Bordeauxdog: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Dogue de Bordeaux is door de FCI ingedeeld in Groep 2 van Pinschers en Schnauzers en in Sectie 2 van Molossoïden in Subsectie 2.1 van Duitse Dog-achtige honden. Het portret laat zien wat de Dogue de Bordeaux zo bijzonder maakt.

Bordeauxdog

Bordeauxdog in het profiel

Profiel
Grootte: 58-68 cm
Gewicht: Mannetjes: 55-65 kg, vrouwtjes: 45-65 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2.1: Duitse Dog-achtige honden
Land van herkomst: Frankrijk
Kleuren: Fawn, rood, mahonie, roodbruin met bruin of zwart masker
Levensverwachting: 10-12 jaar
Geschikt als: Boerderij, bewaker, bescherming en gezinshond
Sport: Trickdogging, Gehoorzaamheid
Karakter: Overgegeven, Moedig, Loyaal, Kameraadschappelijk, Waakzaam
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel hoog
Sterkte van het haar Gemiddeld
Onderhoud: klein
Vachtstructuur: Dun, kort en zacht
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Nee

Afkomst en raciale geschiedenis

Dogue de Bordeaux buiten

Molossiërs waren wijdverspreid, vooral in de oudheid. De Babyloniërs vereeuwigden deze honden al in steen. Voor de oude heersers waren ze Oorlogshonden. Molossiërs hebben een brede kop, een korte snuit en meestal hangende lippen en oren. Naast de Dogue de Bordeaux omvatten molossoïden ook hondenrassen zoals de Sint Bernard, de Boxer, de Bullmastiff, de Rottweiler, de Amerikaanse Staffordshire Terrier of de Duitse Dog.

Het meest originele hondenras in het gebied van de Molossiërs is de Mastiff. Alle deze rassen zijn antiek en waren al in handen van de Romeinen. Wat ze allemaal gemeen hebben, is dat ze groot en zeer sterk zijn, meestal een kalme instelling en dat het hele goede waakhonden zijn.

Omdat we nog steeds de tradities uit de oudheid over deze honden kennen, weten we dat het vrij originele hondenrassen die in de loop van de tijd weinig zijn veranderd. De voorouders van de Dogue de Bordeaux waren honden, vergelijkbaar met de Hubertushund of bloedhond, die op groot wild waren gezet. Voor de honden betekende dit dat ze snel moesten handelen en uithoudingsvermogen, moed en kracht moesten hebben. Bovendien dienden de voorouders van de Dogue de Bordeaux als Waakhonden wiens taak het was om de huizen van mensen te beschermen. Om deze reden zijn alle Molosser-soorten vandaag de dag nog steeds sterk. territoriaal hellend. Iedereen die zonder toestemming op zijn terrein stapt, wordt geconfronteerd en kan zich beter niet verzetten tegen de hond.

Molosoïden zijn al duizenden jaren verspreid over heel Europa. In de middeleeuwen waren ze vaak in hondengevechten gebruikt. Tijdens de Franse Revolutie in 1789 werd het ras bijna volledig uitgeroeid, omdat Dogues de Bordeaux toen exclusief voor de rijken waren gereserveerd.

De opkomst van de Dogue de Bordeaux als een onafhankelijk ras is echter een Product van moderne fokkers. In 1863 was er de eerste hondenshow in Parijs, waar ook de Dogue de Bordeaux in zijn huidige vorm te zien was. Het ras kreeg zijn naam vanwege zijn oorsprong als populaire slagerhond in de regio rond Bordeaux, vergelijkbaar met de Rottweiler hier in Duitsland. In die tijd waren de dieren echter nog niet zo groot als nu en nog niet monochroom. Zo weten we dat in 1883 in Parijs een hond werd onderscheiden met een kop met een gladde huid en een zwart masker.

Dogues de Bordeaux worden pas gebruikt sinds de Jaren 1960 weer echt waargenomen. Naar verluidt zijn ze op dit moment met kortharige St. Bernards zijn gekruist. In Duitsland werd het fokken van deze honden in 1947 volledig herbouwd. De eerste Duitse Bordeaux Great Dane Club bestond echter al in 1908.

