Kalmerend Hondenspeelgoed

kalmerend hondenspeelgoed

Als uw hond moeite heeft om tot rust te komen, dan zijn wij er om u te helpen met onze selectie van de beste kalmerende hondenspeeltjes.

Er zijn verschillende soorten kalmerend hondenspeelgoed verkrijgbaar. Verschillende stijlen zijn ontworpen om op verschillende manieren te werken, om geagiteerd of overprikkeld gedrag te verlichten of te beheersen. De keuze van het beste kalmerende hondenspeelgoed voor uw hond hangt af van het gedragsprobleem waarmee u te maken hebt en wat u wilt bereiken.

Laten we dus beginnen met de soorten kalmerend hondenspeelgoed op de markt te vergelijken met de soorten honden die er het meeste baat bij hebben. En dan laten we je enkele van onze favoriete voorbeelden zien.

Breng me meteen naar het speelgoed!

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen we mogelijk een kleine commissie op die verkoop. zonder extra kosten voor u.

Hoe kalmerend hondenspeelgoed werkt

Er zijn verschillende redenen waarom honden zich niet rustig gedragen.

Verveling

Honden die niet genoeg beweging en mentale stimulatie hebben gehad, kunnen zich vervelen en gefrustreerd raken. Om die gevoelens te uiten en te proberen wat energie kwijt te raken, kunnen ze kauwen, blaffen, graven, rondlopen en proberen de aandacht van hun baasje te krijgen.

Geen enkele hoeveelheid speelgoed kan voldoende mogelijkheden voor lichaamsbeweging, interactie met de menselijke familie en mentale stimulatie door training en spelletjes met mensen of andere honden vervangen. Maar ze kunnen één van de vele bronnen van mentale verrijking zijn. Ontspannend hondenspeelgoed kan ook nuttig zijn voor honden die gewend zijn veel te doen te hebben, maar het voor een bepaalde periode rustig aan moeten doen. Zoals tijdens een lange autorit of tijdens het herstellen van een operatie.

Overprikkeling

Wanneer honden overprikkeld zijn kunnen ze erg opgewonden raken, en hun gedrag kan snel verslechteren. Veel dingen kunnen honden overprikkelen, zoals de komst van bezoek, of ruw spel. Als een hond eenmaal over zijn prikkeldrempel is gegaan en zijn gedrag uit de hand is gelopen, zijn kalmerende speeltjes een nuttige manier om zijn geest weer te focussen en hem te helpen ’terug te komen’.

Angst

Een populaire reden waarom hondeneigenaren op zoek gaan naar kalmerend hondenspeelgoed is om symptomen van angst te verlichten. Speelgoed kan op twee manieren helpen bij de gedragsproblemen die gepaard gaan met verlatingsangst. Ten eerste leiden ze een hond af van hun gevoelens van zorg. Ten tweede kan het de manier veranderen waarop honden omgaan met verlating, door positieve associaties te creëren met alleen gelaten worden. Kalmerend speelgoed alleen kan echter geen wonderen verrichten. Ze moeten altijd worden gebruikt als onderdeel van een breder tegenconditioneringsprogramma.

Het kiezen van het beste kalmerende hondenspeelgoed

Nu we hebben gekeken naar de momenten waarop uw hond baat kan hebben bij een kalmerend speeltje, laten we eens kijken hoe u het juiste speeltje kiest.

kalmerend hondenspeelgoed

Sommige kalmerende hondenspeeltjes zijn geparfumeerd met lavendel of kamille. Studies hebben aangetoond dat de geur van lavendel de door reizen veroorzaakte opwinding bij honden vermindert – zodat ze meer tijd besteden aan rusten en minder tijd aan bewegen en vocaliseren. En in een opvangcentrum brachten honden meer tijd door met rusten en minder met bewegen na blootstelling aan lavendel en kamille. Deze speeltjes zijn dus geweldige opties om een hond te helpen tijdelijke verveling of ongeduld te overwinnen.

Het bewijs dat ze helpen bij angst is echter niet zo sterk. Eén studie vond dat in een proef met kamillendruppels versus een placebo tijdens vuurwerk, honden die beide behandelingen kregen verbeteringen boekten. Het lijkt erop dat het voordeel van geurende kalmerende speeltjes kan komen doordat de eigenaar denkt dat ze gaan werken, en zich zelf rustiger gedraagt. Dus voor angstige honden kan zowel geurend speelgoed als interactief speelgoed dat de hond afleidt van zijn zorgen, helpen.

