bestaan. Al in de puppyleeftijd moet de Kangal-eigenaar aandacht besteden aan overgewicht. Als de hond te veel gewicht draagt, gaat dit naar de gewrichten met als gevolg de ontwikkeling van gewrichtsproblemen. Na verloop van tijd moet aandacht worden besteed aan de taille van de hond. Als het dier daar vet opneemt, moet de consumptie van voedsel worden verminderd. Obesitas wordt vaak veroorzaakt door te veel voedselinname en een gelijktijdig gebrek aan lichaamsbeweging.

Om aan de kauwbehoefte van de Kangal te voldoen, worden botten gemaakt van Runderhuid of runderoren aanbevelenswaardig. Echte dierlijke botten worden daarentegen niet aanbevolen omdat ze kunnen leiden tot verwondingen wanneer ze worden gekauwd.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

De Kangal geniet een robuuste gezondheid. Dat is de reden waarom zijn Levensverwachting op twaalf jaar en meer. Een Kangal van een gerenommeerde fokkerij zal in staat zijn om zo’n leeftijd te bereiken met een gezonde levensstijl en een soortgeschikte veehouderij. Dit ziet er moeilijk uit bij dieren van niet-serieuze fokkers, omdat de honden vaak ziektes meebrengen of verstoord zijn in hun aard. In principe zijn er echter geen ziekten die als rastypisch kunnen worden beschreven.

Als een fokker van plan is om een Kangal-hond te gebruiken voor de fokkerij, moet het dier vrij zijn van heupdysplasie. Voordat u een Kangal koopt, moet de koper passende testresultaten laten zien, die de gewrichtsaandoening uitsluiten.

Bovendien zijn grote honden gevoelig voor Maagtorsieals ze niet genoeg hebben na de maaltijd Rust voor de spijsvertering wordt gegeven. Daarom heeft de Kangal tijd voor zichzelf nodig na het eten. Maaltijden moeten altijd worden ingesteld in relatie tot de voedingsfactoren. Dit zijn:

  • Leeftijd
  • Gewicht
  • Grootte
  • Activiteit
  • Gezondheidstoestand
  • mogelijke ziekten of allergieën

Als rekening wordt gehouden met de voedingsfactoren, is overgewicht niet te verwachten.

Bovendien verdraagt de Kangal zeer koude dagen. Als een originele kudde waakhond is hij gewend aan de berggebieden en het koude seizoen. Het leven buiten heeft de hond heel erg bestendig gemaakt. Zelfs warme zomerdagen zijn geen probleem voor de Kangal.

Hoe oud wordt een Kangal?

Een Kangal kan twaalf jaar en ouder worden met een gezond dieet en veeteelt.

Verzorging van de Kangal

Kangal vanaf de zijkant

De Kangal heeft geen intensieve verzorging nodig. Alleen tijdens het wisselen van vacht moet de vacht van het dier vaker worden doorgeborsteld.

De Kangal heeft behoefte aan geen intensieve verzorging. Alleen de losse vacht moet om de paar dagen door de Kangal-eigenaar worden verwijderd. Er is een groter haarverlies tijdens de verandering van vacht. Dan moet de vacht van het dier vaak doorgeborsteld worden. Om nat vuil effectief te verwijderen, moet u het gewoon laten drogen. Vervolgens kunnen vuil en andere vreemde voorwerpen gemakkelijk worden weggepoetst. Als de vacht zwaar bevuild is, helpt een natte doek.

In de zomer moet de vacht worden onderzocht op teken. Teken worden verwijderd met een tekentang.

De Kangal-fan mag ook zijn hond wassen. Dit mag echter alleen gebeuren op warme zomerdagen, wanneer het dier moet afkoelen.

Naast verzorging, de Manicuren niet te vergeten. Vooral oudere honden hebben de neiging om langere klauwen te hebben. De verkorting met een klauwtang kan ook door de dierenarts aan meesteres of meester worden getoond.

Kangal – Activiteiten en Training

Kangal aan de lijn

De Kangal heeft een groot en beschermd privéterrein nodig om stoom af te blazen.

De Kangal is een hond die Uitgestrektheid van de bergachtige gebieden van zijn land van herkomst is eraan gewend. Hij houdt van verhoogde plaatsen van waaruit hij zijn territorium kan overzien. Hij heeft ook het gevoel nodig dat hij zijn territoriale gedrag kan uitleven. Kennels of riemen zijn zeer contraproductief voor het dier. Als je een Kangal wilt krijgen, moet je het dier eenE Recht groot uitloopgebied die zowel verlaten is als vrij van andere soortgenoten. De typische hondenweide, waar andere honden zich bevinden, is niet voor de grote viervoeter. Hij reageert op andere hondenrassen allergisch en tegenover vreemden kan hij achterdochtig zijn tegenover vijandig. De outlet moet daarom worden beperkt tot privé-eigendom.