Natuur & karakter van de Dogue de Bordeaux

De Dogue de Bordeaux schittert Soevereiniteit en sereniteit Van. Het heeft een enorme kracht, de maar het heeft het heel goed onder controle. Haar Stimulusdrempel is extreem hoog. Deze honden tonen hun kracht alleen in echt ernstige situaties. Als een Dogue de Bordeaux het ergens niet mee eens is, kan het zijn dat het maar eenmalig diepe schors geeft. Iedereen die ze begrijpt, weet dat dit hun gebruikelijke vorm van protest is. Indringers moeten voorzichtig zijn wanneer deze grote, sterke hond zijn bek op deze nogal discrete manier opent, omdat de Dogue de Bordeaux beschermt haar familie desnoods met hun leven.

De honden zijn erg vriendelijk tegen mensen, maar en een absolute trouw familielid. Voor kinderen zijn ze met hun rustige aard een goede speelkameraad en ze slagen erin om hun eigen ontspanning over te dragen aan hun mensen. Dogues de Bordeaux vertonen nooit tekenen van hectiek. Ook hebben ze geen constante werkgelegenheid en aandacht nodig, maar kunnen ze behoorlijk tevreden zijn met zichzelf. De Dogue de Bordeaux is een intelligente, stille en zeer nauwkeurige waarnemer.

Hoe gevaarlijk zijn Dogues de Bordeaux?

Dogues de Bordeaux zijn sterk en hebben een sterk beschermend en wakker instinct, maar ze zijn niet gevaarlijk. Daarom staan ze alleen in categorie twee op de rassenlijst. Dit betekent dat een gevaarlijkheid alleen wordt vermoed en dat de sociale compatibiliteit van de hond kan worden bewezen door een karaktertest, die de Dogue de Bordeaux in de meeste gevallen zal doorstaan.

 

Uiterlijk van de Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux in het bos

Het ideale gewicht van de Duitse Dog ligt tussen de 50 en 60 kg.

De Dogue de Bordeaux is een middelgrote tot grote, zeer sterke hond. Qua uiterlijk ziet het er imposant uit, al is het minder massief dan bijvoorbeeld een mastiff. Mannetjes zijn meestal in de buurt van de Met een gewicht van 50 kilo en 68 centimeter Groot. moet ongeveer 66 centimeter lang zijn en ongeveer 45 kilo wegen. Ter vergelijking: Mannelijke mastiffs kunnen tot 100 kilo wegen.

De rasstandaard voorziet in de Dogue de Bordeaux geen gewichtslimiet naar boven voor. Daarom zijn honden de laatste jaren groter en zwaarder geworden. Sommigen brengen het naar 70 kilo, wat borderline kan zijn in termen van de charme van het ras, wat een niet zo massale Molosser maakt. Helaas houden veel van de fokkers van vandaag zich niet langer aan de aanbevelingen van het gewicht tussen 50 en 60 kilo, dat Count Byland in 1894 in België maakte.

Ondanks zijn kracht, die altijd een beetje omslachtig lijkt, maakt de Dogue de Bordeaux een majestueuze impressie. Jij Vacht is dun, kort en zacht en moet monochroom zijn in lichte bruintinten. In zeer kleine mate zijn witte vlekken toegestaan op de borst en ledematen.

De poten van de hond zijn gespierd en hebben sterke poten. In de nek heeft de hond veel losse huid. De hengel is dikker in de benadering dan aan de punt. Het moet eindigen op het niveau van het enkelgewricht. De kop van de Molosser is hoekig, de vangst kort en de oren relatief klein. Typerend zijn de veel huidplooien gezichtsbehandeling En de sterk hangende lippen. De vertegenwoordigers van het ras hebben nog steeds blauwe ogen als puppy, later worden ze bruin.

Hoe groot is een Dogue de Bordeaux?