Kauwspeelgoed en interactief speelgoed dat voedsel afgeeft zijn ook getest en effectief gebleken voor honden die in een ziekenhuis of asiel zijn opgesloten. Omdat ze mentale stimulatie bieden, zijn ze goed om een verveelde hond bezig te houden. Speelgoed dat concentratie en focus vereist, is ook goed om een hyperactieve of overprikkelde hond te kalmeren.

Dus nu je weet waar je op moet letten, maak je klaar om een aantal van onze favorieten te zien!

Beste kalmerende hondenspeeltjes voor angstige honden

Laten we beginnen met het speelgoed dat het meest waarschijnlijk een nerveuze puppy of hond zal kalmeren.

PetSafe Kamille Geurend Traktatie Speelgoed

Busy Buddy Barnacle en Squirrel Dude* van PetSafe zijn gemaakt van naar kamille geurend rubber. Kamille is een van de geuren die in gecontroleerde tests een meetbaar effect had op het gedrag van honden.

De speeltjes kunnen afzonderlijk of per paar worden gekocht. Ze kunnen beide worden gevuld met traktaties of voedsel, om een extra laag van afleiding en betrokkenheid toe te voegen. Ze hebben veel positieve beoordelingen gekregen van eerdere kopers, maar veelgehoorde kritiek is dat ze niet zo duurzaam zijn als gehoopt, en krachtige kauwers maken ze snel kapot.

Aromadog Kalmerend Hondenspeelgoed

Aromadog speeltjes zijn geïmpregneerd met lavendel essentiële olie om een kalmerend effect te produceren. Populaire producten in het assortiment zijn onder andere de originele 6″ fleece plushies*:

Maar u kunt ook kiezen voor de 19″ flattie*:

Eerdere kopers zijn onder de indruk van het aanvankelijke kalmerende effect van deze speeltjes. Maar ze zeggen wel dat de lavendelgeur niet lang aanhoudt. Ze zijn ook strikt bedoeld om te knuffelen – ze zijn niet veilig voor honden die ze zouden kunnen verscheuren en de essentiële lavendeloliën zouden kunnen inslikken.

SmartPetLove Snuggle Puppy Speelgoed

Snuggle Puppies* zijn pluche speeltjes die ontworpen zijn om het geruststellende gevoel van een echte slaapgenoot na te bootsen.

Ze zijn er in vier kleuren, zodat u er een kunt kiezen die het meest lijkt op uw hond, hun moeder of die het gemakkelijkst schoon te houden is. De Snuggle Puppy heeft een interne ‘hartslag’ – een hartvormige eenheid die gevoed wordt door AAA-batterijen, die continu of 8 uur lang een hartslaggeluid maakt. De fabrikant verkoopt ook wegwerpverwarmingen om het speeltje tot 24 uur lang een levensechte lichaamswarmte te geven.

Dit speeltje is een geweldige optie voor zeer jonge pups die moeite hebben om te ontspannen tijdens dutjes en ’s nachts zonder het gezelschap van hun moeder en broertjes en zusjes.

Moropaky Hartslag Speelgoed

De Moropaky Heart Beat Toy* werkt volgens hetzelfde principe als de Snuggle Puppy, maar met enkele interessante alternatieve kenmerken. Ten eerste is het groter. En het is C-vormig, zodat kleine honden en puppies zich erin kunnen nestelen, en grotere honden het als kussen kunnen gebruiken.

Het Moropaky speeltje wordt geleverd met hartslagsimulator die werkt op AAA-batterijen. In tegenstelling tot de SnugglePuppy wordt het niet geleverd met een warmtepakket.

Bonus product – Z-vine Puppy Heartbeat Mat

Hier is een andere kijk op het hartslagspeelgoed, dat eigenlijk geen speelgoed is, maar we vinden het toch leuk. In feite is de 18 inch bij 18 inch Z-vine mat* groot genoeg voor veel puppies en verschillende kleine hondenrassen om op te slapen. Dit bed-met-hartslag is een rustgevende plek voor opgewonden puppy’s en angstige honden om in te ontspannen, misschien met een ander kalmerend speeltje zoals de PetSafe traktatiedispensers hierboven.