De oorspronkelijke activiteit van de hond ligt in de vervulling van zijn taken. Wie denkt dat deze taken vervangen kunnen worden door hondensporten, vergist zich. De Kangal is niet geschikt voor conventionele hondensporten. Het overwinnen van obstakels in het kader van een hondencursus interesseert hem niet. Bovendien ontmoet de diereneenling andere honden en mensen op wie hij de neiging heeft om niet goed te reageren. Bovendien overweldigen snelle bewegingen en hectische spellen het dier.

Een groot en beschermd privébezit, waarop het dier stoom kan afblazen, is genoeg. U kunt ook Wandelingen kan aan de lijn worden uitgevoerd. Het dier heeft echter de begeleiding en supervisie van een hondenexpert nodig.

Goed om te weten: Speciale kenmerken van het Kangal-ras

Het bijzondere van de Kangal ligt in het vermogen om zelfstandig beslissingen te nemen.

Hoeveel kost een Kangal pup?

Een Kangal pup van een gerenommeerde fokker kost ongeveer 1000 euro.

Nadelen van het ras Kangal

Als u ernaar uitkijkt om met uw hond te joggen en fietsen, zult u nogal teleurgesteld zijn in Kangal. Het karakter van het dier is niet ontworpen om te bewegen in een levendig gezelschap. Een expert kan het misschien aan, maar een beginner niet. Fans van het ras moeten zich bewust zijn van de Een Kangal kopen is daarom goed doordacht.

Zelfs als je de hond opvoedt, kunnen de natuurlijk gegeven instincten, die rastypisch zijn voor de hond, niet worden onderdrukt. In een grote stad is de hond net zo misplaatst als in een appartement.

Het dier is ook niet compatibel met andere mensen die niet tot zijn familie behoren. Ook een gewone en spontane ontmoeting met andere hondenbezitters is moeilijk, omdat de Kangal niet overweg kan met andere hondenrassen.

In zeldzame gevallen kan een hondeneigenaar uit Midden-Europa de hond geschikte omstandigheden bieden.

Is een Kangal een lijsthond?

In Duitsland wordt de Kangal slechts gedeeltelijk beschouwd als een lijsthond. Het is bijvoorbeeld geclassificeerd als potentieel gevaarlijk in Hessen en Hamburg.

Past de Kangal bij mij?

De Kangal is zeker geen schoothondje voor kleine sociale kringen. Het dier is in principe niet geschikt voor sociale bijeenkomsten. Dit geldt voor ontmoetingen met andere hondenbezitters en hun dieren, maar ook voor ontmoetingen met mensen die de hond niet kent. De actieve hondenliefhebber, die ook het leven zoekt bij andere hondenliefhebbers, zal alleen zijn met deze wens. De grote behoefte aan menselijke nabijheid heeft de Kuddewaak en waakhond niet. Hij is toegewijd aan de eigenaar en familie.

Iedereen die een Kangal koopt, moet bepaalde sociale contacten beperken of anders organiseren. Bovendien past het dier alleen bij een hondeneigenaar als hij weet wat de hond nodig heeft om op de juiste manier te worden gehouden. Bovendien moet de hond worden gehouden op een site die voldoende beschermd is. De bescherming geldt ook voor de omliggende wijk. In een defensieve situatie kan de hond gevaarlijk worden. In Duitsland behoort het ras deels tot de Lijst honden.

De Kangal-fan moet goed nadenken over het kopen van zo’n dier. Als hij het dier niet de nodige randvoorwaarden kan bieden en als er geen deskundige kennis beschikbaar is, moet hij afzien van kopen.

Voor een typisch gezin met een huis en tuin, een eenvoudig hek, is het dier niet geschikt. Een speciale bescherming is ook nodig om de buren te beschermen. Voor kleine kinderen is het dier alleen voorwaardelijk geschikt. De hond laten opgroeien als puppy binnen een gezin is de beste manier om het dier te laten wennen aan de kinderen. Tegenover zijn familiepakket laat de Kangal zich zien. loyaal en aanhankelijk.

Is een Kangal een vechthond?

De Kangal is geen vechthond, maar een kuddebeschermer en waakhond met sterke beschermende instincten. Het wordt soms als gevaarlijk of potentieel gevaarlijk beschouwd.