Een weerstandshoogte van 66-68 centimeter, afhankelijk van of het mannetje of vrouwelijk is, wordt als volgroeid beschouwd, maar er zijn nu ook exemplaren die groter zijn dan 70 centimeter.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de Dogue de Bordeaux – Wat te overwegen

Omdat het een zeer grote en sterke hond is waar veel andere mensen bang voor kunnen zijn, is goed onderwijs met Dogues de Bordeaux bijzonder belangrijk. Bij het leren van de basisregels vinden deze honden het gemakkelijk omdat ze Heel intelligent. Vooral belangrijk in het onderwijs is het onderwerp vertrouwen, want alleen als deze hond vertrouwen heeft in zijn baasje, zal hij zonder problemen geleid worden. Ook zijn Dogues de Bordeaux niet per se de klassieke clowns die elke truc kunnen worden aangeleerd. De vrij serieuze honden doe alleen wat voor hen logisch is.

In het Onderwijs van een Dogue de Bordeaux moet zeer consequent worden gedaan. EenVanwege hun hoge intelligentie vinden de honden elke kleine educatieve fout en profiteren ze van inconsistentie met vreugde. Verder hebben ze een goede Gevoel voor Gerechtigheid. Als ze oneerlijk zijn behandeld in het onderwijs, onthouden ze dit en is het heel moeilijk om deze afdruk later op te lossen. Als je deze honden perfect wilt trainen, heb je naast consistentie ook geduld nodig, want de Dogue de Bordeaux kan zeker een Sturrkopf zijn. Iedereen die in dergelijke gevallen ongeduldig wordt, verliest het respect van de hond. Hoe soeverein deze honden zelf ook zijn, ze verwachten soevereiniteit van hun eigenaar. Omdat Dogues de Bordeaux gevoelige honden zijn, moet je nooit met druk werken.

Dogues de Bordeaux zijn geschikt niet per se voor honden beginners, omdat hun opvoeding niet gemakkelijk is. Naast de koppigheid waarmee eigenaren moeten worstelen in het onderwijs, de intelligentie, gevoeligheid en de behoefte aan soevereiniteit van de eigenaar, hebben deze honden ook een sterk beschermend en waakinstinct, die absoluut gecontroleerd moet worden.

Dogues de Bordeaux nodig minder beweging dan veel andere hondenrassen en zijn daarom niet geschikt voor sportactiviteiten. De honden moeten echter regelmatig worden uitgelaten tijdens langere wandelingen, anders kunnen ze de neiging tot traagheid ontwikkelen.

Dit ras hoeft niet noodzakelijkerwijs door mensen te worden vermaakt. Ze willen er gewoon graag zijn. Toch kunnen ze niet in kleine stadsappartementen worden bewaard. Als waakhond hebben ze een woning nodig, bij voorkeur een huis met een tuin. Bij de buren zullen er waarschijnlijk minder problemen zijn omdat de hond rustig is en blaft zelden. Potentiële eigenaren moeten echter goed worden geïnformeerd over de mogelijke voorwaarden die bestaan voor het behoud van Dogues de Bordeaux. In sommige regio’s staan de honden op de lijst van potentieel gevaarlijke rassen.

Wanneer is een Dogue de Bordeaux volgroeid?

Honden worden over het algemeen pas na hun tweede levensjaar als volgroeid beschouwd. Ze groeien echter aanvankelijk bijna alleen in de hoogte en in het laatste jaar ontwikkelen ze zich breder.

Dogue de Bordeaux voeding

Bij het voeren van een Dogue de Bordeaux is het belangrijk om de rastypische eigenaardigheden te kennen. Deze honden zijn zeer verslonden en hebben de neiging tot overgewichtt. Zoals alle grote hondenrassen zijn ze gevoelig voor heupdysplasie en elleboogdysplasie. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat er tijdens de groei geen voer met een te hoog eiwitgehalte wordt gegeven. Een ander probleem van de Dogue de Bordeaux is de neiging om de maag te draaien, daarom zou ze slechts kleine hoeveelheden voedsel moeten krijgen. Minder is meer met de Dogue de Bordeaux qua eten.