Het beste kalmerende hondenspeelgoed voor overprikkelde honden

Laten we overgaan op het beste speelgoed voor het kalmeren van overprikkelde honden. Honden van alle rassen en leeftijden kunnen soms overprikkeld raken, maar sommige zijn er gevoeliger voor dan andere – vooral jonge puppy’s! Deze kalmerende speeltjes kunnen helpen het verschil te overbruggen tussen een toestand van intense emotionele opwinding en iets veel rustigers.

Lickimats

Likken is een zeer rustgevende activiteit voor honden. Misschien heeft u al gemerkt dat uw hond of puppy in bed aan een favoriet pluchen speeltje likt voordat hij in slaap valt. En een heel ouderwetse manier om puppy’s aan te moedigen tot rust te komen (wat we tegenwoordig niet aanraden!) was om een beetje boter op hun pootjes te smeren, zodat ze zichzelf zouden kalmeren door het af te likken.

Lickimats zijn een geweldige manier om likgedrag te stimuleren met iets geschikter dan boter. Omdat ze gemaakt zijn van duurzaam silicium, zal uw hond of puppy ook geen pijnlijke huid krijgen van te krachtig likken. Maar ze zijn niet onverwoestbaar, dus als uw hond een kauwer is, moet u hem onder toezicht houden met de Lickimat en hem weghalen als hij klaar is.

Populaire toppings voor Lickimats zijn natuurlijke yoghurt, gepureerde zoete aardappel, of gepureerde babyvoeding. Ze zijn er in verschillende maten en texturen, en zelfs in een wiebelbakje voor de ervaren likker! Dit is een van hun standaard matten*:

En hier is de kom*:

Snufflemats

Snuffelen en wroeten naar voedsel is een andere manier om een overactieve geest tot rust te brengen. En snuffelmatten zijn een geweldige manier om die activiteit met het eten te herhalen. In tegenstelling tot de Lickimat, die werkt met nat voedsel, worden snuffelmatten gebruikt met droog voedsel. Deze snuffelmat van AWOOF* is klein op te vouwen, en kan zelfs voorgevuld in de auto worden gelegd om uw hond bij vrienden bezig te houden. De onderkant heeft een antisliplaag zodat hij niet wegglijdt op harde vloeren.

Voer speelgoed

Het bekendste voerspeelgoed is gemakkelijk de iconische Kong. En deze Kong Extreme* is een kalmerend speeltje op onze lijst waarvan we zeker weten dat het zelfs het meest agressieve kauwen kan weerstaan. U kunt Kong-merk pasta kopen om hem te vullen, of zelf inventief worden met uw eigen vullingen.

Kalmerend hondenspeelgoed werkt alleen als de hond erin slaagt ermee te spelen. En sommige honden vinden Kongs een beetje moeilijk leeg te krijgen, raken dan gedemotiveerd en laten ze in de steek. Iets meer open speeltjes zoals deze Trixie snack slang* zijn een gemakkelijker alternatief, waar honden van alle niveaus plezier aan kunnen beleven.

Kalmerend Hondenspeelgoed – Samenvatting

Kalmerend hondenspeelgoed is een nuttig hulpmiddel om het gedrag van honden te veranderen. Er zijn enkele uitstekende beproefde opties beschikbaar. Ze zijn echter niet het complete plaatje – training en lichaamsbeweging zijn van vitaal belang om te voldoen aan de behoefte van uw hond aan mentale en fysieke stimulatie. En voor angstige honden zijn gedragstechnieken zoals tegenconditionering belangrijk om de onderliggende emotionele reacties te veranderen.

Heeft uw hond een favoriet kalmerend speeltje?

Laat ons een aanbeveling achter in het commentaarvak hieronder!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links. We kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties

Andrade. Canine distress during hospitalisation: how can we help them? Veterinary Nursing Journal. 2021.

Cracknell en Mills. A double-blind placebo-controlled study into the efficacy of a homeopathic remedy for fear of firework noises in the dog. The Veterinary Journal. 2008.

Graham et al. The influence of olfactory stimulation on the behavior of dogs housed in a rescue shelter. Applied Animal Behavior Science. 2005.

Wells. Aromatherapie voor door reizen veroorzaakte opwinding bij honden. Journal of the American Veterinary Medical Association. 2006.