Als puppy’s moeten de honden daarom eerder eiwitarm voedsel krijgen, dat in evenwicht is in zijn verhouding tussen calcium en phoshor om: Gewrichtsklachten Verhinderen. Koolhydraatbevattende additieven in het voer moeten worden vermeden in de Dogue de Bordeaux, omdat ze de neiging tot overgewicht bevorderen. Overgewicht is veel schadelijker voor de gezondheid van honden dan voor mensen. Om obesitas te voorkomen, een hoogwaardig voer , die ook in kleine hoeveelheden kan worden gegeven.

Wat voor soort voedsel wordt gegeven, is eigenlijk een kwestie van smaak. Bij honden met overgewicht is een goede Brokjes of rauwe voeding kan de voorkeursvariant zijn. Daarnaast is de Hoeveelheid voedsel afhankelijk van leeftijd, activiteitsniveau en gewicht van de individuele hond. Omdat de aanpassing van het voedsel aan de individuele behoeften van de hond erg belangrijk is, vooral met de Dogues de Bordeaux, moet u zeker omgaan met de rastypische en individuele voedingsbehoeften van de individuele hond, vooral als u besluit voor rauwe voeding.

Hoe zwaar is een Dogue de Bordeaux?

Eigenlijk zou een Dogue de Bordeaux een “petite” Molosser moeten zijn met niet meer dan 50 kilo. De meeste moderne rassen kunnen nu echter aanzienlijk zwaarder worden en tot 70 kilo wegen.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Dogues de Bordeaux hebben slechts een zeer lage levensverwachting van 6 tot 8 jaar. De reden hiervoor is dat er Problemen in hun ZucHt Geeft. Normaal gesproken zouden de honden een goede vier jaar ouder moeten zijn. Vermoedelijk hangt deze fokgerelateerde beperking van het leven af van de beperking van de genenpool, omdat de Dogue de Bordeaux monochroom moet worden gefokt. Verder wordt aangenomen dat de neiging van fokkers in de afgelopen jaren, de Dogue de Bordeaux Groter en groter en omvangrijker kan een negatieve invloed hebben op hun gezondheid. Soms spreekt men in deze context al van martelfokkerij, omdat de rassen niet langer gezond zijn voor de hond.

De meest voorkomende ziekten van Dogues de Bordeaux zijn, zoals bij alle grote honden, Gewrichtsproblemen. Daarnaast hebben de honden vaak last van een Hangend ooglid en hebben relatief vaak allergieën en Voedselintoleranties op. Door zijn zeer korte neus kan de Dogue de Bordeaux Problemen met de zuurstoftoevoer , dus het verdraagt warmte zeer slecht. Ook Hartproblemen zijn niet ongewoon en het risico op maagtorsie is relatief hoog bij dit ras. Als een Dogue de Bordeaux onder narcose moet worden gebracht, brengt dit een hoger risico met zich mee dan andere hondenrassen.

De gezondheid van de Dogue de Bordeaux kan positief worden beïnvloed door verschillende factoren. Aan de ene kant moet de fokker van wie u koopt worden gecontroleerd op ernst, aan de andere kant zijn voeding, verzorging en houderij erg belangrijk voor de gezondheid van deze hond.

Hoe oud worden Dogues de Bordeaux?

Helaas zijn Dogues de Bordeaux de honden met de laagste levensverwachting en leven ze meestal maar zes tot acht jaar.

Verzorging van de Dogue de Bordeaux

De verzorging is met de Dogue de Bordeaux Heel ongecompliceerd. Hun korte vacht hoeft alleen maar van tijd tot tijd te worden geborsteld. De Haaruitval is minder een probleem dan de Kwijlen. Helaas moeten eigenaren in het reine komen met het feit dat ze vaak speekselresten van hun hond op hun meubels zullen vinden. Anders moeten de oren, ogen, poten en klauwen van de hond regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om mogelijke ontstekingen te voorkomen.

Dogues de Bordeaux – Activiteiten en Training

Dogue de Bordeaux Run

Lange wandelingen zijn genoeg voor de gezellige Duitse Dog.

Dogue de Bordeaux kan verwijzen naar: niet erg veeleisend als het gaat om hun werk. Het wordt aanbevolen om de rustige honden te houden vanwege hun grote kracht en beschermende instinct in Gehoorzaamheid om te trainen. In gehoorzaamheid wordt de hond de belangrijke commando’s op een speelse manier geleerd, zodat de gehoorzaamheid op de juiste manier wordt getraind.

Snelle hondensporten zoals behendigheid zijn niet geschikt voor de Dogue de Bordeaux. Ook voor het volgen zijn deze honden niet ideaal uitgerust in hun instincten. Eigenaren die graag met hun hond willen omgaan, kunnen alleen een Dogue de Bordeaux gebruiken voor Trucs beslissen. Anders is deze hond met min of meer lange wandelingen en de bewaking van zijn landgoed volledig tevreden.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Bodeauxdogge

Het ras is vaak gezien in films. Zo speelde in 1989 een Dogue de Bordeaux in de bekende film. “Scott en Huutsch” Hij speelde naast Tom Hanks. De film heeft aanzienlijk bijgedragen aan de populariteit en heropleving van het ras. Ook in Tequila en Bonetti, een televisieserie uit 1992, was een Dogue de Bordeaux te zien.

De Dogue de Bordeaux is een hondenras dat een groot deel alleen raszuiver Bestaat. Mixen worden zelden gevonden. Als je echter rondkijkt, bijvoorbeeld bij “Dogues de Bordeaux in Need”, zul je merken dat er een aantal mooie mengsels met Rottweilers zijn. Waarschijnlijk lag de Dogue de Bordeaux ook in de Oude Engelse Bulldog gekruist, een hondenras dat nog niet is erkend door de FCI.

Nadelen van de Dogue de Bordeaux

Zeker, Dogues de Bordeaux zou de eerste keuze zijn voor fans van Molossians, omdat hun karakter en uiterlijk perfect passen in het beeld van de soort. Hun populariteit is echter te wijten aan de grieven in de fokkerij, d.w.z. de gezondheidsproblemen En de lage levensverwachting Verkleinde.

Ook de THet is belangrijk dat Dogues de Bordeaux in sommige deelstaten op de Lijst van potentieel gevaarlijke rassen kan als een nadeel worden gezien. Omdat het houden van deze honden dus in bepaalde regio’s alleen onder voorwaarde is.n mogelijk, wat het leven voor eigenaren moeilijker kan maken dan eigenlijk nodig is.

Is een Dogue de Bordeaux een vechthond?

In sommige deelstaten worden Dogues de Bordeaux vermeld als lijsthonden. Het is echter een extreem rustig ras met een zeer hoge drempel.

Past de Dogue de Bordeaux bij mij?

Een Dogue de Bordeaux moet niet in een krap stadsappartement worden bewaard, omdat het een Eigendommen die hen kunnen bewaken. Omdat dit een instinctief gedrag is dat in de genen van de hond zit, kan de hond anders niet gelukkig zijn.

Dogue de Bordeaux in groep

De Dogue de Bordeaux is nogal ongeschikt voor senioren en beginners in hondenbezit.

Dogues de Bordeaux zijn zeer rustige honden, maar hebben nog steeds een goede hoeveelheid beweging. Dagelijkse wandelingen zijn verplicht zoals bij alle andere hondenrassen. Eigenaren van Dogues de Bordeaux moeten bereid zijn om deze krachtige honden zeer te gebruiken goed om op te voeden, omdat veel mensen bang zijn voor zo’n grote hond, dus het moet controleerbaar zijn. Voor de educatie van de soort moeten hondenbezitters breng veel geduld en een zekere mate van hondenervaring met zich mee.

Het budget voor het houden van dit hondenras moet hoog zijn, omdat de honden een hoogwaardig en dus duurder voer nodig hebben dan andere hondenrassen. Daarnaast is er de Vatbaarheid voor ziekte, die soms hoge veterinaire kosten kunnen veroorzaken.

Voor Senioren en beginners dit hondenras is nogal ongeschikt.